Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina299

Inseminacja

Polecane posty

testów owul. tez uzywam. Mozna by było o tym wszystkim ksiazke napisac. Co do mojej psychiki to tez czesto mi siada, mam depresje i chwile załamania. w głowie tylko dziecko, dziecko to juz w obsesje sie przeradza!

Witam, Dziewczyny nie wiem na jakim etapie starań jestescie ale dla pocieszenia powiem Wam ze ja z mezem bardzo dlugo staralismy sie o dziecko. Bylo tez nieudane podejscie do inseminacji. Probowalam roznych sposobow leczenia. ..... Teraz mam sliczna roczna coreczke:) Pod moim nickiem przeczytacie "moja historie";) Trzymam za Was kciuki

Gość asia28__katowice
monjak a wychodzą Ci te testy owulacyjne? bo ja sobie robiłam i mi nie wychodziły:/ ja bym mogła zdawać chyba na ginekologie z tego wszystkiego. Też juz obserwuje początki depresji u siebie. Tylko dziecko i dziecko. Ale co sie dziwic lata lecą, pieniązdze na leczenie też a efektów brak. Ja nawet porządnej @ bez leków nie potrafie dostać:/ widze po sobie że dziczeje troche, odsunęłam sie od koleżanek które dzieci mają bo dla mnie to zbyt bolesne jest

Gość malina@1299
Asia ja tez mam PCO. Dostałam od lekarza zaraz na pierwszej wizycie zalecenie zrzucenia kg, bo podobno przy pco i zbędnych kg trudniej zajść w ciążę. Dostałam wiec Metformax, który mam brać aż do ciąży. Chudnie się po nim i dobrze wpływa na owulację. Jak zaczęłam się leczyć to ważyłam 56 kg potem przytyłam na 84 po lekach a teraz stoję w miejscu przy wadze 70 kg. Jeśli chodzi o plemniki to mąż ma ilość ok, ruch tez ale na dużo bakterii co psuje morfologie bo patologicznych plemników ma 95%. Zażywa androwit, cynk, wit. c, Omega 3, L-karnitynę. Jeśli możecie to napiszcie na co są te zioła czy ma je pić mąż czy ja? ile kosztują????

Mój m przyjmuje narazie vit C tran z rekina i cyk organiczny i teraz jak podchodziliśmy do iui to było 3mln więcej plemników (z 20 wzrosło do 23) , ruch postępowy wolny wzrósł o 10% (z 25 do 35) i ruch w miejscu o 5%, ruch postępowy szybki był 5% i to się nie zmieniło. Lekarz pow że całkiem dobry wynik. Nie wiem czy to załuga tych witamin ale być moze

Gość POLECAM WAM BARDZO
klinikę z Białegostoku !! Bociana ! :) dzięki nim dzisiaj jestem w 15 tygodniu ciąży i jestem najszczęśliwszą osobą na świecie [razem z moim mężem] wcześniej leczyliśmy się w NOVUM ale po 7 nieudanej IUI [kiedy wyczytałam na różnych forach, że IUI robi się maks. 3 razy bo potem to szkoda pieniędzy, czasu, nerwów itp] zmieniliśmy klinikę na tą w Białymstoku i udało się podczas I ICSI !! :) :) :) poza tym jak pokazaliśmy naszą historię leczenia to lekarz był zaskoczony i oburzony, że tyle razy nam inseminację robili mimo, że widać było że nic ona nie daje w naszym przypadku

Gość malina@1299
Gabi i Polecam Wam bardzo ciesze się, że Wam się udało. Zycze dużo zdrowia dla waszych maleństw.

Własnie róznie te testy wychodza, przez jakies 5dni wychodziły mi 2 kreski , wiec do roboty i tak nic to nie dało. A zioła O.Sroki są na płodność poleciła mi moja znajoma ona twierdzi ze jej pomogły i w 3 cyklu zaszła w ciążę. Asia to my podone jestesmy tak samo zaczynam sie izolowac od znajomych majacych dzieci. Tez chyba dziczeje naprawde. A najgorzej jest jak mam wolne jak dzis , bo jak w pracy jestem to jakos troche o tym zapominam. Co tyczy sie ksiazki to mozemy ja wydac wszystkie. Kurcze ile my biedne misimy sie nacierpiec, naprawde.zeby to nasze staranie przyniosło efekty, t Powinnimy sie spotkac i poprzytulac do siebie bo kto nas zrozumie jak nie my same.

tez zioła pijemy oboje, codziennie na wieczór po szklance. Nie sa drogie okolo 40-50 zł. My pijemy 3 cykl potem robimy przerwe od tych ziólek.

Gość malina@1299
Kochane ostatnio podczas robienia usg w 10 dc śluzówkę miałam skąpą bo tylko 4 mm. Ważne jest żeby była większa, jest tedy duża szansa na zagnieżdżenie się zarodka. A jak u was wygląda ta sprawa? czy macie jakiś sposób ja jej poprawę? czytałam w necie o rybach, orzechach i migdałach. Lekarz przepisując mi Menopur powiedział, ze powinien poprawić śluzówkę.

Malinka może olej z wiesiołka spróbuj brać, można go brać od drugiego dnia cyklu do owulacji potem trzeba przestać bo może on powodować jakieś tam mikroskurcze:)

Teraz wyczytałam żeby brać olej z wiesiołka od 5 dnia cyklu ja zawsze brałam o 2:) ale napewno do owulacji i potem trzeba odstawić

Oleju z wiesołka jeszcze nie brałam. Kurcze chyba wszystkiego juz próbowalysmy co nie?

Gość malina@1299
Krystal a Ty jaką miałaś śluzówkę? była poprawa po wiesiołku? Ty brałaś tez Menopur jak ci wpływał na śluzówkę?

Malinka ja miałam zawsze ładną sluzówkę przynajmniej tak lekarz twierdził, teraz przed iui powiedzial że śluzówka jest ładna a nie pow ile ma a ja się nie dopytywałam więc nie wiem nawet ile dokładnie miała:) ale ja jak brałam samo clo to miałam mało śluzu i po wiesiołku była poporawa

tak w aptece się kupuje nie pamiętam ile kosztuje dokładnie ale nie jest taki drogi coś ok 20 zł zależy jeszcze jakiej firmy

Gość juz mama mamcia
olej z wiesiolka i castagnus pomagaja zajsc w ciaze

Ale ile tabletek tego castanganusa i ile wiesołka? A jak długo staraliście sie i miałas jakies badania robione?

Gość asia28__katowice
albo moze jakis bioenergoterapeuta albo szeptucha?

Gość malina@1299
Jeśli możecie to napiszcie coś więcej o ziołach Ojca Sroki na niepłodność. jest kilka mieszanek i nie wiem która jest najlepsza? Czy mąż ma pić te samą co ja???

Gość asia28__katowice
tez mysle o tych ziołach to ponoć mieszanka nr 3 gdzie je kupić by nie byly jakies oszukane