Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taklubnie

czy wegetarianizm jest zdrowy ??

Polecane posty

o co chodzi panowie znad wisly Gowno jej doradzilas... Kaszalot , jaki to ma zwiazek??!! Zapoznaj sie troche z sportowa prasa czy zaczerpnij troche wiedzy na forach ,traktujacych o kulturystyce. Odzywki NIGDY ,powtarzam NIGDY nie zastapia prawdziwej zywnosci!

Gość kaszalotjeden
RYMPAŁEK węglowodany co nam dają ????????? A tak wogóle to amciaj sobie to mięso co mi tam ,twoje zdrowie. Ja też taka mądra byłam .....lekarze jeszcze mądrzejsi "bez mięsa żyć nie można" ja udowodniłam że można .....i do tego można mieć lepsze wyniki badań i ba wyleczyć się nie jedząc tłustego rosołku a fuj,uwierz zupka chińska zdrowsza raz na jakiś czas niż rosół

o co chodzi panowie znad wisly Wez kobieto nie denerwuj mnie. Bez miesa ta cipa nie zbuduje ZADNEJ masy! Kaszalatonjeden. Przestudiuj lepiej slownik ortograficzny.

o co chodzi panowie znad wisly Podalas jakichs 2 chujowych koksiarzy i myslisz ,ze blyszczysz.

Gość kaszalotjeden
RYMPAŁEK znam osobiście faceta co ćwiczy i jedyne mięso jakie zjada to kurczak żadne inne ,oprócz tego jajka i odżywki białkowe które tak naprawdę nerki mu wykończyły ,tak się kończy czytanie gazet i for dla kulturystów.Wogóle wydaje mi się że ty wiesz tyle co zjesz . Skoro ja ci piszę że na sobie samej przekonałam się że mięso to syf to uwierz ,bo daleka byłam aby go nie jeść .Dziś czuję obrzydzenie jakbym miała je zjeść ,organizm go nie toleruje.Prosty przykład-zjedzony rosół u teściowej niby nie na mięsie (kłamstwo) mój żołądek zareagował migiem ,teściowa się przyznała że na skrzydełkach był tylko i trochę wołowinki,myślałam że ją uduszę.

papa, o co chodzi... :) Ja jeszcze chcę przestać pić mleko (lubię gorącą czekoladę i czasem z płatkami) i mocno ograniczam pieczywo (jem tylko gdy jestem u kogoś i nie wypada wybrzydzać). Pieczywa mi nie brakuje absolutnie, do mleka mnie ciągnie, szczególnie w formie jogurcików itp.

Nie strasz mnie z tym kurczakiem kaszalot..Nerki prawdopodobnie padly mu od koksu. Nie myl odzywek z koksem.

Gość kaszalotjeden
RYMPAŁEK uperdliwy jesteś ,nie chce mi się studiować słownika :D czegoś jeszcze się przyczepisz???? Odpowiesz nam tu co daja węglowodany ???????? Jesteśc złośliwy ale nie wiem dlaczego ,przecież świadomość że jem pieczeń z umęczonego,udręczonego bestialsko zamordowanego zwierzęcia które czuje ból,strach ,smutek ,radość nie jest powodem do dumy ,widziałeś kiedyś jak krowa płacze ,bo ja tak :(

Gość kaszalotjeden
RYMPAŁEK nie \z KOKSU nerki mu siadły tylko z nadmiaru białka .Ty nie wiesz o tym że osoby mające problem z nerkami w ogóle muszą ograniczyć białko ??????????????????????

Wrescie poprawnie napisalas "w ogole":) Weglowodany daja energie. A co do bialka , jesli nie znal umiaru i wpieprzal jak glupi ,to sie nie dziwie.

o co chodzi panowie znad wisly, zapisałam sobie linki, jutro przestudiuję :) dzięki. śpij dobrze :) Co do krów, nie widziałam jak płaczą, ale uwielbiam je karmić trawą. Kiedyś sobie pomyślałam, że to niezła hipokryzja karmić krowę, a następnego dnia jeść wołowinę. To mnie natchnęło. Poza tym mój wykładowca, autorytet na uniwerstyetach w USA, opowiedział nam kiedyś o badaniach na krowach. Otóż, okazuje się, że są one równie inteligentne jak psy, czasami nawet bardziej. Przywiązują się do osoby, która się nimi opiekuje. Kiedy idą do rzeźni, boją się, giną w stresie - tym bardziej ich mięso nie jest dobre. Uciekam spać, dobranoc!

Wracając do inteligencji krów, kolejna hipokryzja to pretensje do Chińczyków, że jedzą psy podczas gdy my wpierd@@@my krowy :]

Gość kaszalotjeden
Wiecie co wydaje mi się że nie powinniśmy jeść mięsa ,zabijamy masowo niehumanitarnie żywe czujące istoty dla smrodliwego mięsa. Ciekawe jakby tak człowiekowi kazać polować na zwierzę gołymi rękami aby je zjeść ilu by z nich zrezygnowało??????? Zwierzę poluje na inne bez znęcania się nad nim batem,pałkami elektrycznymi, bez łamania im nóg dla zabawy :)poluje i stara sięod razu udusić .DO CZEGO MY LUDZIE DOSZLIŚMY ???????????? Niedobry ten świat i stąd tyle kataklizmów ,nie szanujemy już niczego ,życia ,przyrody ,natury .Trujemy się a później leczymy .ktoś napisał "GDYBY ZWIERZĘTA MIAŁY RELIGIĘ TO CZŁOWIEK DLA NICH BYŁBY DIABŁEM"-SMUTNE:(

Hahaha, Rympałek... Nie napisałam też, że on mówił o krowach na temat naszego wykładu. Studiuję kognitywistykę. Dobranoc, może zajrzę jutro.

Gość panowie znad wisly
To prawda, Jezuc, Budda i inni...wszyscy byli wege. W Biblii jest napisane ze Jezus pasterz kochal wszystkie zwierzeta i sprawianie im cierpienia ich jedzenie jest wielkim grzechem. Poczytajcie.

Gość panowie znad wisly
Glos szatana - wspamnialy, madry artykul. Wiele jednak wody bedzie musialo uplynac zeby wszyscy ludzie zrozumieli ze to co ppotrzebujemy do zycia jest w naturze. I zaczna masowo obalac mity, np. ten o mleku..

Gość panowie znad wisly
ljh;kg;;

Gość panowie znad wisly
gdyby mieso bylo Twoim naturalnym pokarmem nie robilbys wszystkiego by jego smak zmieniac poprzez gotowanie, przyprawy. Rozrywalbys na surowo pazurami i zebami, zlizywalbys ze smakiem krew a prawda taka ze brzydza cie takie czesci ciala jak np. kaczy kuper. Drapioeznik je ofiare w CALOSCI i NA SUROWO.masz zeby i pazury malp czlekoksztaltnych. jestes owocozerca.

Gość panowie znad wisly
To zezryj kaczy kuper na surowo ze smakiem to uwierze ze jestes miesozerca z krwi i kosci. Nie bede sie wdawac w gadki z chamami ktorzy nie potrafia odeprzec moich argumentow. Zegnam.

taklubnie tak sobie teraz mysle ze chyba nie bardzo jednak mieso daje wiecej energii i sily Wegetarianizm nie jest zdrowy. Człowiek nie wytwarza wszystkich aminokwasów, witamin i innych składników mu potrzebnych. Ryby dostarczają kwasy nienasycone Omega 3-6-9. Mięso wołowe dostarcza L-Carnitynę. Wszystkie mięsa dostarczają pełen zestaw aminokwasów. Człowiek musi mieć dietę zbilansowaną. Trochę mięsa, warzywa, najlepiej surowe i mniejsza ilość owoców, bo mają dużo cukru. Chyba, że masz dużo ruchu i spalisz cukier. Pamiętaj także, że owoce sa pryskane, woskowane i smarowane toksyczną chemią. Kukurydza i soja praktycznie są niejadalne, bo na naszym rynku są niemal same GMO. MIęso niestety też jest nasączane azotynem sodu, który jest rakotwórczy. Warzywa sa nawożone fosforoorganicznymi nawozami, a niektóre są pryskane pestycydami. Rośliny stronczkowe, żyto, przenica, owies, kukurydza itd są pryskane Round-Up silną trucizną. W sumie i tak żremy toksyczną chemię. Ale do prawidłowego funkcjonowania, żeby mieć wszystkie składniki, aminokwasy, kolagen budujący gładką skórę, włosy, stawy potrzeba mięsa. Aminokwasy możesz dostarczyć z jajek, ale jajek nie zjesz dużo, możesz też dostarczyć z serwatki, ale kolagenu nie dostarczysz z mleka. Prawidłowo powinno się jeść 2 x w tygodniu kurczaka, 2 - 3 razy ryby, 1-2 razy wołowinę. Unikaj wieprzowiny. Jeden dzień może być bez mięsa. I zawsze saładki warzywne do obiadu. Lepiej mniej ziemniaków (np. 2 nieduże), a więcej surówki. Zamiast kurczaka, oczywiście możesz czasem zjeść indyczkę, czy kaczkę, lub inny drób. Ale pierś kurczaka ma tylko 2% tłuszczu. Jeśli mowa o dostarczaniu tłuszczu, to najlepsze są oleje wyrównujące poziom holesteroli np. Olej z pestek winogron (najdelikatniejszy, ale drogi), olej rzepakowy (trochę jedzie), olej słonecznikowy (nie podnosi złego LDL, ani dobrego HDL), jeszcze jest kilka innych takich olejów.

Gość pupka bladzioszka
A dlaczego unikac wieprzowiny? szkodzi naszemu miesozercy?:D dziwne troche.

biedronka, ach biedronka! tak i nie. prawdziwi wegetarianie zyja zdrowiej niz przecietni miesozercy. Dodam wam, że mój dziadek ma 95 lat, świetną pamięć i myślenie. Moja babcia miała 92 lata i gdyby nie zabiły jej konowały żyłaby dalej. Obydwoje całe życie jedli tłusto i codziennie było mięso. Fakt, że głównie wołowe, wieprzowiny prawie nigdy. NIe jest prawdą, że jedzenie mięsa jakoś negatywnie wpływa na człowieka. Bardziej stres, kawa, otłuszczenie tętnic, niedostarczanie lecytyny i brak ruchu wykańczają ludzi. Głównie mężczyzn. Każdy może sobie otworzyć buzię przed lustrem i zobaczyć jakie ma zęby (o ile ma wszystkie :P). Pierwsze to siekacze, zwykle do gryzienia i ścierania warzyw, drugie to kły - pozwalają na odgryzanie kawałków z którymi nie dają sobie rady siekacze. Służą głównie do zatapiania się właśnie w mięsie. Skoro posiadamy kły, to znaczy, że żywimy się naturalnie także mięsem.