Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

deser

ile przytylyscie w ciazy?

Polecane posty

mam pytanie do mam ile przytylyscie w ciazy i w jakim tepie spadly te kiologramy oraz w jakim wieku bylyscie w ciazy?jestem ciekawa bo ja jestem 35 tyg ciazy a juz mam na plusie 28 kg i strasznie sie denerwuje czy pozbede sie tych kilogramow ,mam ogromny brzuch i opuchnieta jestem ,strasznie duzo wody mi sie nazbieralo no i dzidzia tez nie bedzie mala dodam ze mam 30 lat czekam na odpowiedzi

Gość fajnalaka21
20 lat przed ciaza 67 a po 80 ;/

Pierwsza ciaza-17 lat,12 kg-schudlam bardzo szybko,po ok miesiacu nie bylo juz sladu ciazy,zadnego brzuszka czy obwislej skory. Druga ciaza-25 lat,20 kg-po roku (kilka miesiecy pracy na silowni)wazylam 6kg mniej niz przed ciaza Trzecia ciaza 28 lat,10 kg, jak na razie minely 4tyg i waze 3kg mniej niz przed ciaza :) Widze ze czeka Cie duzo pracy,28 kg to sporo,jak urodzisz zejdzie tak kolo 10 a potem trzeba nad soba popracowac.Polecam dlugie spacery po swierzym powietrzu(szybkim krokiem,przynajmniej 30min dziennie) oraz duzo owocow i warzyw zamiast tlustych obiadkow -sprawdzone :)Powodzenia zycze.

jeu wlasnie tego sie boje ze nie dam rady tego sie pozbyc!!u mnie problemem staly sie slodycze ktore przed ciaza wogole nie jadlam bo ja nie lubie cukru nawet nie slodze niczego i nie pilam niczego slodkiego no chyba ze byla duza ochota no a teraz w ciazy zaczelam jesc te cholerstwa i mam tyle a moj brzuch jest ogromny!!!!!!nogi troche przybraly no i opuchnieta jestem dlatego mnie tak ciekawia wasze odpowiedzi ja wiem jedno juz taka gruba nie chce nigdy byc!!!!

Gość misia1111111111111111111111
pierwsza ciąża 18 ja zaszłam 19 jak urodziłam waga 50kg przytyłam 30 ale po ciąży zgubiłam w szybkim tempie wszystko druga ciąza 26 lat i przytyłam 30 kg minął rok i jakieś 3kg zostało

Gość misia1111111111111111111111
spokojnie zgubisz te kg.ja też w ciązy jadłam dosłownie wszystko. nie jest zle

Gość jjjjjjjj jjjjjjjj
ech, takich tematow to tu chyba ze sto jest :) ja przytylam ok 7-8 kg przez cala ciaze. Pod koniec mialam podobne wrazenie jak Ty, jakby mi wszystko meega spuchlo. Myslalam, ze po porodzie zostana mi kilogramy bo np nogi, rece mialam takie opuchniete, ze 2 razy grubsze. Wychodzac ze szpitala 3 dni po porrodzie, wazylam mniej niz przed, nogi, rece i reszta ciala wrocily do stanu poprzedniego, cala opuchlizna szybko zeszla. A naprawde bylam przekonana, ze t tluszcz. Tylko, ze ja mialam naprawde maly brzuch w ciazy. W 9 mies wygladalam jak niektore kobiety w 6 albo w 7. Wiec mala ilosc wod plodowych itp tez miala wplyw na niska wage. Ogolnie jestem bardzo drobna i niska, dziecko tez urodzilo sie dosc lekkie, 3kg. Powiem Ci tak- nie martw sie za wczasu swoja waga, jedne kobiety tyja 14 kg i mecza sie pol roku po ciazy zeby zalozmy te 2 ciazowe kilogramy zgubic, a inne tyja po 30 kg i pol roku po porodzie wygladaja o niebo lepiej niz przed. Ogolnie rzecz biorac, ja waze sporo mniej niz przed ciaza- 43 kg przy 155 cm wzrostu, ale tez moja figura sie zmienila- nie jest juz tak kobieca. Dlatego moim zdaniem juz lepiej miec te kilka nadprogramowych kilogramow i w sposob planowany je zrzucic, niz schudnac za bardzo wbrew swojej woli (karmie piersia i jedzac wszystko, zarzerajac sie slodyczami waga idzie max 1kg do gory. Zreszta wszystko gromadzi sie na brzuchu, a to nogi wygladaja najgorzej- jak szczudla)

dziekuje za te odpowiedzi fakt faktem ze teraz to nie moge nic jeszcze zrobic napewno nie odchudzac no a do porodu mam ponad miesiac i sie boje ze jeszcze pare dojdzie ojej

Gość jakas dziewna chyba jestem
Do deser: jakim cuedem tyle przytylas?? Lekarz cie nie wazyl na wizytach kontrolnych? Odxhudzac cio prawda sie nie mozesz, ale mozesz jesc zdrowo i racjonalnie, lepije teraz sie przyzwyczjaj do zdrowego jedzenia, zeby potem szybko zgubic te kg i worcic do formy. Ja ososbiscie nie znam dziewcyzn, kotre przytyly ponazd 20 kg i syzbko wrocily do formy. Raczej zajelo im to ponad rok, czasem nie schudly w ogole. Ja przytylam w 12 ciazy 13 kg i po 10 miesiacach worcilam do wagi sprzed ciazy.Zaczlam c hudnac, jak odstawilam dizekco od piersi. Dopoki karmilam to mimo zdrowegoodzywiania, nie chudlam. TAraz jestem w drugiej ciazy: 3.5 mca i +1 kg. Jem 4 posilki dziennie: duzo salat, warzyw i owocow;Jem tez lekkie zupy. Od miesa mnie dorzuca, wiec jej ryby i jajka. Slodyczy praktyycznie wcale nie jem, ciast tez nie.

Gość thaisse80
Ja przytylam 10 kg. Przede wszystkim nie jadlam zadnych slodyczy zawierajacych puste kalorie, natomiast jadlam duzo owocow (robilam sobie saladki owocowe).

Gość fvdfvfd
30 kg..dziecko wazylo prawie 5.., baaaaardzo duzo wod plodowych, generalnie bylam bardzo spuchnieta, w tydzien po porodzie wazylam 25 kg mniej...minely 3 miesiace, 5 zostalo, ale od dzis dieta:)

Ja jestem w 37 tygodniu. Mam 22 latka i jak na razie na wadze mam +20kg Mam nadzieje że mi spadnie po ciąży szybko, tym bardziej że należę do osób a raczej należałam przed ciążą do osób szczupłych , zawsze miałam dobrą przemianę materii i jadłam dużo - a nic nie było widać. Wiec ja jestem dobrej myśli ....

Gość maaamaaa
1 ciąża 20 lat 55kg 10 kg na plusie po miesiącu z 13 kg mniej 2 ciąza 27 lat 62kg 10 kg na plusie po miesiącu 10 mniej i waga spadała docelowo zgubiłam jeszcze z 8 kg. żadnych diet, jedynie dieta mamy karmiącej piersia, żadnych siłowni fitnessu, duzo spacerów.

23 lata, 13 kilo zrzucone w miesiac, po pol roku wazylam mniej niz przed ciążą:)

Gość Wanilla Bordo
Ciąża w wieku 25 lat. Przytyłam 18 kg, jestem 4 ms po porodzie i 15 kg spadło. Z brzuchem dalej walczę :/ Teraz ważę 55 kg.

29 lat, pierwsza ciąża w toku :) na ostatniej wizycie okazało się, że przytyłam przez miesiąc 4 kilo, czyli w sumie 17 - też mam problem z opychaniem się słodyczami. to było 2 tygodnie temu. odstawiłam wszystkie słodycze, chipsy, ciasta i inne zapychacze, poza tym jem normalnie, zwykłe porcje. ale waga stoi w miejscu. synek rośnie, bo czuję że ma coraz mniej miejsca i brzuch jest coraz większy, ale poza tym ja chwilowo już się nie powiększam :) też mam dużo wód i dodatkowo woda zatrzymuje mi się w organizmie, ale jednak za szybko i za dużo tyłam.

Gość ????????...????
27 tydzien ciazy, 30 lat, na + 12kg i aż się boję co będzie dalej bo od słodyczy sie odkleic nie moge

Gość ????????...????
czy schodzi wam skóra z brzucha? bo u mnie to wygląda tak jakbym miała łupież na brzuchu, pomimo ciągłego się zmarowania

Gość Wanilla Bordo
monyaa - męczę już od dwóch miesięcy :) i wymęczyć tych wymarzonych rezultatów nie mogę...

mi akurat nie schodzi, ale słyszałam że się zdarza. pewnie ci krem/oliwka, której używasz nie służy. ja smaruję się kremem foliacti (dr Eris) i oliwką eucerin dla kobiet w ciąży i jest ok.

Gość no toscie wymyslili
1 ciaza 27 lat, + 30 kg. pozbylam sie w pol roku. 2 ciaza 30 lat, obecnie 38 tydz, +19 kg, zobaczymy kiedy wroce do swojej wagi.

Gość MAMAmikolajka33
deser, spokojnie, ja przytylam 32 kg. po wyjsciu ze szpitala bylo jakis 11 mniej, po miesiacu spadlo kolejne 10, z reszta walczylam sama ale zeszly szybko, ciaza w wieku 26 lat, przed stosowalam duzo diet, takze polecam spacery, akurat urodzisz w pieknym miesiacu:)

ja mialam tak ze ja w ciagu pierwszych miesiacy przytylam juz okolo 8 kg i w 4 miesiacu mialam spory brzuch ale dodam do tego ze rzucilam palenie i to u mnie tez sprawilo dodatkowe kilogramy bo rzucilam drugi raz a za pierwszym razem mialam 6 kg na plusie takze to chyba tez ma jaies znaczenie ze nie pale

w ciąży byłam mając 25 lat przytyłam 24 kg do wagi sprzed ciąży wróciłam po 1 roku teraz (2,5roku) po porodzie waze 7 kg mniej niz przed ciążą ;) osiagnełam swoją optymalną wage i tego bede sie trzymac ;)

Gość Panikara jakich mało
To ja przytyłam już 10 kg, a to stan sprzed trzech tygodni, teraz jest więcej pewnie...A jestem w 25 tygodniu

ja w ciaży przytyłam 12 kg. zniknęły po niecałych 3 miesiącach. do końca karmienia było jeszcze 12 mniej, czyli łącznie minus 24 kg w rok po porodzie. obecnie znów ważę sporo, bo po odstawieniu od piersi mam problemy z tarczycą i poziomem prolaktyny. po zmianie leków dieta w końcu zaczyna przynosić efekty i kilogramy pomału znikają.

Gość MAMAmikolajka33
hej mala agatka, tu green_gable:) nie uzywam tego nicka bo nie pamietam hasla:) ale spotkanie:)