Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiramisssu

nie rozumiem jak można karmić piersią?

Polecane posty

Gość tiramisssu
w średniowieczu pewnie by mnie za to na stosie spaliły, ale mamy 21 wiek no kurcze, był renesans, teraz mamy nowoczesność i prawo do właśnych poglądów chyba, tak czy nie?

Gość Belle Bela @
a bo chciałam sie dowartosciować przecież wam nie wkleje zdjecia ,że mi cycki nie wisza -bo do tego ten temat zmierza ;)

oczywiście, że tak - masz do tego prawo, tak jak my mamy swoje:) i tylko po to ja prowadze dyskusję.

Gość Masayuki Yammamottooooooo
"no kurcze, był renesans, teraz mamy nowoczesność i prawo do właśnych poglądów chyba, tak czy nie?" ano mamy. Tylko dlaczego jak ktos ma odmienne zdanie od twojego wyzywasz go od glupich polek, matek polek, itp?? Sama sobie przeczysz

tiramissu, dobrze że sprostowałaś, bo odrazu można było napisać dla mnie karmienie piersią jest złe, bo: mam blokadę psychiczną, bo to jest dla mnie niehigieniczne/niewygodne/niesmaczne itp. a nie z grubej rury cisnąć że jest obrzydliwe :) wystarczy uważniej dobrać słowa i już można milej rozmawiać. A wiadomo że pisanie o karmieniu piersią że jest wstrętne/obrzydliwe/ że matki piersiowe to obwisłe maciory/mąż znajdzie sobie kochankę-wydaje mi się trochę nie na miejscu i nie dziwię się że zamiast normalnej rozmowy wytwarza się taka bitwa słowna. A co do ciała-no cóż każda z nas prędzej czy później wróci do formy.Jedne kobiety wyglądają lepiej, inne mniej lepiej.

dziura w zębach- muszę Ci coś napisać. Ja też za młodu myślałam jak Ty: że wygląd jest najważniejszy, że makijaż codziennie itp. Zmieniłam zdanie po wspólnym porodzie. Tyle się naczytałam jak to mąż nabierze do mnie obrzydzenia itp. A wtedy pierwszy raz widziałam w jego oczach taką dumę, taką miłośc, że do końca życia tego nie zapomnę. Wiadomo, że trzeba o siebie dbać ale to nie jest najważniejsze! Najważniejsze jest mieć w mężu oparcie, wiedzieć, że kocha Cię bez względu na to czy już schudłaś po porodzie czy jeszcze tu i ówdzie masz tłuszczyk. I uwierz mi: często po porodzie nie masz sił na to, żeby bieć na siłownię. Ważne jest dla Ciebie, żeby dzidziuś był najedzony, przebrany i zadowolony. I żebyś Ty mogla się wyspac. Potem powoli życie wraca do normy i wtedy zaczynasz myślec o sobie. Czasem może to zająć nawet pół roku. Pozdrawiam

haha dobree xD Ja chyba zrobie foto swoich piersi i zamieszcze xD jeszcze zrobię ujęcie tryskającego mlekaa haha

Gość Belle Bela @
magda trafiłaś w sedno ;0

Gość tiramisssu
kasiu, masz racje, emocje mnie poniosły pisząc na początku, ale zauważ, że mnie pierwszą zaczęto obrażać, i od matek polek, macior tez nie ja pisałam Poza tym jestem tu drugi raz, pierwszy raz byłam jak ktos pytał jakie mleko jest lepsze: bebiko czy bebilon, te same wyzwiska i obrażania się w końcu padały, to forum chyba tak ma

Gość erbu
cytuje autorke: nie rozumiem jak mozna karmić piersią? przecież to nieestetyczne, niewygodne, niechlujne, piersi potem wiszą jak worki, tragedia, bleeeee odniose sie do tego: wg mnie karmiaca matka nie jest nieestetyczna ,jesli sie krepuje ze ktos patrzy ,moze to robic z dala od ciekawskich,bez problemu mozna zrobic tak aby piers nie byla widoczna dla otoczenia jest wygodne bo nie masz pracy i kosztow zwiazanych z karmieneim sztucznym,dla normalnej kobiety karmeinei malucha to czas na odpoczynek,relaks i nawiazuje niepowtarzalna wiez z dzieckiem niechlujne? hmmm...nie rozumiem tego stwierdzenia karmienie piersia nie ma wiekszego zwiazku z tym czy piersi "obwisna" wiele czynnikow moze sie na to nalozyc ja osobiscie nie rozumiem jak matka moze sie brzydzic podania swojej piersi dziecku :( ,masz problem kobieto...... oczywiscie inna sprawa gdy sa klopoty zwiazane z karmieniem np.bol piersi ,brodawek czy inne.....

znaczy nie twierdzę że akurat tak napisałaś ,ale wiele razy już na wielu podobnych tematach pisano , że piersiowa to obwisła maciora/cyce wory/pisocha rozklapiocha/tłuste włosy/dresy.. nie wiem dlaczego, czy autorzy tych wypowiedzi widzieli tylko i wyłącznie kobiety tak wyglądające po porodzie ..? ja znam dużo kobiet moich koleżanek które są zgrabne, zadbane, mają 2 dzieci, pracują sobie i z jednym facetem żyją po 15 lat jak nie więcej.więc chyba nie trzeba wszystkich odrazu wrzucać do jendego wora.

znaczy nie twierdzę że akurat tak napisałaś ,ale wiele razy już na wielu podobnych tematach pisano , że piersiowa to obwisła maciora/cyce wory/pisocha rozklapiocha/tłuste włosy/dresy.. nie wiem dlaczego, czy autorzy tych wypowiedzi widzieli tylko i wyłącznie kobiety tak wyglądające po porodzie ..? ja znam dużo kobiet moich koleżanek które są zgrabne, zadbane, mają 2 dzieci, pracują sobie i z jednym facetem żyją po 15 lat jak nie więcej.więc chyba nie trzeba wszystkich odrazu wrzucać do jendego wora.

ooo ja mam synka, psa i męża od 15 lat - pracuje - to się łapie :P ps cieszę się że zaczynamy kulturalniej rozmawiac.

Gość Belle Bela @
ja tam po porodzie miałam zszywana rane , ajuz za godzine pobiegłam zrobic makijaż, wydepilowałam cipke iw łozyłam koronkowe majteczki oraz obcisłe jeansy

Gość tiramisssu
no odrzuca mnie i tyle,

Autorka brzydzi się podac pierś swojemu dziecku ale seksić się ze swoim facetem się nie brzydzi xD Ale przeciez dziecko nie jest najważniejsze. Autorka jednym słowem brzydzi się swoich piersi :D Aha i skoro ona może obrażać nas to my możemy ją ^^ A blee to pewnie są jej piersi i dlatego nie moze karmic bo nie chce na nie patrzec ^^

Gość a jak nie robia loda ??? Robia
na kolankach , bo przeciez dla meza wszystko i plaski brzuch i obciaganko , bo jak nie to sobie pojdzie :-D I jak loda robia to tez w pelnym makijazu , bo przeciez one sa nowoczesne , a noz widelec zobaczy ich bez i co wtedy ???? Nie , do tego nie moga dopuscic , wszystko dla facetow , nie dla siebie , nie dla dziecka , ale dla facetow :-P

Gość andzelik
tak czytam i czytam i - ta dobre:) piszecie tak bo same przed soba nie chcecie przyznac ze sie zmienilyscie po ciazy to takie podswiadome zaprzeczanie jest to oczywiste ze macie bardziej rozciagniete piczki i mnie jedrne piersi takie kity to wciskajcie sobie samym :) babki po ciazy sie zmieniaja zreszta to obrzydliwe -porod itd sama w zyciu sie nie zdecyduje na dziecko chce byc zdrowa ladna i cieszyc sie wlasnym zyciem a wy pierzecie zasrane gatki maluchow macie mnostwo obowiazkow i wiadomo ze na sex duzo mniejsza ochote czas i w ogole kogo chcecie oszukac obludnice :)

Gość tiramisssu
i zeby nie było, moje dziecko, jest moim skarbem, ale piersi nie dam :)

no nie..... litości - a juz się cieszyłam że jest lepiej.... ja to jednak naiwna jestem

andzelik kolejna wypowiedź na poziomie, pozwolę sobie nie komentować tego ;)

Gość andzelik
ja tam po porodzie miałam zszywana rane , ajuz za godzine pobiegłam zrobic makijaż, wydepilowałam c *pke iw łozyłam koronkowe majteczki oraz obcisłe jeansy buahahahahahahahaha umarlam ze smiechu wez sie puknij w czolo debilko skonczona buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha cipy bys nie dotknela nawet zaraz po porodzie swobodnie zaklamana szmato pisalam ciemnote wciskaj najlepiej swojemu bekartowi bo pewnie niewiele jeszcze rozumie to moze uwierzy :)

Gość tiramisssu
Mloda Mama prosze cie, skąd ty bierzesz te rewelacje

Gość Masayuki Yammamottooooooo
andzelik masz racje nie rozmnarzaj sie. Zrobilabys wielka krzywde dziecku

Gość Belle Bela @
andzelik- czy znasz pojęcie słowa"sarkazm"?