Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy piatek miesiaca

O co chodzi z tymi 9 piatkami miesiaca?

Polecane posty

nie orientuje sie w tym :O

Gość u mnie syn już po 9
Nie opuścił żadnego. Eucharystia - Sakrament Miłości - zajmuje istotne miejsce w kulcie Serca Jezusowego. "Masz w każdy pierwszy piątek miesiąca przyjmować Mnie w Komunii św." - powiedział siostrze Małgorzacie Marii Jezus podczas trzeciego objawienia. Trzeba tutaj przywołać też inne słowa Chrystusa wypowiedziane podczas tego samego objawienia. Były one gorzkie. Jezus, który bardzo umiłował ludzi, doznaje od nich tyle niewdzięczności i obojętności: "Sprawia mi to bardziej przykrą udrękę niż wszystko, co wycierpiałem w czasie mojej męki". Zwracając się do Małgorzaty Marii, Pan mówił: "Ty przynajmniej spraw Mi tę radość i wynagradzaj mi ich niewdzięczność, o ile to uczynić zdołasz". Właśnie takim wynagrodzeniem jest przyjmowanie Komunii św., która najściślej łączy człowieka z ofiarą Zbawiciela. Zgodnie z życzeniem Pana Jezusa, należy do niej przystępować często, a szczególnie w pierwsze piątki miesiąca.

Gość Agara Agros
to jakiś magiczny dzień?

i te obietnice się spełniają naprawde?

Gość spełniają się pod warunkiem
że cmokniesz jaja arcybiskupa Pieronka.

Gość moje dziecko jest sumienne
i w każdy piatek miesiąca chodziło do kościoła. Do kościoła chodzi się nie dla Pieronka czy innego a dla SIEBIE samego ignorancie:)