Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaja

PAŹDZIERNIK/LISTOPAD 2011 łączcie się :)

Polecane posty

Witam wszystkieprzyszłe mamusie. Ja jestem dopiero w czwartym tygodniu i dziś potwierdziłąm to beta. strasznie saię ciesze. termin to początek listopada. To moje pierwsze także nie wiem czego się jeszcze spodziewać...kiedy najlepiej iść do ginekologa??i jak wygląda taka pierwsza wizyta? buziaki dla wszystkich fasolek

Gość tfarrda
Nick.................t.p..........wiek..........dz kwiatuszek802.....8.10....... Celinaa .............11.10......25 lat..........1 dzidzia kajaja ..............17.10......30 lat..........1 dzidzia Marti..25 ..........17.10.......25lat..........1 dziecko tamagoci ....bylo by23.10....23lata.........1 dziecko jest bylo by ..... olgggaa ............24.10......22 lata.........1 dzidzia tfarrda .............02.11.....lat30............2 dziecko MyszkaP............11.11......24 lata.........2 dzidzia KasiaJ ..............????........23 lata.........2 dzidzia Asiek................????....... 21 lat..........1 dzidzia firlii atramencik123 artemiziaaaaa klawiatura123 Pozdrawiam serdecznie, czytam pilnie, nie piszę ze strachu, bo niedawno przeszłam wczesne poronienie. buziaków moc mamusie

Gość kajaja
cześć Alicja :) który tydzien ciąży i przewidywany termin rozwiązania obliczysz za pomocą tej prostej tabelki: http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html co do lekarza, najlepiej zrobisz jak zaczniesz od poczytania opinii w internecie, w którym szpitalu w Twoim mieście najlepiej rodzić. ważne jest wszystko: jacy lekarze, przez ile nocy położne zajmuja się dzidziusiem po porodzie, sprzęt do ratowania, warunki sanitarne... jak już wybierzesz, znajdź lekarzy którzy pracują w tym szpitalu, a potem dokładnie poczytaj opinie pacjentek, którym prowadzili ciążę. polecam ci ranking lekarzy www.znanylekarz.pl do dobrego lekarza są kolejki, więc zajmij sie tym jak najszybciej. pozdrawiam :)

Witajcie:) To ja taka jedna mama już:) Kajaju, witaj, bardzo współczuję Ci dolegliwości... dbaj o siebie... Celinko, jeśli się niepokoisz i masz np. kom do lekarza, to może zadzwoń już dziś?? Taki telefon często poprostu uspokaja, a stres nie jest Ci potrzebny. Witaj Alicjo:), pewno będziemy mieć podobny termin porodu. Byłam dziś u gina i jak na razie niewiele było widać. Tzn. widać było pęcherzyk, ciałko żółte i maleńki zarodeczek, gin potwierdził ciążę, ale to jeszcze wczesna ciąża. Gin w zasadzie potwierdził to, co sama myślałam, że owu była sporo przesunięta i maluszek jest jakiś tydzień młodszy niż wskazywałby termin. Ja na początku tego cyklu dość mocno się przechorowałam i chyba stąd to opóźnienie. Tak, ze na zdrowy rozum, termin powinien wypadać na ok. 6-7 listopada. Kolejną wizytę mam za 4 tygodnie i mam dowiedzieć się nieco więcej konkretów i do tego czasu porobić badania. Pozdrawiam serdecznie

Gość kasiaJ
Witajcie mamusie Jestem dziś po pierwszej wizycie u lekarza. Gin potwierdził ciążę jestem w 6 t.c i termin mam na 3 listopada. Maluszek ma 73 mm, jeszcze serduszko mu nie bije za wczesnie. Za 4 tygodnie mam kolejną wizytę. Dostałam listę badań które musze zrobic do nastepnej wizyty. Już dziś dostałam L4. Pozdrawiam Was kochaniutkie:)

Gość kasiaJ
Nick...................t.p..........wiek..........dz kwiatuszek802.....8.10....... Celinaa .............11.10.......25 lat..........1 dzidzia kajaja ..............17.10.......30 lat..........1 dzidzia Marti..25 ..........17.10.......25lat..........1 dziecko tamagoci ....bylo by23.10....23lata.........1 dziecko jest bylo by ..... olgggaa ............24.10.......22 lata.........1 dzidzia tfarrda .............02.11.....lat30............2 dziecko MyszkaP............11.11......24 lata.........2 dzidzia KasiaJ ..............03.11.....23 lata.........2 dzidzia Asiek................????....... 21 lat..........1 dzidzia firlii atramencik123 artemiziaaaaa klawiatura123

Witaj Mamo urwisa:) super ze ciąża juz potwierdzona i ze dolaczylas do nas.:)

Gość kajaja
Mamo Urwisa, dzięki za cieple słowa :) zapraszam Cię do dopisania sie do naszej tabelki, pozdrawiam

Gość klawiatura123
hello! Wczoraj byłam ponownie u lekarza ,no ale nic mi ciekawego nie powiedziała.Tylko ,że faktycznie jestem w ciąży ,co juz wiedziałam .dał mi oczywiście skierowanie na badania i mam przyjsc 1 kwietnia założyc karte ciaży i mnie skieruje na badania prenatalne .Juz sie na badania umówiłam 15.04.2011.Troszke boje sie .Dzis mam taki wydenty brzuch jak balon i mnie boli,a w sumie to czuje sie nawet dobrze.Nikt mi jeszcze nie wyznaczył daty porodu ,ale z kalkulatora tez mi wychodzi tak mniej wiecej 03.11.

Gość klawiatura123
Nick...................t.p..........wiek..........dz kwiatuszek802.....8.10....... Celinaa .............11.10.......25 lat..........1 dzidzia kajaja ..............17.10.......30 lat..........1 dzidzia Marti..25 ..........17.10.......25lat..........1 dziecko tamagoci ....bylo by23.10....23lata.........1 dziecko jest bylo by ..... olgggaa ............24.10.......22 lata.........1 dzidzia tfarrda .............02.11.....lat30............2 dziecko MyszkaP............11.11......24 lata.........2 dzidzia KasiaJ ..............03.11.....23 lata.........2 dzidzia Asiek................????....... 21 lat..........1 dzidzia firlii atramencik123 artemiziaaaa klawiatura123........3.11......35lat........3 dziecko

hej dziewczyny, mozna sie dołaczyc? :) u mnie juz 10 tydzien, widziałam serduszko mojego maalenstwa:) pozdrawiam

Dziękuję dziewczyny Kajaju i Celinko, za takie miłe przyjęcie... Klawiaturko, mnie też lekarz jeszcze nie wyznaczył terminu porodu. Szczerze mówiąc nie do końca wiem, jak go policzyć, bo z OM tradycyjną metodą wychodzi 31 października, licząc, że maleństwo jest tydzień młodsze, wychodziłby 7 listopada, a kalkulator w takiej sytuacji w ogóle chyba opowiada głupoty, bo wyznacza 27 października? dziwne... Niusiu, wspaniale, że już widziałaś serduszko:) Nic to. Trochę nieśmiało, żeby nie zapeszyć, ale się wpiszę... Nick...................t.p..........wiek..........dz kwiatuszek802.....8.10....... Celinaa .............11.10.......25 lat..........1 dzidzia kajaja ..............17.10.......30 lat..........1 dzidzia Marti..25 ..........17.10.......25lat..........1 dziecko tamagoci ....bylo by23.10....23lata.........1 dziecko jest bylo by ..... olgggaa ............24.10.......22 lata.........1 dzidzia tfarrda .............02.11.....lat30............2 dziecko MyszkaP............11.11......24 lata.........2 dzidzia KasiaJ ..............03.11.....23 lata.........2 dzidzia Asiek................????....... 21 lat..........1 dzidzia firlii atramencik123 artemiziaaaa klawiatura123........3.11......35lat........3 dziecko Mama Urwisa.......????.......28 lat.........2 dziecko Pozdarwiam Was bardzo serdecznie:)

Dziękuję dziewczyny Kajaju i Celinko, za takie miłe przyjęcie... Klawiaturko, mnie też lekarz jeszcze nie wyznaczył terminu porodu. Szczerze mówiąc nie do końca wiem, jak go policzyć, bo z OM tradycyjną metodą wychodzi 31 października, licząc, że maleństwo jest tydzień młodsze, wychodziłby 7 listopada, a kalkulator w takiej sytuacji w ogóle chyba opowiada głupoty, bo wyznacza 27 października? dziwne... Niusiu, wspaniale, że już widziałaś serduszko:) Nic to. Trochę nieśmiało, żeby nie zapeszyć, ale się wpiszę... Nick...................t.p..........wiek..........dz kwiatuszek802.....8.10....... Celinaa .............11.10.......25 lat..........1 dzidzia kajaja ..............17.10.......30 lat..........1 dzidzia Marti..25 ..........17.10.......25lat..........1 dziecko tamagoci ....bylo by23.10....23lata.........1 dziecko jest bylo by ..... olgggaa ............24.10.......22 lata.........1 dzidzia tfarrda .............02.11.....lat30............2 dziecko MyszkaP............11.11......24 lata.........2 dzidzia KasiaJ ..............03.11.....23 lata.........2 dzidzia Asiek................????....... 21 lat..........1 dzidzia firlii atramencik123 artemiziaaaa klawiatura123........3.11......35lat........3 dziecko Mama Urwisa.......????.......28 lat.........2 dziecko Pozdarwiam Was bardzo serdecznie:)

czesc Nunusia:) dołaczaj, a jakze by inaczej:) tabelka czeka na kolejny wpis. jak sie czujesz? ja tez widzialam bijace serduszko, cos pieknego

Gość olgggaa
Alicja12 - witaj! :) ja 1 wizyte u gina mialam w 5 tygodniu:) tak kazal mi przyjechac:) gratuluje!! :) Mama Urwisa - fajnie, ze sie przylaczasz:) gratuluje fasolki:)mi wg.kalkulatora termin porodu wyszedl tak samo jak powiedzial gin ;) nunusia - pewnie,ze mozesz!:) Ja dzis po badaniach: morfologia,grupa krwi, mocz,poziom cukru,WR... troche krwi pobrali hehe:)

Gość olgggaa
ja w przyszlym tyg jade do gina znow, bede wtedy w 8 tyg i 4 dniu myslicie ze bedzie juz bilo serduszko??? Chyba powinno

Gość MyszkaP.
Witam wszystkie nowe Panie na forum :-) Olgggaa myślę że serduszko już na pewno będziesz mogła usłyszeć. Ja też podczas kolejnej wizyty będę w 8 tyg i już nie mogę się doczekać!!!!

Witam wszystkie mamuśki :D Czy można do was dołączyć? Jestem w 6 tc, termin mam na 5 listopada. Jest to moja druga ciąża i jak na razie czuję się rewelacyjnie, poza tym, że nie służy mi jazda samochodem.

hej dzwonilam do mojej ginekolog, powiedziala ze to twardnienie macicy. nie mlalam mozliwosci dowiedzenia sie o co dokladnie chodzi bo byla w trakcie wizyty ale czuje i dzis ten bol. kazala tylko zwiekszyc dawke luteiny i tyle. nie bardzo wiem co o tym myslec.

Witam wszystkie oczekujące mamusie.. Dołączam do waszego grona Miło czytać Wasze posy. Spodziewam sie drugiego dzidziusia, byłam już u lekarza potwierdzić ciąże, ale według moich obliczeń wychodzi to 7 tydzień a Lekarz mówi że 4 może 5 jeśli chodzi o wielkość fasoleczki... Niestety mam plamienia i muszę leżeć w domciu. Ale przynajmniej będę miała czas żeby tutaj często zaglądać.. Mam jeszcze pytanko do myszki P kiedy urodziła się twoja pierwsza dzidzia... Kojarzę nick z poprzedniego forum 2 lata temu...ale może to zbieg okoliczności Pozdrawiam serdecznie

Gość kajaja
witam Was dziewczynki i zapraszam do wpisywania się do tabelki :) Celinko, możesz opisać jaki ból towarzyszy Ci temu "twardnieniu macicy"? Pytam, bo od kilku godzin czuję silne napiecie w podbrzuszu, uczucie jest dziwne i nie wiem, czy mam sie niepokoić... dodam, że wczoraj zaczęłam 8 tydz.

Nick...................t.p..........wiek..........dz kwiatuszek802.....8.10....... Celinaa .............11.10.......25 lat..........1 dzidzia kajaja ..............17.10.......30 lat..........1 dzidzia Marti..25 ..........17.10.......25lat..........1 dziecko tamagoci ....bylo by23.10....23lata.........1 dziecko jest bylo by ..... olgggaa ............24.10.......22 lata.........1 dzidzia tfarrda .............02.11.....lat30............2 dziecko MyszkaP............11.11......24 lata.........2 dzidzia KasiaJ ..............03.11.....23 lata.........2 dzidzia Asiek................????....... 21 lat..........1 dzidzia firlii atramencik123 artemiziaaaa klawiatura123........3.11......35lat........3 dziecko Mama Urwisa.......????.......28 lat.........2 dziecko MalgosiaBe83........????.......28lay.........2dzidzia

Gość kajaja
Mamo Urwisa, termin od którego liczysz ciążę nie zaczyna się w dniu poczęcia, ale w pierwszym dniu ostatniej @. wiem, że brzmi to nieprawdopodobnie, bo te pierwsze 2 tygodnie de facto nie jesteś w ciąży, ale taki jest uniwersalny sposób ustalania poczęcia. dlatego w internetowej tabelce wyszedł Ci znacznie wcześniejszy termin rozwiązania. pozdrawiam :)

kajaja ten bol jest staly potrafie go wyczuwac godzine, tak mialam wczoraj. i dzis, teraz tez jest ale czasem jest czasem nie ma, przypomina on bol siniaka ktorego sie dotyka, ten bol jest delikatny ale doskonale go czuje.jest umiejscowiony mam wrazenie w centralnej czesci macicy i jak dotykam czuje ze jest ona twarda. ( tak mi sie wydaje ze to srodek macicy, ale czy tak ejst na pewno to nie wiem, w podbrzuszu na srodku. ) wyczytalam tylko ze twardnenie macicy to skurcze, ale dlaczego one sa i czy sa niegrozne dla plodu to nie wiem :( a wizyta dopiero 1 kwietnia. troche teraz leze, wole dmuchac na zimne, bo mam wrazenie ze pojawia sie on kiedy za duzo jestem na nogach jak np sprzatam czy cos. a u ciebie jak to jest?

Olgggga, dziękuję bardzo, również gratuluuję:) Magdziorek, witaj:) Widzę, ze mamy podobnie - dość pdoobny termin i drugie maleństwo:) Kajaju, wiem jaki jest tradycyjny system obliczania terminu porodu. Termin OM -3 miesiące +7 dni. W kalkulatorach jest jednak miejsce na to, zeby wpisać długość cyklu. Zastanawia mnie fakt, ze jak wpisuję dłuższy cykl, to zamiast późniejszego terminu porodu, kalkulator wskazuje wcześniejszy, to mnie zaskoczyło....,bo przecież wówczas ciąża jest młodsza... Tradycyjnie wyliczany termin wypada mi na 31 października. Choć termin terminem, a Maluch i tak zrobi jak zechce:) W pierwszej ciąży termin OM wypadał mi na 29 grudnia, z usg na 27, a synek i tak wybrał inaczej:) Celinko, ciężko powiedzieć we wczesnej ciąży jakie są odczucia przy rozciąganiu się macicy, a jakie przy stawianiu się. Jednak jeśli masz pewność , że to stawianie się, to nie czekaj do 1 kwietnia. Umów się do lekarza. Bardzo możliwe, że dołoży Ci "końską dawkę" magnezu i sprawdzi, czy wszystko dobrze. Notabene magnez sama możesz sobie zaaplikować. Największą zawartość na rynku ma Blumag B6 i nieco mniejszą Magnex B6. Pozdrawiam serdecznie:)

Gość olgggaa
Witam kobitki! :) Jak dzis samopoczucie?? Ja sie troche przeziebilam....:( meczy mnie katar glownie, wiec odrazu zrobilam miksture z czosnku, cytryny i miodu, oraz robie sobie inhalacje... ehhh mam nadzieje,ze dlugo to trwac nie bedzie... ja przy rozciaganiu wiazadel odczuwam kilkusekundowy skurcz z prawej lub z lewej strony podbrzusza. Pojawiaja sie one pare razy dziennie.

tak, calkiem mozliwe ze pojde wczesniej na wizyte, ale tym razem nie domojej bo chodze prywatnie tylko podskocze do przychodni na nfz na konsultacje. magnez zażywam caly czas(bo mialam niedobor) i pije wode z zawawartoscia magnezu...dzis znow mam te twardnienie na srodku wiec mam przczucie ze to nie jest kwestia rozciagajacej sie macicy... na szczescie zadnych plamien nie ma wiec jestem dobrej mysli. zobacze jak bedzie jutro. pozdrawiam was :)

Gość kajaja
Urwisku - no tak, teraz zauważyłam że to jest przecież Twoj drugi dzidziuś, więc wiesz takie rzeczy ;) a co to jest to "stawianie sie" o którym pisałaś do Celinki? mnie podbrzusze jakby "ciągnie", choć tak sobie myślę, że to przynajmniej po części wynik stresu, którego obecnie niestety doświadczam.

Gość MyszkaP.
MalgosiaBe83 przy pierwszej ciąży nie pisałam na forum więc to raczej nie mnie kojarzysz :-) Ja dziś nie najlepiej się czuje, trochę za dużo pracy dziś na siebie wzięłam i teraz boję się że znów zacznę plamić :-( no ale trzeba być dobrej myśli :-)

Gość october2011
Dołączam do Was jeśli pozwolicie mam 34 lata jestem w 6tyg,termin mam na 31.10.2011,a na imię mam Magda.Ach no i to moje 3 dziecko,a piąta ciąża jestem po dwóch poronieniach.