Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karrrla333

TERMIN NA GRUDZIEŃ :) 2011

Polecane posty

no to bede ja jutro meczyc zeby sie przypatrzyla:)edith a ty jeszcze musisz lezec?

kupilam sobie specjalny pas ciazowy na plaze zeby brzuszek byl zasloniety to moze troche nozki opale:)

hej dziewczyny mam do was pytanko jestem ze styczniowek 2012 czy wszystkie ciezarne musza miec robione usg genetyczne???? ja mam 27 lat i gin nie zlecil mi tych badan i nie wiem co robic????

Dzień dobry dziewczyny :) Karla, straszliwie współczuję Ci tych wymiotów biedulko. Życzę szybkiej poprawy samopoczucia i zeby wreszcie "zwroty" przestały Cię męczyć. Asia B- mi się nie zgadza. Bedzie dziewczynka, wychodzi chlopiec. Ale w chinskim francuskim juz mi sie zgadza :] http://www.materneo.com/mater/grossesse/fille-garcon.htm

Dziewczyny czy któraś z was może się orientuje dlaczego w ciąży zalecany jest miód? Na początku ciąży czytałam o jego super właściwościach ale teraz nigdzie nie moge odszukac info.. Piję codziennie gryczany na moja niska hemo ale chcialabym dowiedziec sie wiecej :)

Miod akacjowy wspomaga leczenie cukrzycy, zaburzeń trawienia, oraz schorzeń żołądka i jelit. rzepakowy jest na nerki i choroby uklady mocozwego gryczany jest zalecany przy niedoborach zelaza i magnezu

lipowy jedt na przeziebienie i grypke itd no a ze lekarstw i innych specyfuikow kobiety w ciazy nie moga brac to taki miodek najlepsza rzecz :)

Ira ja nie miałam badan genetycznych, a mam skończone 30 lat, miałam zwykle USG, z pomiarem przezierności karku,obecności kości nosowej, dlugosć, wymiar główki itd (usg 11-14 tc) to badanie jest często nazywane badaniem USG następne mam 18-22tc na genetyczne badania (badania inwazyjne) są chyba standardowo kierowane kobiety po 35 roku życia więc wszytko jest ok, nie martw sie :)

Dziewczyny interesowałyście sie już szkołą rodzenia? w jakim terminie najelpiej iść , który tydzien? Mzelle - zastanawiałaś się nad szpitalem? położna? ja myślałam o bielańskim, ale ten jest teraz w remoncie :/

USG genetyczne to raczej standardowe badanie. W 12/13 tygodniu bada się przeziernośc karkową, a w okolicy 20 tygodnia serce. Ira, być może twój lekarz nie nazwał tego USG genetycznym.

Starbuck80 ja troche szukałan na necie i znalazłam info o tym że najlepiej ok 26 tc przeważnie są to szkoły przy szpitalach i bezpłatne moja koleżanka z pierwsza ciążą chodzila prywatnie a z drugą na nfz i podobno niczym sie nie rożnią

bylam dzisiaj na usg to jest 11 tdc i nastepna wizyta za 4 tygodnie to troszke puzno chyba.... i dziekuje dziewczyny za odpowiedz

Gość mooniaa123
Ira, a na tym dzisiejszym USG na wydruku nie masz napisane NT=... i podana jakaś wartość, to właśnie jest mierzona przezierność, no i kość nosowa powinna być

sa tu jakies wartosci ale to nie sa po polsku poczekajcie wkleje zdjecie, moze ktoras z was to rozszyfruje,

wejdzcie na profil bo juz zapomnialam o wszystkim he he

cześc Wam :) kolejne radosne po wizycie:) dobrze ,że ze Słoneczkami Waszymi wszystko jest dobrze:0 ja jeszcze nie znam płci, ale od samego poczatku mysle,że to chlopiec- po ziemniakach i bananach, przyszła pora na śledziki-koreczki, porzeczke czerwona i czarna, agrest, tony jabłek:) piszecie,ze bierzecie rutinoscorbin-ja nie mam dobrych wspomnien po tym, po miesiacu stosowania (kiedys przed ciaza) zaczęły krwawic mi dziąsła i ogolnie boleć, odstawilam i przeszło

Asia ja się pytałam o rutionoscorbin i moja llekarka powiedziała że to nie pomoże i nie ma sensu brać

ja cały czas na owocach i warzywach , troszeczke się martwię bo mięso mi nie podchodzi :(