Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila.mb

Zgłupiałam już - herbatka z kopru włoskiego.

Polecane posty

Gość kamila.mb

Zawsze myślałam że jest super zdrowa więc ją sobie optymistycznie kupiłam bo bardzo lubię jej smak. A tu na pudełku widzę napis, że ze względu na brak danych dotyczących szkodliwości odradza się picie jej w ciąży. To jak to w końcu jest? Czy ktoś rozmawiał na ten temat z położną/lekarzem?

Gość azezam
nigdy czegos takiego nie wyczytalam na herbatce ale za to wiele razy czytalam jaka jest dobra w czasie ciazy :)

Z tym, że nie stosować w czasie ciąży i karmienia piersią to jakaś bzdura, bo koper włoski jest jednym ze składników herbatek na laktację:-)

Gość kamila.mb
W tym artykule piszą że można od 3 trymestru, właśnie ze względu na laktację. Zdurnieć można.

Gość matka x 2
znowu mamo a po co autorce laktacja w ciazy? ;P

Gość na opakowaniu mięty
znalazłam taki sam napis

Gość Iza_30
Co ja się naczytałam w czasie ciąży czego nie wolno to głowa pęka. Drugie tyle - to rady tych "życzliwych". Tego nie jedz, tego nie pij, jedz za dwoje a nawet za troje bo teraz musisz. To wszystko bzdura, piłam i koper i miętę a nawet herbatę malinową! w sumie to od mięty byłam uzależniona...nie wiem na ile to prawda na ile nie ale poza alkoholem i innymi używkami rozsądnie można prawie wszystko.

Gość położna środowiskowa
w ciąży ( 3 trymestr) i przy karmieniu piersią można pić rumianek, mięte, koperek włoski, natomiast nie wolno szałwii bo zmniejsza laktację

Gość babciRada
Też ostatnio się naczytałam różnych dziwnych rzeczy, a zawsze mi mama i babcia powtarzały, że owoc kopru włoskiego jest bardzo dobry na laktację. Dlatego w gorszych chwilach, kiedy czuję, że pokarmu ma mniej to piję lactosan mama, bo ma i owoc kopru włoskiego i słód jęczmienny. A do tego melisę na dobre odprężenie i fajnie smakuje ten produkt :)

Gość gość
Według ostatnich badań (poszukaj w necie, np. na ortalach o ciąży) ziarna kopru włoskiego zmieniają coś (nie pamiętam już) w kodzie genetycznym dziecka. Dlatego noworodków podaje się bardzo, bardzo mocno rozcieńczony). To samo mniej więcej powiedziała mi położna. Sama zdecyduj, bo to jednak anonimowe forum - jednak myślę że lepiej pić bardzo mocno rozcieńczony. Wiem, że mamy i babcie itd, ale badania idą wciąż do przodu i coraz to nowe są. To co było aktualne 30 lat temu niekoniecznie jest aktualne dziś. Pozdrawiam

Gość ralka

ja również piję lactosan mama ze owocem kopru i słodem jęczmiennym. Wiele moich koleżanek wspierało nim swoją laktację i efekty były super. Ale żadna z dziewczyn nie dawała dziecku herbatki z kopru.

Gość Isis

Ja kupiłam tak jak ty myśląc że jest super bo przecież małe dzieci piją a jak zobaczyłam na pudełku to co mówisz to nie miałam odwagi pić