Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

My mamy male mieszkanie (28m2) i poprostu nie mamy jak przyjmowac gosci (mieszcza sie gora 2osoby+nasza trojka). Pewnie,ze dasz rade :) Trzymam kciuki :)

aga, wiesz co, ja bym zrezygnowala z kaszek, bo one nie maja wlasciwie zadnych wartosci dla dziecka.. Wiadomo, owoce, warzywa, miesko- to musisz dawac, zeby sie dziecko do smakow przyzwyczajalo, ale naprawde kaszki dla dziecka z nadwaga sa zbedne. Podaje je sie na zwiekszenie masy ciala... Przeciez mozesz to czyms zastapic, jak nie chcesz dac samego mleka, to daj mu np marchewke z jablkiem gotowanym i pol porcji mleka, tak zeby sie najadl i zebys miala pewnosc, ze zjada posilek mleczny. I w tym wieku (jesli jest na butli) mozesz probowac odzwyczajac od nocnych karmien dajac np wode. Moja niestety jest na piersi czesciowo, ma prawie 8 mies i nocek nie przesypia :( jedna dziewczyna sie martwila czy dziecko nie za malo pije- jesli probujesz ja dopajac czesto, a ona odmawia to widocznie ma male zapotrzebowanie. Moja nieraz potrafi cala butle picia wyssac, a nieraz kilka lykow i juz przez caly dzien nie chce

Gość Agnieszka18
Ja myślę że dobrze go karmie :) przybiera tyle ile normalnie więc ją myślę że jest wszystko dobrze :).a do tego pediatry już nie pójdę :p

w sumie chlopcy wiecej przybieraja i w ogole. Tylko naprawde pilnuj tych kaszek, bo nie jest to pokarm naturalny i jezeli nie 'spadnie' mu to gdy zacznie siadac, raczkowac, chodzic, to naprawde z dobrego serca Ci radze z nich zrezygnowac, bo jest mnostwo zamiennikow, a nadwaga w tak mlodym wieku moze 'owocowac' problemami z nadwaga w pozniejszym wieku. I nie sa to jakies moje wymysly. Oczywiscie nie jestem za 'odcvhudzaniem' niemowlaka, jednak gdy malec ma nadwage, a sa jakies produkty z ktorych bez zadnej szkody na zdrowiu mozna zrezygnowac, to lepiej to zrobic. Ale widomo, kazda mama najlepiej wie, co jest dobre dla jej dziecka :) Moja mala tez byla grubaskiem, ale byla wlasciwie tylko na piersi, czasem troche obiadku skubnela, ale nie przepadala. Teraz kiedy raczkuje i szaleje wszystko jej spadlo, nie wyglada juz jak wielki pulpecik, mimo ze je wiecej deserkow, zjada zazwyczaj caly obiadek.

Gość Agnieszka18
Hej daga :) jak myślisz z tymi kaszkami? Źle robię że je podaje? Heh...Niewiem już sie gubie w tym wszystkim...

Agnieszka,powiem Ci tak... Moja Julka je kaszki ryzowe od dnia kiedy skonczyla 4miesiace. Lubi kaszki (dostaje 2-3porcje dziennie). Do tego zupki,kanapki,owoce,powoli wprowadzamy serki (mala ma skaze bialkowa). Zaden lekarz nie powiedzial mi,ze robie zle dajac kaszki.

Gość Agnieszka18
No kurcze właśnie :) ją też podałam tak małemu i wszystko jest dobrze :) nie będę sie przejmować jakimś lekarzem po prostu :) ważne że mały jest zdrowy :) dzięki ci bardzo :)

Dawaj malemu to co chce i co jest przeznaczone do jego wieku... Ciesz sie,ze chce jesc... Moglabys sie martwic jakby nic nie chcial jesc tzn byl niejadkiem.

Witam, chciałabym dołączyć :) i na wstępie mam pytanko ile ważą i mierzą wasze bobaski? Mój waży 8.500 i mierzy 73... Wszędzie słszę że mam wielkie dziecko

Gość Agnieszka18
Witaj :) mój ma 5,5miesiąca ma 74cm i waży 8500...:) dobrze że jest takie forum gdzie można pogadać z innymi mamami :)

Gość mario84000000000000
DOŚC BACHORÓW W POLSCE , TYLKO PRODUKUJECIE NOWYCH BEZROBOTNYCH , MYŚLICIE MACICAMI A NIE GŁOWĄ, LUDZI I TAK JEST ZA DUŻO

Gość Agnieszka18
Hehe ją wiem że duży :p ale no taki jest prawie od 3miesiąca :) półtora miesiąca temu miał ponad 7kg i jakoś 70cm zresztą jego tata jest wysoki więc pewnie dlatego :)...

Tylko nie mysl,ze napisalam to ze zlosliwosci... Dziewczyny,ja juz uciekam. Musze wykapac moja miunie i dac jej kolacje. Milego wieczoru i do jutra :)

My też w sumie wysocy mąż 194cm, ja 176cm więc synek nie może być mały :) wogóle teraz dzieci są duże i duże się rodzą

Gość Agnieszka18
Zacznie biegać to to zrzuci :) hehe ważne żeby był zdrowy :) mój to już sobie smacznie śpi :) hehe nie śpi wogóle w dzień :( więc przychodzi 19a on już pada :) no to miłego wieczorka :)

Gość Agnieszka18
Sylviana...a twoje maleństwo ile już ma? Ją to jestem przewrazliwiona po prostu :) hehe zresztą nie ma sie co przejmować raczej :) silny chłopak z niego :)

Szymek 12-tego skonczyl 6 miesięcy. Też jestem przewrażliwiona bo to pierwsze dziecko, ale z dnia na dzień podchodzę do wszystkiego bardziej zdroworozsądkowo ;) najgorsze były pierwsze 2 miesiące -strasznie ze wszystkim panikowałam. Jeśli chodzi o spanie to 2 razy po pół godzinki w dzien. A jak u was wyglada wprowadzanie glutenu?

Czy mama 11 miesięcznej Paulinki też może dołączyć ??? ;)

My mamy 11 miesięcy, ważymy 10.300 gram i ciuszki rozmiar 80 i 86. Apropos, moja córka dostała taki komplet, ale ja uważam że to raczej dla chłopczyka, jest nowy, nieprany i nieużywany. Gdyby któraś mama chciała na wiosnę dla swojego dziecka, to zapraszam :) http://allegro.pl/spodnie-i-bluza-dla-chlopczyka-nowe-i1569471165.html myslę ze akurat na dziecko 8 miesięczne będzie dobry.

Gość Agnieszka18
Mój wogóle niechce spać w dzień...jest to strasznie męczące dla niego przede wszystkim...gdy chcemy go położyć tylko to on w straszny płacz wpada...a zmęczony widać że jest :) jedynie momentalnie zasypia na dworze jak jest ale to też nie zawsze :)...

U nas ze spaniem też krucho, poza tym śpi strasznie czujnie. Sam nie zaśnie, trzeba trzymac go za rączke, albo rękę (najlepiej taty) na policzku :)

Gość Agnieszka18
No to u nas jest identycznie :) jak sie go po kąpieli położy spać tak śpi do rana z przerwą w nocy na jedzonko :) ale to mlekowtedy to też tak pije jakby wcale :) ale męczy sie w dzień...

Po kąpaniu kaszka i zasypia ladnie przy jedzeniu, budzi sie kolo 12 i od tej pory strasznie wie wierci i co chwile marudzi. Laduje wtedy u nas w lózku, ręka na policzek i śpi dalej :) w nocy już go nie karmie.

Gość Agnieszka18
No nie :p to ją mam bardzo podobnie.:) hehe widzę że mamy podobne do siebie maluchy :) Nic idę dołączyć do mojego wierciocha :) spokojnej nocy :) dobranoc :)

Sylviana u mnie mala wazy 8900 a ma 74 cm, urodzila sie tez spora 3850. Jest ogolnie dluga wiec tej wagi na niej nie widac, tylko czuc w rekach, szczegolnie jak ją musze wziac z lozeczka w nocy, bo niestety sie budzi 2-3 razy i domaga sie cyca, nie wiem jak ja oduczyc :o Od 4 dni podaje mojej malej kaszke mleczna na sniadanie i kolacje, wczesniej miala problemy ze skora (suche placki), jestem ciekawa czy jak do tej pory nic jej nie wyskoczylo to juz bedzie mogla jesc nabial czy jeszcze cos jej moze wyskoczyc? Jak to u Was bylo ? Ja karmie piersia i do tej pory nie jem w ogole nabialu a jesli juz to bardzo male ilosci.

Donasia. Ja piersia karmilam 3 miesiace, a pozniej juz pokarmu nie bylo, ale od poczatku pokochał butle bardziej niż cycusia :( Teraz jestesmy na bebilonie pepti bo maly ma alergie na białko. I wszystkie kaszki i deserki ma na bazie tego mleka. A tak wogóle to roznicy miedzy naszymi maluchami jest tylko 3 dni :)

Moj tez wlasnie przy alergii mial takie suche i czerwone placki na storze, szczegolnie łokcie, ramionka i kolana, i czerwone policzki