Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKA JEDNAK mama

Przebilam 13 miesiecznej dziewczynce uszy a wszyscy mnie zjechali

Polecane posty

Gość TAKA JEDNAK mama

POszlam do okulisty z mala : co Pani zrobila to za male dzicko Poszlam do ortopedy to samo ... nie rozumiem co im do tego !

Gość mnifwne
Moja ciotka swojej półrocznej córce przebiła i mówili ze dobrze bo nie bedzie pamietała, i że to dobry czas więc nie przejmuj się ich opinią.

Gość TAKA JEDNAK mama
Ja tez tak myslalam ze pozniej to bdzie bardziej przezywala ciagnelA A przeciez kazda dziewczynka chce miec kolczyki .

Gość Aj.................
Ja też nie rozumiem mam, które przekłuwają uszy tak małym dziewczynkom. Ani to ładne, ani funkcjonalne, więc po co? Nie lepiej poczekać, aż mała sama zechce i sama sobie kolczyki wybierze?

Gość Aj.................
moja 5 letnia córka nie chce kolczyków, więc nie uogólniaj.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a jak się zacznie ciągać za te kolczyki i przerwie ucho? Po co przebijac w tak młodym wieku, robisz to chyba dla siebie nie dla dziecka;/ Sobie przebij i po sprawie.

Gość hahahahhahhhhaa
'przecież każda dziewczyna chce mieć kolczyki" puknij się w głowę :) Dla mnie przekłuwanie uszu tak małym dzieciom jest chore i to, że ty chcesz nosić kolczyki wcale nie znaczy, że twoje dziecko też będzie chciało.

Gość TAKA JEDNAK mama
pojdzie do szkoly to napewno bedzie chciec narazie jeszcze nie rozumie i wtedy bedzie problem ja mam a mala nie ciagnie ma juz je 3 miesiace wyglada pieknie

Gość acadalfooo
autorko a czy Twoja mała królewna ma juz tipsy, przedluzone wlosy? Może ma sztuczne rzesy?? Robisz z niej stara maleńką?

Gość mirrka
jaki problem? Jak będzie bardzo chciała to ŚWIADOMIE przebije sobie uszy. A tak? Okaleczyłaś małe dziecko- żenada.

Gość tatuaz jej zrób
Moja 30letnia koleżanka nie ma przekłutych uszu bo nigdy nie chciała.Znam takich kilka.Więc nie uogólniaj że wszystkie tego chcą. Jak możesz narażać dziecko na jakiekolwiek cierpienie dla swojego widzimisię, tylko po to żeby mała wyglądała jak "księżniczka". Niemowlę z przekłutymi uszami wygląda żałośnie i świadczy o głupocie matki:o

Gość TAKA JEDNAK mama
Ja nie mowie o tipsach ani przedluzanych wlosach czy zesaach jak bys nie zauwazyla :) sama jestem pzreciwna tipsom nigdy ich nie mialam i nie bede miec .

Gość hahahahhahhhhaa
"wtedy będzie chciec" jesteś wróżką, ze wiesz to napewno? 'i wtedy bedzie problem" ahaaa.... czyli teraz to nie był problem jej dziabnąć uszy a jak będzie starsza to już tak?

Gość pampa tornado
tatuaż jej jeszcze walnij teraz bedzie mniej bolał niż pozniej

Gość TAKA JEDNAK mama
jak ni bedzie chciala to zdejmie i powoli ie zarosna jaki problem ... qogole nie otym tu mowa . ale dobra widac poziom mam na kaffe narazie !

Gość TAKA JEDNAK mama
O tatuazach tez tu nie mowa .

Gość pudelssssssssssssssssssssssss
Jaki kolor paznokci ma dziś Twoja córka autorko?

Gość ajajmtgam
Kurde, mi mama tez przebila jakos na roczek, teraz mam dwadziescia kilka lat i nie mam z tego takich traumatycznych przezyc jak wy tu opowiadacie..

poziom to Ty pokazałaś1 Nikt Cię nie wyzywa tylko odpowiada,a Ty krytki nie przyjmujesz. skrzywdziłaś dziecko tylko dla własnego widzi mi się. Przykre, że dużo jest takich mam.

Gość jestescie jebnieci
w Czechach ,dziewczynkom od razu po urodzeniu przekuwaja uszy -taki prezent od szpitala ,ale w zacofanej polszii to nadal jakis problem - leczcie sie

Gość tatuaz jej zrób
aha jesteś przeciwna tipsom, ale jakbyś nie była to pewnie byś zrobiła małej:o I makijaż jak ta idiotka Jordan swojej córce.

Gość hahahahhahhhhaa
a no tak... nikt cię nie pochwalił i to świadczy o naszym niskim poziomie :) polecam ci gumowy młotek na to, innych lekarstw póki co brak...

Gość TAKA JEDNAK mama
Nie maluje dziecku paznokcci - nastepna nie zauwazyla o czym temat czytajcie ze zrozumieniem .

Gość tatuaz jej zrób
to nie ma nic wspólnego z zacofaniem ale ze zdrowym rozsądkiem. Co mnie obchodzi co jest w Czechach?

Gość hahahahhahhhhaa
a ty wiesz w ogóle co znaczy "ironizowanie"? :) (to odnośnie tych tipsów itd. gdybyś nie wiedziała)

Gość TAKA JEDNAK mama
Ja uwazam ze dziecka ni skrzywdzilam ani ja nie bolalo nie plakala teraz juz nawet sie nimi nie interesuje .

Gość dalej czadu ognia
Kolczyki to biżuteria - to jest coś co zdobi młodą dziewczynę/kobietę. A niemowlaka raczej szpeci, naprawdę niewielu osobom się to podoba, zwłaszcza, że wcale dziecku to do szczęścia niepotrzebne, a nawet może sprawiać dyskomfort...

Gość plumplumplum
moje dziecko tez ma juz kolczyki :-P skonczy niebawem 1,5 roku. to wszystko zalezy od kwestii gustu co sie komu podoba.

Jak dziecku po urodzeniu mozna przekłuć uszy? Żeby jakaś infekcja się wdała? Takiemu maleństwu to trzeba pępek przemywać nie uszy! Pierwsze słyszę!!!!!

Gość do rybki polecam
moja córka ma 4 lata i co pare dni inny kolor paznokci ;) uwielbia bawić się ze mną w spa lub salon piękności, po kąpieli siada w szlafroku i dla niej jest to strasznie fajna zabawa . Nikogo nie powinno obchodzić, poza matką, czy dziecko ma kolczyki czy bransoletkę itp. Opinie na ten temat można zachować dla siebie i jak ktoś przeciwny, to swojemu dziecku nie przebije, proste. Autorko, to jest twoja osobista sprawa