Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaja

PAŹDZIERNIK/LISTOPAD 2011 łączcie się :)

Polecane posty

Gość kajaja
dziewczyny, wszystkim Wam bardzo gratuluję i trzymam kciuczki :) mam nadzieję, że ten topic pomoże nam przetrwać najbliższe miesiące, że bedziemy wymieniać doświadczenia i przede wszystkim wspierać się, bo tak naprawdę wszystko jeszcze przed nami...

Gość olgggaa
Dokladnie:) najwazniejsze jest pozytywne myslenie!!!! :)

Dame rade dziewczyny :) A za parę m-cy bedziemy się chwalić ślicznymi, cudownymi bobaskami które wniosą w nasze życie mnóstwo radości i szczęścia :)

Gość olgggaa
A powiedzcie mi jak z waszymi piersiami? Moja sa okropnie ociazale,nabrzmiale i bolesne... od wczoraj zaczelam spac w staniku bo nie daje juz rady bez... Chlopak sie cieszy ze sa wieksze ale co z tego jak nie moze ich dotykac hehehe

Olgggaa moje piersi już podskoczyły mniej więcej rozmiar, zawsze miałam typowe nieduże B a teraz wylewają mi się ze wszystkich staników. Do tego koszmarny ból, sutkow nie mogę dotykac wcale nie mówiąc o całych piersiach...no tak nasi faceci moga sobie w tej chwili tylko oczy nacieszyć :)

ja kochana codziennie ćwicze jakieś 20 min hankielkami na klatke piersiową, zawsze miałam nieduży ale bardzo jędrny sterczący biust a po ciąży wiadomo....

Gość olgggaa
hehe no doklanie... na sam widok mu sie oczy ciesza heh:) mnie zawsze po owulacji zaczynaly okropnie bolec i tak przez 2 tyg... ciekawe czy juz teraz beda bolaly do konca ciazy...

Gość olgggaa
ja zawsze mialam B , teraz zaczynam sie miescic w C zobaczymy jak bedzie dalej

Gość olgggaa
hmm hantelki to nie glupi pomysl:) musze chlopaka podpytac czy ma jakies na zbyciu:)

Gość kajaja
olgggaa mój to samo, ale cały czas próbuje i nie odpuszcza :P bolą, nabrzmiale, dziś pojawiły się niestety cieniutkie niebieskie żyłki. mimo to, póki co da sie wytrzymać. może dlatego, że jestem krócej w ciąży. za tydzień lub dwa pewnie też będę płakać...

ja mam takie 1,5kg w kolorze różowym heh, też mąż mi kupił tak mu marudziłam...no i tak macham sobie oglądając barwy szczęścia lub m jak miłość ;) właśnie zaraz idę zrobić seryjkę. Jeżdziłam również codziennie na rowerku treningowym 30min wolnym tempem ale niestety dziś gin mi zabronił ( przy pobolewaniach podbrzusza jest to niewskazane) no i pozostają mi spacerki :) Boje się troszkę tego tycia i zmieniającego się ciała...zawsze miałam hopla na punkcie sportu i zdrowej sylwetki a tu nie mam na nic wpływu...licze tylko na to, że nie przytyje jak moja mama- 18kg :/

Gość kajaja
Marti.. 25, na wszelki wypadek lepiej upewnij sie u lekarza czy możesz sie bawić hantelkami. w pierwszym trymestrze chyba nie można cwiczyć, nie jestem pewna, nie badałam jeszcze dokładnie tego tematu ale jak sprawdzałam fitnesy i inne jogi dla ciężarnych, to zajecia zaczynały cie właśnie od drugiego trymestru.

Witam Dolaczam sie i ja...chociaz od razu uprzedzam i pytam czy moge w takim razie dolaczyc-bede rzadko pisac. Ja test zrobilam 17, a podejrzewam, ze w ciaze zaszlam ok 5 lutego, wiec teraz jest jakis 5 t.c. Wizyte mam dopiero na 10 marca (kurde nie wiedzialam, ze u mojej lekarz sa takie kolejki i to w prywtanym gabinecie). Objawow nie mam zadnych (dlatego dla pewnosci zrobilam sobie wczoraj drugi tets i tez wyszly 2 kreseczki), w poprzedniej ciazy rz...jak kot przez 9 mieisecy, moze teraz mnie to ominie

Gość kajaja
aha, juz napisałaś, że rozmawiałaś... ok

kajaja dziś pytałam, nie ma przeciwskazań jednak nie wolno zbytnio sie forsować. No nic, ja uciekam, jutro na 8 do pracy, miałam pisac plany m-czne i oczywiście nawet ich nie ruszyłam :P Trzymajcie sie ciepło mamuśki, do usłyszenia :*

Gość kajaja
firlii witaj :) pisz kiedy tylko będziesz miała ochotę i czas. zapraszamy :)

Gość kajaja
ja tez juz uciekam, papa :)

Gość olgggaa
firlii - witaj! :) 5 tydz. to tak jak ja:) no moze teraz bedziesz ta szczesiara bez objawow:) ja mam narazie bole brzucha, piersi i zmeczenie:) Marti..25 - mysle ze kazda z nas nie chce za duzo przytyc:) ja w sumie jestem drobna i tez mnie zastanawia ile mi przybedzie...

dzieki za mile przywitanie :) a Wy wszystkie bylyscie juz u lekarza?

Gość olgggaa
ja jade 1 raz w ten czw

ja wiem. ze moja gin, mowila ze najwczesniej najlepiej przyjsc dwa tygodnie od zrobienia testu (czy od terminu miesiaczki)-wczesniej moze nie byc widac pecherzyka.

Gość olgggaa
tez tak mysle ale dzwonilam do swojego i kazal mi sie pojawiac w czwartek

Gość olgggaa
papa:)

Gość kajaja
ja mam termin wizyty u gin na wtorek, 1-go marca

Gość kajaja
a póki co jestem chora, no normalnie przekichane :( pozostaje mi herbatka z miodem i cytryną, smarowanie gardła vickiem i płukanie woda z solą. kurde, a zaraz wyjde na ten mróz i sie doprawię :(

Gość olgggaa
Hej:) kajaja - to niedobrze ze zlapalo Cie przeziebienie:( ale faktycznie zostaja tylko domowe metody. Ja jak mnie cos ost zaczynalo gardlo bolec to jadlam czosnek na kanapki i mi przeszlo. Szykuje sie po wyniki bety:)

Gość iksug
Witajcie dziewczyny! zycze Wam wszystkim samych pieknych dni w ciazy, szczesliwego rozwiazania, a pozniej juz tylko bezgranicznego szczescia z przebywania ze swoim maluszkiem! ja rok temu cieszzylam sie z dwoch kresek na tescie! urodzilam 4 listopada! moj Ignacy wlasnie szalaje na macie edukacyjnej a ja szaleje ze szczescie ze jest z nami! moj maz oszalal na jego punkcie i nie przypuszczalam ze bedzie az tak fenomenalnym tatusiem! jeszcze raz wszystkiego naj!

Gość kajaja
olgggaa, podobno nie wolno jeść za dużo czosnku we wczesnej ciąży, bo może wywołać krwawienie i doprowadzic tym samym do poronienia. tydzień temu, jak dowiedziałam sie o ciąży będąc chora, też pierwsze co, zrobiłam sobie grzaneczki z serem żółtym i kupą czosnku. potem cos mnie tknęło, sprawdziłam w necie i zonk! daj znać, ile Ci wyszło beta. ja razem z wynikiem otrzymałam tabelkę, jaki jest właściwy poziom hcg dla danego tygodnia. wg niej, jeśli to rzeczywiscie 5 tydz. to powinnaś mieć coś koło 23100 - 151000. iksug, dzięki za miłe słowa. cieplutko się robi na serduszku jak sie czyta cos takiego :) wszystkiego dobrego dla Ignacego, Ciebie i męża :)

Gość olgggaa
ja zjadlam z 2 zabki czosnku i jest ok:) tez mam tabelke wg, niej: 5-6 tydzien 2400 - 135300 moj wynik 2739,2 :D