Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKA JEDNAK mama

Przebilam 13 miesiecznej dziewczynce uszy a wszyscy mnie zjechali

Polecane posty

Gość kaleczenie delikatnych uszek
tak malutkich dzieci to barbarzyństwo i słoma z butów wyłażąca wiechciami. Mentalność buraka można poznać m.in. po tym, jak wygląda dziecko tegoż buraka :) Między innymi po tym, czy ma niemal od urodzenia przekłute uszy. Płatek uszu takiego maluszka jest delikatny jak płatek kwiatu, dziurawienie go nie mieści się w głowie. Poza tym uszko rośnie i sama widziałam, jak w wyniku zmiany kształtu ucha, dziurka znalazła się potem w nieodpowiednim miejscu i fatalnie to wyglądało (to kwestia estetyczna). Poza tym kwestia bezpieczeństwa, higieny i zdrowia (ewentualna infekcja) itd. Kolczyki w uszkach niemal niemowląt - dno i 3 metry mułu.

tvn Ty właśnie będziesz należeć lub należysz do matek które jadą do szpitALa kiedy dziecko ukąsi komar! :D Właśnie wtedy kiedy ucho jest małe to nie czuje się bólu tak jak potem, poza tym przecież przekłuwanie uszu nie boli :D Dzieci tez nie boli sama byłam dzieckiem i wizytę u kosmetyczki doskonale pamiętam.

Gość hafarba
Mloda mama ale powiedz - dlaczego nie zostawisz tej decyzji (o posiadaniu badz nie kolczykow) swojej corce? Po co malutkiemu dziecku dorosla ozdoba?

hafarba - podoba mi się to , fajnie jak widać , że mam córeczkę :) , poza tym zawsze może ściągnąć nic się nie stanie. poza tym większość dziewczyn lubi nosić kolczyki, więc i ona na pewno będzie chciała. Bo jest to kobiece

Gość hafarba
Jezeli widze dziecko w fajnej sukieneczce, w kapelusiku to tez wiem, ze to dziewczynka :D Nie musi miec kolczykow. Wiec to nie argument;-)

Gość hafarba
No wlasnie, mloda mamo, to jest KOBIECE! Ale zupelnie nie pasuje do swiezej, niewinnej urody dziecka :O

Gość hrty
Kurczę ale co ma kobiecość z niemowlakiem albo noworodkiem?? Może od razu za mąż wydajcie kilkumiesięczną dziewczynkę bo przecież to kobieta i na pewno w przyszłości będzie cchiała mieć męża więc po co czekać? Idiotyczne rozumowanie.

Każdy ma swoje zdanie, mnie się to podoba i jak już napisałam podobac będzie :) Mnie mama zrobiła, i bardzo się z tego powodu cieszę:)

Gość a dlaczego do kompletu
nie pomalujesz jej paznokci? Co to za kobieta bez pomalowanych paznokci???

Może Ty malujesz , ja na razie dziękuję mam inne poglądy niż Ty, uważam że moje dziecko jest za małe .

Gość każdy zrobi jak chce
ja też miałam szybko przebite uszy z tego co wiem w wieku 6 mieś. Nie pamiętam żadnego bólu, traumy nie miałam ani nie mam z tego powodu a mam juz 33 lata :P Dziurki są, chcę to zakładam kolczyki, nie chcę to nie. O jakiej krzywdzie Wy tu mówicie Moja córka też miała kolczyki w tym samym wieku co ja, teraz ma 16 lat i jakoś też nie narzeka :D

Gość hrty
Opalenizna też ważna rzecz więc może i noworodka do solarium zanieść? Bo przeciez jak dorosnie będzie chciała miec ładny odcień skóry... A moze włosy ufarbować (jesli ma)? Bo jak dorośnie to już w ogóle na bank farbować będzie? Takich przykładów jest mnóstwo ale żaden z nich nie usprawiedliwia takiego postępowania.

Gość a dlaczego do kompletu
Mloda Mamaa a dlaczego twoje dziecko jest za male na pomalowane paznokcie a nie jest za male na kolczyki? Jedno i drugie jest kobiece i wyrozni ja jako dziewczynke z tlumu dzieci :D

Gość hrty
O ile malowanie dziecka nie polega na jego ranieniu to już kolczykowanie tak. Może więc trzeba wtbrać inną opcję uwidaczniania kobiecości u dzieci? ps. A widzieliście te konkursy pięknosci dla małych dziewczynek? Te dzieci nawet operacje plastyczne przechodzą aby zaspokoić chore ambicje swoich rodziców...

Gość szpilka11
Mloda mama caly dzien siedzi na forum...coz za marnotrawienie czasu:o

Gość może jeszcze ją obrzezaj
(wytnij łechtaczkę) tak jak to robią malutkim dziewczynkom w Somalii. One maleńkie, to nie będą potem bólu pamiętały... Tak samo tamtejsze matki myślą :(

Gość malutkannnnnn
Małe dzieci, kilkumiesięczne, kilkunastu wyglądają paskudnie w kolczykach, naprawdę paskudnie. Dzieci w tym wieku same w sobie są słodkie, a kolczyki odbierają im tą naturalną słodycz :O Jak widzę takie dziecko z kolczykami w uszach, to kojarzy mi się ono z kawałkiem tworzywa sztucznego, ze zwykłą laleczką głupiej matki, która może robić z nim co tylko ze chce. Kolczyki w tym wieku nie są praktyczne, ładne ani w niczym nie pomagają. Są zwykłą zachcianką matki i żadne tłumaczenia nie zmienią tego. Przebicie kolczyków nie boli bardziej w wieku np. 15 lat, ani nic gorzej się nie goi. Kilkumiesięcznemu dziecku nie przetłumaczysz, że ma nie ruszać ropiejącej rany i będzie przy niej ciągle grzebać :O. Dobrze, że lekarze zwracają na to uwagę, bo może, co po niektórym "mądrym" otworzy to oczy.

Gość polandpoland
Mlodamama...kuzwa jakas płyte z tym komarem sobie włączylas i do zdarcia bedziesz puszczac? rzygne zaraz:O ps.swoja droga jaka inteligencja, takie złote mysli:D

Gość małgorzattttt
ja jestem kosmetyczka i przebijałam uszy nawet 3 miesi ecznej dziewczynce i uwazam ze to totalna głupota,na poczatku odmówiłam ze dziecko jest za małe,moze się ruszyc i zeby to przemyslec ale mamuska ze na swoja odpowiedzialnosc i koniec.Swojej przebiłam w wieku 3 lat kiedy sama chciała i poszłysmy same wybrac kolczyki.

Gość malutkannnnnn
hafarba - podoba mi się to , fajnie jak widać , że mam córeczkę , poza tym zawsze może ściągnąć nic się nie stanie. poza tym większość dziewczyn lubi nosić kolczyki, więc i ona na pewno będzie chciała. Bo jest to kobiece "Większość dziewczyn lubi, więc i ona napewno będzie chciała." Nie wszystkie lubią, ale twierdzisz, że twoja córka napewno będzie. Zastanów się nad sensem tego, co piszesz. Ja jestem taką osobą, która nie lubi decydowania za siebie przez inne osoby i do tej pory jest wręcz wku*wiona za to, że rodzice mnie ochrzcili. Twoja córka też taka może być i w przyszłości może mieć do ciebie żal np. za przekłucie uszu, ale dla ciebie to "nic takiego". Kosmetyczki powinny nie zgadzać się na rozpieszczanie nierozsądnych mamusiek... PS. Sukienka nie wystarczy, aby rozpoznać płeć dziecka???

Gość aniiula
Wszyscy którzzy krytykujecie to jesteście smieszni, przeszkadza wam ze matka swojej 13 miesiecznej córeczce przebiła uszy, co w tym złego? Kolczyki te zapewne są małe wkręcane więc wydaje mi się ze dziecko nie ma jak ich pociagnąć. A jak dla mnie taka dziewczynka wygląda uroczo.

Gość sadfeada
Raz bylam swiadkiem jak w piaskownicy jeden chlopczyk zainteresowal sie ozdoba w uszach pewnej dziewczynki. Chcial obejrzec i jak to dziecko szarpnal lapka :O Lzy, krew i po co???

Gość szpilka11
przeszkadzalo lekarzom i o to autorka sie burzy

Gość malutkannnnnn
Wszyscy którzzy krytykujecie to jesteście smieszni, przeszkadza wam ze matka swojej 13 miesiecznej córeczce przebiła uszy, co w tym złego? Kolczyki te zapewne są małe wkręcane więc wydaje mi się ze dziecko nie ma jak ich pociagnąć. A jak dla mnie taka dziewczynka wygląda uroczo. Takie kolczyki przynoszą więcej szkody niż korzyści :O. Przeczytaj to, co napisałam wcześniej. "Przepraszam skarbie, ale uszka muszą boleć, bo według mamusi wyglądasz uroczo." A dziecko dalej płacze i płacze, bo uszka bolą i ropieją (oczywiście nie u wszystkich) :D Gratuluję odpowiedzialnym i troskliwym mamuśką, które dobro dziecka stawiają na pierwszym miejscu.

Wszyscy którzzy krytykujecie to jesteście smieszni, przeszkadza wam ze matka swojej 13 miesiecznej córeczce przebiła uszy, co w tym złego? Kolczyki te zapewne są małe wkręcane więc wydaje mi się ze dziecko nie ma jak ich pociagnąć. A jak dla mnie taka dziewczynka wygląda uroczo. jakiez to typowe na forum, ze brak argumentow zastepuje sie zwrotami typu "smieszni jestescie", "nie znacie sie", "glupi jestescie" itp itd.....

Gość aniiula
Nie wydaje mi się żebym nie miała argumentów, moja córka ma kolczyki od pierwszego roku życia i nigdy nie miala z tym żadnego problemu,podobnie jest w mojej rodzinie. Wiec mam pojęcie na ten temat. a wam się tylko wydaje ze to złe,macie jakieś doswiadczenie" belle de jour1982, malutkannnnnn,

Gość malutkannnnnn
Muszę mieć swoje dziecko i na siłę przekłuć mu uszy, aby mieć "doświadczenie"? Przekłucie ma więcej minusów, ale niestety nie dociera to do niektórych. Małemu dziecku za cholerę nie wytłumaczysz, że ma nie dotykać świeżo przekłutego ucha, albo nie zrozumie, że ma nie grzebać przy ropiejącym uszku. No ludzie, tak trudno zrozumieć, że na wszystko przyjdzie pora i dziecko da znać, że chce mieć kolczyki? Ile razy jeszcze trzeba napisać o wadach fanaberii niektórych mamusiek? Jeżeli dziecko powie, że chce kolczyki, to proszę bardzo przekłuwaj, ale jeśli nie, to daj "d*pie siana".

mam swoje dziecko, jak juz pisalam wczesniej. I nie przekluje jej uszu. Uszanuje jej prywatnosc i pozwole jej samej zadecydowac. To tak samo jak umieszczanie zdjec dzieci na portalach spolecznosciowych. Rozumiem, ze to twoje dziecko i twoja sprawa, ale nie uwazasz, ze pewnych rzeczy sie poprostu nie robi?? I generalnie autorka oburzyla sie bo dwoch lekarzy skrytykowalo jej decyzje. No chyba wiedza lepiej jakie moga byc konsekwencje??