Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKA JEDNAK mama

Przebilam 13 miesiecznej dziewczynce uszy a wszyscy mnie zjechali

Polecane posty

Gość bezsens jakby 4 letnie dziecko
b ylo juz na tyle swiadome, ja bym poczekala do 18. mama mi przekula jak mialam 9 lat, potem w wieku 16 i 18 lat dorobilam sobie dziurki. dzis kolczyki nosze odswietnie raz na rok. dziurki mi nie przeszkadzaja w niczym. Jak trzeba wychowac dziecko zeby potem mialo pretensje o takie cos do matki. Wspolczoje wam.

Gość a dlaczego do kompletu
Heh, tak myslalam, ze mloda mamaa na moje pytanie mi nie odpowie :D Jak jej brak argumentow to albo ucieka albo zaczyna wyzywac :P A nadal mnie ciekawi dlaczego uznala, ze jej corka jest za mala na malowanie paznokci a nie jest za mala na przebicie uszu?

Gość kocinka83
"no i rzeczywiście teraz nikt nie myli mojej córki z chłopczykiem nadal ma króciutkie i liche włosy i ciągle myśleli, że to chłopiec, a teraz mówią: śliczna dziewczynka...nawet pediatra po przebiciu uszu powiedziała: no wreszcie widać, że jesteś dziewczynką..." To potwierdza moją teorię, że najczęsciej matki brzydkich dziewczynek przebijają im uszy :D :P Prawda jest taka, że niemowlak wygląda żenująco z kolczykami. Na zawsze zapamiętam widok 3 letniej dziewczynki z kolczykami, czerwonymi pazurkami dłubiącej w nosie :P :D widok bezcenny..

Gość MAjka34,.,.,
Ja również jestem przeciwna przebijaniu uszek tak małym dziewczynkom. Po pierwsze to boli......moze nie jest to ból nie do zniesienia ale boli i po co narażac dziecko na niepotrzebny ból? Po drugie zdarzaja sie czasem infekcje i po trzecie wypadki.....byłam świadkiem takiej sytuacji..........babcia trzymała wnuczke na kolanach,babcia miała na sobie sweter,w pewnym momencie mała sie zerwała i zeskoczyła babci z kolan i nagle straszny wrzask- uszko we krwi a kolczyk zachaczony o sweter babci. To było okropne.

Gość Aj.....
Mamusie zwolenniczki świecidełek w uszach maleńkich dziewczynek powinny jeszcze raz przemyśleć sprawę i swoje "widzimisię" odstawić na bok. Moja znajoma kosmetyczka odmawia przekłucia u zbyt małych dzieci. Sama mam kolczyki, ale nigdy w nich nie śpię, nawet w tych najmniejszych, zawsze przeszkadzają. Uszy przekłute mialam w wieku 9 lat, bo sama tego chciałam.

Tylko plebs przebija uszy malutkim dzieciom. Inteligencja tego nie robi (prawdziwa inteligencja). :)

Gość mi zdjęcia robił
ostatnio znajomy pokazał mi zdjęcie swojej siostrzenicy, dziewczynka ma kilka mc.Mała okrągła główka, niewiele włosków i kolczyki:o Kosztowało mnie nieco powstrzymanie się od komentarza i powiedziałam tylko "śliczna". To samo wasi znajomi i koleżanki głupie mamusie, nikt wam tego w oczy nie powie a każdy się w duchu śmieje:D

Gość a jjaaaa
Najaważniejsza kwestia że jest to Twoja sprawa i Twoje dziecko Zrobiłaś jak uważałaś , ja nie widzę nic strasznego w kolczykach u dziecka .. Pamiętaj te co najbardziej krzyczą i zabraniają , pewnie będą miały i tak większe zmartwienia niż kolczyki :) wspomnicie kiedyś moje słowa

Gość a jjaaaa
A co do bolących i ropiejących uszu :o to zastanawiam się jakie partacze przebijali wam te uszy ? ..

Żaden partacz, prosta sprawa, uczulenie na nikiel nie w porę zauważone. I moje głupie przeświadczenie nastolatki że ropienie przejdzie jak się wygoi... No cóż wygoiło się po interwencji lekarza, potem mądra po fakcie wiedziałam co robić. Ale cierpiałam na swoje własne życzenie a nie widzimisię mojej mamy.

Gość u;gtiuj
pedofile już ręce zacierają jak widzą te "małe księżniczki" z poprzebijanymi uszami! Podkreślajcie dalej seksualność swoich dzieci, makijażyk im róbcie i malujcie pazury...

A wy jak nie macie argumentów to zasłaniacie się zawsze PEDOFILAMI :D JAkie to śmieszne. Nie uciekłam tylko po prostu poświęcam cas też mojemu dziecku a n ie siedzę na kaffe 24 na dobę jak to ktoś napisał i tu macie dowód. I nie chce mi się kłócić, wyzywać na waszym poziomie , każdy ma swoje zdanie i tak już pozostanie. :)

Gość Młoda Mamaa to odpowiedz
dlaczego uznalas, ze twoje dziecko jest za male aby jej pomalowac paznokcie a nie jest za male aby jej uszy przebic. Bo za cholere nie moge tego zrozumiec. Mozesz mi odpowiedziec czy brak ci argumentow?? :D:D:D:D:D

Gość klapska
na naszym poziomie kochanie nie bedziesz nigdy. Za wysokie progi dla ciebie

Ja już napisałam odp na to pytanie więc przeczytaj wszystkire wypowiedzi a nie co trzecią z lenistwa. I na prawde bardzo dziwne jesteście. :D Pokazałam to paru osobom to myślałam że z łóżek spadną tak sie usmiali xD Taa ja jestem głupia, wredna , idiotka - uzasadnij :D

Jeżeli uważasz że to że nie doczytałam jest głupotą to gratuluję Masz tylko jedną wypowiedź i to tylko taką która naśmiewa się z innych, zapewne jesteś jakąś modą gimnazjALIstką, która nudzi się i wypisuje idiotyczne posty na forum

Klapska i powiedz mi - jak na podstawie FORUM można ocenić czy ktoś jest mądry czy głupi ?? xD

nawet nie czytałam co wszystkie strażniczki teksasu pisały,ale jak dla mnie to babom po 30 się nudzi i wchodzą na kafe tylko po to żeby komuś dopierdolić...ludzie mają gorsze problemy,matki robią swoim dzieciom różne dziwniejsze rzeczy,a to tylko kolczyki,chciała żeby jej córka je miała to jej zrobiła,proste.jak się córce za 10 lat nie będą podobały to ściągnie,też problem...i nie wymyślajcie już na siłę,że będzie ciągnąć te kolczyki,że będą haczyć...bez przesady,ucha sobie nie urwie,ja poczuje że boli to przestanie ciągnąć.tyle.wymyślacie na chama jakiś pretekst żeby tylko się przyczepić.dodatkowo jeszcze widzę , że niektóre pancie nie mając nic innego mądrego do powiedzenia zaczynają kogoś bezpodstawnie obrażać,nawet nie znając osoby ,którą włąśnie wyzywają.szkoda,że tylko w necie jesteście takie mądre-oczywiście jak pisałam wżej-wypowiedź skierowana to strażniczek teksasu...lepiej weźcie mamusię za rączkę po za długo już pod krzyżem tańczy...

Gość klapska
po wypowiedziach mozna wiele stwierdzic

Taaak?/ to gratuljee :D:D rozwaliło mnie to. Cszyli ja stwierdzam tutaj na ty forum że każda z nas jest głupia :D Pieknieee xD BEz obrazy ;]

Młoda Mama: nie słuchaj tych głupot typu -"jak myślisz tak,to znaczy że jesteś głupia" chyba tylko osoby,które nie mają żadnych argumentów zaczyają swoją wypowiedź od "głupia jesteś" ....noo,tak,na podstawie pisania postów można wiele wywnioskować,ale raczej nie wszystko...może się trafić osoba mądra,inteligentna i może wam walić takie posty że czujecie się jakbyście gadali z downem albo Bóg wie kim...od jakiegoś czasu wchodząc na kafe wydaje mi się,że jest tu pełno ludzi,którzy inteligencję mierzą miarą skończonych studiów itp...uwierzcie mi,że nie trzeba mieć skończonego prawa,medycyny,czy politechniki,żeby być inteligentnym...rozumiem,że teraz będzie pełno wyzwisk w moim kierunku? achh,jak ja to kocham...piszcie śmiało,że jestem głupia,wiem że tylko na to niektórych stać :)

Gość mloda mama to odpowiedz
Mloda mama twoja odpwoiedz na pytanie o malowanie paznokci: [zgłoś do usunięcia]Młoda Mamaa Może Ty malujesz , ja na razie dziękuję mam inne poglądy niż Ty, uważam że moje dziecko jest za małe . Wiec pytam DLACZEGO jest male na malowanie paznokci a nie jest za male na przebicie uszu??? Pytanie brzmi DLACZEGO? Oczywiscie, nie odpowiesz bo ci brak sensownych argumentow. Bo dziecko jest za male na malowanie paznokci jak i na przebijanie uszu.

Gość pomaranczowa ciezarowka
jedno slowo-zenujace-oto co mysle o kolczykach u niemowlakow, niepotrzebne i niezdobiace, nie zaprzeczam ze dzieci lubia swiecidelka, pierscioneczki, koraliki ale na boga-dziurki w uszach? PO CO?? to juz wylaczna fanaberia matek. mi tata przebil uszy po pierwszej komunii-jakis rok po komunii, rok chodzilam i prosilam o dziurki bo dostalam kilka par kolczykow i chcialam nosic, w koncu sie zgodzil, i co innego 10letnia dziewczynka z subtelna bizuteria w uszach a co innego lyse niemowle ze swiecacym zelastwem w uszach, to jest pierwsza rzecz ktora rzuca sie w oczy patrzac na takie dziecko, i juz nikt nie odtworzy sobie z pamieci koloru oczek czy usmiechu dziecka bo bedzie mial przed oczami koszmarne kolczyki dziecka z sasiedztwa

No i nie mozna sie od mamuski dowiedziec DLACZEGO jej dziecko jest za male na malowanie paznokci a nie jest za male na przebijanie uszu. Mloda mamo no odpowiedz. Naprawde brak ci argumentow? :D

Byla i tez nie odpowiedziala :D Bo brak tej oslej glowie argumentow po prostu :P