Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKA JEDNAK mama

Przebilam 13 miesiecznej dziewczynce uszy a wszyscy mnie zjechali

Polecane posty

Gość pudelssssssssssssssssssssssss
a ja kolejny raz powtarzam autorko wiesz co to jest "IRONIA"?

Gość zrób jej jeszcze kilka
jak ozdabiać to ozdabiać. Pójdź na całość

Gość ten post mowi wszystko!!!!
13:21 [zgłoś do usunięcia] a ja mam synka nie pszejmuj sie autorko bo nasze dzieci to nie boli a wygląda slicznie-moj synek ma 3 miesiące ale za miesiąc już mu planuje przekłóc im szybciej tym lepiej TYLE W TEMACIE!!!!! TYLKO PATOLOGIA I POLMOZGI ROBIA DZIEKCU COS TAKIEGO!!!!!

Gość TAKA JEDNAK mama
koniec tematu poznalam wasze zdanie ... tzn z 4 stron 2 to same wulgaryzmy no ale to sa wlasnie Polskie Mamusie ... Mielgo dnia /:D

Gość do autorkiiiii
spierdalaj pusta krowo:O

Gość ft7ftu7
a czemu sie ograniczasz do uszu? kuciapke bachorowi przebij i bedziesz miala sie czym chwalic u lekarza jak zdejmiesz pieluche a tu w lecztaczce taaaaaakie wielki kolczyk :O

Gość karolinkan jask
XliloX -- za szybko pisałam miałam na myśli, że jak miałam nie cały roczek już miałam przekute uszy... a im byłam większa 2 - 3 latka to już miałam dłuższe włosy.. i ładnie to wyglądało kucyk i takie maleńkie kolczyki.. Do tej pory nie wyobrażam sobie wyjść bez kolczyków i dalej mam długie włsoy

Gość TAKA JEDNAK mama
Temat odnosi sie do uczu nie do innych czesci ciala - jak bys nie zauwazyla

Gość a ja mam synka
same spierdalajce same jesteście pólmózgi

Hahaha niektóre dziewczyny mnie tutaj zaginają :D:D Czy ma tipsy :D Co wy porównujecie tipsy do dziurek w uszach? To wy chyba macie jedna wielką dziurę ale w mózgach :D Autorko nie przejmuj się. Moja córcia za niedługo kończy 8 miesięcy i przebijam jej uszy w następnym miesiącu :D Jak nie będzie chciała to zdejmie i już :) Jak będzie się ciągła to zdejmiesz , też nie ma problemu :) Za to jak się przebija w późniejszym wieku to problemy są :) A wszystkie te mamuśki któóre panikują "jak można" - należa do tych matek, które do szpitala jeżdżą jak dziecko zostanie ukąszone przez komara więc nie przejmuj się nimi. Teraz przynajmniej wiadomo , że to śliczna dziewczynka :)

Gość ft7ftu7
taka nowoczesna matka nie robi kolczykow w miejscu gdzie wszyscy robia :O mozeowi huja w kilku miejscach tez przekluj,o ile go masz :O

Gość to przekłuwanie uszu
małym dziewczynkom przypomina mi obcinanie ogonów rasowym pieskom zaraz po zakupie tego drugiego zdaje się już zakazali... to debilizm moim zdaniem. Każdy może sobie przekłuć uszy jak będzie świadomy kiedy tylko będzie chciał. ja sobie przebiłam jak miałam jakieś 10 lat - żałuję dzisiaj, szkoda że mnie nie powstrzymali... Mama próbowała ale niestety nieskutecznie Żałuję bo się okazało że nienawidzę noszenia kolczyków (ból, dyskomfort, ropa) - noszę każdą biżuterię tylko nie kolczyki a dziurki wcale nie zarastają - są ślady, a moich do dziś(po kilkunastu latach) czasem zbiera się ropa (kolczyków nie noszę nigdy)

Gość TAKA JEDNAK mama
Jesli uwazasz ze to fajne to zrob swojemu ... ja nie potrzebuje takich rzeczy w uszach to dla mnie normalnosc ale gdzie indziej to ani ja nie potrzebuje miec ani maz i dziecku tez nie zgodze sie nigdy przebic pepka brwi itp ...

Gość do autorkiiiii
mialas juz isc wiec spadaj na szczaw ograniczona mamusiu:O

Wydaje mi sie, że tu nie o gust chodzi... A roczne dziecko badź co bądź nieładnie wygląda w kolczykach ani tego typu innych ozdobach.. Ono w tym wieku jest piekne samo w sobie :) nie trzeba go na siłę jeszcze bardziej upiekszać :) Poza tym co niektórzy tu pisali, że moga wyjść z tego problemy, np. zakażenie, ale oby do tego nie doszło :) a skoro lekarze ci powiedzieli, że dziecko jest za małe, to znaczy, że wiedzą, co mówią... Ja mam 21 lat i nie mam przebitych uszu i nigdy nie chciałam... Bo po prostu tego nie toleruje, więc nie uogólniajmy, że wszystkie dziewczynki lubia kolczyki :) tez kiedys miałam kilkanaście lat i moje koleżanki przebijały sobie uszy, ale ja tego nigdy nie chciałam :)

nie naleze do mam, ktore z kazda pierdola lataja do szpitala, jak to sugeruje Mloda Mama czy jak jej tam. Ale przekluje uszy mojej corce dopiero wtedy kiedy ona sobie tego zazyczy. Ja sama mialam przeklute ma moje zyczenie. A i gwoli scislosci dziurki nie zarastaja autorko.

Każdy ma swój gust. Mnie się kolczyki w uszach u dzieci podobają. Zaciągnij później takiego 4 latka do kosmetyczki..

Gość do mlodamama
no ty młoda mama jestes typowym przykladem tandeciary na maksa...kolczyki, rozowe wozki, kokardki i inne gowna:O

"Zaciągnij..." ?? To ty na siłę 4latce będziesz przebijać uszy, nie pytając jej o zgodę??!! Wspólczuje twojej córce...

Gość do mlodamama
4 latka...:O tak samo jak niemowlak nie potrzebuje do szczescia kolczyków, tak samo nie potrzebuje ich 4 latek....mamusiu za dyche:O

Gość uszka a kolczyki
sama mam 2-latkę i TERAZ za żadne skarby nie dała by sobie przebić uszek jak byał z kolei mała to wydawało mi sie to za wczesnie i teraz patrząc z perspektywy to chyba najlepszy zcas był ok. 1,5 roczku....wtedy jeszcze chodziął na szczepienia i nie było problemu a teraz jak zobaczyła na bilansie lekarza to sie popłakała a co dopieor mówić o przebiciu uszek takze nie ma co najeżdzać małe dziecko nie rozumie pewnych rzeczy i łatwiej da sobie przebić uszka!

"Zaciągnij później takiego 4 latka do kosmetyczki.." Mloda Mamo widac zes mloda. Albo chce albo nie chce. Sila nie bede zmuszac zeby miala kolczyki. Prosze cie:o Swiat sie zawali bo moje dziecko kolczykow nie bedzie mialo:o...Jej uszy jej sprawa.

Gość looookiojigytftyrtawetyty
Teraz jest taki sprzęt do przebijania uszu,że niewiele boli nawet jeśli idziesz z sześciolatką. Ale przebijać uszy 13 miesięczniakowi to masakra,już nie mówiąc o tym,że naprawdę zalatuje wioską.

Gość polandpoland
az nie wierze w to co czytam....argument, ze trudno pozniej dziecko zaciagnac do kosmetyczki na przekłucie uszu bo bedzie plakac,wyrywc sie...SWIADCZY O TYM OGRANICZONE KROWY ZE TO DLA DZIECKA DYSKOMFORT I NIEPOTZREBNY STRES!!! TAK SAMO DLA MALENSTWA JAK I TEGO 5 LATKA!!!! po cholere dziecku kolczyki????????????????????? po co???????????????????????????????????????????

Więc napisałam, każdy ma swój gust . Są gusta i guściki prawdaa? Są ludzie i parapet którzy zamiast pisać od razu się wykłócają. I są dzieci podzielone na te z kolczykami i te bez. Moje dziecko będzie miało kolczyki bo tak mi się podoba i jestem z tego dumna :D I jak już napisałam, nie będzie chciała - zdejmiemy :)

Gość Search
Moja corka ma dwa latka i przez mysl mi nie przeszlo przekluwanie uszu,ale moja kuzynka swojej 9 miesiecznej corce przeklula i mala trafila z gronkowcem i spuchnieta szyjka do szpitala,lezala 2 tygodnie i byla operowana.Teraz ma spora blizne na szyjce.Wiec summa summarum oszpecone dziecko,a mialo byc sliczne takie w kolczykach:o

Gość do mlodamama
dzieci sa podzielona na te ktore maja normalnych,rozsadnych rodziców i takie jak twoje z matką debilka:O bo tatus oczywiescie nieznany:D

Gość amaaaaa
ja miałam przekutę uszy dopiero w wieku 13 lat i to własnie w momencie kiedy sama tego chciałam, moja mama uważała że takie decyzje powinno dziecko móc samemu podjąc i ja też tak uważam, nie miałam przynajmniej problemów jak moję kuzynki którym te kolczyki się zrywały i często miały rany od tych kolczyków bo coż dziewczynki w pewnym wieku też się biją z chłopakami

do mloda mama - A skąd Ty takie info bierzesz ,że ojciec nie znany?/ :D Nie mierz innych swoją miarą :D Chyba że bujną wyobraźnie masz :D ^^ Twoim tokiem myślenia większość dzieci ( 90%) ma nienormalnych rodziców :D Gratuluję normalności. :))

Mnie również nie podobają się kolczyki u małych dzieci. Sama ściągam je co wieczór do spania bo mi zwyczajnie przeszkadzają. Nie wyobrażam więc sobie żebym mogła skazywać swoje małe dziecko na dyskomfort. Moja córcia ma 3,5 roku i nie chce kolczyków pomimo że ja je noszę. Wydaje mi się że to jakaś forma snobizmu ze strony matek ale może intencje są inne. Jeśli biżuteria u malutkich dziewczynek to tylko kolorowe spinki :)