Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce intercyzy

Chce spisania INTERCYZY, a on sie obrazil

Polecane posty

Gość ljh;kg;;
dezi, wpierniczasz swoje pokraczne trzy grosze nie czytając wszystkiego, jakbys poczytała oszołomko to byś wiedziała że mam żonę...żal kretynki Koleżanko, no cóż, my nie mamy nic do ukrycia, jak można nie wiedzieć ile mąż zarabia...dzwine troche, budżet domowy wiąże się z ujawnionymi dochodami, jak można na lewo zarobić żeby nikt się o tym nie dowiedział ?

Gość komunistaaa
ljh;kg;; To przykre że nie masz pojęcia o zarabianiu pieniędzy. Nie umniejszaj rad innych tylko dlatego że sam czegoś nie pojmujesz.

Gość dezirers
ljh;kg;; ty jesteś nędzna kreatura

Gość ljh;kg;;
mam pojęcie, granie na giełdzie wymaga zainteresowania tematem - nie da się tego ukryć nawet jak na koncie kolegi będziesz inwestował wszelki inne sposoby zarabiania duzych sum na lewo wymaga poświęcenia czasu, zdradź mi tą tajemnicę, jakbyś to ukrył przedemną ? czekam

Gość malinowy sok
Irytują mnie Twoje wypowiedzi. Chcesz ślubu, chcesz męża, a żałujesz mu auta, żałujesz mu działki....To po co ślub? Bo rodzice kazą? Bo stara już jesteś?? Bo koleżanki już dawno po??? Nie rozumiem Ciebie. Kochasz go prawdziwie czy tylko na pokaz? Chcesz ślubować przed Bogiem w obecności świadków miłość do niego czy tylko odbębnić swoje? Ja bardzo kocham swojego męża i niczego mu nie żałuję. Nie wiem jaka będzie przyszłość, może mnie zostawi, kto wie, ale kochać go będę zawsze i zależy mi na jego szczęściu nawet gdyby to szczęście nie dotyczyło mnie. Z mężem jest tak jak z wychowaniem dziecka. Nie wolno rozkazywać, należy zaufać i pozwolić dokonywać racjonalnych wyborów. Wówczas (mądry mąż) sam zacznie działać i da Ci o wiele więcej niż ta dzialka, samochody i inne duperele... Jeszcze nie wyszłaś za mąż, a mówisz o takich rzeczach, puknij się.... Czy Ty w ogóle go kochasz i będziesz z nim już zawsze?? A tego , co się stanie nigdy nie przewidzisz. Może stać się wypadek, będziesz siedziała w swoim pięknym domu na swej pięknej działce ze swoimi autami....ale możesz tam siedzieć sama jak palec....A może to on Ciebie zostawi i nic nie weźmie, bo będzie się brzydził.... SZKODA , ŻE TRAKTUJESZ PUBLICZNIE SWOJEGO NIEDOSZŁEGO MĘŻA JAK PSA!

Gość komunistaaa
ljh;kg;; Nie odbiegaj od tematu i nie musisz się tu żałośnie tłumaczyć. Jak inwestujesz to pewnie wiesz ze inwestując trzeba się zabezpieczać, a sam proponujesz kobiecie odstąpienie od zabezpieczeń. Musisz być kiepskim inwestorem skoro długoterminowo radzisz komuś ryzyko. Osobiście podziękowałbym za rady takiej osobie.

no właśnie, ja miałam zaufanie, Nie prosiłam o RMUA, nie właziłam mu na konto. Sobie coś na boku spzredawał, jakieś reklamy, ale mówił, ze to zabawa. Czemu miałam nie ufać? Sam widzisz, że zaufanie ejst pzrereklamowane.

Gość ljh;kg;;
nie inwestuje, nie pożyczam na procent, zdowolenie daje mi praca a nie szulerstwo, nie tłumacze się, a już napewno nie tobie, ale jak zabierasz głos to odpowiedz na pytania i tez poczytaj temat, są sposoby na zabezpieczenie majątku rodzinnego - nieczytasz nie moja sprawa, ale wtedy się nie wypowiadaj bo robisz z siebie idiote

Gość ljh;kg;;
Wiem, że są sytuacje takie, a czasy w jakich teraz żyjemy jesze pogłębiają problem, mało tego, długi też można odziedziczyć, po teściach także, dlatego proponuję prawnie prześwietlić każdą znajomość w szerz i wzdłuż. Cóż mogę powiedzieć, mimo wszystko należ stosować te łagodniejszy sposób zabezpieczenia niż intercyza, a już nie w tak wyrachowany sposób jak autorka i jeszcze pędem na forum o tym klepać. Myslę, że i Ty mogłąs uniknąć problemów z podziałem majątku, jeśli niewielka kwota poszła na spłate kombinatora to nie ma co płakać.

Gość komunistaaa
Osobiste wycieczki świadczą jedynie o braku rzeczowych argumentów. Nie mam najmniejszego zamiaru tłumaczyć podstawowych rzeczy, to nie jest przedmiotem tej dyskusji. Skoro masz z tym problem nie zabieraj głosu. Swoje juz powiedziałeś, nic mądrego tam nie było i to wszystko. Obrażając innych jedynie sam podkopujesz to o czym piszesz. Mam tylko nadzieje że zona ci się nie puści i nie bedziesz musisz dzielić wszystkiego na pół. Ale to pewnie też masz zabezpieczone

Gość komunistaaa
Kobieta chce się zabezpieczyć na przyszłość i jak najbardziej ma do tego prawo. Robi mądrze - to zabezpieczenie przyszłość dla niej.

Gość ljh;kg;;
komunista, nie praw farmazonów, wpadłeś, klepiesz trzy po trzy nie na temat - dowidzenia

Gość ljh;kg;;
to niech się zabezpiecza a nie płacze na forum, nikt jej tego nie zabroni, i życzę jej wszystkiego dobrego z tym bagażem, czas pokaże kto miał racje

Gość ljh;kg;;
"..Planujemy slub w czerwcu, dzis poruszylam temat intercyzy. 3 h o tym rozmawialismy i przed chwila skonczylismy, on jest obrazony i poszedl spac. Wiem, ze to co nabylam przed slubem jest moje, ale tak sie sklada, ze w lipcu dostane od rodzicow dzialke i pieniadze na budowe a bedziemy juz malzenstwem. I nie chce by w razie najgorszego musiala sie z nim dzielic. Nie wiem juz jak mu to przetlumaczyc, nie mam sily. Moze jest ktos jeszcze i podrzuci jakies pomysly..." skopiuje ci boś chyba za tępy, rozwiązanie proste - darowizna, nie ma tematu z lubym, nie ma problemu, nie ma niesmaku z którym będzie trzeba żyć, a co to za życie, nie rozumiesz bo widac młodyś a głupi następne wypowiedzi autorki to pazerna skrajność

Gość elwe07
malinowy sok czy ty jesteś taka tępa czy głupia autorka topiku niczego nie zabrania może korzystać tych wszystkich dóbr które ona wniesie tylko się chce zabezpieczyć przed złymi chwilami rożnie to bywa w życiu a ty wiesz co będzie u ciebie za 5 czy 10 lat nikt tego nie wie

Gość CORE7
z ljh;kg;; nie ma co polemizować bo tą swoja agresywnością wszystkim narzuca co kto ma robić bo wie najlepiej dajcie sobie spokój jeśli autorka chce spisać intercyzę to jej prawo i nikt jej nie zabroni a wy możecie sobie krzyczeć ile chcecie

Gość komunistaaa
CORE7 Dokładnie tak. Furiat sobie może krzyczeć a i tak ma na to wszystko zero wpływu.

Gość ljh;kg;;
core, mądrość przemawia przez ciebie :) hehe, to samo napisałem wyżej, ale żeście są ograniczeni i wogóle nie rozważacie innych sposobów to...kto tu jest idiotą ?

Gość komunistaaa
ljh;kg;; Ty jesteś. Udowadnianie tego i wytykanie bzdur które piszesz jest tylko stratą czasu.

Gość CORE7
ljh;kg;; po co te wyzwiska epitety z twojej strony tutaj daj sobie spokój

Gość ljh;kg;;
epitety to moja sprawa, to tak jakbyś się czepiał ortografii zamiast myśleć logicznie i trzymać się sedna sprawy, wpada taki głab na 100 temat bredzi coś nie na temat to jak, diagnoza jedna - idiota

Gość ljh;kg;;
oczywiście mowa o komuniście :D

Gość dezirers
ljh;kg;; spieeeerdalaj ty baranie jeden

Gość ljh;kg;;
nawzajem francuska lodziaro ;]

Gość dezirers
ty spedalony ciapie jeden

Gość ljh;kg;;
cóż, głupszym trzeba ustąpić :) nara wypierdku mamuta

Gość jhjhjhllk;;
nie rozumiem o co tyle krzyku!! autorka ma prawo spisać intercyzę, co ma miłość do pieniędzy!! Tak samo można spojrzeć z perspektywy owego gołodupca, za którego ma autorka wyjść za mąż!! Chyba jest oczywiste, że skoro jest między nimi taka przepaść majątkowa, to on sam nawet dla własnej dumy powinien to zrobić!! Droga autorko z autopsji powiem Ci, że jest takie mądre przysłowie stare zapomniane: NIE ŻAŁUJ SIĘ DZIADA, BO JAK DZIAD ODŻYJE< TO CIĘ TORBĄ ZABIJE!! Taki gołodupiec oskubał mnie z połowy majątku, honoru to tacy nie mają!! Lepsze życie, lepsze ciuchy, wakacje, szpan i wreszcie dziad realizuje swoje marzenia, bo nawet na kochankę go stać, chociaż w szkole żadna na takim dziadzinie oka, by nie powiesiła. Zaczynają się odzywać kompleksy. Do soku malinowego!! Pogadamy za kilka lat!! Nie masz dziadu nic i z niczym wychodzisz, żeby mu się głupot nie zachciało!!

Podzielam zdanie opozycji :), może za agresywnie co niektórzy tutaj piszą ale racje mają, jestem po ślubie prawie 15lat, przez myśl mi nie przeszła nigdy intercyza a takową propozycję przyszłej żony bardzo źle bym odebrał, dobra materialne jakie otrzymaliśmy były przekazane na zasadzie darowizny i są one swoistego rodzaju zabezpieczeniem, nie potrzeba żadnych poniżających intercyz, majątek i tak zostanie przekazany po równo dzieciom i na tej samej zasadzie, nigdy nie zaproponuje mojemu dziecku aby spisał coś takiego, nawet jak przyszła połowa dziecka będzie biedna jak mysz kościelna. Wydaje mi się, że teraz taka moda jest, młodzi nie potrafią myśleć samodzielnie, wszystko co czynią i wiedzą to wiedzą z mediów, seriali, facebooka itp, żałosne ale prawdziwe, niestety w życiu jest inaczej.

Gość yh5j5aut
autorko jaki masz zawod ze tylke zarabiiasz?P)

Gość Ewa-45.
do serwisu nie wszyscy mogą obchodzić złote gody tyle się słyszy i nieuczciwości w małżeństwach dziś jest tak jutro może być inaczej na zachodzie intercyza to norma tylko my Polacy jesteśmy jacyś zaściankowi infantylni a ile było tragedii ze jedna strona musiała spłacać druga stronę mimo ze niczym nie zawiniła zastanów się co piszesz