Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laseczka2011

Schudnijmy razem, bedzie razniej!

Polecane posty

Mam kolo 10 kg do schudniecia.... i jestem po 40-tce ;) Chcialabym schudnac najdalej do czerwca-lipca. Moze dolaczy ktos z podobnymi parametrami i odchudzimy sie razem? byloby mi razniej.... a topiki padaja jeden za drugim :O Zapraszam chetne do pisania i wspolnej motywacji :)

hehe ja mam 20 lat i mam do zżucenia gdzieś z 50 kg :P ale możemy się motywować razem ;)

wagowo podobnie(kg do zrzucenia)ale wiekowo nie i myślę że nie będzie ci to przeszkadzać?

Gość inneov
witam ja rowzniez zamierzam zgubic 10 ki.a nawte troszke wiecej .jestem 3 dzien na diecie duckana.daje rade wczopraj bylo najgorzej a dzis juz jest dobrze:).mam 175 cm wz waga 75:(

Gość Słodka:)
a ja schudłam 10 kg w 8 miesięcy, a teraz bym chciała przytyć z 5 kg, ale to trudniejsze niż schudnięcie !!

najlepsza dieta to źm (źreć mniej) ;)

Gość Słodka:)
co moge doradzić ? ukształtowanie przemiany materi to podstawa ... czyli 3 razy dziennie rano , popołudniu i wieczorem herbatki odchudzające takie z apteki w czerwonym opakowaniu bodajże super linia przez 3 tygodnie ... po za tym zero masła i cukru !! pijcie gorzkie herbaty i jedzcie chleb bez masła :) i ogólnie ograniczać tłuszczyk :) i będzie ok:)

ja jestem 4 tydz na diecie - jak na razie 6 za mna - chcialabym jeszcze 10 zgubic....

Hej dziewczyny fajnie ze jestescie :) Pewnie, ze nie przeszkadza mi to, ze jestescie mlodsze, nie wazne, wazne zeby schudnac :D Jak macie ochote to zapraszam do pisania. Ja wlasnie chce sie odchudzac metoda MZ itd., nie stosuje zadnej konkretnej diety. 2 kg juz za mna, ale 10 musi jeszcze zleciec, chocby nie wiem co ;) Bede zagladala codziennie tylko dzisiaj nie mam czasu sie rozpisywac, bo mialam dzis mase pracy i spraw, do tej pory nie bylo mnie w domu i ide zaraz pod prysznic i spac (wczesnie wstaje ;)) Pozdrawiam i milych snow.

Gość lay
czesc sądze ze ja też do was pasuje, wagowo 10 do oddania,wiek -już bllisko 40 choć to jak pisze autorka bez wiekszego znaczenia, dietka połaczenie mż + ruch i tu czekam aż zrobi sie troche cieplej

Hej kangurzyca i lay :) jestem :D Wlasnie mam wolna chwilke w pracy i zagladam do Was. Ja dzis nie zdazylam spalaszowac sniadania, chociaz sie powinno. O 10 zjadlam srednie jablko, wypilam druga kawe i jakis litr wody do teraz. Jeszcze z litr do wieczora wypije, bo tak kolo 2 litrow dziennie mi wychodzi i ze 2-3 kawki pijam. Kolo 16 tej mamy w domu obiad, dzisiaj jajo sadzone, ziemniaki (srednia porcja) i szpinak - duza porcja ;) Kolacja - kanapka z tunczykiem z warzywami. Tak planuje, bo normalnie zjadam wiecej....A co Wy jecie?:) Oi_Karola te 50 kg to blad czy powaznie masz tyle do zrzucenia??? Wbijam chetnie Cie zapraszm do pisania :) Masz fajny wzrost, ja tylko 165 :O Inneov jak tam na dukanie?? napisz co jesz, chetnie poczytam, bo juz nie raz sie zastanawialam czy by sobie tez bialka nie pojesc, ale... troche sie obawiam z roznych wzgledow, najwaznijeszym jest samo menu i.... ew. zatwardzenia :O :P Zebraczek jestes tu? :) Pozdrowka i piszcie babeczki jak Wam sie wiedzie, mnie glod doskwiera.... ;)

witam cię laseczko :) mam podobny problem z wagą :( od kilkunastu dni ograniczam wszystko co można cukier, tłuszcz, ale ja tak trasznie cierpię jak córka przyjdzie z czekoladą skąd się bierze chęć na czekoladę?:D

Witajcie!!!Będę z wami się odchudzać.Od dziś jestem na diecie i jak na razie jest ok!

Hej bogna :) zapraszam Cie na nasz topik, tak mi potrzeba wsparcia i chcialabym moc sobie czesciej z kims pogadac i wspolnie sie motywowac.... a kolezanki cos wymiekaja :( Ja tez jestem uzalezniona od slodyczy i sa one moim glownym problemem. Przytylam tez glownie z ich powodu :O a juz czekolade lubie najabrdziej, bardziej niz ciastka, ciasto czy inne takie slodziuchy :D Staram sie z tym walczyc ile mam sil i raz mi sie udaje a innym razem nie :P Napisz cos wiecej o sobie jak masz ochote :) Katia mamy bardzo podobne parametry, oprocz wieku :D Napisz jak zamierzasz sie odchudzac i w jakim czasie chcialabys osiagnac swoj cel? Ja zjadlam dzis tylko obiad o 14 :D i talerzyk slodkich owocow (banan, brzoskwinia, wisnie, jablko i winogrona) o 18, bo taka ochote na nie mialam. Nawet nie jestem glodna chociaz jakies 2 godziny temu mialam kryzys, ale go jakos przetrwalam. W weekend mam zamiar trzymac sie dzielnie i skromnie a to nie lada wyzwanie jest, bo tesciowa smakowicie i obficie gotuje ;)

Ja jestem na diecie kefirowej.Sam kefir.A schudnąć chcę jak najszybciej ,a o efektach jo-jo pomyślę później.

A ile tego kefiru dziennie mozna wypic? bo ja bardzo lubie kefiry, mleko zsiadle, jogurty i takie tam.... Czy sa jakies ograniczenia co do ilosci czy pije sie go ile sie chce? I wlasnie - czy tylko kefir czy mozna by mleko zsiadle i jogurt tez dla odmiany? i jak dlugo trzeba na tym pociagnac?

Kefirku można ile się chcę ale tego bez tł.Maślankę i jogurt naturalny ale wszystko bez cukru wiadomo .

Witam koleżanki piękny dzień na odchudzanie :) laseczko z dobrych źródeł wie że nie należy ograniczać posiłków , więc jeśki chcesz trwale schudnąć musisz jeść przynajmniej co trzy godziny, 3 posiłki główne oraz przekąski pomiędzy , typu owoc lub warzywa albo jourty, kefirek np. Szybko się schudnąc nie da po szybkim odchudzaniu zawsze występuje efekt jo jo , dobre odchudzanie to 0,5-1kg tygodniowo . Ja mam do zrzucenia parę kilo po ciąży, zostało mi tu i tam ale głównie na brzuchu , ćwiczę brzuszki ale żeby to dało efekt to najpierw muszę spalić tłuszcz więc jeżdzę jeszcze na rowerze, na razie stacjonanym , czekam z utęsknieniem na wiosnę to wyciągnę zwykły i będziemy trenować , ja będę się pokazywać tutaj choć nie obiecuję że codziennie , mam małe dziecko i przy nim nie bardzo mogę pisać ale bę dę was wspierać i czasami wpadać głównie wieczorkiem i czasami ja dzidek śpi:classic_cool: trzymam za nas kciuki damy radę dziewczyny , musimy być piękne na wiosnę wiosna cieplejszy wieje wiatr:) wiosna , znów nam ubyło lat:D

Gość inneov
hej dziewczyny.przedluzlam soebie I faze do poniedzialku 8 dzie bedzie.bo jakos nie wiedze za bardzo efektow.chociaz jedna odoba mnie nie widziala pare dni i stwierdzial ze schyudlam nie wiem,moze po twarzy widac tylko.jakos sie zniechecilam, jadlam serki jogurty naturalne z oterbami,roboilam piers z kurczaka w oterbach pieczona w p[iekarniku.da sie wytrzymac naprawde

Witam Was dziewczynki :D Piekne sloneczko dzisiaj, az sie zyc (i odchudzac) chce ;) Bogna ja tez mam male dziecko i malo czasu, zagladam jak male spi albo jest u tesciow, jak teraz wlasnie. Dzisiaj mialam o 9 sniadanko - 1,5 kromki chleba pelnoziarnistego z szynka drobiowa, ogorkiem, pomidorem i salata. Do picia kefirek. O 12.30 obiad - 1,5 knedla z miesem plus kapustka kwaszona na cieplo oraz rosolek. Teraz dopijam druga kawke no i skusilam sie na 2 batoniki (razem 240 kal) czekoladowo-mleczne :P Moze wieczorem jeszcze jakies jablko jak bede bardzo glodna a jak nie to juz nic. Troche sporo tego jedzenia dzisiaj, ale mialam troche bieganiny od rana i roznych zajec fizycznych, sprzatanie calego domu plus odkurzanie, mycie podlog i prasowanie tez mnie jeszcze dzis czeka, wiec mysle, ze sie spali co nie co ;) Bogna ja to wszystko wiem, bo juz sie kiedys odchudzalam, znam efekt jojo i na temat zdrowego zywienia wiem strasznie duzo :D ale ja mam takie dni, ze jem sporo i takie, ze tyle co kot naplakal (tych mam znacznie mniej). Nie glodze sie na pewno, ale lubie podjesc od rana wiecej a po poludniu i na noc juz nic nie jesc, po prostu tak mi lepiej pasuje ;) Nie jestem tez zagorzala zwolenniczka tylko i wylacznie zdrowego zywienia, lubie i tluste i weglowodany i fast foody... nic na to nie poradze. A mam i takie dni/tygodnie, ze odzywiam sie tylko i wylacznie zdrowo. Nie ma u mnie stabilizacji i pewnie juz mi zostanie :D A masz moze i starsze dziecie?? bo pisaalas tez cos, ze corka przychodzi z czekolada..... :) Ja tez mam glownie tluszcz na brzuchu, ale tez ramoina, uda, pupa... no w sumie wszystko powinno zmalec. inneov tylko sie nie zniechecaj a bedzie dobrze - wytrwalosc i silna wola to pierwszy stopien do sukcesu ;) Czasem na efekty trzeba poczekac dluzej, ale przyjda na pewno, wiec glowka do gory! :) katia a jak dlugo chcesz lub powinno sie pociagnac na tych kefirach? Zycze Wam milego dnia a ja spadam za chwile na wycieczke i troche pokopac z mala pilke :D Pa!

Chcę być tak długo ile wytrzymam .A chcę wytrzymać bardzo długo.a na kefirku zdrowo być tylko max.3 dni.Ale ja chcę schudnąć ,a o zdrowej diecie pomyśle później .

katia197 kusi mnie ten kefirek kusi :P chyba też sobie zrobie kilka dni na nim :P w sumie mi bardziej smakuje jogurt naturalny od kefiru ale to chyba wszystko jedno :P

Witaj Wieczna dieta widzę razem szukamy pomocy i wsparcie gdzie tylko się da .Na wszystkich tematach .Ale to dobrze-na pewno nam się uda.Trzymam kciuki .

Katia a co Ty taka jakas zdesperowana jestes jakbys miala co najmniej 20 kg nadwagi? Czy aby nie przesadzasz troszke?? ;)

laseczka2011,ja przez ostatni 5 lat ważyłam 53-55 kg .Przy swoim wzroście 170 cm i wadzę wyglądała naprawdę ekstra .Rok temu przytyłam i czyje się okropnie .W żaden czuch ,który mam nie wchodzę ,każdy kto mnie zobaczę mówi ze przytyłam ,sama przez całe lato czułam się okropnie i t.d. Chcę znów wyglądać super !!!!!

Wierze, ze jak wazylas tak malo a teraz 10 kg wiecej to czujesz sie grubo... bo i ja tak mam, ale z drugiej strony... cos nie moge sobie wyobrazic, ze z waga 53 kg przy 170 cm wygladalas tak superowo ;) masz jakies fotki z tego okresu? Moglabys przeslac mi na maila, twarz mozna zamazac albo wyciac. Mnie sie wydaje, ze to bardzo malo na taki wzrost, to ja bym musiala wazyc 48 kg przy 165 cm.... wygladalabym jak szkielet z taka waga ;)