Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudelsssssssssssssss

blagam pomocy!! liczy sie czas !! zapomniana tabletka

Polecane posty

kobiety, prosze pomozcie jest mega problem i malo czasu na dzialania... chyba zapomnialam wziasc 8 tabletki z opakowania (czwartek) wczoraj w piatek kochalam sie kolo godz 20 z facetem oczwiscie konczyl we mnie a po godzinie jak chcialam wziasc piatkowa tabletke to zobaczylam ze zostala i z czwartku, no i jest problem poniewaz spojrzalam na opakowanie i nie pamietam kiedy zaczelam brac tabletki tzn ktorego dnia , tydz temu w czwratek czy w piatek, wydaje mi sie ze w piatek, a zniknela tabletka z czwartku czyli moze pomylilam ? bo i moze wzielam tabletke z czwartku ale rzadki na blistrze pomylilam ?;/ ( wydaje mi sie ze wzielam w czw, tabsa ale nie jestem pewna na 100 %) przyjmijmy ze jednak zapomnialam tej tabletki, czy musze koniecznie isc dzis po tabletki ''po'' blagam wsyztskie osoby ktore cos wiedza na ten temat o wypowiedz bo zostalo coraz mniej czasu :(

prosze ... napiszcie cos .. dodam jeszcze ze moj poprzedni lekarz z tegio co pamietam mowil ze jak sie zapomni tabletki w 2 tyg to nie trzeba sie dodatkowo zabezpieczac, najgorzej jet w 1 i 3 tyg,nie wiem czy dobrze pamietam ale wydaje mi sie ze tak mowil, pomozy kobiety.... :(

Gość mi sie podoba imie dla
nie panikuj- ja nie raz zapomniałam i dzieci póki co nie mam:)

dzieki za jakiekolwiek pocieszenie , ja zawsze bylam i jestem ostra panikara, ale nie martwi mnie fakt ze zapomnialam jej tylko to ze jesli jej zapomniaalam w czwratek to wpiatek wspolzylam ;/ i dopiero po stosunku wzielam tabketke z piatku a tam okazuje sie ze i wlasnie z czwwrtku zostala, wiem ze ostro namotalam nie wiem czy ktos sie polapie w tym co pisze ale jestem ostro zdenerwowwana. wiem ze najlepiej bylo by isc do gina po tabletke "po" ale z tym tez jest problem poniewaz w miescie w ktorym teraz aktulanie mieszkam nie mam swojego gina, to mala dziura i zostaje szpital ;/ po za tym jestem po wypadku chodze o kulach i nawet tam nie mialabym jak dotrzec;/ po za tym tutaj biora 100 za wizyte i 80 za tabsy w aptece, drogi biznes . . . kurde ale walek:(

moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość biedroneczkkkkaaa
jesli zapomnialas to mialas wziasc obie, nawet jesli mialabys je brac obie na raz. no i troche pogmatwanie piszesz, ale pociesze Cie, że mnie sie to zdarzalo wielokrotnie i nie jestem w ciąży, bo bralam je obie naraz a potem no cóż przez tydzien uzywaj jeszcze gumki dla bezpieczenstwa i bedzie dobrze:)

Gość biedroneczkkkkaaa
i nawet lepiej ze współzylas w piatek, a nie wczesniej, bo jesli wczesniej to jest małe ryzyko, a jesli wzielas tabletke godzine po, to jestem przekonana ze nic ci nie grozi :)

WIEM ZE ZAGMATWALAM W TAKIM RAZIE NAPISZE TROCHE PROSCIEJ, W CZARTEK ZAPOMNIALAM TABLETKI, W PIATEK WIECZOREM PO ZAKONCZONYM STOSUNKU ( PARTNER SKONCZYL WE MNIE) DOPIERO WZIELAM PIATKOWA TABLETKE ( ZAWSZE BIORE WIEZOREM ) ZOBACZYLAM ZE NIEWZIETA JEST Z CZWARTKU , WZIELAM CZWARTKOWA I PIATKOWA CZYLI DWIE NA RAZ, ALE STOSUNEK SIE ODBYL BEZ ZABEZPIECZEN ITP. NO I CO TERAZ ?

Gość ..nie martw się
powinno być wszystko dobrze, rzeczywiście tabletki należy brać codziennie i najlepiej o tej samej porze ale przy 1 zapomnianej i nadrobionej powinno być ok, tzn. wiesz że tabletki i tak nie dają 100% pewności? Nie chcę Cię dołować ale warto wziąć to pod uwagę...

Gość ..nie martw się
też jestem przekonana że z tego powodu iż zapomniałaś nic ci nie grozi

WIEM ze najlepszym sposobem bylo by isc na wszelki wypadek po tabletke '''po'' ale to wcale nie jest takie latwe dostac ja w mojej malej dziurze, a jak sie juz dostanie to taka impreza kosztuje prawie 200 zl :P a panikuje ostro bo zawsze panikowalam w takich sprawach bo wole dmuchac na zimne niz olac i zdziwic sie za kilka mieiecy jak brzuch zacznie rosnac ;/ ale bylam pewna prawie ze wzielam ta tabletke dlatego wspolzylam a tu taki zonk... no dobra .. teraz 3majcie kciuki zebyscie nie zostaly ciociami :)

mam jeszcze 1 pytanko , stosunek niebezpieczny byl wczoraj, za ile dni moge zrobic test by byl wiarygodny? poczekac do konca opakowania ( 11 tabletek) i zrobic w dniu krwawienia z odstawienia ? czy moge wczesniej ?

Gość pudelsssssssss
??

Gość ...........//////////////////
10-14 dni po stosunku. Nie rozumiem za to jak możesz nie pamiętać kiedy zaczęłaś brać tabletki, przecież to się zaznacza na większości tabletek. I od czego jest funkcja przypomnienia w telefonie :o

Gość pudelsssssssss
napisalam ze na blistrze mam zaznaczone ze 1 tabletka wzieta to tabletka z czwartku. ale wydaje mi sie ze zaczelam 1 tabletke brac w piatek. a ta z czawrtku zniknela bo w tej z tego czwartku zamiast brac rzadku na gorze to wzielam z roztargnienia ztego rzadku na dole , czyli z miejca w ktorym zaczynalam nowe opakowanie , z tad w koncu nie wiem czy ja wzielam i pomylililam miejscs czy poprostu nowe opakowane zaczelam w czwartek a tej przedwczorajszej tabletki poprostu zapomnialam rozumiecie ? czy dalej nie napisalam zbyt janso? ;/

Gość pudelssssssssssssssssssss
napiszcie jeszcze komu zdarzylo sie zapomniec tak jak ja tabletki , wspolzyc bez zadnych dodatkowych zabezpieczen przez tydzien i nie zajsc w ciaze ? pytam poniewaz chcialabym dowiedziec sie jakie jest prawdopodobienstwo wpadki :) z gory dzieki

Gość pudelsssssssssss
up up

pomoze ktos?

Gość pudelssssssssssssssss
teraz to i tak jest po fakcie bo stosunek niebezpieczny odbyl sie 2 dni temu ;/ wiec i tak zadna tabletka ''po'' mi nie pomoze;/

Gość niewiarrrygodna
Jeśli to był drugi tydzień, to luz. Miałam raz taką sytuację. Zorientowałam sie tak jak Ty zaraz przed przyjęciem kolejnej tabletki. Zrobiłam tak jak było w ulotce, wzięłam 2 tabletki. Wtedy chyba brałam yasminelle. Nie zabezpieczałam się, bo nie ma sensu, skoro w ulotce jest, że skuteczność jest zachowana.

Gość [udelssssssssssss
ja biore syndi - 35 no i w mojej ulotce pisze ze jak sie zapomni 1 tabletki to nie nalezy brac 2 na raz w celu uzupelnienia dawki ( ale ja wzielam 2 na raz - nie wiem czy dobrze) pisze tez ze trzeba tydzien dodatkowo sie zabezpieczac poniewaz skutecznosc bedzie zmiejszona, wiec mam troche inaczej niz u Ciebie w yasminelle, a tak jak pisalam wyzej kiedys lekarz jak bralam cilest albo yasmin wlasnie powiedzial mi ze jak sie zapomni w 2 tyg. to nic sie nie dzieje strasznego i nie trzeba sie zabezpieczac.. ale to dotyczylo innych tabletek . wiec te ktore biore teraz ( syndi-35) wcale nie musi dotyczyc tez tego ;/ nie wiem.. teraz to i tak nic nie da sie zrobic a panicznie sie boje ;/

Gość pudelsssssssss
up up

Gość pudelsssssss
moze ktos jeszcze mial taka przygode i sie wypowie? bo musze czekac teraz 2 tyg. by moc zrobic test a panicznie sie boje :( juz z nerwow schudlam 3 kg ;/

Gość pudelsssssssss
??

Jak widać różne rzeczy się zdażają ale nie trzeba wtedy panikować. Zawsze dla pewności możesz zastosować antykoncepcję awaryjną. Tabletkę po. Wystarczy że udasz się do lekarza po receptę. Ale pamiętaj masz na to 72 h po całym zdarzeniu. Im wcześniej tym lepiej. Zapraszam na stronę wpadka.pl - znajdziesz tu spis lekarzy, aptek gdzie można dostać tabletkę po.