Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKA JEDNAK mama

Przebilam 13 miesiecznej dziewczynce uszy a wszyscy mnie zjechali

Polecane posty

Młoda Mamaa - ona chce chce zmienic swiat tylko nie na kafe tu jej sie nie uda

heh Panikara się pożegnała, ale zaraz wróci bo szykuje następną teorię :D - wyszukuje na internecie :D

Gość ghtghth
tak się składa że ejdyny zascianek prezentujecie wy twierdząc że lepiej zadawać ból dziecku za małemu. kiedyś tez byli tacy oszołomi i mówili jak wy - robili operacje na przytomnych dzieciach bo twierdzili że dziecko małe i nic nie bedzie kiedyś pamiętało.

Gość powalające te wasze teorie
- mieszkam w Warszawie - mam wykształcenie wyższe - mam wystarczającą ilość pieniędzy - moje dziecko ma na imię Aleksandra, a nie Dżesika - nie jestem tipsiarą, nie mam tatuży, nie ubieramy się z córką na różowo - nie chciałam zaszpanować ani się chwalić, nie jestem próżna - po prostu podobają mi się kolczyki u malucha i widzę, że wielu rodziców przebija swoim pociechom (przedszkole,place zabaw, parki -wszędzie widać dzieci z kolczykami i nie zauważyłam, żeby rodzice byli jakąś biedotą z patologii) -zauważyłam jedynie, że jeśli ktoś ma inne zdanie i gust niż właśnie idealne mamusie z kafeterii to podnosi się wrzawa i osoba o odmiennym zdaniu ma przechlapane! jesteście po prostu nietolerancyjne, złośliwe i bardzo wulgarne! to wy powinnyście się wstydzić! ja bym się wstydziła mieć taką matkę, a nie kolczyki w uchu moja córka miała przebite w wieku 7miesięcy, bo wiem, że potem by się bała, choć by chciała je mieć, teraz ma 2latka, nigdy się nie ciągnęła ani nic jej nie ropiało, jest zadowolona ze swoich delikatnych, malutkich kolczyczków i wcale nie wygląda jak stara maleńka...tatuaży i tipsów oraz makijażu pernamentnego nie zamierzam jej robić:)

Gość no tak sa 3 tematy które zawsz
wywołuja burze w szklance wody: 1, czy rodzić SN czy cc 2. czy przebijać uszy i kiedy 3 czy dawać słoiki czy gotować samemu. Każdy w tych tematach uważa ze ma istny monopol na racje i nie dopuszcza wcale że ktoś może myśleć inaczej. Czcza dyskusja. Oglądałam wczoraj jakiś program Jamiego Olivera o żywieniu dzieci w podstawówkach w Anglii i wypowiadała się dziewczynka lat 7 z kolczykiem w nosie. Jedni rodzice pozwalają na to inni na tamto i nic innym do tego. Wolnoć Tomku w swoim domku.

niech sobie szuka miałam dzisiaj taki sobie dzien ale to mnie rozbawilo dzieki panikaro poprawilas mi humor jeszcze raz dzieki

do: no tak są 3.... - ale zauważ, że jeśli ktoś ma inny gust lub zdanie niż ogół kafeterii to zaraz są kłótnie,wulgaryzmy,nieprzyjemne epitety,chore porównania...jak ktoś wg nich przebije uszy to jest patologią,krzywdzi dziecko,jest ze wsi i musi się czymś pochwalić, nie ma kasy, a jego córka ma pewnie na imię Dżesika -sorry, ale ja nijak się mam do tych porównań, nie trafiłyście ani razu:)

A ja tam nie mam kolczyków :) Nigdy mi się nie podobały i nie chciałam ich mieć. Moja córka dostanie kolczyki jeśli będzie chciała najwcześniej jak skończy 15 lat. O ile te chcenie dobrze uargumentuje :)

Gość oytam oytam
Jednego tylko nie rozumiem - co to za problem przebić uszy w późniejszym wieku? Może jeszcze jej krocze natnijcie do porodu, bo się kiedyś przyda.

Gość sdfgdsg
ja mam 23 lata i mi matka też zrobiła jak miałam roczek i jakoś dalej żyję i cieszę się, że mi je zrobiła jak byłam taka mała, teraz patrząc na zdjęcia sama się sobie podobam, a moim zdaniem dziewczynki, które nie mają zbyt dużo włosków przynajmniej wyglądają jak dziewczynki, a nie jak chłopaki i przynajmniej nikt nie będzie im mówił ale śliczny chłopiec.. ....moje dziecko też będzie miało kolczyki tak wcześnie :)) pozdrawiam autorkę i nie przejmuj się głupim gadaniem zazdrosnych ludzi, którym nic do tego :))

Gość isegjhiehlaknvldkjf
powalające te wasze teorie- wyższe wykształcenie wcale nie oznacza,że ma się tzw "mądrość życiową",a makijażu pernamentnego to jej nie rób, najwyżej permanentny

Gość Panikara jakich mało
A gdzie ja nazwałam Was głupimi? To raczej Wy prowadzicie jakieś dialogi między sobą udowadniając swoje racje, dwie matki o podobnych poglądach sie znalazły i się cieszą :P Świata nie zmienię i nie mam zamiaru, nie bójcie się, przecież Waszym dzieciom na siłę kolczyków z uszu nie wyrwę :D I akurat panikowanie tutaj nie ma nic do tego, to kwestia tego co się komu podoba

Gość Phoebe20
jak będzie na tyle duża żeby zdecydować, że nie chce to już nie zarosną. Ja mam taką dziurkę do połowy zarośniętą, ani kolczyka nie włożę, a widać że jest dziura. wyjmij póki możesz, jeszcze młoda skóra to się zagoi. to raz że może nie chcieć dwa że za chwilę będzie biegać, ciągnąć się za uszy, koleżanki w przedszkolu ją będą miały jak ciągnąć za kolczyki i pewnego dnia dziecko ci wróci z przedszkola ze szramą w uchu na całe życie trzy wygląda to żałośnie cztery myślisz że takiego maluszka nie boli? a jak się zababrze? pięć jak będzie starsza to tez nie będzie boleć, znam kilkulatki które nawet nie pisnęły, w końcu to tylko pstryk i jest, a starszemu da się wytłumaczyć żeby nie grzebał przy uchu bo będzie bubu. sześć jeśli po naszych wypowiedziach dalej uważasz że dobrze zrobiłaś, to faktycznie, walnij jej jeszcze kolczyk w pępku, brwi, nosie, wardze, jakiś tatuaż może... w końcu nie będzie pamiętać a KIEDYŚ NA PEWNO BĘDZIE CHCIAŁA.

Gość Phoebe20
sorry nie doczytałam że ma dwa latka. no trudno, dobrze chociaż że obyło się bez ciągnięcia ;]

Gość Panikara jakich mało
Phoebe20 ciiiicho, one są mądrzejsze :P I jeszcze się dziwią że komuś się może nie podobać fakt że trzymiesieczne dziecko ma kolczyki :P

Panikara dość długo nad tym myślałaś . Niestety Twoja praca na marne ;D Oo nauka liczenia sie kłania ja tu widzę więcej matek zwolenniczek xD

następna się znalazła co się czepia jednej literówki. wiadome, że permanentny, wielka zbrodnia, że inaczej mi się niechcący napisało:) napisałam o tym wykształceniu tylko dlatego, żeby przeciwniczki nie generalizowały, że jak ktoś przebija uszy to jest biedny,głupi ze wsi, niewykształcony! nie bój się o moją mądrość, dałam sobie w życiu radę i będę dawać dalej i nie widzę, żeby moje dziecko było jakieś pokrzywdzone przez swoją matkę:o...na przekłuciu nawet nie płakała i nic jej nie ropiało, więc nie róbcie z tego takiej wielkiej zbrodni "afrykańskiej"

Gość Phoebe20
nie jestem matką. po prostu mi się nie podbają kolczyki u maluchów, nigdy mi się nie podobały, nawet jak sama byłam dzieckiem. Mam chyba prawo wygłosić swoją opinię? a rozwaliło mnie po prostu że ktoś (nie wiem czy autorka czy nie) sugerował że na pewno się spodoba, a nawet jak nie to zarośnie. Sorry, bo nie - mi nie zarosło i strasznie jestem zła z tego powodu ^^ więc wiem o czym mówię.

Phoebe20 owszem zarosną i zostaną czasem blizny, ja mam po poprzednim przekłuwaniu, moja babcia tez już w starczym wieku miała blizny na uszach. no i zgrubienie na płatkach( nie znika po jakimś czasie, tylko odrobinę cieńsze się robi). Niech każdy decyduje za siebie.

Gość isegjhiehlaknvldkjf
A cóż Ci niemowlak mógł powiedzieć? Miała przemówić pełnym zdaniem:Mamo proszę nie przebijaj mi uszu,daj mi szansę abym sama mogla zdecydować czy będę chciała kolczyki? Mnie tam nie obchodzi co robicie własnym dzieciom. Tyle,że w wielu przypadkach to tylko fanaberia mamusi i na siłę robienie z dziecka dorosłego.

no i rzeczywiście teraz nikt nie myli mojej córki z chłopczykiem:) nadal ma króciutkie i liche włosy i ciągle myśleli, że to chłopiec, a teraz mówią: śliczna dziewczynka...nawet pediatra po przebiciu uszu powiedziała: no wreszcie widać, że jesteś dziewczynką...nigdy nikt mnie z tego powodu nie krytykował, czy stare sąsiadki, czy lekarze czy ktokolwiek inny...tylko ludzie nietolerancyjni i właśnie zaściankowi potrafią krytykować innych, a już na kafeterii słownictwo sięga zenitu i jest powalające. ja się nie muszę martwić moją mądrością, niech się zamartwiają te, co tak "pięknie" tutaj potrafią się wysławiać w języku łaciny podwórkowej

Gość Phoebe20 ty sie ciesz dzioucha
ze rozum ci nie zarósł ...ja tez kocham to forum!:D

po za tym przy okazji dziwnie wygląda łysa dziewczynka z kolczykami:P Moim zdaniem. na wszystko przychodzi czas, na biżuterie też, ale nie w wieku kilku miesięcy. Jednak jak ktoś chce to już jego sprawa i dziecka, które ew. później może mieć pretensje.

Gość peeepeerroniiii
Nie wiem,może to już ktoś napisał,ale jak chorowała moja córka-/trudna alergia/ to lekarz też zwrócił mi uwagę,że niepotrzebnie ma przekłute uszy, bo tam są różne receptory a zostały uszkodzone i mogą powodować trudne do wyjaśnienia dolegliwości.

isegjhiehlaknvldkjf - no też właśnie chyba wcześniej pisałam, że córka w wieku 2lat jest zadowolona, lubi swoje delikatne malutkie kolczyki i się chwali,pokazuje, że ma...nic nie pisałam o tym, że niemowlak wyrazi mi swoją opinię i aprobatę...a co do późniejszego wieku nie sądzę, żeby miało jej to przeszkadzać, robicie z igły widły, mało jest takich kobiet, które nie lubią chodzić w kolczykach, garstka, to jest naturalne i kobiece.

uważam, że to totalna głupota:( nie dość, że robisz dziecku coś, co zostawia blizny, to jeszcze sprawiasz mu ból a jeśli ona nie będzie chciała nosić kolczyków? najlepiej pierdolnij jej tatuaż na czole, też sobie kiedyś usunie jak jej się nie spodoba nie dość, że dziecko może zrobić sobie krzywdę, bo może podczas zabawy przebić sobie tętnicę, może się skaleczyć, może sobie przerwać ucho, to jeszcze pamiętam, jak w wieku 8 lat podjęłam decyzję o kolczykach i pamiętam, że było to dla mnie niesamowite wydarzenie, przygotowałam się do tego 2 tygodnie, chodziłam z mamą po sklepach, by znaleźć najpiękniejsze kolczyki, potem im bliżej tym bardziej się cieszyłam. Choć wiedziałam, że troszkę zaboli to byłam dumna, że będę teraz dorosła i będę mogła nosić kolczyki jak dorosłe kobiety a ty swojej córce po prostu odebrałaś to. proponuję jak już mówiłam zafarbować jej włosy, przekłuć pępek i wytatuować ją:)

Gość hafarba
Male dziecko z kolczykami wyglada przede wszystkim smiesznie i brzydko :O. To tak jakby zabrac takiemu maluchowi cala slodycz dziecka. Dzieci sa ladne z tym swoim urokiem dzieciecym. Dorosle ozdoby - kolczyki, pomalowane paznokcie itd po prostu szpeca je :O

Gość isegjhiehlaknvldkjf
hafarba-otóż to:) ale nie przetłumaczysz,bo zaraz i Ciebie zjadą,że się wtrącasz :D