Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reeehaaabbababababbaa

Dlaczego wszyscy lekarze mają brzydkie pismo?

Polecane posty

Gość reeehaaabbababababbaa

:D Znacie jakiegoś, który ładnie pisze? :P

Gość kjehfjred
a po co? no wlasnie wszyscy lekarze niewyraźnie piszą, dlaczego??????

Jakbyś zobaczyła z jaka prędkością na na zajęciach na studiach musza pisać notatki, to byś zrozumiała :) Poza tym chyba tak się przyjęło, że lekarz powinien mieć brzydkie pismo... Choć kiedyś pani doktor wypisała mi recepte bardzo ładnymi literkami :D

Gość a sprobujcie na studiach
pisac powoli (zarazem ladnie) i nadazyc za wykladowca:P

Gość imie i nazwisko
dokładnie - chodzi o nadazanie na wykladach. nie studiuje medycyny, ale tez musze zapierdalac na wykladach i pismo mam po prostu tragiczne!! nawet jak pisze powoli to juz nie umiem pisac ładnie

Gość yje5tfg
a ja próbuję uczyć moją córkę pisać i mówię pisz ładne literki a ona na to że piszę jak pani doktor !!!!

Gość yje5tfg
no rzeczywiście na studiach trzeba pisać straaaasznie szybko ja pisałam skrótami a później uzupełniałam bo nie dało się inaczej

jak napisala Edyciak...szybkosc zawinia:)) ja tez mam brzydkie pismo..mimo ze lekarzem nie jestem:P notatki mialam zawsze kompletne ale nikt ode mnie i tak nie chcial pozyczac:(((

Gość yje5tfg
a zdarzyło się wam być w aptece i nie dostać leku bo farmaceutka nie mogła się domyśleć co jest przepisane bo mnie tak i to kilka razy czasem dzwonią do lekarza i się dopytują

hahaha jaki temat :) Ty jak bys recept wypisywala dziennie setki, to raczej tez bys sie nie mazgaiła z pisaniem :) Lekarz chce jak najszybciej przyjac nastepnego pacjenta i nie zastanawia sie nad charakterem pisma,poza tym moze poprostu odczytac nie potrafisz bo zwykle pisza po łacinie :)

Dobra muszą nadążać za wykładowcą, ja sama mazgrole, że czasem sama nie wiem co napisałam, ale wypisując receptę nikt nikogo nie pogania, także mogliby trochę się postarać, a nie w dupie mają czy ktoś będzie miał potem problem z odszyfrowaniem hieroglifów szanownego pana/szanownej pani doktor.

Gość yje5tfg
póki co to nie pamiętam by jakikolwiek lekarz pisał recepty po łacinie do kogo ty chodzisz malunia że ci po łacinie pisze?

Pogadaj o tym z lekarzem... nazwy lekow i niektore rzeczy tak wlasnie sa pisane,, przykro mi ze za krotko zyjesz na tym swiecie. Ja mieszkam teraz poza granicami polskimi i tu tez nie pisza w swoim jezyku bywa tez lacina

Pierwsze słyszę, że lekarz pisze recepty po łacinie :D Raz tylko mi się to zdarzyło, ale u dermatologa, która przepisała lek ręcznie robiony w aptece, sama bez problemu rozszyfrowałam składniki, ale inni lekarze takich recept nie wystawiają, sama nazwa leku i koniec.

Gość jdnhnhcqnjkncdj
wszyscy pierdolicie głupoty. piszą tak specjalnie, żebyście nie wiedzieli o co biega. zapytaj jakiegoś przyjaznego lekarza to ci powie to samo...

Gość jkdka
wg mnie w kazdym gabinecie powinien byc komputer i lekarz tylko wyszukuje lek i drukuje na hooy tyle pisac szkoda czasu

Gość yje5tfg
no ja też ,, nawet dziś byłam na usg i dostałam piękny opis wyklikany na klawiaturce i wyobraź sobie że jest cały po polsku !!!

Gość lopae
i tak chuja wiesz z tego opisu :D🖐️

wyniki badan tez wchodzą w sklad laciny... czasem nie jestesmy w stanie odczytac danych swistkow od lekarza czy z danego laboratorium dlatego tez z nimi idziemy do lekarza... uwazniej obserwujcie cokolwiek, co dostajecie od lekarzy. Studiował ktos medycyne? to moze niech zacznie.

yje5tfg POczytaj i wiecej sie nie kłóć bo WSTYD !!! Recepta - jest to pisemne polecenie lekarza medycyny, lekarz stomatolog lub lekarz weterynarii dla farmaceuty i w mniejszym stopniu dla chorego dotyczące leków, które mają zostać użyte w leczeniu. Recepta musi spełniać wymagania dotyczące jej formy, które są określone ustawowo. W Polsce recepty wypisuje się stosując zarówno język polski jak i łaciński

Gość yje5tfg
do lopae wyobraź sobie że potrafię czytać ze zrozumieniem

nie napisałam, ze pisza caly czas, ale niektorzy lekarze tak maja ze wypisują. Taki co pisze zwykle po polsku - słaby z niego uczony... POwodzenia

Gość fafinette
do yje5tfg - to po jakiego chuja pyskujesz? w rzeczy samej gówno wiesz z tego opisu, więc nie pierdol farmazonów

Gość yje5tfg
no to teraz mamy nowe kryterium oceny kompetencji lekarza "pisze po polsku czy po łacinie" dobre

Gość camerun
yje5tfg - > masz tu krótkie zdanie, mądralo - wyjaśnij wszystkim o co chodzi: "wątroba niepowiększona normoechogeniczne. Na granicy płatów zmiana 21 mm - ogniskowe stłuszczeni(?), do rozważenia CT."

yje5tfg - szkoda tylko, ze nie potrafisz wystawic na swiatło dzienne definicji tyczącej RECEPTY. Zatkało kakao? To popij mlekiem...

Gość dyrdy - em
yje5tfg - czekamy na odpowiedź

dziwni jesteście, ja mogłam na wykładach pisać w miarę ładnie, czytelnie i robiłam bardzo szczegółowe notatki. Hm, a może to ja jestem dziwna...