Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadziA

LISTOPADÓWKI 2011 - kto dołączy?

Polecane posty

Scarlett-podobnie wspominam poród z córką tylko u mnie to trwało ponad 20 godzin ale na pewno plusem jest to,ze po 2godz wstałam i poszłam pod prysznic.Po cc pójście pod prysznic było męką,samo wstanie z łóżka trochę mi zajmowało czasu.Ale jakos chodziłam,sama zajmowałam się dzieckiem.Tylko naprawdę wstrzymywałam kaszel(po znieczuleniu uczucie,ze coś mi siedzi w gardle ,a nie mogłam wykaszleć),nie śmiałam się i zdarzało mi się z bólu przeklnąć. Nie bój się cc.Dostaniesz ketonal domięśniowo.Tylko u mnie nie działał na ten rodzaj bólu.

wielka brytania:))) w GB mialo byc;) ja tez bym chciala rodzic sn. Zobaczymy:) mi czas szybko leci:) jeszcze niedawno testy robilam a w niedziele juz 14 tydzien koncze:)

Oj przepraszam,chciałam cofnąć i drugi raz się to samo wkleiło . Jeśli chodzi o testy Papa i te inne-u mnie są wskazania tzn wiek ale tak naprawdę zastanawiam się czy je zrobić bo przecież to nic nie zmieni.Nie potrafiła bym dokonac terminacji ciąży.

ja mam prawo do genetycznych za free, w PL Pappa+usg to nie jest standard i sie placi. Za free mam bo moja coreczka miala wady rozwojowe, najprawdopodoniej spowodowane rtg ktore robilam w cyklu w ktorym zaszlam....nie byly to wady genetyczne bo mialam amnio robione wiec teraz zdecydowalam ze jesli usg bedzie git ti nie robie genetycznych dodatkowych.

owca - powiem ci szczerze, ze nie jestes w stanie tego okreslic, uwierz...musialabys przezyc taka sytuacje, zeby stwierdzic ze bys nie mogla....wiem ze pewnie bedziesz zaprzeczac, i sie nie dziwie bo ja tez sobie nie wyobrazam, ale sytuacje w zyciu naprawde bywaja takie ze sama sie zaskakujesz ze pewne decyzje moga uratowac tobie zycie....ciezki temat uwierz. Nauczylam sie nigdynie mowic nigdy. Poki nie zostane postawiona przed sytuacja nie wiem jak sie zachowam. Natomiast ja tez uznalam ze usg poprawne mi wystarcza. A to kwestia tez tego ze mozesz sie przygotowac na urodzenie chorego dziecka i dowiedziec sie co mozesz zrobic zeby temu dziecku pomoc.

Standard mialam na mysli polaczenie tych dwoch badan- cena jest za dwa- bynajmniej w szpitalu w ktorym ja robilam. Mysle ze jezeli jest mozliwosc warto zrobic badania, sa nieinwazyjne a zawsze lepiej jest wiedziec wczesniej, aby dzialania mogly miec lepszy rezultat.Ale to dla kazdego indywidualna sprawa i kazdy powinien decyzje podejmowac sam. Nie jestem w takim razie z GB;) A tak z ciekawosci jecie plesniowe sery i wedzone rybki?;-) Mnie na nie strasznie kusi, ale czytalam tyle o tych bakteriach ze zglupialam;-)

Gość Ania23L
No chuda byłam i ale już nosze 28 więc jest dobrze szkoda że tylko przez brzuszek :( normalnie chciałabym nosić 28 ale chyba nie jest mi dane :( jem wszystko dosłownie chodzi mi o okres co w ciąży nie byłam potrafiłam zjeć cały kubełek z KFC i jadłam różne i nic waga stoi. Teraz ciąża boje sie że po porodzie znowu waga tak dyrastycznie zejdzie ( przy pierwszej przed ciąża ważyłam 60 kg a 6 mies po porodzie ok 40 kg to za mało ) a teraz dziecie troszke wyciągło a ważyłam 49 a po porodzie aż sie boje pomyśleć

mi w 1 ciąży zdarzało się zjeść serek typu sekret mnicha (on jest chyba pleśniowy?), rybą wędzoną też nie gardziłam, oczywiście wszystko z umiarem. Ja natomiast mam straszną ochotę na gruszki i jakbym mogła to zjadłabym 2 kg naraz, a że się nie powinno, zjadam po jednej 2-3 razy w tygodniu. A kawę pijecie?

nie jem nic takiego, wszystko gotowane lub pieczone no ewentualnie smazone;) unikam niebezpiecznych rzeczy:) generalnie moja ulubiona potrawa sa kanapki z szynka serem i pomidorem:D ale generalnie jadam normalnie:) bez zachcianek:)

Czesc dziewczyny:) ja mam jutro wizyte u gin i strasznie sie boje czy wszystko ok z moja dzidzia,chce juz byc po bo szału dostaje!!! U mnie juz brzuszek widac dosc mocno...Od dzisiaj zaczełam chodzic na basen bo inaczej to zamienie sie w kulke w bardzo szybkim tempie... A miała moze któras robione badania prenetane?

nic sie nie boj bedzie dobrze;-) ja tez mam jutro wizyte;-) a o badaniach prenatalnych jest kilka postow wyzej;) co do przebijania uszek, ja tak sie stresowalam, a mialam 5 lat, ze do tej pory pamietam ten dzien- ale taka bylam szczesliwa;-) ja z moja bratanica tez jestem strasznie zwiazana ona czasem placze, bo nie chce mnie do domu puscic...Ania- czytalam wczesniejsze posty, ze Twoj Narzeczony pracuje za granica i wiekszosc czasu jestes sama. Ja jestem w podobnej sytuacji, bo moj jest marynarzem i 2 miesiace jest w domu a 2 w morzu i tez jakos ciezko mi to sobie wyobrazic jak ja sama dam rade- chociaz czuje ze wtedy bede brala dziecko i do Rodzicow na ten czas;-)

kurcze ja nie wiem czy te prenetalne robic,jutro bede rozmawiac z gin bo pierwsza ciaze straciłam bo była wada serduszka... Aniu a Ty widze jestes z wlkp tak jak ja:)

ale usg genetyczne? to standard:) nie musisz z kolei robic badan z krwi, bo to kosztuje;) ale jak chcesz?:) ja sie zdecydowalam tylko na usg jak wyniki wyszly dobrze.

jak juz to usg i badania krwi bo w poprzedniej ciazy do 9 ms mnie zapewniano ze jest ok a niestety sie okazało ze sreduszko przestało bic...chyba lepiej dmuchac nazimne i zrobic całosc

Gość agnieszkaj19
Ja miałam cc w i bardzo miło sobie ją wspominam. Teraz też prawdopodobnie bedę ją miała i bardzo się cieszę. po cc bardzo szybko doszłam do siebie, po godzinach już chodziłam a na dzień wyszłam z Pawełkim do domu. :-)

No i jestem po badaniach prenatalnych:) 300zł za Badanie krwi i usg 4D. Poza przeziernością karkową wszystko idealnie. Przezierności ma 2.35cm , to dość sporo, ale wciąż się mieści w normie- 3cm. Poza tym wszystko ok, Szkrab ma już 6cm i wierzgał przez całe badanie jakby wiedział, że jest podglądany :) Płci niestety nie poznałam:P

Fajne musi być to usg 4D;) ja też jestem ciekawa co u mojego malca słychać, jutro z rana do laboratorium wszystkie badania, a po południu mam wizytę:) zobaczymy;)

tfu! 2D , zle mi sie kliknelo, dopiero teraz zobaczylam xD Trochę się martwię o tą przezierność karkową.... a na wyniki krwi przyjdzie mi czekać do 3yg....

erka to Ty jutro podobnie jak ja bo ja na 7 badania a popołudniu wizyta! Juliana skoro miesci sie w normie nie ma co sie bac:) Ja z 4D poczekam jeszcze troszke bo niestety koszt jest szokujacy przynajmniej u mojego lekarza;/

Karolcia no właśnie:) to daj znać jutro po wizycie co u Twojego Maleństwa. Ja lubie bardzo wizyty, raz: mój gin jest po prostu super człowiekiem, a dwa: lubię mieć wszystko pod kontrolą, bo inaczej zaczynam zachodzić w głowę;)

a ja mialam 4D i jest boskie;-) tak fajnie wszystko widac. Nie martw sie to przyziernoscia, bo moj lekarz z kolei pamietam jak wszystko mi tlumaczyl i mowil ze przyziernosc karkowa jest niepokojaca niby od 3, ale zazwyczaj to sa jeszcze znacznie wyzsze wartosci zeby byly nieprawidlowowsci- alez rymuje;-) moje Malenstwo od razu pokazalo plec a to byla koncowka 12 tyg- jest takim troche ekshibicjonista;-) slyszalam ze poloznicy ginekolodzy w takim tygodniu nie odwazyliby sie powiedziec o plci, ale Ci od badan sa bardziej wyspecjalizowani...

No mi babeczka powiedziała, że za wczesnie, bo na tym etapie łatwo pomylić przyrodzenie z pępowina :) Staram się być całkowicie dobrej myśli, wciąż jestem pod wrażeniem tego jaki był ruchliwy i, że mi pomachał :D

haha no faktycznie to jest niesamowite jak mozna zobaczyc co Dziecko wyczynia tam w srodku;-) moj Maluszek mial w piatek 8 cm i ciekawa jestem jak bede jutro u lekarza ile mu od tego czasu przybylo;-)

zaplodnienia mi nie wyliczono ale wg ostatniego usg termin mam na 28.10, a wg ostatniej miesiaczki na 4.11. Faktycznie roznice mamy spora Malenstw a termin niby taki sam;-)

A mi wyliczył i w sumie innej opcji nie ma, że zapłodnienie było 14.02. Tydzień Ciąży według śr wym ciemieniowo-siedzeniowego - 12tc4d według śr wym dwuciemnieniowego - 13t3d według śr długości kości udowej - 12t3d więc sama nie wiem jak to jest :D ale teoretycznie jak nic 12t3d :)

Gość Ania23L
Karolciaaa24 tak z wielkopolski jestem ja też mam jutro wizyte i wiecie strasznie sie denerwuje bo boje sie ze cos jest nie tak :( a nie chcialabym

Dziewczyny ile u was kosztuje usg 3d lub 4d ? z tego co słyszę różnice w cenie są szokujące. Moja szwagierka płaciła ponad 300 zł a mnie takie usg kosztuje 160 zł. A niby to samo.