Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amamda O

Rosjanie wymienili tablicę na kamieniu w Smoleńsku

Polecane posty

Gość no to po kolei
póki co to na razie np relacje ov rzekomej awanturze oficerów na lotnisku jakoś się nie potwierdziły a ten ''niby oficer''co miał być tego świadkiem stanowi w swych wypowiedziach taki dowód jak dowód,że Aneta K. miała dziecko z jednym z posłów samoobrony(zdaje się ta sama gazeta przeprowadzała dowodzenie)więc dajmy se z tym spokój. to jest na temat?

Gość no to po kolei
to nie prezydent się bał tylko piloci postąpili zgodnie z przepisami

19:26 [zgłoś do usunięcia] no to po kolei słusznie zauwazyłes że to w prawie lotniczym. nie chce mi się szukać. co do dowodów na presję to jest wywiad w którym Lech Kaczyński o tym opowiada Edek, zaloguj się.

Gość prezio niskich lotów
jakby na to wszystko nie patrzeć,to kartofel był preziem dosć niskich lotów i rzeczywiscie tak skończył,hahaa

Gość musztarda poszukaj chetnych
na siebie na ero:O tutaj nie znajdziesz.

Gość zdaje się,że.....
póki co to na razie np relacje ov rzekomej awanturze oficerów na lotnisku jakoś się nie potwierdziły a ten ''niby oficer''co miał być tego świadkiem stanowi w swych wypowiedziach taki dowód jak dowód,że Aneta K. miała dziecko z jednym z posłów samoobrony(zdaje się ta sama gazeta przeprowadzała dowodzenie)więc dajmy se z tym spokój jak najbardziej awantura miala byc niby na lotnisku przed wylotem do smolenska a dowiesc tego chciala ta sama gazeta.

Gość no to po kolei
czy ja gdzieś pisałem o awanturze na lotnisku?

prezio niskich lotów jakby na to wszystko nie patrzeć,to kartofel był preziem dosć niskich lotów i rzeczywiscie tak skończył,hahaa To już jest chamstwo...ale swoją droga nawet na taki lot się nie załapałeś......daleko Ci do prezydentury...rozumiem zazdrość...na kasie się siedzi czy na bezrobociu? :D

Gość nieodpowiadała im
to zmienili i o co ten cały szum?

Gość blebleble...
proponuje zrobić nowy kanał TVP Smoleńsk i tam pierdolić na okrągło o tym samym tupolew, smoleńsk, kaczyńscy, jak nie krzyż to tablica, wiecznie o coś draka , mam wrażenie że ta żałoba trwa cały rok, nawet już o papieżu nie trabią... a miejsce na wawelu to powinni byli zostawić dla noblistów chociazby - Szymborskiej albo Wałesy (a co!) Każdy kiedyś stracił albo dopiero straci kogos bliskiego i nie można sie do tego przygotować, kazdy ma swoje osobiste życiowe tragedie, i nikogo poza bliskimi one nie obchodzą. Wspólnie to będziemy plakac, jak takie pierdoły jak urażona duma doprowadzą do wojny z ruskimi...

[zgłoś do usunięcia] nieodpowiadała im to zmienili i o co ten cały szum? Nawet takich postów nie chce się komentować.Skoro nie masz żadnych poglądów , to i nie przedstawiaj tego byle czego.....a zapomniałam, masz poglądy wpojone przez media.Zresztą o Twoim poziomie świadczy ten byk ort. już na wstępie.Takimi jak Ty łatwo manipulować.

Gość no to po kolei
jakie moje pytania sa irracjonale? gdzie ja pisałem o awanturze na lotnisku?

abc101 ta orange to najprawdopodobniej jest gosc o nicku shatyn i uwazaj na niego bo on cie zameczy tym samym pytaniem az bedziesz miala dosc :D:D:D wiec obsraj to to i nie dyskutuj z tym

Gość KAMORIS999311
Nie zozumiem po co zakładać taki temat ?? I tak nie mamy na to wpływu tak jak na to że kradną nam kwiaty z grobów najbliższych itd itd . Moim zdaniem to wieczorem trzeba sie pomodlić za dusze zmarłych w tej tragedii i poprostu " minnutka ciszy" . Wszyscy tracimy bliskich i każdemu jest smutno . Czy prezydent i jego koledzy i koleżanki są w jakimś stopniu więksi od np. zmarłych moich bliskich ? odp brzmi nie ? A oddaje im czesc każdej nocy a nie roztrząsam dlaczego i z czyjej winy zgineli a uwieżcie mi miałbym komu przypisywać śmierć mojej Mamy ale to nic nie da więc wydaje mi sie że modliwa najlepiej pomoże i juz.

no to po kolei jakie moje pytania sa irracjonale? gdzie ja pisałem o awanturze na lotnisku? Czy to mnie zaczepiasz? Początek niby mój ale reszta.....przykro mi.No ja wiem że koniecznie byś chciał wdać się ze mną w potyczkę słowną, ale nie wiem o co chodzi... Najwyraźniej na siłę szukasz guza. :D

Gość no to po kolei
napisałas że moje pytania sa irracjonale. pytam które. pisałaś do mnie o awanturze na lotnisku jako odpowiedź na mój post. po co skoro o niczym takim nie pisałem?

Gość no to po kolei
pisałas że moje argumenty sa irracjonalen. które?

Gość KAMORIS999311
i tak nie wiemy nawet jak sie nie klucimy ...... wiemy tylko tyle co nam media przekaza a jaka jest prawda wiedza nie liczni i kazdy w swoim fachu .

Gość zdaje się,że.....
No dobra to Ci pomogę: W myśl art. 114 ust. 1 ustawy z dnia 3 lipca 2002 r. Prawo lotnicze (Dz. U. z 2006 r. Nr 100, poz. 696, ze zm.) dowódca statku powietrznego jest obowiązany wykonywać loty zgodnie z przepisami, w szczególności zaś zapewnić bezpieczeństwo statku powietrznego oraz znajdujących się na jego pokładzie osób i rzeczy. Zgodnie z ust. 2 tego przepisu, gdy statkowi powietrznemu grozi niebezpieczeństwo, dowódca jest obowiązany zastosować wszelkie niezbędne środki w celu ratowania pasażerów i załogi. Stosownie do art. 115 ust. 1 pkt 2 tej ustawy, w celu zapewnienia bezpieczeństwa lotu oraz bezpieczeństwa i porządku na pokładzie statku powietrznego, dowódca jest upoważniony do wydawania poleceń wszystkim osobom znajdującym się na pokładzie statku powietrznego, a zgodnie z ust. 2 tego przepisu osoby te są zobowiązane do wykonywania poleceń dowódcy. TYMCZASEM- Rozdział 1 Zakres regulacji i definicje Art. 1. 1. Przepisy Prawa lotniczego regulują stosunki prawne z zakresu lotnictwa cywilnego. 2. Przepisy Prawa lotniczego stosuje się do polskiego lotnictwa cywilnego oraz, w zakresie ustalonym przez to prawo, również do obcego lotnictwa cywilnego. 3. Lotnictwo cywilne obejmuje wszystkie rodzaje lotnictwa, z wyjątkiem lotnictwa państwowego, to jest państwowych statków powietrznych oraz lotnisk państwowych wykorzystywanych wyłącznie do startów i lądowań państwowych statków powietrznych. Rozdział 1 Zakres regulacji i definicje Art. 1. 1. Przepisy Prawa lotniczego regulują stosunki prawne z zakresu lotnictwa cywilnego. 2. Przepisy Prawa lotniczego stosuje się do polskiego lotnictwa cywilnego oraz, w zakresie ustalonym przez to prawo, również do obcego lotnictwa cywilnego. 3. Lotnictwo cywilne obejmuje wszystkie rodzaje lotnictwa, z wyjątkiem lotnictwa państwowego, to jest państwowych statków powietrznych oraz lotnisk państwowych wykorzystywanych wyłącznie do startów i lądowań państwowych statków powietrznych. 4. Przepisów prawa lotniczego nie stosuje się do lotnictwa państwowego, z wyjątkiem przepisów art. 1 ust. 6-7, art. 2, 3-10, art. 11 ust. 1, art. 12, 14, 33, art. 35 ust. 2, art. 43, 44, 60, 74, 75, art. 76 ust. 2, art. 89, 92, 119-125, 128, 130, 133, 140, 149 i 150 ustawy, oraz z zastrzeżeniem ust. 5. 5. W przypadku wykorzystywania: 1) polskich i obcych państwowych statków powietrznych do prowadzenia działalności innej niż służba publiczna, 2) lotnisk lotnictwa państwowego do startów i lądowań cywilnych statków powietrznych oraz statków, o których mowa w pkt 1, przepisy ustawy stosuje się odpowiednio. 6. Nadzór nad działalnością lotnictwa państwowego, z zastrzeżeniem przepisów ustawy, sprawują odpowiednio ministrowie właściwi ze względu na przynależność jednostki będącej właścicielem lub użytkownikiem państwowego statku powietrznego lub zarządzającej lotniskiem. 7. Ministrowie właściwi do spraw: transportu, spraw wewnętrznych, środowiska oraz Minister Obrony Narodowej określą, w drodze rozporządzenia, szczegółowe warunki stosowania przepisów prawa lotniczego do państwowych statków powietrznych oraz do lotnisk wykorzystywanych wyłącznie do startów i lądowań tych statków powietrznych, biorąc pod uwagę szczególny charakter zadań realizowanych przez lotnictwo państwowe. 8. Przepisy prawa lotniczego dotyczące przewozów lotniczych stosuje się odpowiednio do nieodpłatnych przewozów dokonywanych przez przewoźnika lotniczego5. W przypadku wykorzystywania: 1) polskich i obcych państwowych statków powietrznych do prowadzenia działalności innej niż służba publiczna, 2) lotnisk lotnictwa państwowego do startów i lądowań cywilnych statków powietrznych oraz statków, o których mowa w pkt 1, przepisy ustawy stosuje się odpowiednio. 6. Nadzór nad działalnością lotnictwa państwowego, z zastrzeżeniem przepisów ustawy, sprawują odpowiednio ministrowie właściwi ze względu na przynależność jednostki będącej właścicielem lub użytkownikiem państwowego statku powietrznego lub zarządzającej lotniskiem. 7. Ministrowie właściwi do spraw: transportu, spraw wewnętrznych, środowiska oraz Minister Obrony Narodowej określą, w drodze rozporządzenia, szczegółowe warunki stosowania przepisów prawa lotniczego do państwowych statków powietrznych oraz do lotnisk wykorzystywanych wyłącznie do startów i lądowań tych statków powietrznych, biorąc pod uwagę szczególny charakter zadań realizowanych przez lotnictwo państwowe. 8. Przepisy prawa lotniczego dotyczące przewozów lotniczych stosuje się odpowiednio do nieodpłatnych przewozów dokonywanych przez przewoźnika lotniczego. Artykuł pierwszy ustawy wskazuje zakres przedmiotowy jej obowiązywania i PUNKT 4 stanowi wyraźnie- 4. Przepisów prawa lotniczego nie stosuje się do lotnictwa państwowego, z wyjątkiem przepisów art. 1 ust. 6-7, art. 2, 3-10, art. 11 ust. 1, art. 12, 14, 33, art. 35 ust. 2, art. 43, 44, 60, 74, 75, art. 76 ust. 2, art. 89, 92, 119-125, 128, 130, 133, 140, 149 i 150 ustawy, oraz z zastrzeżeniem ust. 5. POJAWIA SIĘ PYTANIE-na jakiej podstawie ty(resort i pewne media)twierdzą,że Prezydent rzekomo naruszył prawo...i czy tak naprawdę ta presja w ogóle miała miejsce.Niestety to kłamstwo.

Też mi się wydaje, że to upierdliwy Shatyn.Wawcia, masz rację.....na kłótniach Polaków zyskują politycy, boją się zjednoczenia społeczenstwa, byłoby wtedy z nimi krucho.

abc jak to sie stalo ze ciebie nigdy nie widzialem tutaj dawaj do nas na topik shatyna w sile razniej zobaczysz co pisze ten oszolom i olej go tutaj bo to na 100% on.

Gość no to po kolei
napisałeś: i czy tak naprawdę ta presja w ogóle miała miejsce.Niestety to kłamstwo. no to zacytuje fragment wywiadu. Do Gruzji lecieli panowie z przygodami. Wojskowy pilot rządowego samolotu nie chciał lecieć do Tbilisi, trzeba było lądować w Azerbejdżanie i pędzić w konwoju do granicy gruzińskiej. Nie było żadnych przesłanek, by bać się lądowania w Tbilisi. To prawda, że wydał pan wojskowemu pilotowi rządowego samolotu polecenie lotu do Tbilisi? Przez generałów Wojska Polskiego, nawet na piśmie. Odmówił. Stracili panowie parę godzin i w Tbilisi, jako pierwszy pojawił się prezydent Francji Nicolas Sarkozy. Wszyscy moi koledzy prezydenci chcieli lecieć do Tbilisi. Przekonanie, że Rosjanie zlikwidują jednym strzałem samolot wiozący pięciu prezydentów, było przesadzone. Zresztą, byłaby to likwidacja nie tylko pięciu awanturników, ale i lecącego z nami Radosława Sikorskiego (śmiech).

Czytam i czytam ren topik i doszedłem do wniosku że w Polsce nie bedzie dobrze...nigdy!! PO uczy tylko zeby Polacy płaszczyli się przed innymi i nie miali swojego zdania.W dupeee wchodzimy jak nie Rosji to unii!! No ja sie pytam jakim prawem zmienili te tablice a nasze dupki POwskie siedzą cicho??????????? Przecież Oni tam pojechali zeby UCZCIĆ Pamięć Zamordowanych w Katyniu,Nie na wycieczkę do jasnej cholery!!!!!!!!!!!!!