Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria_________

Przeżyłam szok -czy to zjawa??

Polecane posty

Gość nikt tak ubrany
nie chodzi po lesie, poza tym zazwyczaj każda kobiete ma torebke, zwłaszcza starsza

Gość ja tam ci wierze
ja jako dziecko mialam wujka ktory przyjezdzal do nas raz na 2 lata ,przysnilo mi sie ktorejs nocy ze wujek chodzil po cmentarzu i wybieral sobie miejsce gdzie chce lezec ,moja rodzina miala mu pomoc w wyborze.Nastepnego dnia mama rozwieszala pranie i opowiadalam jej o tym za godzine zadzwonil telefon ze wujek umarl...pamietam jak mama dziwnie na mnie patrzyla ,ja jakos bardzo nie czulam przerazanie bo bylam mloda z 6 lat mialam...

Gość daria_________
No widzisz sama ze takie rzeczy sie zdarzaja normalnie wysnilas wujkowi smierc .... i wy, co w to nie wierzycie , jesli tu jeszcze jestescie - wyjasnijcie te dziwne sny zwiastujace smierc-skad zwyczajne male dziecko wiedzialo ze wujek umrze ?jakim cudem to wyczulo ?

a ja mam pomysł pojedźcie tam, do tej miejscowości na wsiach wszyscy się znają wydrukujcie zdjęcie i zapytajcie kogoś starszego czy nie zna tej osoby bo ją szukacie.... jak wam powiedza że nikt taki tu nie mieszka oznacza to że to duch .... taki mały eksperyment:)

Gość daria_________
mozemy tak zrobic napewno by sie zgodzil ... tylko czy to nie bedzie zbyt zmudne ?no bo jesli to normalna kobieta - skad mamy wiedziec gdzie mieszka?w sensie z ktorej strony lasu szla?zapytam go ile km od nas to sie wydarzylo

Gość erhrnuermi
ja wogóle nie rozumiem co to za frajda robić zdjęcia samochodu w różnych miejscach podróży tak jak tutaj autorka wrzuciła zdjęcie z lasu. dla mnie coś się nie zgadza, ja rozumiem sobie zrobić zdjęcie w mieście czy przy jakiś pamiątkach, ale dla samochodu i to w lesie?

Gość daria_________
on sie zatrzymal na papierosa..teraz to normalnie pali w aucie ale na poczatku chcial sie pokazac z dobrej strony .. ja np pracuje pol roku w mojej firmie a szef nie wie ze pale . Bo nie pytal to po co mam mowic .

Gość Gab01
ale mnie nastraszylas, ja tez sama w domu siedze, Wiiecie co bylo dziwne? Otworzylam zdjecie, przygladam sie, przygladam nikogo oprocz ciezarowki tam nie widze, jeszcze mocniej sie wgapiam i ta postac jakby wylania sie z mgly...Straszna ta babcia, to czarne ubranie i blada twarz, w ogole wysow twarzy nie widac.

Gość erhrnuermi
na papierosa to można się zatrzymać na poboczy drogi a nie w lesie, a poza tym jak palił to i cykał zdjęcie auta? podejrzane moim zdaniem, tak jak pisałam coś nie pasuje. Kto normalny robi zdjęcie przodu samochodu, po co to ma służyć, i komu?

Gość pigwowazielonaherbata
ja Ci tam wierzę. Sama jakiś czas temu mieszkałam w domu, który zajmowało jeszcze kilku "lokatorów" oprócz mnie. Na początku się bałam, a potem z jednym się "zaprzyjaźniłam". Ba! Śmiem twierdzić, że uratował mi życie.

Gość daria_________
nie martw sie, ja tez sie boje i to jak..

Gość O matko, a do mnie ta staruszk
pomachała :O Manipulacja a ludzie od razu w paranoję wpadają :O i łykają, jak młode pelikany :O

Gość dopoki ludzie nie zobacza
na wlasne oczy to nikt ci nie uwierzy takie to pojebane choc ja nie mam powodu ci nie wierzyc bo wszystko jest mozliwe 🖐️

Gość daria_________
pigwowazielonaherbata - opowiedz dokladniej ? No tlumacze wam ze nowa praca - robil zdjecia ciezarowki itd...po co mialabym klamac ?bylam z nim w trasie wiele razxy i stawalismy napic sie herbaty z termosu czy na papierosa . jak mu sie chcialo palic lub pic,to stanal . mam wyslac wszystkie zdjecia ktore ma , ????ma ich miloiony ,ot po prostu robi zdjecia swojej ciezarowki ..jak sie zakopal w zaspie to tez robil zdjecia..moge je umiescic jak to jest dla was podejrzane ...

A Ty masz na każdą wątpliwość od razu odpowiedź. :D Co najmniej dziwne. A zdjęcie jak zdjęcie, nie robi najmniejszego wrażenia. 🖐️

Gość daria_________
jak sprawdzam jego zdjecia to ma prawie z kazdej podrozy jakies fotki .

Gość daria_________
no to jak nie robi wrazenia to po co komentujesz?Wejdz na taki temat ktory cie interesuje ...tyle..

Gość O matko, a do mnie ta staruszk
Akurat jakbym wjechała w zaspę to tez bym fotki cykała :) ale nie na środku drogi w lesie :O A staruszki maszerują lasami i zwykle są ciekawskie. W takiej sytuacji 90% by się zatrzymała i przyglądała, po kija jakiś idiota fotografuje zwykły samochód pomocy drogowej w nieatrakcyjnym miejscu :O

Gość ala200620
to duch i tyle

Gość prrrawdziwaowieczkabozzza
Wiesz co autorko topiko - ta postać mi wygląda na jakiegoś wygnańca z czasów 2 wojny światowej. Weź i zapal świeczkę w lesie za jakiegoś - może nie wygnańca, ale może Żyda jakiegoś, którego tam Niemcy zastrzelili, rannego, jakąś młodą osobę bo niski wzrost. Pomódl się i zapal świeczkę w tym lesie. Może wstaw jakiś krzyż wiesz czy coś takiego. I już postać spławisz, a strach też. Krzyż jak krzyż bo może to potępieniec, ale świeczkę zapal w tym miejscu - jak jest potępiona taka postać to ją wypalisz i nie będzie cię nachodzić BO MOŻE ZA TOBĄ PÓJŚĆ WIESZ. I tyle Ci napiszę :( W domu może Cię zacząć straszyć. Wróć się na to miejsce - może pokrop wodą święconą , pomódl sie i zapal świeczkę. I POWINNO BYĆ Ok. A tak? I tyle. Możesz też spróbowac spalić zdjęcie. Co jeszcze można? Nie wiem :( Zapomnieć. Czy warto sie modlić za tę postać? Żeby Cię zostawiła NA MIEJSCU. A w domu spal zdjęcie i pójdzie - może na zewnątrz ją spotkasz, ale nie w domu. A zreszta nie wiem - popróbuj sobie.

Gość pigwowazielonaherbata
opowiem tylko jedną historie i to w skrócie, bo sytuacji była taka ilość, że mogłabym książkę napisać. Otóż w tej części domu, w której mieszkałam nie było ogrzewania w łazience i było tam cholernie zimno. Przed każdym prysznicem włączałam sobie farelkę (baaardzo mądrze, wiem, i pewnie zaraz ktoś się doczepi ;) ) i zostawiałam włączoną na czas kąpieli, bo zmarzluch jestem. I za każdym razem, gdy wychodziłam spod prysznica owa farelka była FIZYCZNIE wyłączona. Po prostu skręcone pokrętło, a ja miałam wrażenie że ktoś był w łazience. Byłam pewna że to mój mąż ją wyłącza i kiedyś mu powiedziałam, żeby tego nie robił, bo skończę z zapaleniem płuc. On zdziwiony, że w ogóle nie był w łazience. Aż pewnego dnia wyjechał na dłużej. A farelka nadal była wyłączana... Trochę się przestraszyłam i zaczęłam dowiadywać się o historii tego domu. Okazało się, że syn poprzednich właścicieli zmarł w tej łazience..... Potem, jak pewien człowiek otworzył mi (chyba przypadkowo) pewne kanały energetyczne zrobiło się jeszcze ciekawiej. Mogę wyjść na wariatkę, ale widzę duchy, nie boję się ich i potrafię radzić sobie z ich obecnością i nie wstydzę się tego. A teraz śmiejcie się ze mnie do woli :D

Gość Pigment
zgadzam sie, nalezy sie za taka osobe pomodlic - skoro Wam sie ukazala, to potrzebuje modlitwy, w moim domu tez cos swojego czasu mocno straszylo, zaczelkam sie modlic o tego ducha i teraz dlugi czas cisza.. jak Bozie kocham dla was to bedzie smieszne ale taka prawda. Podczas wojny ludzi ginelo miliony w tragicznych okolicznosciach - w lasach rowniez, byc moze to babinka z czasow wojny moze ukrywala sie w lesie albo ja tam zabili i nikt o niej nie pamieta ? nie ma kto sie pomodlic ? Pomódl sie o nią, naprawdę.

No tak jest i już. Pomodlić się czy warto? Siedze teraz i patrząc w to zdjęcie myślę, ze to upiór jest. No więc to odpędzić tylko czyli spalić zdjęcie albo jeśli nie chcesz palić zdjęcia - wrócić się tam i świeczkę zapalić - zgiń przepadnij. Nie wiem czy mam rację - ale czarny duch to nic dobrego. Dusze w czyśćcu sa białe. I tyle. A to jest upiór. Bardzo zła energia z tego sie wydobywa - jak dla mnie. Oczywiście można sie modlić, ale najpierw zapaliłabym świeczkę i odpędziła ewentualnego upiora - o ile to takowy.

Gość erhrnuermi
Wiele osób starszych chodzi lasem, szła jakaś babuszka, a Wy juz upiorów się doszukujecie. Może mieszka gdzie w lesie i szła do miasteczka na zakupy albo coś w tym stylu. Wiele starszych lub biednych babć ubiera się tak jak ona.

Ten czerwony przede mną też ma rację - może jakaś babinka czy nawet NASTOLATKA ukrywała się w lesie długo, zabili ją. Może to jest coś z porodem związane? Wiecie - autorka topiku w ciążę zajdzie - może dzieci nie miała i poroni albo coś takiego. Trzeba uważac na takie rzeczy. Świeczkę zapalisz, upiora odpędzisz. I tyle. I możesz się WTEDY modlić. Ale wcześniej nie. Nie warto. Za upiora? A on na ciebie. Taki jest demon - ty do niego dobrze, a on? Zabije cię za to :(

nie uważam że robienie zdjęć w taich miejscach jest nie logiczne. Zawsze jak tylko mam okazję robię zdjęcia, wszędzie, nic w tym dziwnego.w lesie w domu w pracy w aucie, wszędzie, więc nie dziwi mnie że on zrobił tam zdjęcie...

Ja też słuchajcie mam ludzi na sumieniu, nikt mi nie pozwolił świeczki zapalić - bo mnie pomówili I NIKT NIE MA DZIECI z tego towarzystwa, które tak mi źle życzyło. Nikt. Bo miałam prawo miec świeczkę im zapalić tym samobójcom . W LESIE. Na grobie to tam tak sobie. Ale ktoś mi miał powiedzieć - zapal świeczkę za nich i ich odpędź , a dalej sie za nich módl. Pod krzyżem starczyła świeczuszka. Ja chciałam ale matka przybrana powiedziała - kwiatki daj , wystarczy. Nie rozumiałam. Miałam se kupić świeczkę i się za nich pomodlić. Albo JESZCZE LEPIEJ zapalić im świeczkę w miejscu tragedii. I wtedy duchy się mają lepiej. I by poszli do czyśca od razu bo byłam bardzo dobrym człowiekiem i tyle. A tak się do dziś błąkają jak zwierzęta przez głupich ludzi. Żyją, ale to bez sensu. Mieli być dawno w czyśćcu. Za to ludzie tez odpowiedzą. A kara dla wszystkich głupków - bezdzetność i tyle :( Największe przekleństwo jakie istnieje dla człowieka. Przykro mi :( I praca w szkole też. Ja bo matka samobójczyni no to przeżyję, że bezdzietna jestem, ale reszta? Normalne rodziny PODOBNO :(

Gość Gab01
prrrawdziwaowieczkabozzza dlaczego mamy sie smiac? Ja tam ci wierze. Dobrze, ze sie nie boisz. A napisz w jaki sposob ten czlowiek otworzyl ci te kanaly energetyczne?

Nie mam pojęcia, czy to jest duch. Bo nigdy nie wierzyłam w takie historie. Ale babka wygląda przerażająco.