Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusia-lalusia

jak wygląda menu waszych 6 miesięczniaków?

Polecane posty

Gość lusia-lalusia

witam...chciałabym się skonsultować wkońcu od tego są takie portale.... co dajecie do jedzenia waszym 6 miesiecznym dzieciaczkom?? podam Wam menu mojego synka godz.8-9 rano mleko 12.00 zupka (marchew,pietruszka,ziemniak,cielecina badz filet) 15.00-15.30 jogurt naturalny badz tarte jabluszko i troszke banana 19.00 po kapieli mleczko 22.00-23.00 mleko 3.00-4.00 mleko i jak go oduczyc tyle jesc w nocy? probowalam dawac wode lub herbatke i nic...w sumie nie jest gruby jest na 50centylu ale wszyscy dookola mowia ze duzo....prosze podzielcie sie swoim doswiadczeniem...z gory dziekuje i pozdrawiam

Gość antypatologia
5-6 180 ml 10 180 ml 12 zupka lub inne puree (czasem zje tylko pol sloika 14 180 ml 16 owoce (zje pol sloika) 18 - 19 180 ml i ok 23 sie budzi na 180 ml

Gość lusia-lalusia
no wlasnie zapomnialam dodac ze moj synek nie je sloiczkow bo mam duzo czasu aby gotowac....czasami tylko owoce ze sloiczka chociaz niechetnie....ale jak go "przestawic" na wieksza ilosc jedzenia w dzien a zmniejszyc w nocy?

Gość lusia-lalusia
halo!!

Gość antypatologia
Ja pracuje, wiec poki co, daje sloiki. w wolnej chwili zamrazam jakies papki, ale wprowadzam nowosci pomalu, bo maly mial skaze na skorze. Jedziemy wiec na Hipp Bio. Ja bym mu dala mleka po zupce, gdzies moze 2 godziny, a deserek pozniej.

Gość lusia-lalusia
dybym chciala dawac mleko po zupce nie byloby miejsca na owoce badz jogurt...moj maly nie je chetnie w dzien...

no to ja chyba przekarmiam mojego młodego 6 cycuś ok8 cycuś 10 kaszka 12 cycuś 15 obiadek (sama gotuję) 17 deserek ze słoiczka lub jabłuszko 19 cycuś 21 cycuś i śpi do rana

Gość antypatologia
D niedawna karmilam piersia i moj syn tez czesciej jadl. Teraz na butli bardziej da sie uregulowac pory posilkow. Moze sprobuj go przeglodzic w nocy. Ja mojemu dawalam polowe porcji w nocy, choc i tak czasem mi sie budzi.