Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lena7326

Dla kobiet starających się o pierwsze dziecko i tych już w ciąży z pierwszym :)

Polecane posty

Gość vaniliaaa
lena7326 trzymam kciuki:D

Gość lena7326
Miałam to samo, to był pierwszy miesiąc kiedy wsuchiwałam się w swoje ciało, w trakcie owulacji jajniki strasznie minie kuły, raz na jakiś czas takie ukucie a raz nawet spory bół, az usiadłam. Oprócz tego razno jak się obudziłam w tych dniach to nie mogłam usiąśc tak mnie podbrzusze bolało. Myślałam że to prze za intensywny sex ale nie wiem, w każdym razie tego dnia kiedy tak mnie bolało, mój mężus jak jechaliśmy autem powiedział że czuje że mu się udało, bo moje oczy błyszczą jak szalone....że tylko sie w nich przeglądać. I tak od tamtego dnoa twierdzi że jestem w ciąży :) Zobaczymy.....heh

to super ze wreszcie jedziecie do tej kliniki:) bede trzymała kciuki:) ja tam nie licze na ciaze, tylko nie wiem cemu mnie pobolewa podbrzusze tak wczesnie:P

LEnka ale super by było!!!:) strasznei bym sie cieszyła gdyby ci sie udało:))) kiedy testujesz? dzis?:D:D

Gość lena7326
vanilka, a my trzymamy za Ciebie....żebyś w końcu poczuła że to się dzieje już tak na prawde, ze na końcu tej cięzkiej drogi która jest przed Tobą czeka śliczna maleńka kołyska :) zresztą pada deszcz za oknem a to podobno przynosi szczęście :) tak słyszałam..

Gość lena7326
nie wiem czy robić test....w sumie to dziś pierwszy dzień, ale tak jak pisałam zwykle leci ze mnie jak z kranu dopiero po dwóch dniach.....ale teścik rano kupiłam i zerka na mnie z torebki :) a co do testów to w jednej kupiłam ten sam test za 10zł a w drugiej za17zł...hmmm

Gość vaniliaaa
dziewczyny jak tam mialaam na samym poczatku jak sie z moim męzem zaczelismy starac a po duzo dłuzszym czasie juz przestalm liczyc dni plodne ,mierzyc temperature itd.a ciazy jak nie bylo tak nie bylo terz to jestem juz przyzwyczajona ze @ przychodzi co miesac i juz nie liczymy na nature bo i tak nam sie nie uda i tak wiec nam zostaje albo inseminacja albo in vitro nigdy nie myslalam ze nas akurat spotka u mnie w rodzinie jak i mojego m nigdy nikt nie mialm z tym problemu niewem czemu musialo paść akurat na nas co mysmy takiego złego zrobili to nie wem zacznie sie dluga walak tak naprawde przed nami kolejna niewem czy starczy mi sil:/

Gość lena7326
zaraz wracam...:)

Gość vaniliaaa
lena7326 ja wiem mozesz zrobic ale moim zdaniem nie nakrecaj sie az tak po potem to jest tylko rozczarowanie uwierz wiem co mówie:/ale zycze ci dwóch kreseczek na tesciku ale czy masz test tescowy z drozszy to jak bedziesz w ciazy to ic pokaza nawet ten z tesco dajmy na to podaje taki przykład

wiersz vanilia ciezko jest sie nie nakrecac z drugiej stony:( ja sama sie strasznie nakrecam i boje sie rozczarowania, ale wiem ze jestesmy tu zdeterminowane i jeden tescik z I kreseczką nas nei podłamie:D

Gość vaniliaaa
madzia ja wiem tylko ja chce tylko dobrze pisze to na wlasnym doswiadczeniu i przezyciach przez te 2,5 roku nie mialam bron boze niczego złego na mysli...to trzymamy kciuki lena

Gość lena7326
chodził mi o róznice cenową tego samego testu w dwóch różnych aptekach a test wyszedł negatywny, jedna kreska nawet nie widać cienia drugiej :( no nic szkoda, niech już ten okres przyjdzie to będę miała pewność Przynajmniej nadal możemy intensywnie się starać :):):)

Gość vaniliaaa
lena7326 pewbie nie terz to na przyszly miesac napewno nie ma co sie załamywac przyjdzie na ciebie pora i na madzie tez bo u nas to juzlena7326 wchodzi tylko inseminacja i pytanie ile razy 1,2,3......

Gość lena7326
wiem wiem :) nie załamuje sie :) jak za miesiąc sie nie uda to może wtedy lekko się załamię ;) ale spoko, poradze sobie i z tym. Za dwa tygodnie ide do lekarza na kontrolkę to pogadam sobie z nią :)

oj lenka przykro mi:( ale łepek do góry!! uda sie na bank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja tez vanilia nic złego nie mialam na mysli absolutnie:)

Gość zuzia 25 lat
witam kobietki jak samopoczucie ?????? ah nowy dzień , nowy entuzjazm i energia . ja od poniedz. biore sie do dzieła, już nie mogę się doczekać \ A TU MAM OBJAWY CIĄŻY I JAK ZWYKLE PEWNIE KAŻDA Z NAS SIĘ ICH DOSZUKUJE LUB DOSZUKIWAC BĘDZIE HEHE ;-) Możliwe oznaki ciąży Czas pojawienia się Poranne nudności 2-8 tygodni po zapłodnieniu Częste oddawanie moczu Zwykle 6-8 tygodni po zapłodnieniu Wzmożony apetyt Pierwszy trymestr Zawroty głowy, łaknienia Pierwszy trymestr U kobiet palących niechęć do palenia Pierwszy trymestr Prawdopodobne oznaki ciąży Rozpulchnienie macicy i szyjki 2-8 tygodni po zapłodnieniu Powiększenie macicy i brzucha 8-12 tydzień Powiększenie, mrowienie i przeczulica w piersiach Kilka dni po zapłodnieniu Zmiany zabarwienia błony śluzowej pochwy Pierwszy trymestr Niebieskie i różowe linie (rozstępy) na piersiach i na brzuchu Pierwszy trymestr Zaciemnienie aureoli (obszar wokół sutka)Pierwszy trymestr Zaciemnienie linii białej od pępka do wzgórka łonowego4 lub 5 miesiąc Występujące z przerwami bezbolesne skurcze Wczesna ciąża

Gość vaniliaaa
a moja sisotra jest w 5 miesacu bedzie miala cóeczke Julie:):)tak jej zazdroszcze ze niewem ciesze sie jej szczesciem ale jak sie cieszyc czyjms szczesciem gdy samemu sie go niema???

Gość zuzia 25 lat
niektórym jak mówiłam ze te mrowienie i nabrzmienie piersi kilka dni po zapłodnieniu u mnie wystąpiło to się smiali mówiąc , że wkręcam sobie ciąże a tu nawet wartykule znalazłam potwierdzenie

Gość lena7326
vanilka:) czasami dla kogoś coś jest zwykłym biegiem wydarzeń, a dla nas to samo jest cudem, Ty swój cud dostaniesz zobaczysz, a dzidzusia siostry tul jak najczęsciej to podobno pomaga... będzie ci ciężko ale poradzisz sobie :) Przepraszam że zapytam a nie myślałaś o adopcji, nie zrozum mnie źle ja wiem że wam się uda mieć własne dziecko, ale pytam poprostu ot tak

Gość lena7326
ehe ja miałam wszystkie te objawy początkowe hehe tzn szukałam ich w sobie:)

Gość vaniliaaa
lena o adopcji nie mysalam bo to dziecko nigdy by do konca nie bylo nasze a pozatym w PLsa procedury strasznie utrudnione niestety conajmniej 6 letni zwiazek malzenski my mamy dopiero 2,5 moja koleznak taka dalsza stara sie o dziecko juz 3 lata jak do tej pory bez rezultalu nawet z adpcjia ze wskazaniem ja soiben ie wyobrzam zeby mogla nie miec swojego dziecka nie dopuszczam nawet takiej mysli

Gość lena7326
rozumię, przepraszam jeśli zdenerwowałam Cię tym pytaniem.

Gość vaniliaaa
lena nic nie szkodzi jestem juz przyzwyczajona do tego typu pytan naprawde wiec pytaj smialo jak masz jakie pytanie albo watpliowsc niewem czy nadaje sie tutaj na waszym topiku wy sie staracie itdal umnie raczje ciaza naturlana nie wchodzi w gre i zastanawiam sie czy tu aby pasuje do was

Gość zuzia 25 lat
tak posiadanie nie swego dziecka jest dla mnie bardzo odważna decyzją odpowiedzialną bo trzeba sobie zdawać sprawe z tego co będzie w przyszłości a nie dziś, po 1. nie ta sama krew - a jak wystapi jakaś choroba i nie będzie można dziecku pomóc 2.gdzieś kiedyś ta informacja się ujawni i nie wiadomo jaki bedzie rezultat 3. publiczność - hmmmm mili sąsiedzi których dzici w szkole będę wytykać ze ty to nie jestes jego mamusią prawdziwe życie sąsiadka to przerabiała - strasznie cierpieli - ale dzis po 10 latach ejst OK i co najwazniejsze zaszła w ciaze i maja swoje dziecko - a lekarze nie dawali szansy

Gość żonamężamęża
Witam :) Dołączam się :) Do wspólnych starań :P Ja robiłam badania na toksoplazmozę i cytomegalię, idę jeszcze robić podstawowe badania krwi. Od ponad miesiąca przyjmuję kwas foliowy :)

Lena słuchaj ale nie wszystko stracone moze jesscze test ci nie wykrywa ciazy:) nie ma co sie łamac jeszcze:) i moze objawy sa słuszne kto wie kto wie:P ja na swoj okres musze czekac do ok.27:P

Gość zuzia 25 lat
...... ale nie wykluczalabym takiej opcji ........ byłam kilka lat wolontariuszką , cięzka sprawa bo pomagałam w szpitalu dziecięcym w ktorym czesto były dzieci z domu dziecka Boże , jak one potzrebuja miłości, tulą sie do każdego, chcą bys je zabrał, i patrza tymi oczami pełnymi łez i smutku do dzis mam jedną dziewczynkę przezd oczami