Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzana pi

mam mało pieniędzy i nie dojadam

Polecane posty

Gość dzana pi

pracuję ale wszystkie pieniądze idą na mieszkanie , dojazdy nawet ciuchów nie kupuję nie mam na jedzenie pożyczam albo jak mi ktoś coś da jem suchy chleb , gotuje mleko straszne :( przez to głodowanie bardziej mi sie chce spać i jestem słaba nie mam na słodycze, nawet wafelka nie moge kupić masakra,

Gość sdfghjasdfghasdfghj
tez tak mialam tyle ci moge poradzic lepije sobie radz z tym co masz! mleko i chleb? za ta sume mozna lepiej kupic -gotowany brazowy ryz jest tani a ma mnowsto witamin i moze pestki dyni jajka sa tanie mozna je gotowac na twardo w ogole soe mleka pozbylam na tej diecie bo mleko to durne przyzwyczajenie ale slabo po nim jest http://www.youtube.com/watch?v=47qzPb-I0mc

z wafelka nie ma żadnych korzyści, nawet lepiej że nie możesz go kupić a tak poza tym to nie wyobrażam sobie... rodzina Ci nie pomoże?

Gość dzana pi
ryż jem na obiad juz od miesiąca i troche mi sie znudził,nie moge juz a na ziemniaki mnie nie stać

Gość dddddddddddddddddd
wzszystkie dzagi sa biedne

Gość dzana pi
no właśnie to jedzenie to mi rodzina daje jem bo mi dają z mojego juz nie starczy ,mam opłaty chudnę owszem , robie sie smukła ale jestem słaba wczoraj np pomimo że nie powinnam być zmęczona to byłam zmęczona i zasnełam z głodu

Gość iuuyhgiugiugiugiughiu
to ile ty zarabiasz ze na jedna osobe nie mozesz wyzyc??????????????ile placisz za mieszkanie?? dziwne:O

Gość skrytożerstwo marketowe
kiedyś musiałem stosować :D

Gość ytgvrcffcgvbhnjmk
w jakim miescie mieszkasz?

Gość sdfghjkwerthujik
to sobie roznie rob ten ryz bo sposobow mnostwo - i koniecznie brazowy- z bulionowymi kostakmi , smazony , z ketchupem kup tez make gruboziarnista na jakies nalesniki racuchy ale koniecznie gruboziarnista kasze w ogole jest cala dieta makrobiotyczna na ktora bogacze ida bo zdrowa i ta doet niewiele ksztuje za nieiwielka ilosc fosry kupuj dobre rzeczy a nie gowno

A nie możesz gdzieś dorobić?CHociaż trochę,np na promocjach,akurat na jedzenie

Gość ytgvrcffcgvbhnjmk
w jakim miesce mieszkasz kobieto?

Gość dzana pi
pod łodzią dojeżdżam do pracy w jedną stronę godzine i 20 minut albo dłużej może kupie sobie mąkę gruboziarnistą ? a czym sie różni id normalnej ?

Gość sdfghjkwerthujik
rozni sie smakiem -jak sie przyzwyczaisz to pychota i taka tlusciejsza jest (ale sie od niej nie tyje) i rozni sie tym ze mnostwo w niej witamin czyli nie bedziesz slaba trudniej ja kupic niz zwykla i moze byc odrobine drozsza niz zwykla ale jak masz malo pieniedzy to wlasnie powinnas kupowac takie lepsze produkty ktore sie nie psuja i na dlugo starczaja i mozna nimi kombinowac jak cie stac na kakao ktoregos miesiaca mozesz i zrobic pyszne ciastka kiedy chcesz-lepsze niz batonik jak sie zachce slodkiego- z tej wlasnie maki i to tez bedzie dobre danie-ale nie jedz boialego chleba czy ryzu bo po prostu sie nie wyrobisz- potrezbujesz witamin by miec energie

Gość ciężko masz
na upartego policzyła bym Ci 200zł jak rozłożyć na zakupy na miesiąc. Tylko musiala byś się tego trzymać, żeby starczyło.

Gość a ja cię zapytam
200 złotych to malutko, ale przy dobrej organizacji, na jedną osobę można spokojnie przeżyć. Przy sporych ograniczeniach, ale na pewno nie tylko do mleka i chleba. To jest około 6.60 dziennie. Dzień w dzień chyba nie kupujesz tego mleka i całego bochenka chleba. Ziemniaki nie są drogie a popatrz ile możesz z nich zrobić. Polecam warzywa - zrobisz zupę i zjesz coś dobrego i sycącego przez dwa dni.

Gość a u mnie tak
gotuj sobie buraki nie są drogie, a mnóstwo witamin mają. Mi pomogły jak miałam wykrytą anemię. Kupuj jajka i rób sobie na twardo, jajecznicę, sadzone. Jak masz mleko i inne produkty na naleśniki to też sobie rób. Ja jak mam mało kasy to kupuję ziemniaki ( czsem można kupić na wagę np. kg) i robię kopytki z sosem pomidorowym i jak zjem cały talerz to jestem najedzona.

Gość nie powiemy ci
zazdroszcze musisz byc szczuplutka :classic_cool:

Gość a ja cię zapytam
Kilogram ziemniaków plus mąka ziemniaczana i jedno jajko - masz pełno klusek śląskich które można zamrozić i jeść na różne sposoby przez kilka dni. W tesco widziałam niedrogie mielone mięso. Kupisz paczę za 4 czy 5 złotych, narobisz pulpetów albo mielonych, zamrozisz i masz na kilka dni. Makaron - tani a do tego wystarczy sos pomidorowy, albo trochę mielonego mięsa albo ser, jak kto lubi - i też jest niedrogi obiad. Skrzydełka z kurczaka czy podudzia też są tanie a sycą i dają siłę. Kupisz mały kawałek mięsa, zrobisz na nim zupę a mięso zjesz na drugie danie. Ja za niewiele większą sumę musiałam nieraz utrzymać dwie dorosłe osoby i zwierzaka i nie głodowaliśmy, ani nie jedliśmy suchego chleba. Tylko trzeba pomyśleć, zaplanować posiłki i zakupy a potem posiedzieć co jakiś czas w kuchni.

Gość 000666
ja mieszkam w Lodzi i tez niedojadam... w efekcie nosze rozmiar 34/36 i musze kupowac witaminy bo bym padla ;/

Gość dzana pi
to sie tylko tak wydaje :( przecież jako kobieta muszę też sobie kupić mydła,dezodorant,pastę,środki czystości,szampon, podpaski itp tak na prawde na jedzenie to ze 100 zł zostaje

Gość w sumie jesli 200zl na samo
jedzenie to da sie przeżyć, biednie ale się da. Przede wszystkim zrezygnuj z chleba (ja nie jem w ogole i zyje) jest drogi i za to mozesz obiad ugotować... np zupa jarzynowa: mieszanka warzyw z tesco 1.90zl,smietana 1,50, maka (tu nie licze bo dajesz lyzke maki do zawiesiny), do tego pieczona noga z kurczaka i ziemniak. Spokojnie sie zmiescisz w 7zl a masz porządny obiad a chleb nie dość ze niezdrowy to jeszcze tylko zapycha. Naprawdę jest mnóstwo pomysłów na tanie obiady, a taką zupę możesz i na kolacje zjeść

i dorabiaj sobie gdzies np jako sprzataczka czy na ulotkach. Poza tym piszesz ze rodzice daja Ci jedzenie wiec dlaczego sie do nich nie przeniesiesz tylko wynajmujesz mieszkanie? zaoszczedzisz kupe kasy

Gość dzana pi
nie wynajmuje mieszkania tylko opłacam swoje gdybym wynajmowała to bym musiała z opłatami płacić 1800 zł nie rozumiesz że płace czynsz i opłaty tylko ? pracuje 9 godzin dziennie i półtorej godziny dojazdu w jedną stronę nie mam siły i czasu żeby dorabiać, muszę przecież spać i odpocząć

Gość dzana pi
wynajmowanie mieszkania nigdy by mi nie przyszło do głowy,nie ma kasy na to

mo ok to może wynajmij komuś pokój? rachunki będą na pół i do tego bedziesz miała pieniądze za wynajem

Gość 0006
a ile masz lat??

Gość dlaczego kupujesz chleb
i mleko? nie mów że 100 zł wydajesz na art higieniczne na miesiąc, to możesz kupować najtańsze, natomiast nie kupuj mięsa najtańszego, a do jedzenie kupuj warzywa, kasze, ryż, nie kupuj gotowych produktów np w puszkach, pokrojonych itp, bo nie dość ze mało witamin to jeszcze takie są droższe, wiadomo że ktoś musiał obrać, pokroić a za to sie płaci, kupuj surowe warzywa i sama przyrządzaj