Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panikarz

Preejakulat, palec, trzy okresy. Ciąża?

Polecane posty

Gość Panikarz

Witam, uprawiałem petting z partnerką, na palcu miałem niedokładnie wytarty preejakulat. Zatem zakładam że był w bardzo małej ilości na palcu, ale był. Włożyłem go do pochwy na około 5 centymetrow głębokości, raczej nie głębiej... Miała wtedy płodne. Nie mówiłem jej nic o tym preejakulacie, bo martwiłaby się jak zwykle i uroiłaby sobie ciążę więc testu nie robiliśmy. Miała od tej sytuacji trzy okresy, drugi, czy trzeci spóźniał się tydzień. Niedawno miała bóle głowy, przytyła trochę, żadnych nudności. Raz miała krótką gorączkę - 37-8 stopni przez chyba 1 wieczór. Czy jest możliwa ciąża? Proszę o krótką odpowiedź wspartą wiarygodnymi argumentami.

Gość ihqasiewjbq
nie jest, okres = brak ciąży, nie mylić krwawienia które może występować w ciązy ale okresu nie przypomina.

Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia.

Gość Panikarz
Nie jest tak, że okres=brak ciązy... Występuje do trzech okresów, był podobno nawet przypadek że wystąpiło 6 okresów. Moja ukochana miała 3 normalne, tylko to spóźnienie, ale z tego co wiem nie ma sie co martwić tygodniowym spóźnieniem. Cóż, pozostaje mi czekać na czwarty (mi- tak, wiem to brzmi śmiesznie :D) wtedy będę prawie całkiem spokojny. Wiem że jest bardzo mała szansa na ciąże w takim przypadku, ale zawsze jest. Wiem praktycznie wszystko na temat preejakulatu mylonego z kropelkowaniem... SZukam tylko sposobu na uspokojenie się bo taka dawka nerwów przez tak dlugi okres nie sprzyja nikomu :] Jeśli ten okres będzie się spóźniał dłużej niż tydzień porozmawiam z nią o tym i zrobimy test. Jeszcze jakieś opinię na ten temat? prosiłbym o odpowiedzi doświadczonychj i obytych w tym temacie pań, a nie użytkowniczek cytujących internetowe czy wikipediowe teksty w stylu (badania w 2007...). Z całym szacunkiem pozdrawiam.

Gość A właśnie że tak jest
okres=brak ciąży!!!Nie ma się miesiączki w ciąży jedynie lekkie krwawienie,plamienie!I na pewno idzie to zauważyć.Tak że myślę,że ta dzisiejsza młodzież to całkiem zeszła na psy i wszyscy mają nie równo pod sufitem skoro co raz to więcej takich jebniętych tematów.Idzcie wy się uczyć a nie ruchać po kątach a potem schizować!!!!!!:O

ale wypadałoby mieć też jakieś podstawy, teorie zanim zabierze się na takie rzeczy a nie mądrzyć się w niemiły sposób. sam napisałeś w swoim pierwszym poście że chcesz wiarygodnych argumentów, a potem masz do kogoś kto mówi Ci jak naprawdę jest- jakieś głupie pretensje. ;| weź się ogarnij. ! Puszyściutka dobrze napisała- bo nie dowiedziono, przecież ile par ma trudności z poczęciem dziecka przy normalnym wytrysku w dni płodne, i robią jakieś testy owulacyjne i inne cuda dziwy żeby odpowiednio trafić- a mimo to nie udaje się, a Ty na siłę wciskasz nam wszystkim ciążę i to przez palec (!) swojej kobiety która miała już 3 okresy ;| skoro można mieć okres przez całą ciąże to ten czwarty też Cię nie uspokoi.. weź kup jej test, zróbcie go, zdziw się że będzie negatywny- no bo jak to! i sam się doucz..