Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie absolwentka uj..

Szukam pracy od 3 miesiecy i NIC

Polecane posty

Gość FEEE
bo błedem jest isc do LO po którym sie nic nie ma.. pozniej sie idzie na studia typu socjologia , pedagogika , itp.. i tez sie nic nie ma po tym.. trudno .albo sie zapierdala na politechnice i sie zostaje w zyciu kims albo marnuje czas i pieniadze na kierunki na które idzie wiekszosc takich którzy ledwo mature zdali

a teraz do pracy najchetniej przyjmuja ludzi którzy maja okreslony zawod bez uogonienia w jakim kierunku...do kuchni przyjmaos ktora umie ugotowac zupe a nie te ktora jest technikiem gastronomicznym

Gość nhnh
wspólczuje wam ....

Gość majabaja
majac technika gastronomii mozesz byc juz kierowniczka

ja skonczylem matematyke stosowana na agh a wiecie co teraz robie??? zawodowke zaoczna na kucharza i zarabiam w kuchni 3000.... i w dupie mam te studia jhednym slowem Ż A Ł U J Ę

serdeczie wspolczuje, niestety a rok sama koncze studia i czeka mnie to samo, absolwentów setki a miejsc pracy tylko kilka i tez nie studiuje byle czego :O

Gość Jak czytam takie tematy to
utwierdzam się w słuszności powrotu do popierania poglądów Janusza Korwina Mikke.Kwestię szkolnictwa powinien chyba naprawdę regulować rynek.Niech sobie będzie państwowa podstawówka,bójki z kolegami i pierwszą fascynację płcią przeciwną,ale dalej chyba się państwo powinni odczepić od regulowania kwestii szkolnictwa ( przestać mu chociażby ustalać programy).Niech rynek zdecyduje,która jest dobra,a która zła,bez wtrącania się urzedników.

i zaluje ze nie zrobilem odrazu tej nzawodowi zamiast studiow bo przez ten czas pracy nie moglem znalezc bylo zle i jeszcze gorzej ;/

Gość loj
nie masz znajomosci nie masz pracy . proste

Gość Jak czytam takie tematy to
Może to i trochę brutalne,wobec tych,którzy są ubodzy,albo nie mają zapału do nauki na z prawdziwego zdarzenia studiach,chyba byłoby to lepsze niż kształcenie tysięcy bezrobotnych.

Gość loj
tomtomitom -teraz po matematyce stosowanej mozesz zostac nauczycielem w szkole i to jeszzce tylko z jakims kursem na pedagoga..

tyle pierdolenia sie z nauka i co mamy po studiach?? wiuec ja wole isc do kuchni na 3000 niz na nauczyciela za 1500. co mi z pasji ,tym nie wyżyje wszystko coraz droższe

Gość Pączek róży..
Witam, dołączam się do tego biadolenia. Straciłam pracę w zeszłym roku w listopadzie i do dziś nie pracuję. Do czerwca mam zasiłek a potem kaplica... Jestem po studiach prawniczych, nie stać mnie na aplikację, mieszkam zbyt daleko od dyżych agromelacji gdzie z takim wykształceniem dałoby się za 1200 coś znaleźć i przy odrobinie szczęścia zatrudnić. Zaczynam myśleć o jakiejś pracy fizycznej, przecież to żadna ujma. Lokalnie (czyt. na zadupiu) parafrazując słowa Ferdynanda Kiepskiego: "Dla Ludzi z moim wykształceniem pracy nie ma"... Otworzyć firme? Powoli kończą się dotacje zarówno z UP jak i unijne, ale podstawą jest pomysł na działalność, którego nie mam... Generalnie przejebane...

Ja szukałam pracy po studiach techniczno - ekonomicznych około 4 miesięcy i nic. Aż w końcu stwierdziłam, że mam to gdzieś i wyjechałam do pracy do UK przez agencję. Teraz pracuję fizycznie, potrafię się sama utrzymać i żałuję 5 zmarnowanych lat życia. Gdybym mogła wybrać jeszcze raz poszłabym do technikum lub ekonomika - konkretny kierunek, konkretny zawód, a nie mydlenie oczu, że praca na magistrów czeka :/

Gość muszydło
Ja mam mature , teraz kończe policealne i mam prace na umowę zlecenie w wydawnictwie językowym - na reke 8,56 zł za godz z tym ze nie wiem jak długo praca bedzie co tydzien mówią ze maja jeszcze prace i tak od poczatku stycznia pracuje i naprawde zaczynam sie zastanawiac czy isc na te studia czy nie

Gość mi się wydawało
że ja po studuiach już coś wiem ;), ale jednak nie.. Poszłam na staż, ale na stażu też nieczego dobrego się nie dowiedziałam - Wcześniej chciałam go ominąć, ale się nie dało.. Teraz dostałam normalną pracę i jest git;) Także stazyk drogie dfziewcze

Gość ediskaaa
ja ma studia skończone jako nauczyciel Języka polskiego szukam pracy już 7 mc i nic

Gość bm,flm
a ja mam technika hotelarstwa i prcuje w sanatorium gdzie wczesniej byłam 6 msc na stazu jednoczesnie studiuje i jeszcze mi źle :P

Gość spa spa
wszyscy mają wyższe a piszą bulu zamiast bólu takimi jesteście magistrami ,kiedyś studia to był prestiż a teraz byle matoł aby miał kase na opłaty na czesne i ma magistra totalne dno, brak wiedzy ogólnej ,zupełny brak kultury,jesteście obrzydliwe rozpychające się łokciami pokolene

Gość Telefrajer
Hej!Przeprowadź się do Poznania:) Tu jest najwięcej Call centre w Polsce.Prace znajdziesz w tydzień, oczywiście na umowę zlecenie za 7 - 7,5 netto na rękę + plus premia, której praktycznie nigdy nie wyrobisz bo plany są kosmiczne:) I wyobraź sobie, że będziesz pracowała za samymi magistrami, po różnych ciekawych kierunkach:)

Gość chufer
Och, ja tez szczerze zaluje ze poszlam na studia, i to jeszcze jakie Politologia:O Poszlam na nie bo sie ta tematyka interesuje:O Nie bylo wtedy nikogo, ktoby powiedzial mi, ze nie warto isc na te studia. Zaluje wybory tych studiow i zaluje ze w ogole poszlam na studia. To strata czasu i pieniedzy jesli sa to masowe humanistyczne kierunki. W czerwu koncze i tez drze o to, co ja bede robic dalej. Co prawda mam studium policealne , ktore bede konczyc za pol roku, i planuje zaczac jeszcze jedno od wrzesnia. Moze tez jakis kurs dodatkowy. Modle sie, by udalo mi sie znalezc cos.

Gość Telefrajer
chufer ....idź sie rzuć pod pociąg po co masz się meczyć!

Gość Telefrajer
a jak chcesz znaleźć prace...to idź do Panoramy Firm....ciężka praca w sprzedaży ...zdobędziesz doświadczenie , które ceni wielu sprzedawców:) Ogólnie warto iść do takiego syfu, bo co Ciebie nie zabije to Ciebie wzmocni:)

Gość chufer
No nie przesadzajmy az tak:P

Gość askawwssdka
ja tez zaluje ze koncze teraz studia (finanse i rachunkowosc), wymagania pracodawcow odnosnie glupich stazy, praktyk no i samej pracy sa takie ze kopara opada - mam czasem wrazenie ze oni pracownika szukaja a nie praktykanta. Kilka jezykow obcych, doswiadczenie kilka lat, dyspozycyjnosc 24/h ... za najnizsza krajowa na umowe zlecenie ;/ Obecnie koncze kurs z gastronomii i wiecie zarabiam 2 tysiaki na kuchni jako pomoc kucharki ;/ kuwa moglam isc od razu do technikum gastronomicznego ...

jestem zalamana, wyslalam dzis swoje cv na TELEMARKERA i mam nadzieje,ze skads ktos oddzwoni :O Dzis tez chcialam zostawic CV w pobliskiej pasmanterii i spozywczym, pytalam, czy moze bede kogos potrzebowac, choc na pare godzin - popatrzyli jakbym z nieba spadla i nie wzieli.

Gość yuiot8
jaki kierunek skonczyłas?