Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna-z-tys-bezrobotynych

Do wszystkich bezrobotnych.

Polecane posty

Witajcie Wszyscy Szukający Bezskutecznie Pracy! Dziś wpadłam na taki pomysł, żeby stworzyć petycję wszystkich bezrobotnych i wysłać do rządu, żeby coś z tym zrobili :/ To nie prawdopodobne, żeby w kraju człowiek zdrowy, wykształcony, młody, bez znajomości siedzi w domu :( Wysłałam już setki CV i zero odezwu :( To miało by polegać na tzw. "łańcuszku" np. ja się wpisuję, przekazuję innemu bezrobotnemu itd. Co o tym myślicie? Powiem Wam, że wpadłam na to w ciągu ostatniej minuty. Pozdrawiam.

Chciałabym, żeby coś zrobili z nami Bezrobotnymi, żebyśmy też mieli szanse dostać sprawiedliwie prace, a nie chodzić na ustawione konkursy.

Mam wykształcenie wyższe, 2 lata doświadczenia.

Szukam pracy od ponad roku z przerwami, bo pracowałam przez 6 miesięcy.

Gość mgr historii, podyp. z bibl.
hehe wysadz desantem te stare prukwy ktore zajmuja nam etaty, u nas ta stara...ma 64 lata i dojezdza 30km do pracy nadal, i bierze emeryture i etat:)

Gość emerytura albo etat!!!sio
tak nie mam pracy przez te stare prukwy

Gość plasiek nastroszony
bo ja to np. mam prestiżowy zawód jakim jest malarz tapeciarz, wszedzie mnie zechcą jestem złota rączka a nie tak jak wy wyuczone nieroby

Ja też mam wyższe, 5 lat doświadczenia w handlu i od 3 mieięcy szukam jakiejś sensownej pracy i jak narazie lipa. Kilkadziesiąt CV wysłanych jak narazie 2 odezwy, ale obie propozycje pracy mało ciekawe.

Mam wykształcenie ekonomiczne. A nie jakieś socjologiczne :'(

El siete to fajnie, że do Ciebie się odzywają, bo ja wysyłam CV i nikt nawet nie zadzwoni i się nie zapyta o nic. To jest przytłaczające.

Ekstra.

Gość narty czy deska
''bo ja wysyłam CV i nikt nawet nie zadzwoni i się nie zapyta o nic. '' hej autorko. daj mi twoj numer to do siebie zadzownie i zapytam sie jak sie masz , moze to jakos poprawi towje morale .

Bez głupich żartów. naprawdę nie ma na tym forum normalnych bezrobotnych do rozmowy? :(

Gość bumcyktrala
ja wam sie dziwiwe ze tkwicie w takiej sytuacji, tu pracy nie ma i juz nie bedzie chyba ze jestes po zawodowce to pracy jest duzo. np moj kolega nawet zawodowki nie skonczyl i robi plytki sufity sciany itd i musi odmawiac ludziom bo ma tyle roboty a ludzie z wyksztalceniem to ciezka sprawa ja na waszym miejscu bym wial za granice

jedna-z-tys-bezrobotynych jak na taką ilość CV które wysłałem 2 odezwy to naprawdę nie wiele. Zwalniając się z poprzedniej pracy nie myslałem, że będzie aż tak cieżko ze znalezieniem następnej. Idę za raz do urzędu pracy bo mam dzisiaj termin. Na nic nie liczę, ale listę podpisać trzeba:)

Gość ja jak bylam bezrobotna od
stycznia, tak teraz mam dwie propozycje imam dylemat co wybrac...a mieszkam w malej miejscowosci, więc i do Ciebie usmiechnie sie szczescie

Gość bezrobotna po stażu
Ja prawie dwa lata szukam pracy i nic. Nikt się nie odzywa. Rodzice próbowali mi załatwić pracę po znajomości, gdzieś na produkcję, ale i tak okazało się, że nikogo nie potrzebują.

Gość bezrobotna po stażu
No i jestem zarejestrowana w PUP, ale nie mają żadnych propozycji oprócz wózków widłowych.

Nie za bardzo mogę za granicę, bo studiuje drugi kierunek zaocznie :( Ja też mieszkam na zadupiu i bez tzw interwencji Bożej szczęście się samo do mnie nie uśmiechnie :( A chciałabym pracować chyba jak każdy młody człowiek. Siedzę w domu i nie mam co z sobą zrobić, czuję się jak jakaś ostania, głupia :( Przez brak pracy jestem niedowartościowana, wiem, że to głupio brzmi ale tak jest :(

wez pod uwagę, ze osoba przeprowadzająca rekrutację musi przebrnąć przez ponad tysiąc e-maili, z tego wybrac kilka i ewentualnie zaprosić na rozmowę, dlatego moja rada... ROZNOŚ CV OSOBIŚCIE !!! będą mogli od razu wyrobić sobie zdanie o twojej osobie i jeszcze jedno proś zawsze o rozmowę z osobami przeprowadzającymi rekrutacje, nie zostawiaj CV innym pracownikom, którzy może po twoim wyjściu umieszczą je ...w koszu

Gość ja jak bylam bezrobotna od
teraz strasznie dużo telemarketingu sie namnożyło, spróbuj dość łatwo się dostać. wiadomo, że to nie jakieś marzenie ale od czegoś trzeba zacząć :)

Gość fajowoowo
u mnie szukają mechanika elektryka i ni ma!!!😭

Gość bezrobotna po stażu
Siedzę w domu i nie mam co z sobą zrobić, czuję się jak jakaś ostania, głupia Przez brak pracy jestem niedowartościowana, wiem, że to głupio brzmi ale tak jest A to chyba akurat normalne. Przypuszczam, że wszyscy bezrobotni tak się czują. A jak jeszcze mieszkasz z ojcem, który jak widzi, że coś jesz i zaczyna gadkę, że najpierw na to jedzenie trzeba zarobić to w ogóle odechciewa się wszystkiego.