Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aavvvvkkkkllluuyyy

mam 29 lat a juz tesknie za mlodoscia

Polecane posty

Gość aavvvvkkkkllluuyyy

Tesknie za latami 90tymi i poczatkiem 2000ych bo wtedy było jakoś inaczej.. Nie wiem, moze dlatego że wtedy najwiecej przezylem. Ale nawet pomijajac ten fakt, dochodze do wniosku że wszystko ewoluuje w gorszym kierunku. Moze się nie zgodzicie ale ludzie sa zdecydowanie inni, nie jest to tylko moje odczucie. Szczegolnie mlodzi. Poza tym, niby wszystkiego jest duzo, do wszystkiego jest latwiejszy dostep, pieniedzy zarabia się wiecej niż te 10 lat temu ale klimat i otoczenie no i ci wyzej wspomniani ludzie .. To już nie to samo Nic tak nie cieszy, podam prozaiczny przyklad -w latacch 90tych wielka radoche sprawialo ogladniecie w swieta jakis super filmow w tv, takich ktorych na codzien nie mozna było zobaczyc. Teraz mam cyfre + dostep do szybkiego netu a nie mam ochoty nic ogladac. Tyle tego że mozna się porzygac. Kobiety, dziewczyny byly inne. Liczyly się jakies wspolne przeycia, przygody czy to w czasie wakacji, czy normalnie na studiach. Teraz jak patrze to tylko w tych ich glowach jakies wzorce sniadych wysportowanych kolesi z twarza z zurnala. Albo kasa, nic tylko kasa. Dac się przeleciec a pozniej z tego skorzystac. Normalnie nie pogadasz . Musisz być kasiasty albo przystojny jak ci nierealni faceci z internetu czy tv. Tepota i pustka szczegolnie mlodziezy to już material na oddzielny obszerny temat, nawet nie chcę mi się o tym pisac, to walka z wiatrakami a bedzie coraz gorzej. Ogolnie bilans jest taki że pomimo zasobniejszego portfela zycie jest coraz bardziej baznadziejne i pozbawione takiej magii jaka byla kiedys

Gość dkkkdkskkks
Troche w tym prawdy ,ale nie do konca. Ty po prostu tesknisz za mlodoscią i dlatego uwazasz ,ze teraz mlodziez to zło i tragedia . Podobnie mowia np starsi ludzie , ze ta mlodziez teraz to niewiadomo co ,a prawda jest taka ze iles tam lat temu mlodziez byla podobna. Bili sie , pili, cpali , tylko sie o tym nie mowilo. Pustaki rowniez sobie zyly, dorosly i nadal są pustakami. Ludzie w srednim wieku tęsknią za PRL-em , bo niby bylo wspaniale..dlaczego? Bo wtedy mieli swoja mlodosc, podobnie Ty :P Swiat sie zmienil bo kazdy ma po 100 kanalow w tv, komputer ale ludzie są podobni . A to ,ze niektorzy sa mega sfrustrowani i tylko kasa i kasa to juz inna sprawa :D

Gość wszyscy czekamy na 2012
zesram sie wtedy na ulicy ,znow mnie beda lubic a teraz ide do psychiatry papapapapa

Gość magdula31
mam to samo w tym roku koncze 31 nie wiem czy byłam mloda i nie widzialm tych preblemow co sa teraz czy ich naprawde nie było teraz wysztko takie trudne wtedy było na wszytko teraz trzeba liczyc kazdy grosz nawet w TV lecialy lepsze filmy-teraz majac 100 kanałów nie ma co ogladnąć

Gość wszyscy czekamy na 2012
jestem pojebana sory moje zycie to dno chce zdychac !!

Gość a ja to serio tesknie za prl
I komuna. Teraz jest kolorowo ale tandetnie i debilnie :classic_cool:

Gość magdula31
to wyzej to podszyw ale widac na zadnym temacie nei mozna mormalnie pogadac weic spadam a wy sobie dalej glupoty piszcie idioci

a ja się czuję stara i nieatrakcyjna :o :o :o

Gość powyzsze gimgowniane
wpisy wlasnie daja swiadectwo o obecnych czasach. Nic dodac nic ujac.

Gość bywaaa
Hmm mam tyle lat, co Ty...czy było lepiej tego nie jestem w stanie stwierdzić, w każdym razie inaczej, ale to normalne...no i dziecko, młody człowiek ok. 18 lat inaczej odbiera wiele rzeczy...kiedyś nas bardzo cieszyły np. amerykański filmy, no ale przecież dziecko ma inne upodobania, teraz nie mogę patrzeć na te głupawe komedie i dobrze, bo to znaczy że się rozwinęłam :d

Gość bywaaa
No i są rzeczy które teraz są zdecydowanie lepsze niż kiedyś, dużo taniej można podróżować, internet, nie ma egzaminów na studia, tylko matura już to załatwia...

ja mam 28 lat i praktycznie niewiele pamiętam z czasów komuny :D nie jestem zgredem (jeszcze) ale wydaje mi się, że jeszcze 5-10 lat temu wszystko było trochę lepszej jakości: filmy, muzyka, jedzenie... pomimo wielu tematów "tabu" bardziej odnajdywałam się w tamtej rzeczywistości :o a teraz... plastik, golizna, chińszczyzna, rozwiązłość, muzyka oparta na kilku bitach, retusze, filmy oparte na efektach komputerowych... a wszystko strasznie powierzchowne :o

Gość ja mam 22 i twierdze podobnie
dawniej, jeszcze za czasów mojej wczesnej młodości nikt, ależ absolutnie nikt nie dobierał znajomych na podstawie wygląda, stanu portfela, dziliła nas przepaść finansowa tzn co niektórych, na facetów nie patrzyło się na ciachi, tylko na takiego gościa z którym mozna konie kraść pogadać, najważniejsze jednak przeżycia, nawet najgłupsze--jakieś spanie na dziko, choćby ukraść jabłka z ogrodu komuś byle spierdalać i żeby była adrenalina to było coś ja sama tak do 19 stki miałam za facetów takich kolesi- czasem naprawde brzydkich ale tak czaderskich, jazda stopem, chodzenie na piechote kilometrów i to w debilnych celach, imprezy do rana, zabawy w głuchy telefon :D tak, tak dorośli ludzie :DDDDDDDDDD

Gość ja mam 22 i twierdze podobnie
ale bym przeżyła choć jeden dzień, jedną taką impreze teraz ludzie inni-albo ja jestem inna, nie to, nie ten czad nie ta spontaniczność--się wsiadało w autobus, pociąg teraz jestem przytłoczona, faceta nie znajde bo mam ine kryteria niż obecnie panuja a każdy facet teraz chce te kryteria spełniać, krzywdząc nie jednokrotnie siebie i kobiety które chętnie by z takimi panami spędziły dziko czas ;)

Gość upupupuuppppppp
.

Gość nie mam idoli
dzisiaj ludzie skupiają się na wyrwaniu sie z biedy

Pamiętam te lata 1996 - 2000, to było zupełnie co innego, wtedy było bardziej PO LUDZKU inne wartości, jeszcze nie było aż takiego przedmiotowego traktowania innych poza tym piękny czas jezeli chodzi o polską muzykę, wszystkie zespoły rockowe i ogólnie była zwyżka to był piekny czas

kiedyś kupowałem Turbo w kiosku i kioskarka przez pomyłkę dała mi 2 gumy w cenie jednej, to było coś :)

w sumie szkoda mi tych nastolatków bo nawet nie wiedzą, jak inaczej wtedy było np, koncerty polskich zespołów, to bylo naprawdę wtedy coś wtedy wszystko się tworzylo, najlepszy czas na pewno jeżeli chodzi o muzykę

Mystery i inni z grupy wiekowej ....> jak najbardziej . nawet mój brat wychodząc z podstawówki ,był jakis taki 'cofnięty" w rozwoju ,odnosnie doratsania i uciech zycia , a tylko r\ok róznicy , ja pamietam polski rok , kumpli , pierwsze tanie wino ,na placu zabaw "na kolejce" . a misiałam pokonac 3 klometry ,żeby sie spotkac z ekipa . i pamieta sie muzyke z tamtych czasów , moje dzieci nie beda pamiętac muzyki ,która jest im podawana . zapamietaja to co ja im puszczam i opowiadam ,ze ten to ten . żałuje ,że tamten czas sie skończył ,i ,że tak szybko zapieprza,że moje tego nie będa miały takich chwil do zapamietania (i nie mysle tylko o tanim winiaku).

Gość też mam 29
i to samo czuję co wy - apatia, tęsknota za tym co było kiedyś oraz poczucie że nic już na mnie dobrego nie czeka, choć z pozoru mam co trzeba, nie zarabiam jakichś kokosów ale raz w roku jade na wakacje, mam kochanego męża, swoje mieszkanie, samochód....na chu* mi to wszystko ;( chcę znów mieć 17 lat!

Gość też mam 29
o tym właśnie mówię

chyba ludzie z tamtych czasów mają nieco inną mentalność, zwlaszcza dziewczyny nie są tak zmanierowane

Gość Dżejdżej
ja mam 20 i czuje się staro...może dlatego,że wiele w życiu przeszłam,ale marze o tym aby cofnąć czas...ehh