Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaktokurnajest

CZEMU METALE NIE LUBIĄ LUDZI SLUCHAJACYCH MUZYKE ELEKTRONICZNĄ?

Polecane posty

Gość metal - techno
Daj jakąś muzykę elektroniczną która dorówna metalowi (METAL TO POEZJA). Coś co ma skomplikowane linie melodyczne itd House odpada jest najprostszy z najprostszych.Trance już lepiej, może dorównać rockowi ale do metalu nie ma szans :D Dlaczego lubię metal: "Teksy zależą od gatunku metalu. Black Metal - sławi szatana, jest przeciwko religiom semickim. Death Metal - metal śmierci, Unblack Metal - sławi Boga. Oprócz tekstu masz gitary, klawisze i perke, a linie melodyczne, sama kompozycja jest żeby nie kłamać 100x bardziej zaawansowana i przez to wielu ludzi mówi że metal to bezsensowne przypadkowe szarpanie drutów. Ich proste mózgi nie potrafią ogarnąć skomplikowanej i wysublimowanej kompozycji. Metal jest piękny bo m.in. jest skomplikowany. Muzyka elektroniczna jest prostacka. Jakiś bas, perka i jedna albo dwie banalne linie melodyczne. Metal to też śpiew kobiety Czy ta polska kapela w której śpiewa polka ci się ie podoba ? http://www.youtube.com/watch?v=2O2Aec2o-4w Metal musi byc ciężki i agresywny.To muzyka do nakręcania się. Oczywiście to jak jest ciężki i agresywny, jakiego wokalu się używa zależy od gatunku metalu. "

Gość Venus Joy
A co to w ogóle jest techno?? Podajcie mi definicję.

Gość metal - techno
kazdy lubi co innego dla niektorych techno jest muzyka prosta, dla mnie nie jest.. dla jednych jest to w kolko jedno i to samo inni slysza tam roznorodne dzwieki ja poprzez muzyke el potrawie sie zrelaksowac wyrazic swoje emocje Jak dla ciebie prosta muzyka jest skomplikowana to metal będzie zaskomplikowany. Metal też wyraża bardzo dużo emocji.

ja nigdzie nie napisalam ze nie lubie metalu czasem lubie posluchac i metalu i nie uwazam jak niektorzy ze metal jest dla satanistow i innych ludzi majacych nawalone w glowie czasem poraza mnie ograniczenie ludzi bo ja potrafie tolerowac ludzi sluchajacych metalu jednak Ci czesto nie toleruja ludzi sluchajacych m.el dla jednych skomplikowany jest j. polski dla drugich matematyka tyle :)

Gość metal - techno
kadiaa nie wkleje Ci utworu z mojego ulubionego gatunku m.el Czego nie chcesz się pochwalić ? Boisz się że wielkie elektroniczne dzieło zostanie wyśmiane ? Jeżeli będzie dobre to nikt się nie będzie śmiał. Muzyka elektroniczna może dorównać rockowi. Co to znaczy być metalem ? Słucham metalu, mam długie włosy, ubieram się normalnie (często na czarno) czy zaliczam się do metali czy nie ? Buty nosze normalne, bluzy nawet nike czarną więc jak ? :)

Gość Venus Joy
Mi bardzo net muli i nawet nie wchodzę w linki z YT.

Gość sdsdsd
metal-techno zaliczas sie do wiesniakow..bluza Nike..no chyba ze cos trenujesz w tej bluzie, to zwracam honor...

Gość metal - techno
Bluzy są bardzo praktyczne a ja wbrew pozorom często się myję i piorę ciuchy. Taki ze mnie czysty "metal":) kadiaa, vdfvdf- proste to jak budowa cepa, na dyskoteke może być od biedy. Do metalu nie ma szans. Każdy potrafi wymyślić taką prostacką melodię. Perka, stopa, bas non stop to samo ale tego się nie czepiam bo wiem że w techno, house, trance perka ma tak chodzić.Dlaczego te kawałki oprócz basu i perki prawie niczego nie mają ?:(

metal Ty myslisz ze niczego nie maja jednak to co tworza Ci artysci to naprawde kawal dobrej roboty nie wiem czy kiedykolwiek probowales grac na gramofonach, to wcale nei jest taka latwa sprawa .. wszem i wobec twierdze ze wcale nie kazdy moze sobie od tak takie cos zrobic :) polaczenia miedzy bitami itp wszystko jest wazne

Gość metal - techno
metal Ty myslisz ze niczego nie maja jednak to co tworza Ci artysci to naprawde kawal dobrej roboty nie wiem czy kiedykolwiek probowales grac na gramofonach, to wcale nei jest taka latwa sprawa .. wszem i wobec twierdze ze wcale nie kazdy moze sobie od tak takie cos zrobic Już z 10 lat nie słucham tych "artystów". Też zaczynałem od techno, podobał mi się ten bas tylko z wiekiem chce się czegoś więcej i wybrałem metal. To co oni robią umc umc i zpętlona melodia zmieniana na mikserze. Na gitarze próbowałaś grać? Wymyśl fajne melodie bo te z mayday są dla debili :)

Gość metal - techno
Takie umc umc umc to gówniarze w 5 minut robią na komputerze :)

dlaczego te z mayday sa dla debili ? podaj mi konkretne argumenty zreszta jak widzisz nie podalam wszystkich linkow z mayday ja nie mowie ze sie gra prosto na gitarze i to i to wymaga pracy aby stworzyc cos dobrego nigdzie nei napisalam ze metal jest beznadziejny, jestem widac tolerancyjna czego Tobie brak niestety

nie porownuj mi tu robienia muzy na komputerze do robienia muzyki na deckach bez komentarza

Gość Venus Joy
No a te moje, co sądzisz. Poczekaj, zaraz spróbuję posłuchać tego co ty dałeś.

Gość autor tematu ma
nieźle nawalone z psychiką jak ma takie problemy. :classic_cool:

Gość metal - techno
dlaczego te z mayday sa dla debili ? podaj mi konkretne argumenty zreszta jak widzisz nie podalam wszystkich linkow z mayday 1. Co zostanie z tego "utworu" gdy odejmiesz perkusje, stope i bas ? 2. Co to za sztuka zrobić umc umc umc ? Każdy debil to potrafi

1. glupie co by bylo gdbyby, po to to jest zeby tego nie odejmowac nie kazdy lubi wokal w muzyce 2. nie kazdy umie zrobic umc umc umc bo to nie jest takie latwe jak Ci sie wydaje to tak jakbym ja napisala ze kazdy moze sie pouczyc i sobie na gitarce zagrac wziac kumpele i zrobic niezly kawalek

wziac kumpele do spiewania* przepraszam za bledy ale jestem zmeczona i zaczynam pisac chaotycznie :D

Gość metal - techno
Wielcy "artyści" elektroniczni umc umc umc ale no co poza tym ? Umc umc umc powtarza się w każdym utworze, a gdzie jakieś wyrafinowane melodie, inne dźwięki poza basem i stopą ?

jest tam mnostwo melodii to nie jest tylko powtarzane ciagle umc umc umc ja tam ciagle slysze inne melodie, roznorodnosc

mysle ze mozemy skonczyc ta dyskusje, poniewaz (patrz ostatni cytat stopka)

Gość metal - techno
1. glupie co by bylo gdbyby, po to to jest zeby tego nie odejmowac nie kazdy lubi wokal w muzyce 2. nie kazdy umie zrobic umc umc umc bo to nie jest takie latwe jak Ci sie wydaje to tak jakbym ja napisala ze kazdy moze sie pouczyc i sobie na gitarce zagrac wziac kumpele i zrobic niezly kawalek To zostawmy ten wokal. Powiedz mi co poza perką, stopą i basem przyklejonym do stopy jest w tej muzyce? Jakie inne dźwięki i jakie tworzą melodie 2. Umc umc umc - chodziło mi o perke i stope jeżeli wiesz o czym mówię. chodzi o beat, ale co poza nim jest w tej muzyce ?