Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Ja niestety skurcze mialam od poczatku za to nie mialam rozwarcia... naprawde porod to byl dla mnie koszmar.. Bole parte to byla taka ulga :) no i trwaly tylko 5 minutek :) Ja nie moglam tyle tyg dojsc do siebie, bo mialam szwy nierozpuszczalne i lekarz mi je zbyt mocno zaciagnal, co spowodowalo naderwanie tkanki skory i sie babrala ta rana okrpnie.. ale na szczescie to juz za mna :) Moja wazy aktualnie ok 8-8,5 kg, ma ciuszki na 74, ale co do wagi to ja sie ciesze, ze nie wazy wiecej (choc i tak niezly z niej grubas;p) bo np hustawkaktora mamy jest do 9,5 kg i mala lubi na niej spac w dzien :) takze dluzej jej posluzy . Moja od wczoraj juz raczkuje do przodu i wspina sie do klekania, czasem do stania. ech, zaczyna sie koszmar;p

Ile maja wasze dzieciaczki i ile warza?? Bylam dzis z mala na kontroli i okazalo sie,ze ma lekka niedowage :( Ma prawie 10miesiecy i warzy 8600kg. Duzo je. Kaszki,zupka,kanapki,warzywa i owoce,kompocik,budyn... Jestem zla matka?? Zle ja karmie??

O widzę żewspominacie poród moją Natalkę urodziłam SN ważyła 4640 i mierzyła 62 cm byłą bardzo duża zresztą do tej pory jest :) byłam z nią wczoraj na szczepieniu i ja ważyli 9980 :) . My używam takiego wózka http://allegro.pl/kadex-elipse-blekit-3w1-nowy-mgalant11-i1518994169.html jest bardzo fajny w miarę lekki i gondola jest naprawdę dużą dopiero wzeszłym tygodniu zmieniłam na spacerówkę bo bałam się że może wypaść bo też już za bardzo nie chce leżeć woli świat oglądać:)

Witam! Daga, moj lekarz kazal mi mala odchudzac :O jak bylismy na szczepieniu, wtedy miala 4,5 m-ca i wazyla 8600 (93 centyl), jest tez dluga to nie wyglada grubo, ale waga mowi sama za siebie i karmilam ja wtedy tylko piersia. Ja uwazam ze dobrze mala karmisz poprostu szybko spala, ale moim zdaniem to dobrze. Moja mala czesto ssie piers w nocy i nie moge jej odzwyczaic i przez to tak przybiera. Co do porodu to dla mnie bole parte to byl koszmar, myslalam ze zwariuje, chcialam sie zerwac z tej lezanki i biec do wc :) dobrze ze trwaly krotko. Moj maz jak pozniej wspominal to mowil ze widzial szal w moich oczach :)

Gość młoda mama21
czesc:) moja córcia ma 5 miesiecy i ostatnio wazylismy ja i wazyła 6800 nie wiem czy to mało czy duo, ale chudziutka nie jest;)

Gość młoda mama21
Ja urodziłam miesiać wczesniej, i mimo to dziecko wazyło 3130 i miało 50 cm:) Ale poród był totalną masakra, rodziłam 26 godzin, nawet nie chce tego wspominac:O W szpitalu byłysmy az tydzien, ale Krakowski szpital Zeromskiego dla mnie rewelacja:)

Na moją jak jestem na szczepieniu też mówią "mały grubasek" ale ona taka już jest karmię ją cały czas piersią i dostaje zupki i deserki i kaszkę w dzień ale w nocy też lubi sie dość często budzić do cycka i po prostu tak przybiera :) myślę że chyba nie powinnam się martwić?

Gość Monyyka
pewnie,ze nie... ja chyba tez nie ,co dziewczyny? poprostu takiego "drobniaczka"mam..:)

Wiecie jak bylo mi wstyd w przychodni... Polozna powiedziala na cala przychodnie,ze moja corka ma NIEDOWAGE (cale 400g) !!!! Wszyscy patrzyli na mnie jak na matke,ktora GLODZI dziecko !!!

Gość Monyyka
hej Daga:) podopowiedz co moge dac Luizie na obiadek jutro?? wlasnie dziewczyny podpowiedzcie co golnie moge na niedziele zrobic na obiad?

Moja jadla dzisiaj "spagetti" :) Makaron muszelki (takie malutkie)+pomidory z puszki bez skory+mieso mielone :) Mala zjadla cala miseczke i chciala jeszcze :)

Gość Agnieszka18
Hej :) mój synek ma niecałe 6miesięcy :) myślę o powolnym rozszerzeniu mi diety :)...jest karmiony piersią oraz podaje mu deserki.mam pytanie jakie zupki mogę mu powoli przygotowywać? :) pozdrawiam

Gość Agnieszka18
A kupujesz w słoiczkach czy robisz sama obiadki? :)

Julka nigdy nie jadla zupek ze sloika. Gotuje sama w domu. Wtedy wiem co tak naprawde jest w tej zupce.

Gość Agnieszka18
Mój waży ponad 9kg i ma 74cm :) je tak żeby mu wystarczyło :)

Gość Agnieszka18
No to jest prawda :) a jakie zupki byś mi zaproponowała? Nie mam pojęcia od jakiej zacząć :)

Nasza pierwsza zupka byla z : -miesko z indyka (bez skory) -marchewka -ziemniaczek lub ryz -bez soli !! Pozniej wszystko miksowalam. Pycha :)

Gość Agnieszka18
O kurcze. :) no to napewno spróbujemy :)

agusiag,wiesz co, moze nie powinnas dawac malej kaszek? Sporo wazy, a nie jest prawda,ze im gdybsze niemowle tym lepiej :) wiadomo, karmisz piersia i tego nie ograniczysz, jednak kaszki podaje sie wlasnie by spowodowac przyrost wagi u dziecka (zwolaszcza kasza manna , jest najbardziej kaloryczna), a u Twojego malucha jest to zbedne :) a co do pierwszzej zupki to ja odradzam 'wpadac' od razu z owocow w miesko. Najpierw warzywka, pozniej miesko :)

a Ty Daga sie nie przejmuj, pewnie masz ruchliwe dziecko. Moja odkad zaczela raczkowac i szalec to na oko niezle wychudla (byl z niej mega pulpet, teraz jest gruba tylko na twarzy glownie), ale wazylam sie z nia na wadze (nie bylysmy ostatnio w przychodni ;p) i wazy ok 8-8,5 jg wiec sie nie martwie. Urodzila sie z waga 2900

Dzieki... Julka to zywe dziecko.Wszedzie jej pelno.Lubi jesc i duzo je,ale nie widac tego po niej... Teraz ma 10 miesiecy warzy 8600kg i mierzy 71cm.

wiec jesli dobrze je, nie ma biegunek i nie ulewa to nie masz sie absolutnie o co martwic :) moja odkad sie taka zywa zrobila, to naprawde schudla w oczach. Przeciez nie bedziesz w nia wpychac jedzenia na sile bo komus sie uwidzialo, ze za malo wazy i to ledwie o 400 g (czy ile tam pisalas:)). Z tego co piszesz dzidzius jest zdrowy i ma swietne samopoczucie, wiec to chyba nie jest powodem do niepokoju ;p

Gość Agnieszka18
nie przejmuj sie :) świetnie ci sie rozwija pewnie dzieciątko :).ty jesteś jej mama i pewnie wiesz lepiej co jest dla niej dobre a co nie.:)...nie przejmuj sie :)

Gość Agnieszka18
A jak wasze malenstwa przecgodzą ząbkowanie? Mój ślini sie okropnie,do buzi ląduje wszystko co jest pod ręką.:) jak jest już od 2miesięcy a zęba ni ma :(

hejka! moja mala dzisiaj konczy 6 m-cy, odbilismy jej raczke i i stopke w gipsie, na pamiatke :) mojej malej wyszly dwa zabki naraz, jak miala 4 i pol m-ca i te noce jak sie przebijaly zęby byly okropne, nieprzespane, ciagle sie budzila i piszczala. Po paru dniach sie sie w miare unormowalo. Bardzo sie slinila i wkladala paluszki do buzi, zreszta nadal sie slini i wklada wszystko do buziaka, czekamy teraz na gorne zabki ale ich jeszcze nie widac.

Gość Agnieszka18
No właśnie mój Kubuś strasznie jest marudny jak tak strasznie płacze to smaruje żelem bobodent i powiem szczerze że przechodzi ale na chwilę...męczy sie strasznie przy tym a tu żadnego ząbka nie ma...mam nadzieję że niedługo sie coś pojawi...bo żal mi maleństwa...