Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaktokurnajest

CZEMU METALE NIE LUBIĄ LUDZI SLUCHAJACYCH MUZYKE ELEKTRONICZNĄ?

Polecane posty

a w metalu co innego jest poza perkusja gitara itp.? skoro tak?

Gość metal - techno
jest tam mnostwo melodii to nie jest tylko powtarzane ciagle umc umc umc ja tam ciagle slysze inne melodie, roznorodnosc Jakich melodii ? Przecież bez perki, stopy i basu tam jest jeden czy dwa proste zapętlone dźwięki. Możećpasz za dużo i słyszysz czegoś czego tam nie ma / Dlatego mówiłem: odejmij perke, stope i bas i zobacz co zostanie oprócz tego . W metalu zostają 2-3 gitary ze skomplikowanymi melodiami i wokal i czasami klawisze też z fajną melodią. A nawet nie wspominam O PERKUSJI KTÓRA CZĘSTO JEST ZAJEBIŚCIE SKOMPLIKOWANA. W techno zostają 2 proste dźwięki dlatego to jest muzyka dla debili :D

Gość Venus Joy
yy może jeszcze The Knife to http://www.youtube.com/watch?v=s6EFLk1O0Yo nie odniosłeś się do moich. a ja to twoje już obejrzałam, unsun. i gdzie to jest niby skomplikowane? faktycznie dobre, ale to nie jest zróżnicowane, zmienne, skomplikowane, chociaż może dalej coś się tam zmienia. więc nie czaję o co ci w ogóle chodzi.

Gość metal - techno
Konia z rzedem temu kto znajdzie jakas elektroniczna lupanine która to przebije. Nie znajdzie :) :) :) Nawet najlepsza muzyka elektroniczna co najwyżej może dorównać rockowi, ale NIGDY nie przebije Metalu :D

w ogole was nie rozumiem tak samo jakbym ja napisala kto przebije to i tamto ( w m.el) dla mnie np. nic tego nie przebije bo kocham te muzyke dla Was nic nie przebije jakiegos innego (metalu) bo to lubicie i tyle to wywoluje dla was najwieksze emocje ludzie wariuja gdy slysza kawalki metalowe, dla mnie jest nic nadzwyczajnego podobnie jest z tymi co sluchaja techna uwazam wiec za bezsensowne sprzeczanie sie co jest lepsze a co nie temat rzeka :) nie to ladne, co ladne, ale co sie komu podoba :)

Gość oj dana dana
jebac stereotypy i wiecej tolerancji dzieciaczki koffane

Gość metal - techno
kadiaa a w metalu co innego jest poza perkusja gitara itp.? skoro tak? 1. Perkusja i stopa w techno, trance, house gra na jedno kopyto (umc umc umc). W metalu jest 10000x bardziej SKOMPLIKOWANA i wyrafinowana. 2. W metalu oprócz perki są 2-3 gitary ze SKOMPLIKOWANYMI melodiami 3. wokal 4. syntezator też ze SKOMPLIKOWANYMI melodiami 5. czasami chór, fortepian, skrzypce Muzyka el - ma debilsko proste melodie

Gość slucham metalu odkad pamietam
,czyli od prawie 20 lat i nie szufladkuje ludzi po tym,jakiej muzyki sluchaja.Znam normalna i fajna fanke Britney,znam fajnego goscia sluchajacego elektroniki i znaj tez pojebow sluchajacych takiej muzyki.Wsrod metali tez znajda sie oszolomy.Ocenianie ludzi po tym,jakiej muzyki sluchaja to tak,jakby oceniac po tym,jaki ktos lubi kolor=dla kogos np.czern bedzie smutna i ponura (czyli czlowiek tez ponury) ,dla mnie np.jest elegancka i ponadczasowa;dla kogos roz bedzie szczytem kiczu,a dla innej osoby najpiekniejszym kolorem na swiecie.Wrzuccie na luz,ludzie.

i metal nie okreslaj m el jako muzyki dla debili bo mnie w tym momencie obrazasz, siebie w sumie tez bo kilka postow wczesniej pisales ze sam tego sluchales wiec w twoim rozumowaniu byles debilem :) qrwa nie badzcie tacy ograniczeni nie mozna np. lubic i tego i tego ? wtedy jestem pol-debilem pol-zajebistym czlowiekiem :)

Gość Vesna94
metal - techno Ale wiadomo ze jest Metal, i 'metal'... Mamy zespoly Wspaniale: Bathory, Burzum, Running Wild, W.A.S.P., Manowar oraz zespoly Gowniane: Nightwish i tym podobne...

w m. el tez mozesz znalezc skrzypce ? i to nie jest jedno i to samo umc umc umc roznic jest sporo kazdy ma swoje tempo itp. ale jak mowilam to temat rzeka i jestem juz zmeczona tym gadaniem :) ide spac

w m. el tez mozesz znalezc skrzypce - to mialo byc zdanie twierdzace

Gość metal - techno
i metal nie okreslaj m el jako muzyki dla debili bo mnie w tym momencie obrazasz, siebie w sumie tez bo kilka postow wczesniej pisales ze sam tego sluchales wiec w twoim rozumowaniu byles debilem qrwa nie badzcie tacy ograniczeni Gdy muzyka ele będzie bardziej arystyczna to nie będę jej określał jako dla debili. Tak słuchałem, ale rozwinąłem się intelektualnie a m.el. nie więc jej podziękowałem :D

Gość metal - techno
Nightwish - z Tarją robili fajny symphometal :)

vesna94 podales zespoly metalowe dobre wg Ciebie ja sie nie znam na metalu zbytnio i tych wg. Ciebie dobrych szczerze nie znam a o Nightwish slyszalam tak samo mysle gdybym ja podala dobrych dj ty nie znal bys zadnego lecz gdybym podala jakiegos hazela, bashuntera, tiesto itp ty ich znasz na tym tworza sie tez stereotypy ze ludzie osluchani sa w komercji i to dla nich jest techno - szufladkuja jak dla nas nightwish jest metalem gdzie Ty nigdy bys do tego tej grupy nie zalliczyl i na tym polega najwiekszy problem

to dlaczego nei sluchasz muzyki klasycznej skoro tak bardzo kreci Cie artystyczna muzyka? kazdy slucha to co lubi i w ogole nie ma to zadnego zwiazku z tym kto jak jest rozwiniety intelektulnie :P

Gość metal - techno
kadiaa - to co podałaś to jest syf :D Umc umc umc umc..umc umc umc umc :D

Gość Vesna94
Jaki symfometal, jaki symfometal... ot, pseudometal dla 13letnich dziewczynek, z wyciem, tak-wyciem, bo spiewem operowym tego nie nazwe, i prawdziwie grafomanskimi tekstami... Naprawde, Tarja poprostu nie potrafi spiewac, na zywo falszuje ze uszy puchna... nie rozumiem fenomenu Nightwish. I tak, sama potrafie spiewac, wiec moge oceniac. :)

metal widze nie da sie z Toba porozmawiac na poziomie :) bo ja z Toba rozmawiam normalnie i nie podalam nigdzie ze metal to syf, chociaz nie przepadam za ta muzyka no ale to druga strona medalu, metalu

Gość Vesna94
Running Wild- Port Royal

Gość metal - techno
Venus Joy ten drugi link jest monotonny. z szybszych wolę już Running Wild. a to? http://www.youtube.com/watch?v=w2ci4WAD2zo W tym to już coś jest oprócz umc umc umc. Jest już lepiej, mogło by byc szybciej i tylko te melodie jakieś bez jaj :(

Gość metal - techno
Vesna94 - symphometal tak ma :)

http://www.youtube.com/watch?v=qMvFwzLMaFs ''If you never take a risk, you will never know what changes u need to make. Each arrow leaves a memory in ur heart, and it is the sum of those memories that will make you shoot better and better...'' P.Coelho http://www.voila.pl/136/n1iyv/?1 :) " Racja jest jak dupa - kazdy ma swoja" J.Pilsudzki :) http://www.voila.pl/314/w34c5/index.php?get=1&f=1 JA

Gość Vesna94
Symphometal to jakas parodia metalu, a nie metal :P

Gość metal - techno
Vesna94 Symphometal to jakas parodia metalu, a nie metal Przecież nie będę w kółko słuchał black metalu :P