Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wizjonerzy

lotto prawdopodobieństwo wygranej

Polecane posty

Gość wizjonerzy

Witam mam takie pytanie : czy jest możliwość napisania programu komputerowego który pomoże wytypować 6 w totka ? skoro prawdopodobieństwo trafienia jest jak 1 do 13983816. więc odrzucając wszelkie nieprawdopodobne wyniki losowania np (1,2,3,4,5,6), (7,8,9,10,11,12) itd. następnie np: co 2 czyli(2,4,6,8,10,12) itd. następnie co 3 co 4 itd. wszelkie kombinacje cyfr typu (1,2,3,4,5,7) (1,2,3,4,5,8,) (1,2,3,4,5,9) itd wszelkie kombinacje układu liczb na kuponie np w jednej linij lub w wszystkie w jednym rogu oczywiście to tylko przykłady dlatego pytam o program który by wyeliminował podejrzewam miliony kombinacji i umożliwił wytypowanie kilkunastu lub kilkudziesięciu tysięcy możliwości dodając do tego wyeliminowanie wszystkich wylosowanych już do tej pory wyników przez około 30 lat losowań a kiedyś były losowania 2 x w tygodniu czyli 104 losowania w roku to jest około 3000 wyników prawdopodobnie się nigdy nie powtórzą. Jeśli ktoś ma na to pomysł to proszę o wypowiedź pozdrawiam

Gość agaipiotr
ciekawa koncepcja :)

Gość wizjonerzy
nie chodzi o grę systemem tylko o konkretne liczby bo jeśli zostanie ich np 20 000 kombinacji to warto zainwestować np 70 000 zł mając "pewność" wielce prawdobodobnie że sie wygra nie tylko 6 ale i 5 wiele 4 i 3 co sie przelicza na konkretną kasę

Gość jestem zywklym gosciem....
pomysl ciekawy. Trzeba jakiegos programiste zapytac to moze za darmola taki programik zrobi. Sadze ze zachodu duzo by nie bylo z takim czyms. Pewnie z tydzien programowania i po klopocie. Ja swego czasu robilem programiki w Delphi ale czegos takiego nie napisalbym raczej ale moze kiedys hehe. jak sie naucze :)

Gość jestem zywklym gosciem....
albo zrobic program ktory pobralby liste wszystkich losowan do tej pory i zrobil mega statystyke ktore liczby wypadaly najczesciej lub pary liczb itp. pozniej odrzucic wszystkie nieprawdopodobne kombinacje w stylu 1, 2, 3, 4, 5, 6 itd i sadze ze zostalo by kilkadziesiat lub kilkaset tysiecy kombinacji liczb mozliwych jeszcze do wylosowania. tzn bardziej prawdopodobnych, oczywiscie zaraz sie tutaj jakis matematyk zglosi i powie ze prawdopodobienstwo jest jednakowe dla kazdej liczby. matematyka jedno a inne rzeczy to drugie. Dlatego w sweicei jest tak ze jedne rzeczy sa bardziej prawdopodobne a inne mniej a jeszcze inne wogole. jak sie naucze programowac to napisze taki programik. No chyba ze wczesniej ktos to zrobi juz to skorzystam z jego tworczosci :) Wtedy zrobie sobie kuponik z kilkoma kombinacjami i bede gral i moze za rok lub 10 lat mi sie trafi kto wie hehe. Tak czy siak bede mial wieksze prawdopodobienstwo wygrania niz ktos kto typuje liczby byle jak. Tak mi sie wydaje przynajmniej

Gość Ahade
Ostatnio obliczalismy to w szkole. I wyszło tak że nie opłacało by się wysłać tyle lotkow z każda kombinacja ponieważ było by ponad dziesięć milionów na minusie

Gość gosia.mix
tak tak obliczaliście w szkole ze jest to nie możliwe prawie w każdej to obliczają jednak nikt do tej pory nie obliczył ile jest układów o małym prawdopodobieństwie wylosowania po pomniejszeniu waszych wyników liczba pewnie stała by się realna, poza tym nauczyciele mają zadanie odwodzić młodzież od hazardu a nie do niego nakłaniać taka to logika :) więc czekamy na pomysłowych polskich programistów którzy pomogą zdobyć miliony :) w polskim i nie tylko polskim lotto

Gość gosia.mix
Powiem szczerze że po zastanowieniu się nad tematem to całkiem niezła myśl. Ja w to wchodzę :):):)

Gość uwielbiem słodycze
przykro mi ale Twoja teoria jest błedna z załozenia-zakładasz ze pewne mozliwosc nie wystąpi w losowaniu (np. 1,2,3,4,5,6) co jest fałszywe... kazde losowanie to osobna historia i nawet liczba któro długo nie wystąpiła w losowaniu wcale nie musi wkrótce zostac wylosowana-choc fałszywa logika tak sugeruje... nie warto bawic sie w systemy ... wygrywa zawsze ten co organizuje gre,nie ten co w nią gra...

1 do 13983816 Prawdopodobieństwo trafiena wynosi jak 1 do prawie 14 milionów. Zresztą nie można wykluczyć trafienia liczb np. 1, 2, 3, 4, 5 :D istnieje szansa 0,000001 procenta na wygranie. Ludzie nie bądźcie głupi i nie traćcie głupio kasy

Gość Matematyk z przedszkola
"uwielbiam słodycze" - Mylisz sie :(

Gość widac ze spaliscie na matmie
jak omawiali rachunek prawdopodobienstwa. Kazda z kombinacji jest jednakowo prawdopodobna wiec odrzucanie kombinacji typu 123456 nie ma sensu. z jednakowa logika mozesz odrzucic np wszystkie parzyste. Tak samo to, co wypadlo kiedys w losowaniu nie ma wplywu na to co wypadnie w przyszlosci, wiec nie mozna niczego wykluczyc. W Izraelu byl przypadek ze dokladnie te same cyfry padly w odstepie miesiaca.

"uwielbiam słodycze" - Mylisz sie :(

Gość uwielbiem słodycze
najlepiej grac zawsze na te same liczby

Ty moze nie spales na matmie ale nie umiesz samodzielnie myslec. Jesli myslisz ze prawdopodobienstwo wylosowania liczb 1,2,3,4,5,6 jest takei samo jak np liczb 23,12,5,2,45,29 to jestes kretynem. Oczywiscie matematyk bedzie sie przy tym upieral bo tak dziala matematyka. Ale matematyka swoje a logika czlowieka swoje. Moim zdaniem z tym programem komputerowym to swietny pomysl. czekamy tera na realizacje hehe.

rozwalasz mnie czlowieku:D co tam rachunek prawdopodobienstwa i logika, ty masz swoj malutki, chlopski rozumek i on ci podpowiada lepiej:D a nie mowi ci przypadkiem ze 2+2=5 albo ze 2+2*2=8?

Umiem liczyc czlowieczku i nie mam chłopskiego rozumu. ty na slepo uwierzyles w matematyke. Ale matma to nei wszystko. pamietaj ze w takich grach nie mozna sie opierac tylko na prostym rachunku prawdopodobienstwa. Jesli ty tak myslisz to jestes glupi poprostu i kazdy matematyk (nie taki ze szkoly sredniej) powie ci ze rachunek prawd. to nie wszystko. Ze jest cos jeszcze. Ale ty sie mozesz smiac. A tak naprawde gowno wiesz. Dowiedz sie poczytaj i przynasz mi racje. Tak samo jakbys poweidzial ze jesli w jednym losowaniu wypaly jakies tam liczby to prawdopodobienstwo ze nastepnym losowaniu wypadna te same liczby jest takei samo jak to ze wypadnie kazda inna kombinacja liczb. ty pewnie tak myslisz i dlatego ci wspolczuje. Boś glupi jak but.

bzdury piszesz, ale wybacze ci bo pewnie masz mature z amnestii Giertycha.

Prawde pisze. Gram systemem w MUltilotka od dluzszego czasu i wygrywam. Niewielkie pieniadze ale zawsze . Wiec to co ty piszesz jest bzdura. ty masz tylko teorie a ja mam kilka lat praktyki i wiem co pisze.

Gość takie zdanie
jestem robotnikiem budowlanym i matematykiem z wyboru statystyka i prawdopodobieństwo to moje hobby od paru lat rozwijam i sprawdzam zespoloną teorię prawdopodobieństwa u bukmacherów którzy dopuścili me zakłady te oferty są wycofane p.s. lotto to loteria czy umię się czy nie, do tego ustawiana

Gość Luzaczek na swoim
Moje zdanie jest takie ze jak sie chce i potrafi to na wszystkim mozna wygrywac. nie wazne czy cos jest ustawione czy nie. Czy rządzi matematyka czy cos innego. Na wszystkim mozna wygrywac tylko 90 % ludzi na swiecie jest za glupich na to zeby to skumac i tyle. Takie moje zdanie. Wiekszosc ma klapki na oczach i wyprane mozgi. Slepo wierza w to co widza i co im sie mowi. Taka prawda i to jest przykre.

Gość gtgfbdbg
taki program to akurat nie jest trudny do napisania a ju zna pewno nie na tydzien wymyslania :D przy czym taki system moglby sie sprawdzic tylko dla trojek, czworek (wiadomo prawdopodobienstwo duzo wieksze) ogolnie i tak uwazam, ze nie mozna wykluczyc takich kombinacji, czesto zdarza sie ze sa wylosowane liczby sa w jakis sposob uporzadkowane

Gość wizjonerzy
Witam ponownie. Cieszę się że dyskusja na ten temat się rozwija. Przyglądam się wypowiedzią z pełnym szacunkiem dla tych którzy uważają że pomysł jest realny i dla tych którzy uważają inaczej kilka spostrzeżeń i uwag: nikt nie ma zamiaru spierać się z teoriami matematyki i rachunkami prawdopodobieństwa. sam znam osobę która trafiła 6 w lotto i znam b dobrze osobę która 2 razy trafiła 8 na 8 w multilotku obie te osoby nie grały żadnym systemem, czyste szczęście. Aby troszkę pomóc szczęściu można by wyeliminować moim zdaniem mniej prawdopodobne ciągi cyfr nie twierdzę że nigdy nie wylosują się liczby 1,2,3,4,5,6, nawet kilka razy z rzędu bo teoretycznie jest to możliwe i szanuje tych którzy twardo się trzymają tych teorii. Ja jestem innego zdania dlatego padło pytanie czy jest możliwe napisanie programu który wyeliminuje ciągi cyfr które są opisane w pierwszej wypowiedzi A jeśli ktoś by się zdecydował napisać taki program to proszę o kontakt.

Gość jestem tu nowy :))..
Nawet gdyby wyeliminowac wszystkie mniej prawdopodobne zestawy liczb to i tak pozostanie w cholere kombinacji. I wtedy albo wziac kilkanasice kombinacji i grac nimi do konca zycia w nadziei ze cos trafimy albo rozlozyc te kombinacje na wielu ludzi i jak ktos wygra to niech odpali temu komus czesc wygranej. Gra systemami jest kosztowna i na dluzsza mete sie nie oplaca raczej. Tak mi sie wydaje przynajmiej

taką samą szanse masz puszczając jeden zakład jak puszczając 200 000 zakładów, oni nie są głupi, ludzie nie takich sztuczek próbowali.

Gość podhoraza
wg mnie jedynie grupowo mozna cos zdziałac czytałam ze w loterii sms, działaja tez grupy

Gość jestem tu nowy :))..
ty zeed sie ni wypowiadaj bo ciemny jestes i nic nie kumasz. W grupie siła jest

Znam faceta co wygrał w multimulti i jeśli ktoś zna system to ci go nie powie, nie bądźcie głupi. A te niby systemy to ściema bo przeglądałam wszystkie i ŻADEN nie był nawet blisko tego co usłyszałam od tego faceta. Mam nawet wrażenie że piszą je ludzie aby jeszcze bardziej odwlec innych od wygranej.

Gość hej hej hej mmmmmmmmm
dlatego ja mam swoj system. dlugo nad nim pracowalem. i dziala i z nikim sie nie podziele.