Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowornever

Tylko LĘK PRZED SZATANEM utrzymuje mnie jeszcze przy KK .....

Polecane posty

No właśnie: ja nigdy nie będę uczestniczyć w seansie spirytystycznym, nigdy nie pójdę do wróżki ani nigdy nie zainteresuję się ezoteryką.... przed homeopatią też ostrzegają. I wiecie co? Te liczne świadectwa o tym, że te rzeczy NAPRAWDĘ są furtką otworzoną dla Szatana, przekonują mnie....... vivianaaaa -co do antykoncepcji itd. mam podobne zdanie. Bardzo mało jest kwestii w których zgadzałabym się z postawą KK niestety :( bo nie widzę w jego współczesnej działalności rzeczywistej kontynuacji dzieła Chrystusa...nie widzę... :( widzę sprzeczności, nadużycia i nadinterpretacje w które rozum i rozsądek ( oraz logika) nie pozwalają mi uwierzyć. Z drugiej strony - KK wymaga od swych owieczek pokory... na zasadzie: "Nie musisz rozumieć. Zaufaj, pokornie zaufaj tym, którzy są "bliżej" Boga [czyli duszpasterzom/papieżowi...]" A mnie taki sposób myślenia nie przekonuje..... Jeżeli za grzech uznajemy szkodzenie sobie lub innym i rozpoznajemy go po wyrzutach sumienia, to znaczyłoby że rzeczywiście nie wszystko co wyznaczył KK w moim życiu uznałabym za grzech....

Gość wszechswiatowa
Pewnie , ze kk ma wiele na swoim sumieniu, ale ja sie nie wipisuje, bo to nie tylko papiez i ksieza, to tez wspolnota ludzi , ktorzy staraja sie (naturalnie nie wszyscy ), zyc wedlug zasad , ktore uwazaja za wlasciwe, to tez powinno sie szanowac! W mojego Boga wierze, bo wszachswiat istnieje, zlo -pewnie istnieje, a wspolnota daje poczucie przynaleznosci!!! ok-mieszkam za granica -wiec tu wszystko wyglada troche inaczej

Gość wszechswiatowa
Aha, wszyscy maja wiare w powazaniu , ale jak dzieje sie cos zlego -gwaltownie rosnie poboznosc!!!!

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqqq
islam ,karolicyzm ,dzichady i inne szmery bajery to są klamstwa zeby podporzadkowac sobie ludzi nie istneije cos takiego jak religia jest tylko wiara i proaktykowanie jej (ale to zbyt rozbudowany temat zebym go poruszal ). Czemu Kosciol tak zmula ludzi smutnymi mszami ? czemu w kosciol przyjal jezusa na krzyza jako swoj symbol ? Przeciez Jezus za zycia mowil wprost : ze nie trzeba chodizc do kosciola zeby miec kontakt z Bogiem bo On jest w nas on jest wszedzie. Myslicie ze Kosciol lubil Jezusa ??? Przeciez to kosciol Faryzeusze byli za tym zeby go "sprzatnać" A potem w kosciolach zaczeli go czcić wzieli go za swoj symbol skoro za zycia stal sie taki znany .Te cwaniaki to wykorzystaly i obrucily Ci co wierzyli w Jezusa pozniej zaczeli chodizc do kosciola .Czemu kosciol przetrwal pomimo to Stulecia ? hmmm miedzy innymi przez mode przez moanipulowanie umyslami ze czlowiek powinien zyc skromnie.Acha i chyba glowny argument byl kto nei chodizl do kosciola to byl traktowany gorzej w spolecznestwie lub palony byl na stosie :] .Czemu jak byl krzyz smolenski walki rozgrywaly sie przeciwnikow i zwolennikow krzyza kosciol nie zareagowal wcale ? A po co mail zareagowac ? Lepiej ani jednej ani drugiej stronei sie nie narazac bo i ci przeciwnicy tez chodza do kosciola :]

Mam pytanie-pierwszymi ludżmi na ziemi byli według kościoła Adam i Ewa ,mieli dwóch synów z czego jeden zginał więc jak rozmnażał się dalej świat skoro nie mieli więcej dzieci

Gość wszechswiatowa
A jaki to lepszy pomysl zapanowac nad durnym , niepismiennym motlochem , jakie spoleczenstwo samo by sie nie wykonczylo !!! Prawem , je mozna omijac , karami ? A tak ludzie sami ze strachu przed pieklem , probowali sie nie okradac,nie mordowac -kiedys mialo to tez dobre strony! Z wlasnej nieprzymuszonej woli ,tak by nie postepowali!!!

Gość wszechswiatowa
ewa jejku , to bylo pisane przed tysiacami lat , a odbiorcy nie mieli Twojej wiedzy i filozoficznych przemyslen -logiczne , ze trzeba bylo karmic ich opowiesciami , ktore im sie w glowie miescily!!!! jak najprostszymi!!! Jak moze to do kogos nie dochodzic-masakra!!!!

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqqq
Mam pytanie-pierwszymi ludżmi na ziemi byli według kościoła Adam i Ewa ,mieli dwóch synów z czego jeden zginał więc jak rozmnażał się dalej świat skoro nie mieli więcej dzieci ? Jestesmy bodajze czwartą cywilizacja zamieszkujaca ta ziemie a pierwsza jaka tu byla to bylo istna rozmnazalnia .(chocby sam fakt ze 20 czy 30% (juz dobrze nie pamietam)zydow ma te same geny od 5 matek (pierszych kobiet zaczynajacego sie od poczatku kodu genetycznego) dlatego tam zanim zalaza rodziny to roba badania krwi,dna a nigdize na siwecie sie ludize w tkaei badania nie bawią. nowornever No właśnie: ja nigdy nie będę uczestniczyć w seansie spirytystycznym, nigdy nie pójdę do wróżki ani nigdy nie zainteresuję się ezoteryką.... przed homeopatią też ostrzegają. I wiecie co? Te liczne świadectwa o tym, że te rzeczy NAPRAWDĘ są furtką otworzoną dla Szatana, przekonują mnie....... nowornever : nie wiesz nic na tem temat to nie oceniaj nie sugeruj innym.Szatan juz zrobil spustoszenie na swiecie spore wiec czy jest w innym wymiarze to nie ma znaczenie bo jego syf jest juz dawno rozsiany.

Gość lesbijka aaa
jestem w szczęśliwym związku z kobietą. i dlatego odchodze od kosciola. dla mnie to hipokryzja. 'badzcie nastepcami Chrystusa;, ale 'nie tolerujcie homoseksualistow'. Jezus kochal wszystkich i nikogo nie odtracal. wierze w Boga, bo inaczej zycie nie mialoby sensu. ale wierze w Boga litosciwego, ktory chce szczescia WSZYSTKICH swoich dzieci. i kocha ich takimi jakimi sa. w zyciu kieruje sie przykazaniami BOZYMI (nie koscielnymi czy innymi wprowadzonymi w Xv wieku). i uwazam ze dostapie zbawienia, bo jestem szczesliwa a przy tym nikogo nie krzywdze.

Gość wszechswiatowa
no ja sie w mlodosci troche okultyzmem bawilam, interesowalo mnie wszystko , co niesamowite, no jedno co moge powiedziec, albo istnieje jakis swiat niematerialny , albo nasza psychika jest wszechwocna!!! W kazdym razie doszlam do miejsca , w ktorym mialam wrazenie zaczyna sie naprawde niebezpiecznie robic i wtedy przestalam , nie chcialam ryzykowac, a teraz po prostu tego nie ruszam - temat lekko mnie przeraza!!!

Gość rypła sie sprawa
Ja odszedłem od kościoła, jestem poganinem, wyznaję styl życia zgodny ze słowiańskimi wierzeniami, kult przyrody, siły, wiary w samego siebie i więzy krwi naszego narodu i ogólnie słowian. Szatan dla mnie to tylko nazwa, symbol tego co kościół zakazał a co daje nam radość i spełnienie naturalnych rządz. Autorko, wedle tego co napisałas i wierzysz w boga i boisz sie szatana to ja ci juz od razu pisze ze w takim razie skoro zwątpiłąs w KK i boga to choćbys i została w KK to i tak cie szatan dorwie, bo zdążyłas zwątpic. Takze jesli wierzysz w te bujdy semickiej religi w żyda wiszącego na patyku to spodziewaj sie samego sztana za drzwiami bo on juz puka i nic go nie zatrzyma :D

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqqq
wszechswiatowa rozumiem Cię.Jak nie zna sie nikogo kto mogl by pomoc w razie problemu to lepiej nie szalec chyba ze no mowie ma sie lepiej rozwnienite te zmysly i nasi* nauczą Cie jak omijac przeszkody.Przeciez jak wchodiz sie w prawdizwa modlitwe (nie koscielną)stan powiedzmy medytacji to mzoesz porozmaiwac ze swoim duchowym przewodnikeim czyt.opiekunem kazdy czlowiek rodzacy sie takeigo posiada.Moze tez sie zdarzyc ze laczysz rozmawiasz myslisz ze rozmaiwasz z opiekunem a to Ciemni*. Ja wiele razy mialem Akcje ze w nocy mam koszmar uczucie przygniatania, powolnej smierci itp fizyczny bol nie do opisania poprostu masakra nic nie mozesz zrobic .Czemu mnei to lapalo ? czemu nie wszyscy tak maja ? bo to jest na zastraszenie i wypompowywuja z Cieibe energie .Ciemni swoich nie ruszja czyt. zlych ludzi

To jest dosc skomplikowany temat ;-) KK jest zly, jest w nim wiecej szatana, niz w innych miejscach, stad bladzenie, szalonepomysly, straszne dzieje. Jak to mawiaja, najciemniej pod latarnia. Ale KK sam wybral taka droge, postepujac wbrew nauczaniu Jezusa. Sam osobiscie baaardzo czesto rozwazam takie rzeczy, i widze tutaj, ze chyba najblizej prawdy jest kosciol protestancki. I mimo ze on przesadza w kwestii ustanawiania Jezusa, jako jedynego posrednika w kontaktach z bogiem (Jezus nauczal ze jestesmy sbie rowni, i jestesmy jego braci, co oznacza ze jestesmy mu rownowazni, co nie jest sprzeczne z tym ze np. zostal wybrany aby nas zbawic), to ma on faktycznie zasady zgodne z tym, czym powinien charakteryzowac sie chrzescijanin (a nie katolik). Proponuje zasiegniecia opinii na ten temat. Nie wiem tylko czy nie ma przesady w wykorzystywaniu machiny "biurokratycznej". Apostazja okej - ale po co. KK w swoim prawie kanoniczym zaklada, ze np. slub koscielny, kiedy zawiazany w chwili braku swiadomosci, czy poprzez oszustwo - staje sie niewazny. Czy czasami nie jest tak, ze bedac ochrzszczonym nieswiadomie, to chrzest ten tak samo, nie powinien byc nie wazny, bo dokonany bez naszego wyboru. KK robi to, aby na sile zwiazac ze soba ludzi a nie dla oczyszczenia z grzechu. Dlatego wydaje mi sie on niewazny zupelnie.

qqqqqqqqqqqqqqq-----------> przestraszyłeś mnie tymi opowieściami o "Ciemnych" :/ A ja właśnie strachu chciałam się wyzbyć.... Teraz będę się bała iść do łazienki.;) Serio, takie schizy, zaczynają się od zwykłych lęków.A ja jestem baaaardzo strachliwa.

Gość wszechswiatowa
qqqqqqqqqqq wlasnie -moze nawiazemy jakis kontakt!!! Ja potrafilam wprowadzac sie w taki stan medytacji , ze przestawaly do mnie dochodzic sygnaly ze swiata zewnetrznego , przychodzily inne , tylko mialam wrazenie , ze jak jeszcze glebiej w to wejde , nie dam rady wrocic , to mnie przerazalo!!!! Dlatego skonczylam , ale zawsze bylam takim medium , czulam przeplyw energi itd...

Gość wszechswiatowa
nowornewer - nie trzeba sie bac , jak sie boisz zyskuja nad Toba kontrole , nic nie moga zrobic, poki sam(a) na to nie pozwolisz!!! A ze cos poza naszym postrzeganiem istnieje, albo w naszej psychice , nie ulega watpliwosci!!!!

Gość Strach zainstalował Ci kościoł
To jak strach przed pająkami.

Gość Strach zainstalował Ci kościoł
Warto dodać, że to zwykła manipulacja, nikt nie wiedział ani boga ani szatana

do agata 34 ale slub to pewnie w kosciele mials tak ??i dziecko tez do komuni wyslesz...tak mi sie zdaje ze jest moda w polsce na anty katolicyzm , w sumie to sie nie dziwic , po tylu latach , no ale mniejsz z tym , tylko ze wiekszosc nazeka , obwinia , w ogole nie znajac wiary w ogole , udaje madrych , jak to zawsze bywa , i nienawidzi ale jezeli chodzi o skub to musi byc w kosciele , a komunia to juz nie wspamne , wyprawiana jest z taka sama pycha jak wesela...nie rozumiem tego z kad to sie bierze???moze mi ktos wytlumaczyc/

W dzień się nie boję :) ale w nocy :/ nawet ciemności zaczynam się bać przez te "bajki" (?) o Szatanie.

Gość jo....der
napiszcie coś ciekawego ......

Gość yuio
śmieszni jestescie-mołodzi.na starosc ,jak śmierc będzie u tyłka blisko inaczej będziecie śpiewac.od razu potrzebny bedzie ksiądz i krzyz i kościół.niektórzy myślą ze będą zyc wiecznie,młodosc,zdrowie,chata,kariera,ale niestety upsss zdechniecie jak wszyscy,zjedzą was robaki i gówno po was zostanie.Bóg istnieje i prędzej czy pozniej rozliczy was z waszego nędznego zywota a niektórych to juz nawt jutro.

Gość yuio
jaki sztan ludzie? sztan jako postac z rogami? to dobre dla dzieci.szatan to zło,szatan jest na ziemi ,mamy z nim do czynienia codziennie np,podejmując wybory,decyzje.w tym momencie sztan przemawia przez tych którzy plują na boga ,nie wierzą ,rządają dowodów.co do księży.są ksieza zli i dobrzy.przeciez ksiądz to tez człowiek,ma pokusy ,humory ,złe dni.ksiadz mnie nie interesuje,chodzę do koscioła,ale nie super regularnie ,po to by pomodlic się ,nie dla księdza i dla sąsiadów.tez czasem zygac mi sie chce widząc ludzi ,których znam ,ktorzy wiem ze są podli,zli .widze ze przystepuja do komunii a wyjdą z koscioła i swoje robią,to jest dopiero chore.czasem oni mnie wkurzają i dlatego nie ide na msze ,bo czym bardziej zagorzały katolik tm w życiu gorsza z niego kurwa i menda.staram się odizolowac pomodlic i nie myślec o otoczeniu.

Gość DO rypła się sprawa
NIE ODSZEDŁEŚ OD KOŚCIOŁA ,TYLKO OD ROZUMU:D

Gość dziewczyna 234
Zbliża się koniec rządów Szatana Na świecie wyraźnie widać działanie złych sił. Apostoł Jan napisał: „Cały świat podlega mocy niegodziwca (1Jana 5:19). Zgodnie zproroczą zapowiedzią podaną wBiblii Diabeł sprowadza na ziemię coraz więcej nieszczęść, „bo wie, że mało ma czasu na sianie spustoszenia iże wkrótce zostanie uwięziony (Objawienie 12:7-12; 20:1-3). Skończą się wtedy jego rządy, nastanie zaś nowy świat, wktórym „już nie będzie łez, śmierci ani bólu. Wola Boża już na zawsze będzie spełniana „jak wniebie, tak ina ziemi (Objawienie 21:1-4; Mateusza 6:10, Biblia warszawska). zachęcam do analizy tego posta i Pisma Świętego

Gość dziewczyna 234
Skąd Kain wziął sobie żonę? Adam „został ojcem synów i córek (Rodzaju 5:4). Tak więc Kain wziął sobie za żonę jedną ze swoich sióstr lub bratanic. Później Prawo Boże dane Izraelitom zabroniło związków małżeńskich pomiędzy rodzeństwem (Kapłańska 18:9).

Gość dziewczyna 234
Kim jest Szatan? Czy naprawdę istnieje? OBECNIE wiele autorytetów twierdzi, że Szatana wrzeczywistości nie ma że jest po prostu wytworem ludzkiej wyobraźni. Spór ojego istnienie trwa zresztą od dawien dawna. „Najcelniejszym zforteli diabła jest dowieść wam, że diabeł nie istnieje napisał dziewiętnastowieczny poeta Charles Pierre Baudelaire (tłum. Joanna Guze). Czy Szatan jest postacią realną? Jeżeli tak, to skąd się wziął? Czy właśnie on jest niewidzialnym sprawcą udręk trapiących ludzkość? Jak się chronić przed jego zgubnym wpływem

Gość dziewczyna 234
Czego dowiadujemy się zBiblii Biblia przedstawia Szatana jako konkretną osobę przebywającą wniewidzialnej sferze duchowej (Hioba 1:6). " I nadszedł dzień, gdy synowie prawdziwego Boga weszli, żeby stanąć przed Jahwe, irównież Szatan wszedł pośród nich". Mówi także ojego bezwzględnej, okrutnej naturze oraz nikczemnym postępowaniu (Hioba 1:13-19; 2:7, 8; 2Tymoteusza 2:26). Zapisano wniej nawet jego rozmowy zBogiem iJezusem (Hioba 1:7-12; Mateusza 4:1-11).

Gość dziewczyna 234
Skąd wziął się ktoś tak niegodziwy? Na długo przed stworzeniem człowieka Bóg powołał do istnienia swego pierworodnego Syna, któremu później nadano imię Jezus (Kolosan 1:15). Po nim zostali stworzeni inni „synowie Boży, zwani aniołami (Hioba 38:4-7). Wszyscy byli doskonali iprawi. Mimo to jeden znich po jakimś czasie stał się Szatanem. Imienia „Szatan nie otrzymał on wchwili powołania go do życia. Jest to imię opisujące, które znaczy „przeciwnik; wróg; oskarżyciel. Pasuje do niego, bo wystąpił przeciw Bogu. Anioł ten wzniecił wsobie pychę ichęć rywalizowania ze Stwórcą. Zapragnął być obiektem uwielbienia. Gdy pierworodny Syn Boży, Jezus, przebywał na ziemi, nawet od niego Szatan chciał odebrać hołd (Mateusza 4:9). Szatan „nie stał mocno wprawdzie (Jana 8:44). Sugerował, że Bóg kłamie, choć wrzeczywistości sam był kłamcą. Powiedział Ewie, że może być podobna do Boga, tymczasem to właśnie jemu zależało na zrównaniu się z Jahwe. Posłużył się podstępem i w końcu zrealizował swe egoistyczne pragnienie, gdyż Ewa uznała go za kogoś górującego nad Stwórcą. Usłuchała Szatana i w rezultacie stał się on jej bogiem (Rodzaju 3:1-7). Przez podżeganie do buntu ten cieszący się niegdyś zaufaniem anioł sam siebie uczynił Szatanem przeciwnikiem Boga iludzi. Przylgnęło do niego jeszcze jedno trafne miano: „Diabeł, czyli „oszczerca. Ten główny krzewiciel grzechu zwiódł także inne stworzenia duchowe, które w konsekwencji przeszły na jego stronę, wypowiadając posłuszeństwo Bogu (Rodzaju 6:1, 2; 1Piotra 3:19, 20). Aniołowie ci w niczym nie poprawili sytuacji ludzkości. Przeciwnie wzorowali się na samolubnym postępowaniu Szatana, toteż „ziemia została napełniona przemocą (Rodzaju 6:11; Mateusza 12:24). W jakiej mierze Szatan zawładnął ludźmi? Przestępca usuwa odciski palców, żeby nie dać się zidentyfikować. Ale kiedy na miejscu zjawiają się policjanci, nie wątpią wistnienie sprawcy widzą przecież skutki jego działania. Szatan, pierwszy zabójca, stara się nie ujawniać swej tożsamości (Jana 8:44; Hebrajczyków 2:14). Rozmawiając wEdenie zEwą, podszył się pod węża. I w dalszym ciągu się ukrywa „zaślepił umysły niewierzących, żeby ludzie nie zdawali sobie sprawy zpotęgi jego oddziaływania (2Koryntian 4:4). Ale Jezus zdemaskował Szatana. Nazywając go „władcą tego świata, przypisał mu główną odpowiedzialność za wszechobecne zło (Jana 12:31; 16:11). Jak wyjaśnił apostoł Jan, „cały świat podlega mocy niegodziwca (1Jana 5:19). Skutecznie wykorzystując „pragnienie ciała ipragnienie oczu, i popisywanie się swymi środkami do życia, Szatan „wprowadza w błąd całą zamieszkaną ziemię (1Jana 2:16; Objawienie 12:9). To właśnie jemu jest posłuszna przeważająca część ludzkości. Każdy, kto podporządkowuje się Szatanowi, czyni go jak niegdyś Ewa swym bogiem. Wtaki oto sposób Szatan stał się „bogiem tego systemu rzeczy (2Koryntian 4:4). Fatalne następstwa jego rządów to między innymi obłuda, zakłamanie, chciwość, demoralizacja, przestępczość, akty okrucieństwa, wojny i ludobójstwo.