Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiramisssu

nie rozumiem jak można karmić piersią?

Polecane posty

Gość tez nie karmiłam...
no wiem ze cyce są dla dzidzi...tylko mężczyzni byli jako pierwszi i wszystko popsuli. nawet domestos by nie pomógł bo psychicznie nie było łatwo i przez to moje dziecko musiało cycać mleka z butelki, potem .....zreszta do dziś zazdrosciłam tej butelce że usteczka mojej królewny są wsane w jakis plastik:(

Gość tez nie karmiłam...
i również pamietam ten ból, po 3 dniach miałam taki nawał pokarmu i twarde cycki jak kamień dosłownie że gdybym mogla sie zamienic na rodzenie to wybrała bym 5 dni rodzić niz znosic ten ból piersi, goraczka masakra! pozatym jak dawałam jej cyca to zawsze po nim płakała , brzuszek ja bolał...a jak dostawała bebico to spała i nic ja nie budziło krzyki innych dzieci nic.

Gość Szeryl Krołłł
Ależ ja się tym wcale nie chwalę, ale też nie uważam się za nieudolną. Każdy ma inny stopień wrażliwości piersi i sutków, może Twoje były mniej wrażliwe, twardsze, skoro Cię nic nie bolało :) A jak dziecku kręci we wszystkie strony główka z piersią w buzi, albo jak rosną ząbki i ugryzie, to też nic nie boli? No ludzie. Kuzynka, która urodziła i wykarmiła 4 dzieci twierdzi, ze sutki przy każdym porodzie muszą się zahartować, czasami trwa to tydzień, a czasami 2 miesiące. Ja jakoś nie przeżywam tego aż tak bardzo, ze muszę przejść na butelkę, co za róznica, komfort ogólny dla mnie lepszy, ale za to więcej latania z butlami.

Przyznam szczerze, że ja karmienia piersią też sobie nie wyobrażałam przez całą ciąże byłam nastawiona na karmienie butelką.Wszystko sie zmieniło po powrocie z dzieckiem do domu, po prostu żal mi było od razu taką małą kruszynke przestawiać na butelkę. Nie mniej jednak krępuje mnie i to bardzo karmienie przy innych a wielu ludzi tego po prostu NIE ROZUMIE!!! Myśle że sposób karmienia o indywidualna sprawa dla każdej matki i jej dziecka ona najlepiej sama wie co będzie najlepsze. A przecież w sprzedaży po to są wszystkie te sztuczne mleka żeby ich używać...

Gość daj mi te noccc
ile jeszcze bedziecie sie ekscytowac tematem : karmienie piersią i karmienie butelką? ile wy macie lat? o ludzie...

Szeryl Krol karmienie nie boli. Tylko pierwsze 2 moze 3 tygodnie i koniec. Potem wszystko wraca do normy. A ten wzrok maluszka - o nim pisze wiele mam i nawet czytalam ostatnio w gazecie. Cierpliuwosci. Poczekaj bo noworodek tak nie potrafi ale 3 miesieczne dziecko juz tak/. to spojrzenie pelne milosci. BEZCENNE

Gość lolas
bella- na imprzki? to chyba nie doroslas jeszcze do roli matki, skoro szalenstwa jeszcze w glowie.tu mowiwsz o wiezi,o milosci , o szacunku a jeszcze do chulania cie ciagnie?? jaki przyklad dziecku dajesz? a dziecko z kim zostawiasz jak jedziesz pochlac?

Gość łóóó żesz ty.
a propos rozstępów poruszany wcześniej to ja miałam na 13 lat przed urodzeniem dziecka, na piersiach, bo mi w zastraszającym tempie urosły. I nic na to nie poradzę, nie moja wina, ani zaniedbanie. Wtedy to ja nie wiedziałam nawet co to jest.

Gość Makrela w sosie własnym
lek. med. rodzinnej i pediatri Dziś mamy do wyboru mleka modyfkowane zbliżone do mleka matki, niestety stwierdza się że jedne i drugie powodują zapacia,kolki. Prawda jest taka że różnica o która Pani pyta jest tylko jedna DZIECKO JEST ZŁĄCZONE Z MATKĄ!!! przy piersi jest bardziej spokojne,bo jest bardzo blisko matki.To jest jedyna różnica prawdziwa!!!

z tego co czytam ludzie przestali być ludźmi - kobieta chce mieć dziecko a ale nie chce go karmić - co to za wypaczony instynkt? żenada!