Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nienasycony_32

Czy pensja 3800 zł na rękę w wieku 32 lat dla inżyniera jest satysfakcjonująca?

Polecane posty

Gość Nienasycony_32

Zadaję takie może i dziwne pytanie, bo czuje niedosyt na miarę moich aspiracji. Co sądzicie, jak to jest u Was???

Gość knorrek
A jesteś inżynierem w jakiej branży? Też jestem inzynierem i mam sporo większe zarobki ( kobieta ).

Gość sfdg5y5
To jakiś kurwa żart ? ludzie zarabiają po 1000zł na rękę a Ty mając prawie 4 klocki marudzisz? wypierdalaj

Gość Nienasycony_32
budownictwo - ale niestety pracuję trochę w branży mechanicznej. I

Gość knorrek
Człowieku zarabiają, ale skoro nie wiesz jakie są stawki dla inzynierów, to po co się wypowiadasz? To jest mało, nawet bardzo. Chyba że to inż. zaraz po studiach, ale facet ma 32 lata więc raczej to odpada. Ewentualnie może być nie za dobry w tym co robi lub mieć małe doświadczenie, stąd niższa pensja. Mimo wszystko uważam, że to mało - szukaj chłopie lepszej kasy.

Gość Nienasycony_32
czy ktoś po studiach tez zarabia 1000-1500 zł?

Gość troche starsza
j ajestem kosztorysantem budowlanym i wyciagam ponad 5000

Gość Nienasycony_32
knorrek - a ty w jakiej branży działasz - ile lat i jaka kasa -hm???

Gość knorrek
A i najważniejsze to miejscowość ( województwo ) gdzie pracujesz, bo to też ma kolosalne znaczenie, no i oczywiście papier z państwowych studiów to furtka do lepszych pieniędzy. Ja skończyłam polibudę w stolicy i tu pracuje, 4 lata po studiach i prawie 8 na rękę, branża - telekomunikacja. Powodzenia !

Gość Nienasycony_32
A telekomunikacja i Warszawa - to rozumiem, bo sam mam brata ciotecznego po tym kierunku w Warszawie i ma chyba z 15000, ale dobra firma i kierunek. Jak chciałbym się dowiewdziec bardziej o kierunki budownictwo - mechaniczne

Gość Nienasycony_32
Ja jestem z Bełchatowa

Gość Nienasycony_32
Podszywie dzięki za polepszenie humorów ;-)

Gość Nienasycony_32
twynky2 - a ile lat pracujesz

raczej niska - ja jestem inzynierem, branza wchodzi w ogolnie pojete budownictwo, jestem mlodsza od Ciebie i zarabiam wiecej, no i jestem kobieta, a w tej branzy kobiety dostaja mniej :)

Gość Nienasycony_32
A w jakim miescie [pracujesz ?

Gość ada_to nie_ wypada
sama jestem z Bełchatowa i myślę, że jak na to miasto co całkiem nieźle ...ale wiadomo w apetyt rośnie w miarę jedzenia

Gość fukaczupikaczu
Mój mąż jest inż i zarabia kilkanaście tysięcy zł,ale to w Stolicy.Fakt jest taki,że to zależy w szczególności od rejonu kraju w którym pracujesz,ew gdzie znajduje się firma która Cię zatrudnia bo budownictwie często trafia się na kontrakt w innej części Polski.Rozumiem Cię,ale wierz mi są tacy,którzy zarabiają też mniej. Pomyśl może o zmianie pacy, a jeśli możesz to rozejrzyj się w innych miastach.Jest jeszcze kilka innych uwarunkowań-stanowisko na jakim jesteś,umiejętności,asertywność,samodzielność,kreatywność itd itd.

Gość kasz_mir
a ciekawe ile ma inzynier elektryk pracujący w elektrownii Bełchatów?:P Chyba jednbak lepeij nie wiedzieć :O

Gość fukaczupikaczu
no i jeszcze jedno bądźmy szczerzy -inz inz nie jest równy, w tym sensie,że zależy jaką pracę wykonuje.Niestety sam tytuł inż nie uprawnia do wysokich zarobków-hmm a chyba powinien ,tak mi się wydaje.

Gość ożesz kurcze
ja tez mam skończone studia,tyle że kierunek administracyjny, pracuje w tym zawodzie 26 rok, płaca 1700 netto (minus potrącenia:pozyczki socjalne i ubezpieczenie) otrzymuje na rękę 1300 zł chciałabym miec taki dochód,czego marudzisz chlopie :(

Gość Nienasycony_32
fukaczupikaczu - zdajęsobie z tego sdsrawę - ale właśnie chodzi o to ze nie jestem głupi, anie nie mam lewych rak - wydaje mi sie , ze jakość ciężko jest się przedostać pzrez ten gąszcz znajomosci. Wiem że są ludzie zupełnie pzreciętni na całkiem niezłych stołkach. eh - może jestem zbyt honorowy?

Gość ajaaa
LUDZIE PRACUJĄ ZA 1000ZŁ MIESIĘCZNIE A NIE PISZĄ O TYM NA PIERWSZYM LEPSZYM FORUM,,,

Gość fukaczupikaczu
ale ja wiem że ludzie zarabiają po 1000,1000 z groszami-nietety tak mamy u nas w kraju.Jednak chodzi w tym temacie o studia ''ścisłe'' inż moim zdaniem to troszkę inna bajka niz mgr f lozofii.W tym jest róznica chyba.Tu nie chodzi o to,że ktos się wywyższa itp-ciężko studiował na to i dlatego wie,że może wymagać. Co do znajomości-te raz są raz ich nie ma-ale ja też wierzę w to,że jedni mają szczęście , a inni mniej-już wiele razy znalazłam na to przykłady mimo iż obie strony jednakowo się starały-a na to już rady nie ma. I nie kłoćmy sie tu bonie po to ten temat,niestety jedni zarabiają dużo inni mało-ale to nie powód by ktoś nie mógł cenic swoich umiejetności.To tak jakbym zapytała- a skoro narzekasz ,że tak mało zarabiasz to czemu nie zrobisz nic by zarabiac lepiej-zmienić pracę itd. Dobrze wiemy,że to wszystko nie jest takie proste więc chyba tzreba umiec zrozumieć innych-zarówno tych którzy zarabiają mało,ale też tych którzy stawiają sobie jakies wymagania co do pensji.

Gość inz. wawa lllaa
--> Nienasycony_32 masz uprawnienia? bo to tez sie liczy

Gość fukaczupikaczu
o i to bardzo ważne pytanie!

Gość nienasycony_32
Nie, bo nie mogę zrobic tej cholernej praktyki, bo mieszkam w dziurze, i albo pracowałem w technologii wykonastwa konstrukcji, albo w kosztorysowaniu, albo przy innych głupich projektach. Przede wszystkim żałuję, ze nie wyjechałem od razu do innego wiekszego miasta typou właśnie Warszawa, Kraków - no ale, żona dziecko - i tak człowiek został w tym kicimencie.

Gość nienasycony_32
A jak miałem jakieś 2500 i chcialem zatrudnic się na budowie dawali mi 1500 -, dlatego juz zostałem - choc z perspektywy czasu - możew i źle zrobiłem.

Gość pozdro z sopotu
my mamy 2100 na reke, bez uprawnien w biurze