Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKA JEDNAK mama

Przebilam 13 miesiecznej dziewczynce uszy a wszyscy mnie zjechali

Polecane posty

Gość internet trafił pod strzechy..
to zwykle wiejska biedota takie fanaberie ma i okalecza swoje dzieci. Wystarczy popatrzeć na reportaże z Afryki co tam wyprawiają. Dobrze, że na naszej wsi tylko kolczyki w uszach się podobają. Bo przecież możnaby wydłużać obręczami szyje, albo wkładać takie koła do nosa, uszu czy ust, że takie wielkie dziury się robią.... :(

Gość najbrzydsze są golfy
Młoda Mama - skąd takie statystyki że aż 90% matek oszpeca swoje dzieci? chyba z Afryki. Nie rozumiem że czego jesteś dumna? że postawisz na swoim? I skąd wiecie że dziecka nie boli??? Nie rozumiem co złego jest w poczekaniu na decyzję dziecka.

Gość gosikaaaa30
Pracuję w przedszkolu ponad 10 lat. Uwierzcie mi,ze 99 procent tych dziewczynek z przekłutymi uszkami to dzieci ludzi z pogranicza patologii,biednych, malo samodzielnych:O Najczesciej to samotne matki z zerowymi osciągnieciami zyciowymi. I jakos te kolczyki w uszkach ida w parze z imionami typu Nikola, Dzesika,Andżelika. O czyms to swiadczy.

ja całe życie chciałam, i przekłuwałam je 3 razy!!! Bo za pierwszym za szybko zmieniłam kolczyki na niewłaściwe i tak mi się zapaskudziło że chirurg je usuwał, z drugim, zatyczki były złe, i nim zaczęło się źle dziać usunęłam, za trzecim się dopiero udało. Nie radzę tak małym dzieciom przekłuwać usu, same zdecydują, a jak im będzie naprawdę zależeć to przeżyją te chwile bólu...

Ja nie dałam imienia córce typu jak napisała kobieta powyżej, nie klepie biedy, chociaż bogata też nie jestem. I nie mylę się , wnioskuję to na podstawie doświadcenia. Widzę że wszystkie dzieci mają przebite usz nawet kobieta wyżej napisała że w przedszkolu 99% ma przebite

Ja córce uszy przekłułam tydzień przed 3cimi urodzinkami :) Tyle, że od paru miesięcy ją nastawiałam na to ( mówiłam, że Pani przyłoży takie urządzonko, zrobi pyk- tu szczypalam najpierw delikatnie z czasem ciutkę mocniej żeby poczuła ale nie płakała- i już będzie kolczyk :)) Nie płakała wcale i szybko się zagoiło ;) ja jestem zwolenniczką przekłuwaniu uszu we wczesnym wieku. Dzieciom się szybciej goi ( tak wg mnie ;P)

gosikaaaa30 Pracuję w przedszkolu ponad 10 lat. Uwierzcie mi,ze 99 procent tych dziewczynek z przekłutymi uszkami to dzieci ludzi z pogranicza patologii,biednych, malo samodzielnych Najczesciej to samotne matki z zerowymi osciągnieciami zyciowymi. I jakos te kolczyki w uszkach ida w parze z imionami typu Nikola, Dzesika,Andżelika. O czyms to swiadczy. Ja się z tym do końca nie zgodzę... moja córka nie ma na imię dżesika ( tylko Hania) i nie jesteśmy patologią xD wręcz przeciwnie :)

Gość moja miała 18 miesięcy
Nie zauważyła nawet przekłuwania więc nie było dla niej żadnej traumy a kolczyki lubi i wszelkie świecidełka. Taka mała sroczka kobietka. Teraz ma 4 lata i całe pudełko swojej prywatnej biżuterii, którą sobie 10 razy dziennie zmienia i dobiera do strojów. A mnie zastanawia gdzie ona to podpatrzyła bo ja nawet obrączki nie nosze bo mi niewygodnie nie wspominając o łańcuszkach, koralikach itd. Ale ona właśnie taka mała kobietka. Kocha kwiaty dostawać, stroić się, czesać, do fryzjera chodzić :)

Gość moja miała 18 miesięcy
Nie jestem samotną matką. Jestem w związku małżeńskim od kilku lat :0 Dziecko ma imię z tradycjami rodzinnymi. Jestem po studiach, mąż także. Po prostu podobały mi się kolczyki. U niemowlaka nie, ale u przedszkolaka już tak.

Gość gosikaaaa30
Mloda mama:O ja nigdzie nie napisałam,ze 99 procent dzieci ma przekłute uszy! Czytaj ze zrozumieniem! Pisałam o tym, ze 99 procent z tych ktore maja przekłute uszy to dzeci z biednych rodzin, czsto dzieci samotnych matek!:O Chodziłas na matametyke, czy trzeba Ci tak oczywiste pojecia tłumaczyc?

Gość hafarba
Mlodej mamie trzeba lopata do lba wlozyc, inaczej nie rozumie :D To tepe jak chomik syryjski :P

Teoria przeciwniczek przekłuwania uszu : - Dzieci te są z rodzin patologicznych :D:D:D - matki mają coś z głową :D:D - Dzieci przez to cierpią :D Jaka to okropna rzecz mówię wam !! :D Nie przwekłuwajcie uszu : bo wasze dzieci mogą "umrzeć" :D:D

Gość Panikara jakich mało
Ech, do mnie jakoś to nie przemawia...Widok małej dziewczynki z kolczykami w uszach - przecież to jest fanaberia matek, a nie zachcianka dziecka! Jeszcze nie daj Boże jakieś dziecko złapie, szarpnie... Dziecko ma 5, 6 lat, chce mieć kolczyki - proszę bardzo, w tym wieku to już jakis jego świadomy wybór, ale wcześniej? Po co

moja córka ma przebite uszy jak skoczyła 3 miesiące po co robic z tego taki szum dbałam o jej iuszy ani razu nie miala ich zaropiałych teraz ma 3 latka i wiem ze dobrze zrobilam bo teraz spewnoscia to by nie dała :) możecie pisac co chcecie ze taka mala byla ze to ze tamto ale ja mam to gdzies

Najlepiej zwyzywać. głupie jest too że nie zrozumiałam koleżanki powyżej :D A wyzywanie i głupie odzywki to jest waszym zdaniem mądre?? W Wolę to, niż żeby moje dziecko miało taką teorię jak co niektórzy.

ada111 - zaraz zrobią z Cieb ie głupią i wyrodną matkę , bo ich zdanie jest przecież najważniejsze. :DD

Teorie zwolenniczek przekłuwania uszu u rocznych dziewczynek: - bo ładne (makijaż czy fajnie zrobione paznokcie też są ładne, a dyskretny tatuaż - marzenie) - bo małemu dziecku szybciej goją się uszy (a po cholere w ogóle musi się coś goić) Przekłujcie dziecku uszy! Inaczej Wasza córka zostanie wyrzutkiem społeczeństwa, bo nie będzie trendy :D Przecież roczne dziecko nawet nie zauważy że ma w uszach kolczyki! A może jest szczęśliwsze że ma przebite uszy? :D Dajcie im buty na obcasie, im mniejsze tym szybciej sie nauczy chodzic na szpilkach :o

a dodam jeszcze ze chodzi i sie chwali ze ma kolczyki i nie sadze zebym zrobila krzywdę dziecku jesli któras z was tak mysli to wasze puste słowa i tyle moje dziecko moja decyzja :)

mloda mamo ja wiem jak jest na kafe a ich zdanie no cóż brzydko powiem mam w dupie i to głęboko i niech mi tu nie mówią jakie one sa idealne

moja córka ma przebite uszy jak skoczyła 3 miesiące po co robic z tego taki szum dbałam o jej iuszy ani razu nie miala ich zaropiałych teraz ma 3 latka i wiem ze dobrze zrobilam bo teraz spewnoscia to by nie dała I co, krzywda by jej się stala jakby kolczyków nie miała? :o 3 miesiace i dziecku uszy przebijać, a róbcie i tatuaże jak sobie chcecie, najlepiej prosto z porodówki jedźcie, podobno dzieci do 2 miesiecy mają rabat

Gość hehehehe nie mogę z was
matek polek, wszystkie tu nagle takie świętojebliwe tradycjonalistki się znalazły, które chuchają i dmuchają na swoje bachory, wszystko jest śmiertelnie niebezpieczne, za bardzo krzykliwe i nieodpowiednie, karmią bio-eko, a ich dzieci to same zosieńki i marysie! weźcie się stuknijcie debilki w łeb, bo przez was sam jad przemawia! snujecie teorie prosto z waszej doopy chyba, bo ja ani nie jestem biedna, ani nie mieszkam na wsi, ani dzieci moich znajomych i sąsiadów nie mają na imię dżesika i nikola,a noszą kolczyki i miały przebijane w wieku niemowlęcym, więc skończyć pisać te pierdoły i umoralniać tutaj, bo jesteście żałosne wielkie damy "z miasta", ja też pracuję w przedszkolu i tam 20% dzieci może nie ma przebitych uszu, a rodzice "okaleczonych" jak to nazywacie dzieci są normalni,wykształceni i nie są biedni, w ogóle ta pani z przedszkola to pieprzy jakieś farmazony, od kiedy to biedotę stać na przedszkola? chyba jedynie jakieś wiejskie refundowane, bo w większych miastach koszt przedszkola to kilkaset złotych!

Gość oczywiście wy jesteście idealn
e :) przynieść wam siekiere? bo może i dzieci bez nóg wam się podobają to sobie urąbiecie i po sprawie ;)

Panikara jakich mało. Widzisz Twój nick ma coś wspólnego z tobą. Panikujesz :D A ten argument który napisałaś jako pierwszy jest właśnie waszym argumentem. to od was wyszedł, że skoro uszy to i tipsy. Żadna "GŁUPIA" waszym zdaniem matka o tym nie pisała. Wyzywasz wszystkich którzy maja odmienne zdanie niż Ty . Chyba musisz zrobić coś ze swoją samooceną. :D:D

Gość hehehehe nie mogę z was
powinna coś zrobić ze swoją głową! to jest właśnie dno zwane kafeterią! jak ktoś ma odmienne zdanie niż te wszystkie wspaniałe idealne matule to jest wyśmiewany i szkalowany! idźcie się leczyć psycholki!

Panikara jakich mało a tobie co swiat chcesz zmieniac a ty taka niby idealna jestes co ja wychowuje swoje dziecko nie ty to ja robie co chcę myslisz ze mnie ruszają twoje słowa pisane na kafe hahah nie własnie nie dawaj dalej a i tak nikogo nie zmienisz teraz sa inne czasy a ty tego nie zmienisz nawet jak bys chciala 🌼 pisz dalej posmieje sie dla ciebie na pozytywne myslenie że siedząć na koafe nikoko nie zmienisz 👄

hhehe nie moge z was- ale żeś im pojechała :D:D A coś mi sie zdaje, że ta przedszkolanka wcale nie jest PRZEDSZKOLANKA :D:D

do hehehehe nie mogę z was szczera jestes i tak trzymaj zgadzam się z toba na 100%