Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKA JEDNAK mama

Przebilam 13 miesiecznej dziewczynce uszy a wszyscy mnie zjechali

Polecane posty

Gość fkejjjj
najgorzej jak patologia zrobi sobie dziecko

spartanka - jak widzisz są tu jeszcze "normalni " Ludzie. No ja się nie przejmuję , wręcz przeciewnie mam niezły ubaw . Zobacz jakie pytania padają :D CZemu nie pomaluje paznokci dziecku . a co ma piernik do wiatraka?? Jak można odpisać na tak bezsensowne pytanie . CZemu nie zrobisz sobie operacji plastycznej skoro się malujesz?? Czemu nie kąpiesz się w gnoju skoro woda też jest zanieczyszczona ?? Chyba że ja sterylizujesz specjalnie do kąpieli Wiesz co to patologia?? Otwórz słownik :D:D PATOLOGIO :D

Gość dasgabuna
Mloda mamo napisalas gdzies, ze przebijanie uszu dziewczynkom jest "takie kobiece" :O Wiec padlo pytanie o pomalowane paznokcie - rowniez jest kobiece. ALe ty twierdzisz, ze twoje dziecko jest za male aby mu paznokcie pomalowac ale przebic uszy juz nie za male :O Nie masz porzadnych argumentow aby odpowiedziec na to pytanie (nie dziwie sie :D:D) i tyle.

Gość ruanda
Przede wszystkim - dziecko nie jest własnością rodziców, żeby traktowali jej ciało, tak jak uważają za stosowne. Przekłucie uszu boli - a dziecko nie ma szansy się bronić. To zwyczajnie potencjalne źródło infekcji i urazów, 13 miesięczne dziecko się nie poskarży, że kolczyki ją uwierają, czy są za ciasne. Kilkulatka w przedszkolu jest narażona na rozerwanie uszka, bo dzieci potrafią wariować, po co ryzykować? Tym bardziej, że dziurki są NA ZAWSZE, rzadko kiedy zarastają. Jak byłam w szkole - zachciało mi się zrobić 2 dziurkę i jakoś mi nie zarosła - mimo że nie noszę kolczyków od 20 lat.

Dasgabuna. Ja już napisałam dlaczego nie da się odpowiedzieć na Twoje pytanie. Odpowiedz na moje to pogadamy ;];] Widzę że niektóre matki się coś oburzają, kłopoty z nerwami?? :)

Gość hafarba
Ja ci odpowiem mloda mamo CZemu nie zrobisz sobie operacji plastycznej skoro się malujesz?? Bo operacja plastyczna to ingerencja w cialo (OPERACJA niedowracalny proces,) a tapete na twarzy moge zmyc w kazdej chwili. Czemu nie kąpiesz się w gnoju skoro woda też jest zanieczyszczona ?? Chyba że ja sterylizujesz specjalnie do kąpieli Bo mniemam, ze gnoj jest bardziej zanieczyszczony i w dodatku smierdzi :O Pytanie zadalas z rodzaju kretynskich :P Nic nie sterylizuje, do wody dodawane sa srodki zabijajace bakterie i inne syfy. Ja odpwoiedzialam, teraz twoja kolej :P

hatsumomo san-ja też się ździwiłam,jak zobaczyłam ile osób się tutaj stawia... no i właśnie,kolczyki a pomalowane paznokcie to co innego,widziałam dużo dziewczynek z przebitymi uszkami,ale nigdy jeszcze nie widziałam z pomalowanymi paznokciami,nie no,sorry,raz widziałam,ale było to dla mnie conajmniej dziwne...

Gość a mojeje córce przebiłam uszka
jak miała pół roku :P:P:P teraz mam drugą córcię i zapewne też jej latem przebije uszka :D i nikomu nic do tego :P:P:P

Gość jasne ze nic do tego
ze robisz z wlasnego dziecka obiekt seksualny. Na kafe sie idiotki oburzaja jak ktos zdjecie dziecka zamiesci a same z corek robia Lolitki :P

trochę więcej niż roczna dziewczynka mająca kolczyki w uszach jest obiektem seksualnym?jeszcze mi powiedz że zaraz ją starszy brat zgwałci,bo wygląda seksownie...weź mnie nie rozśmieszaj,co mają kolczyki do erotyki i seksu?

Gość pedofile lubia takie
bo niby dzieciak ale z atrybutem kobiecosci - bizuteria. Poszukajcie informacji, popytajcie i wtedy robcie te lolitki z dzieciakow. Glupie matki!

Gość nie sluchaj dalej
najwyzej nad twoim dzieciakiem stary oblesny pedofil bedzie sie spuszczal. Co mnie to obchodzi? Czytalas przynajmniej co kosmetyczka z renowmowanego zakladu mowi? :O

Gość trala lalaaaa
ja mam 25 lat i nie mm przekłutych uszu, moja siostra przekuła jak miała 13 lat. Ja nigdy nie chciałam, bo mam inne myślenie, że ciała człowieka nie powinno się dziurawić i wogóle dla mnie to takie sztuczne i kojarzy mi się z kolczukukowaniem krów i świń :O Ale dobra, jak ktoś chce mieć, niech je ma..tylko po co niemowlęciu kolczyki?

Gość żeńsko nie żenska
Teraz czasy się zmieniły. Kiedyś dzieci były dziećmi i miały dzieciństwo. Teraz rodzice usilnie próbują im to odebrać. Dziewczynki miały czas, żeby spokojnie dojrzewać do kobiecości. Na wszystko był czas i miejsce. dziewczynki dorastały do pierwszych kosmetyków, do biżuterii, do butów na obcasie, do randek z chłopakami. W podstawówkach nikt nie widział dziewczynek z pomalowanymi rzęsami czy paznokciami, obwieszonych biżuterią i długaśnymi cieżkimi kolczykami. Teraz takie rzeczy to standard, bywają gorsze jak tatułaże, dekolty do pępka, depilacja, zabawy w słoneczko.... Ale co się dziwić- jest jak jest.

Gość a kto ci powiedzial ze
TATUŁAŻE KURWA A CO TO??? :O TATUAŻE CHYBA!!!

Gość czyste bestialstwo
Nikt mnie nie przekona, że przekuwanie uszy malutkim dziewczynkom to nie jest barbarzyństwo... :O Proszę. Zdjęcia z takiego zabiegu. Aż ciary przechodzą jak matka może na coś takiego pozwolić. :( http://www.drpaulose.com/wp-content/uploads/2008/08/ear-piercing6.jpg http://www.sierramadams.com/images/SierraEarPiercing7-15-08.JPG http://3.bp.blogspot.com/_RLpySwP-cCE/TI6lDyETXvI/AAAAAAAADk0/zi8TEhfZPLE/s1600/ears+%284+of+5%29.jpg :(

Gość AniulaHeeeeeeejAniula9
Ja mam 17 lat teraz a uszy mialam przekowane ok. 4 roku zycia. Nie pamietam nic!!! i dobrze!!! a kolczyki musze wlozyc codziennie!!! KOCHAM JE!!! :) Dziekuje moim rodzica :)

Gość przegroda nosowa
Mnie tylko ciekawi jak takie niemowle powie, ze ją uszy bolą albo się nie goją? Moja nastoletnia córa miała taki problem po przekuciu, ze się nie goiły i nic nie pomagało. Pół roku jak minęło bez zmian przestała nosić kolczyki. A jak z takim maluszkiem? Powie, ze ją boli?

Gość nie sluchaj dalej
Potrafia opisywac jak dziecko plakalo przy szczepieniu, jak one same sie lzami zalewaly, ze "dzidziusia" bolalo ale na przeklucie uszu ida i zadowolone, ze dziecku bol sprawiaja. Bol ktory trwa dluzej niz przy szczepieniu bo uszy goja sie nawet kilka tygodni.

Kazda dziewczynka chce byc ladnie ubrana, ladnie wygladac, pomalowac sobie na jasny kolor paznokcie, itd. ale nie mowie tu o PRZESADZANIU z takimi rzeczami!!! To ze niektore dziewczynki w pozniejszym zyciu chca ubierac sie na czarneo to nie znaczy ze teraz od najmlodszych lat trzeba je do tego przyzwyczajac. Pozwalac na takie rzeczy przeciez mozna ale z umiarem. Pozatym jakies 97% kobiet ma przebite uszy....

Gość przegroda nosowa
AniulaHeeeeeeejAniula9 - to jak masz 17 lat, to chyba już wiesz, ze przekłuwanie uszu nie jest takie bolesne. Szczepienia okresowe chyba pamietasz?

Chociaz jednak mysle ze 13 mies. to z amalo....minimum 3 latka...

Sczepienia pamietam, plakalam za kazdym razem do 11 roku zycia pozniej juz sie nie mazalam! Ale ja uwazam ze przekluwania uszu nie mozna porownywac do szczepien bo szczepienia sa o wiele wiecej bolesne

Gość przegroda nosowa
AniulaHeeeeeeejAniula9 , no powiedzmy, że 97% ma przekłute uszy, ale ile nosi kolczyki? Góra połowa. W moim dziale gdzie pracuje 6 kobiet w różnym wieku, kolczyki nadal nosi jedna. A te długie wiszące plastikowe, albo bardzo kolorowe, byle widoczne nosi właśnie młodzież w Twoim wieku. Bez urazy, ale mało która 20 parolatka takie coś zakłada, o ile wogóle. Za to na chodzie są łańcuszki i bransoletki (eleganckie)

Gość przegroda nosowa
AniulaHeeeeeeejAniula9 - no szczepienia przeważnie są boleśniejsze (zalezy jeszcze od czego), ale skoro przekłucie uszu tak jak zgodnie twierdzimy nie jest takie bolesne, to nie rozumniem czym się podniecasz, że Tobie przekłuto jak mialaś 4 lata i nic nie pamiętasz?

Ja np. nie nosze zadnych plastikowych ani kolorowych i jakis tam jeszcze. Ja nosze takie male kuleczki zlote i te podobne, takie naprawde delikatne kolczyki. Moja mama ma 48 lat i nadal nosi kolczyki i to eleganckie bo przeciez takie tez sa :)

Ale ja sie wcale nie podniecam po prostu ciesze sie ze mialam to juz za soba w tak mlodym wieku bo gdybym mogla wybierac to napewno zgodzilabym sie :)

Gość tralalallaalala
znam takich przeciwników przekłuwania uszu małym dzieciom i muszę stwierdzić że są to ludzie o bardzo staroświeckich poglądach w każdej dziedzinie życia ja tam swojej córce przekłułam uszy jak była mała i nie patrzyłam na poglądy innych, na szczęście mało takich dziwaków jest w moim otoczeniu