Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlena_C

Patrzycie czy schudnę 12 kg na diecie białkowej do wiosny!!!

Polecane posty

Gość Jerry który dużo schudł
w zasadzie trudno polemizować z kims takim jak djkdfljsdfkljsdkfj. Mnie to wkurza, bo tak: napiszesz że cos działa jest dobre, lub nie daj boże kilka osób napisze, to znaczy reklama. a jak napiszesz że coś jest do dupy, złe, to znaczy wtedy według takiej djkdfljsdfkljsdkfj , że jest to obiektywna dobra niezależna ocena. I to jest OK???? Kurczę nie jest OK. Kupilem Multaben Comfort Plan na 14 dni za 360 złotych. Stosuję 10 dni i schudłem 4,5 kg co wcześniej nigdy mi się nie udało i gwiżdżę na to czy utrzymam te wagę długo, bo mam konkretny cel schudnąć na mój własny ślub, który będzie po Świętach Wielkanocnych. Ja mam taki plan, inni mogą mieć inny, ale po co od razu deprecjonować cały temat. Grunt, że ludzie chudną i są zadowoleni.

Gość klaksonik80
diety nie da sie kupic, dieta to jest cala filozofia zyciowa wrecz... trzeba w sobie zmienic pewne nawyki zywieniowe i zmienic tryb zycia... jesli plan diety M... zostanie juz zakonczony, pytanie co dalej? nikt z was nie wyrobil w sobie innych, zdrowych nawykow zywieniowych, nic tutaj nie piszecie o ruchu, sporcie... zeby nie czuc sie zdezorientowanym po diecie, dalej bedziecie kupowac M....? czy zacznie jesc to co przed dieta, i jojo bedzie? Poza tym jakim cudem ta dieta jest zdrowa niby skoro nie ma w niej swiezych warzyw i owocow?

Gość hopsa lala
no właśnie ja też nie rozumiem waszego toku myślenia. Jecie jakieś sztuczne proszki, wydajecie masę kasy zamiast zwyczajnie przejść się na ryneczek i kupić sałatę, pomidory, ogórki, paprykę , pieczarki itp..to są same pyszności, z których można skomponować pełnowartościowe nietuczące posiłki. Do tego trochę ruchu, jakieś spacery, rower czy moze aerobik i zobaczycie, że będziecie nie tylko szczuplejsi ale i szczęśliwsi. Żyć trzeba mądrze, a nie zapychać się chwilówkami.

Gość Hanka 555555
Siostra mi poleciła dietkę proteinową: http://tnijurl.com/7cd0910b452c/ po tygodniu widać już pierwsze efekty... wszystko dokładnie opisane,,, proste w stosowaniu....przestałam mieć napady apetytu

Gość djkdfljsdfkljsdkfj
Jerry który dużo schudł po pierwsze, to jestem facetem. Po drugie, to faktycznie ciezko ze mna polemizowac, kiedy nie ma sie argumentow :) Jak ktos poleca cos dobrego i to dziala, to z pewnoscia nie napisze, ze to reklama. Zreszta nawet tutaj tego nie napisalem, tylko inni. Obiektywna ocena? Przeciez Ty nie chcesz obiektywnej oceny... Obiektywnie to ja pokazalem pare faktow i to Cie "wkurza". Fakt 1: 19g cukru w koktajlu? Czy ktos normalny robi sobie dietetycznego shake'a a pozniej slodzi go 4 lyzkami cukru? Fakt 2: Dieta dziala dzieki temu, ze ma mocno zanizona ilosc kcal, przy tak malej ilosci to w zasadzie mozna schudnac jedzac obojetnie co, jak widac nawet cukier ;) Fakt 3: Dieta kosztuje kilkakrotnie wiecej niz powinna. Fakt 4: Nie wyrabia zdrowych nawykow zywieniowych, przyzwyczaja do jedzenia slodyczy i lenistwa. Fakt 5: Te 4,5 kg zrzucone, to ladnie wyglada na wadze, tylko w praktyce poleciala glownie woda i miesnie, a tluszczu niewiele... Zeby spalic 4,5kg tluszczu trzeba ok. 33750 kcal deficytu. Czyli 3375 kcal dziennie. Zakladajac, ze masz zapotrzebowanie moze ok. 2200-2500 kcal, to przez 10 dni musialbys nic nie jesc i jeszcze spalic ok. 1000 kcal wiecej jakims cudem... A i to tylko w teorii, bo nigdy nie bedzie tak, ze przy glodowce organizm bedzie spalal tylko tluszcz, zawsze zacznie od miesni. Tak wiec rzeczywiscie, trudno mi znalezc argumenty przemawiajace za ta dieta... No moze jedyny, to ze i tak zawiera sporo bialka, tylko jakie to ma znaczenie w zestawieniu z cala reszta?

kolego masz niewłaściwe informacje odnośnie zawartości. Mam przed sobą opakowania zup, kremów i koktajli, bo nieco mnie zaniepokoiłeś i tak w odniesieniu do jednej porcji: 1. zupa pieczarkowa ma cukru w 1 porcji 7 g a nie 19 gram (na 100 gram produktu jest 14 gram, ale jedna porcja nie ma 100 gram, tylko 49 gram które miesza się z 275 ml wody) 2. Koktajl waniliowy na przyklad w jednej porcji ma 12 gram 3. Krem ma w jednej porcji zaledwie 5 gram cukru. Z resztą nie polemizuję, bo wszystko zależy od celu. Serwis na korym to kupilem www.eDieta.pl wręcz nie zaleca szybkiej utratu wagi, najwyżej 4-5 kg miesięcznie. Ja nieco zmodyfikowałem tę dietę - nie jadalem jednego posiłku aby przyśpieszyć odchudzanie, ale inni nie muszą tak robić przecież.

Gość djkdfljsdfkljsdkfj
No ja sie oparlem na danych, ktore jedna z Pan byla uprzejma przepisac. Bo juz sam fakt, ze nigdzie nie podaja dokladnego skladu dla mnie dyskwalifikuje produkt, nigdy bym nie kupil czegos w ciemno. Wiec mozesz mi przepisac dokladny sklad w takim razie, jesli bedzie Ci sie chcialo ;) Te ilosci cukru i tak sa duze, jak na porcje. Poza tym nie wiem jak mam w takim razie odczytac dane, ktore dostalem odnosnie blonnika, tluszczu (poszczegolnych rodzajow) itp. Bo tego sa z koleii smiesznie male ilosci, ktos reklamuje produkt zawartoscia MCT, ktorego jest raptem 1,5g albo 0,7g blonnika itd. I to w koncu nie wiem czy w porcji czy na 100g... Nawet bialko tak po prawdzie, to sojowe nie jest pelnowartosciowym bialkiem, za to tanim, jednym slowem oszczedzanie na wszystkim, a cena z kosmosu. Nie wiem, ja osobiscie bym tego nie kupil, bo jak pisalem, kupujac oddzielne produkty, zrobilbym sobie lepsza mieszanke i za kilkakrotnie nizsza cene. No ale co kto lubi... Ja tylko pisze, zeby kazdy kto przeczyta mogl sie przed kupnem zastanowic, znajac wiecej faktow, niz tylko ulotke reklamowa ze strony sprzedawcy.

djkdfljsdfkljsdkfj dzieki za pragmatyvczne podejscie do tematu. Zmusiłeś mnie do pogłębionej analizy zawartości tej diety. Nie mam czasu na przepisywanie etykiety, jednak jesli chodzi o błonnik jest go na przykład w zupie prawie 4 gramy. Biako jest 3 komponentowe: czyli mleczne, serwatkowe i sojowe. Nawet znalazłem, tu przekopiowałem nazwę: ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA1) z dnia 26 kwietnia 2004 r. w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego2) (Dz. U. z dnia 1 maja 2004 r.) Tam w tym rozporządzeniu jest ZAŁĄCZNIK Nr 13 PODSTAWOWY SKŁAD ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH STOSOWANYCH W DIETACH O OGRANICZONEJ ZAWARTOŚCI ENERGII W CELU REDUKCJI MASY CIAŁA Link http://www.abc.com.pl/serwis/du/2004/1094.htm i lista składnikow jakie powinna zawierać dieta redukcyjna, itp w porcji... i wniosek jest jeden - jak porównalem to z etykieta produktów Mulatben jakie mam w domu - są OK, niekórych składników mają więcej, bo spis podaje wartości minimalne. Nawet po tym skomplikowanym zadaniu, jestem sklonny polecić dietę Mulatebn innym osobom. Zawiera wszystko co powinna zawierać!

Nie chce mi się przepisywać etykiet, ale zmobilizowaleś mnie do pogłębionej analizy tematu i tak sprawdziłem na etykietach: błonnika jest co najmniej 4 gramy w porcji w zaleznosci od produktu. Białko jest 3 komponentowe: mleczne, serwatkowe i sojowe. Nawet dogrzebałem sie w internecie do- i tu kopia ze strony, żebym nie przepisywał: ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 kwietnia 2004 r. w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego (Dz. U. z dnia 1 maja 2004 r.) tam jest taka lista w ZAŁĄCZNIK Nr 13 PODSTAWOWY SKŁAD ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH STOSOWANYCH W DIETACH O OGRANICZONEJ ZAWARTOŚCI ENERGII W CELU REDUKCJI MASY CIAŁA Link do tej listy http://www.abc.com.pl/serwis/du/2004/1094.htm I zadalem sobie trud porównania etykiet tych produktów Multabenu z tą listą i jest OK. To znaczy, że ta dieta zawiera wszystko co niezbędne w wymaganej ilosci, a niekórych składników znacznie więcej, bo rozporządzenie Ministra okresla wymagane minimum, więcej może być. Tak więc jestem z tą dietą OK, to że chudnę jest OK, dieta zawiera wszystko co powinna. A co do ceny to sprawa dyskusyjna jak zawsze.

Gość Marlena_C
Ale mój temat się ładnie rozwinął. Ci od tej diety Multaben powinni mi jakąś zniżkę dać... Ważę 77,5 kg. Od 30 marca nie jestem już na calodziennej diecie Mulatben, a zastępuję tylko obiad, zupą Multaben i nie tylko udało się utrzymać wagę, ale nawet schudłam jeszcze 0,5 kg. Planuję miec te przerwę do 10 kwietnia i znowu 14 dni na Multabenie. Pozdrawiam pozostałych multabenowców. Jerry który duzo schudł - powodzenia :)

Gość djkdfljsdfkljsdkfj
Jerry powiem, ze znajomosc przepisow dotyczacych konkretnej branzy, jest czyms dosc niezwymlym u zwyklego konsumenta ;) Niemniej nie watpie, ze produkt jest zgodny z przepisami, nie podejrzewalbym nawet, ze jakas duza firma pozwolilaby sobie sprzedawac cos, co nie jest. Ja nadal raczej nie polecalbym tej diety, z pozostalych powodow, dzieki jednak za sprostowanie czesci faktow :) Nie bede juz dluzej zasmiecal autorce tematu ;) Mysle, ze kazdy ma wlasny rozum i bedzie mogl wybrac :)

Gość gruba elcia
a gdzie to można kupić? Przepraszam, może to jest w którejś wypowiedzi, ale nie zauwazyłam...

Gość młoda mama chce schudnąć
póltora roku temu urodziłam dziecko i nadal mam do pozbycia się z 5 kg. Na stronie www. eDieta.pl znalazłam taka kurację która chciałabym kupić Multaben Body Plan. http://edieta.pl/sklep/product_info.php?cPath=84_89&products_id=1182 Czy ktoś z Was stosował? Ile schudł? Jakies wskazówki stosowania?

Gość schudłam 3,5 kg
na kuracji Multaben Body Plan schudłam w ciągu tygodnia 3,5 kg. Od razu jednak dodam, że niestety podjadałam.

Gość schudłam 3,5 kg
zapomniałam dodać, że schudlam z 58 kg na 54,5 i do dzisiaj utrzymuję wagę. Polecam Ci zupę pieczarkową! Pyszna! I batony mango-truskawkowe!

Gość djkdfljsdfkljsdkfj
Nie schudlas, tylko stracilas na wadze... Roznica jest zasadnicza :)

Gość Czy wiecie że
dieta Multaben jest bardzo popularna w Niemczech. Kupowałam te zupy i koktale w dobrych delikatesach w Hannowerze i widziałem tez je w klubach fitness (mieszkalam tam 2 lata). Tam jest to dieta bardzo popularna i znana od lat i naprawdę mnóstwo niemek na tym chudnie. Nie wiedziałam, ze można kupić Multaben juz w Polsce, a tu taka niespodzianka :)

Gość dfjkhskjhsd
Nie no... ten temat to jednak bezczelna reklama :) Zwykle sie nie czepiam takich rzeczy, ale tutaj to az sie robi smieszne.

Gość Marlena_C
Ciągle trzymam obnizoną wagę: 77,5 kg. Tak mi dobrze z tym mniejsyzm sadełkiem, ale jak pomyślę że od poniedziałku planuję kontynuować dietę, to jakoś tak słabnę... Nic... trzeba się trzymać i motywować wewnętrznie.

Gość kifcia_jeszcze_gruba
Odchudzam się tą dietą, tez jestem po urodzeniu dziecka (dwa lata). Młoda mama chce schudnąć - może się poodchudzmay razem wymieniając doswiadczenia?

Gość młoda mama chce schudnąć
OK, chetnie, ale jeszcze nie mam w domu tej diety. Kupię jutro lub w niedzielę i odchudzamy się. Jej jak chcialbym schudnąć chociaż ze 3 kilosy!!!

Ja juz jestem na diecie, ale na dwutygodniowej i zaczęłam całkiem niedawno, więc na pewno razem będzie okazja się powspierać. Jak zamówisz dietę w weekend to w e tworek będziesz miała, oni szybko przysyłają. To czekam, pokaz się jak juz dosztaniesz produkty.

Gość becia_65kg
Wypróbowałam już wszystko, ale bez większych efektów - a przecież nie chcę cudu, chcę tylko schudnąć 7 - 8 kg i wazyc tyle samo jak chodziłam do liceum, a mam 28 lat. Czytam ten temat, czytam, zastanawiam się i jedno mi przeszkadza - nie to że dieta jest droga, ale kupno przez internet... Jak oceniacie ten sklep www.eDieta.pl ? Wiarygodny? Ktos jeszcze oprócz Marleny w nim kupował?

spokojnie możesz kupować. Ja o tym serwisie słyszałam od koleżanki z biura. Kupowała i wszystko było w porządku, ja też niedawno złożyłam zamówienie i paczka przyszła na 3 dzień. Zupki, koktajle, kremy i batony w ładnych szczelnie zamknietych pudełkach, polskie etykiety. Apropo polecam zupę pieczarkową - baaardzo dobra. Co do efektów - odchudzam się czwarty lub piaty dzięn i schudłam 2,5 - 3 kg. Więc nieźle, prawda?

Gość Marlena_C
Więc kontynuuje dietę. Waga dzisiaj rano - 77,5 kg. Utrzymałam więc i teraz kolejny etap w drodze do celu. Dziś zjadłam: Sniadanie: koktajl waniliowy II Śniadanie: 1 baton migdałowy obiad: zupa pieczarkowa Podwieczorek: 1 baton mango-truskawka Kolacja: krem czekoladowy Jakoś poszło. Pierwszy dzień jest i trudny i łatwy. Trudny bo to powrót do rygoru diety - udało mi się dzisiaj nie podjadać. Łatwy bo jest na poczatku zawsze ten entuzjazm. Niewiele mi brakuje do celu musze tylkoe schudnąc jeszcze 4,5 kg i razem będę chudsza o 12 kg. Ktos sie odchudza ze mną na Multabenie? Jak Wam idzie kifcia, becia i młoda mamo?

Gość becia_65kg
Zdecydowała się i kupiłam tę dietę kurację na 3 tygodnie Multaben Premium Plan. Kurację zaczęłam we wtorek i do dzisiaj schudłam 2 kg :) Jjestem wielką optymistką ( w sumie jak zawsze kiedy widzena poczatku efekty) i liczę, że schudnę to 7 kg w 3 tygodnie. jak myślicie uda mi się. Po pierwszych dwóch dniach minus 2 kg to dobry prognostyk, ale na poczatku zawsze spada więcej tłuszczyku. Ciekawe ile będzie schodzić z wagi w 3 tygodniu... Będę pisać, bo nie to ta lekko napędza!

Wreszcie ktos tu zajrzał bo już mysłałam że temat umarł. Becia to niezły wynik, ale masz rację na poczatku idzie szybko bo spada woda, pewnie mało pijesz, pamietaj 2-3 litry wody to podstawa. Ja się odchudzam na Multabenie juz 9 dzień i schudłam 4 kg. To dość fajny wynik, ale tempo spada. jak dziennie dalej będzi emi ubywać 300 gram - 350 gram będę szczęsliwa. Nie za dobrze spadac na wadze za szybko bo to może rokować szybkie odbicie w górę, a tego przecież nie chcemy, prawda? Becia, ja nie zamwilam zupy pieczarkowej bo była do niej specjalna dopłata ( 10 zł) i chciałam zaoszczedzić, masz może tę zupe jest dobra?

Gość becia_65kg
Mam zupę pieczarkową, jest najlepsza z tych jakie kupiłam, ale pozostale tez są dobre. Po prostu uwielbiam pieczarki... Wiesz, nie piję za dużo, bo mam z tym trudności, jakoś nie mogę w siebie wdusić ani herbaty ani wody. Dziennie może pije z 1,5 litra, a to pewnie za mało?

Gość Marlena_C
Melduje się po 3 dniach. Waga 76 kg!!!!! !!!!!!! Wow, coraz bliżej zwycięstwa! Też lubię zupę pieczarkową, ale mimo wszystko przepadam za wszsytkim co ma smak czekolady, a nie jadłam jeszcze zupy czekoladowej!