Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie mam pytanie

Kiedy zaczac brac tabletki na zanik laktacji?

Polecane posty

Gość takie mam pytanie

Jeszcze nie rozmawialam z lekarzem o tym, a dopiero wizyte mam za tydzien dlatego pytam tutaj. Jestem w ciazy (to poczatek, 4 msc) i jestem zdecydowana by nie karmic piersia. Zastanawiam sie kiedy moge zaczac brac tabletki na zanik laktacji, czy moge juz w ciazy zeby nie produkowac mleka? czy dopiero po porodzie? Jak to z tym jest? Uprzedzam, ze nie interesuja mnie opinie na temat karmienia/nie karmienia piersia. Pytam tylko o konkretna rzecz i nie chce wchodzic w bezsensowne dyskusje. Mam nadzieje, ze znajdzie sie mama, ktora odpowie na moje pytanie:)

Gość takie mam pytanie
nikt nie wie?

Gość po porodzie dopiero
można zacząć brać

Gość takie mam pytanie
ale od razu po porodzie? I kiedy zaczyna sie produkowac to mleko? Bo jesli w czasie ciazy to dlaczego nie mozna temu zapobiec

Gość google nie parzy, nie gryzie
bo jakimiś prochami możesz zaszkodzić dziecku pomyślałaś o nim?

chciałaś konkretną odpowiedź? to masz - po porodzie! Przeciez to sa leki hormonalne, dziecko chcesz tym faszerować?

Gość takie mam pytanie
dlatego pytam czy wlasnie mozna te tabletki brac w czasie ciazy. Nie wiedzialam ze moga miec zly wplyw na dziecko. A jeszcze z lekarzem nie rozmawialam na ten temat. Skoro wiec nie mozna zatrzymac laktacji juz w ciazy tabletkami to moze sa jakies naturalne nieszkodliwe sposoby?

tabletki na zanik laktacji to bromeron - poczytaj o nim - ma mnóstwo skutków uboczych - ja też nie karmiłam choć chciałam a obyło się bez tabletek - najgorsza 4 doba - nawał pokarmu i biust mega pełny ale pomogły okłady z liści kapusty - potem troche odciągałam ale jak się nierobi tego regularnie to pokarm zanika..

Gość takie mam pytanie
dziekuje, a czy mozna jakos pohamowac laktacje juz ciazy? oczywiscie w sposob nieszkodliwy dla dziecka. Troche sie obawiam tego nawalu pokarmu skoro nie bede karmic dziecka

ale masz juz laktacje? większośc kobiet nie ma, pokarm pojawia się kilka dni po porodzie.

a poza tym to się dziwię:P ze nie chce karmic - bo nie ma nic wygodniejszego. No - ale to Twoja sprawa

Gość takie mam pytanie
eh u mnie z tym karmieniem to skomplikowane:P Ale mniejsza o to. Chodzi mi po prostu o to by uniknac tego pokarmu, bolu piersi potem. Na razie laktacji nie mam, ale nie wiem tez kiedy moze sie pojawic

Gość takie mam pytanie
ale po porodzie bede mogla od razu zaczac brac te tabletki czy trzeba odczekac jakis czas? Dodam, ze bede miala cesarke. No i czy pokarm jak sam zanika to po jakim czasie?

po porodzie można je brać ale nie polecam :/ zawroty głowy, mdłości i ogólne złe samopoczucie :/ ale jeśli nie chcesz bądź nie możesz karmić to nie masz innego wyboru no chyba że nie będziesz miała pokarmu to się problem sam rozwiąże :) ja bardzo chciałam karmić oboje dzieci i w obu przypadkach nie było mi to dane więc zawsze możesz mieć nadzieję że i u ciebie laktacji nie będzie :)

Gość takie mam pytanie
mami82 dzieki:) ale zmartwilas mnie troche, ze takie zle samopoczucie po tych tabletkach. A dlugo trzeba je brac?

ja brałam 10 albo 15 dni nie pamiętam ile było w opakowaniu a brałam 2 razy dziennie powinnam brać dłużej ale tak źle się czułam że to olałam i pokarm sam zanikł tyle że ja tego pokarmu miałam jakieś 20ml na dobe więc niewiele nie wiem jak jest przy normalnej laktacji

Gość truskawkowamalina
takie tabletki można brać TYLKO PO PORODZIE ale w szpitalu pielęgniarki będą Cię zmuszały do karmienia piersią więc albo ich uprzedzisz, że nie będziesz karmić albo wtedy też nie możesz brać tego np. Bromergonu bo on przedostaje się do mleka i zabijesz dziecko.

Gość takie mam pytanie
to pozostaje mi liczyc na brak pokarmu:) dziekuje mami82 jeszcze raz

Gość takie mam pytanie
bede rodzic w prywatnym szpitalu wiec tam az tak naciskac nie beda:)

Gość jaaagha
spoooko w prywatnym szpitalu, cesarka na życzenie i wielki problem że troszkę cycki pobolą po porodzie.... Ja pierdolę pewnie do zapłodnienia sperma została ci zapodana za pomocą sterylnej strzykawy a nie zwykłego kutasa

Gość jaaagha
a zostałaś uświadomiona że rana po cesarce może boleć? czy może po porodzie założysz temat na kafe z pytaniem co masz brać żeby przestało?

Gość takie mam pytanie
yyyyyyyy nie mam cesarki na zyczenie.