Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rozgniecione_truskawki

Staramy sie po raz pierwszy :)

Polecane posty

Lea 6 - no tak powiedział, że badanie nasienia po monitoringu (jeśli się nie uda) ale koniecznie przed laparoskopią. Powiedział też, że jeśli wynik nasienia będzie kiepski to zabieg przesuniemy, a najpierw trzeba będzie "podreperować żołnierzyki";-)

Gość vika78
Dawno mnie nie bylo urlopowałam sie w Polsce. Niestety ostatnia owulacja nie zostala "wykorzystana" z powodu wlasnie urlopu. Bardzo zalowalam znoe tyle czasu trzeba czekac :( STARACZKI Nick..................Wiek....Cykl starań....Data nast@.......Miasto Justinkaa25..........25...........5............. 23.12.11........Nowa Ruda monida................32...........8..............05.02.1 2r.......woj.maz. bakoma...............21...........???..............???... ..........Toruń vika78................33............7..........21.01.12 ........UK mika_997............26...........4 .............11.02............Rzeszów magdulek1984......28............9.............19.01...... .......Wrocław xrozza ..............24............6...............10.02........... .. Kraków Lea 6 ................28............10 ???...........30.01........... .Białystok MAMUSIE Nick.................Wiek...Udany cykl...Ter.porodu......Płeć.....Miasto scooby84.............27.........???...............???.... ......???.......Poznań aniauu...............26..........2..........06.05.2012... ..M i K......Radom Szarlotka1983......28.........9...............???........ .....???.......Lublin Get-Ur-FreakOn....25........10.........22.08.2012....... .???.......Leeds

Gość vika78
magdulek1984 jesli chodzi o testy owulacyjne to sobie kup te elektroniczne ja kupuje takie http://www.clearblueeasy.com/clearblue-easy-digital-ovulation-test.php w UK kosztuja okolo 20 funtow za 20 szt. Mysle ze w Polsce mozna je kupic na allegro a moze i w aptekach. Testy sa super jak jest owulacja wyswietla sie usmiechnieta buzka i wszystko jasne. gdy nie ma owulacji wyswietla sie puste kolo. POLECAM te paskowe sa trudne do "rozszyfrowania", latwo sie pomylic.

Vika dzięki za info, rzeczywiście taki elektroniczny to chyba mniej zachodu, tak więc być może sie zaopatrzę. Monida, mnie też się zdaje, że to badanie nasienia to powinniście teraz zrobić. Przecież jeśli się okaże że trzeba podreperować kondycję żołnierzyków to można na to wykorzystać czas jaki będzie potrzebny na obserwację cyklu przez gina. To zaoszczędzi Wam stresu i czasu, który leci jak oszalały. Ja dziś mam jakiś dołek jakiś. Dokładnie rok temu dowiedziałam się że jestem w ciaży..moje maleństwo miałoby dziś 4 miesiace...a tu dupa:( Czuję, że znów zbliża się @:(Przestały mnie jajniki boleć, jestem wzdęta jak balon. Jest identycznie jak co miesiąc...Niech to szlag...;(

Kurcze dziewczyny już sama nie wiem, może ja go w stresie źle zrozumiałam:-( wizytę mam w następny piątek to się dopytam, zresztą mój mąż ma iść ze mną bo też chce się dowiedzieć co i jak z tym badaniem.

magdulek1984 - nie załamuj się kochana, nie możesz myśleć o tym co było, głowa do góry!

hej dziewczęta, jak tam samopoczucie dziś u Was?????????????????? u mnie skowronki śpiewają i pełna nadziei jestem bo mam 2 wielkie krechy na teście owu więc jutro owulka jak nic, i dziś staramy się :-) oby ten cykl był szczęśliwy :-) piszcie co u Was :-)

U mnie bez zmian, jajniki już nie bolą, trochę dół brzucha rwie. Jak co miesiac...wiec chyba się nawet nie łudzę:(

Cześć Kobitki. ja wczoraj ostatni dzien z dupkiem i teraz czekam na @ Dzisiaj jakoś źle się popołudniu czułam i teraz tez tak dziwnie, jakaś słaba jestem i w ciągu dnia pobolewały mnie jajniki i dół brzucha:/ niewiem czy to na @ czy co;/ nie pozostaje nic innego jak tylko czekac... pewnie i tym razem dupa:( mama nadzieje ze u was ok:* buźka

Powiedzcie mi moje drogie kiedy najlepiej iść do ginekologa? mam możliwość albo w 7 dc albo w 15dc, chciałam k 12 ale nie ma terminu tylko w tych dniach może mnie przyjąć... myslałam, że lepiej ten późniejszy termin bo byłoby widać czy jest owulacja, ale słyszałam, że lepiej jest zaraz po okresie, może wtedy zdążyłby jeszcze jakieś leki dać na owulacje czy jakieś "wspomagacze".... co myślicie?

Mika, jakbyś poszła 7 dnia to już jest za późno na stymulację, bo to się zaczyna zaraz właściwie po rozpoczęciu okresu. A poza tym słabo będzie widać czy masz dominujący pęcherzyk. Na Twoim miejscu poszłabym 15 dnia, bo będzie widać czy była owulka, a jeśli nie było to co jest przyczyną; czy to że pęcherzyk nie pękł czy to że wogóle tego pęcherzyka nie było.

magdulek mam nadzieje że Tobie sie uda teraz. nie było mnie dawno bo przestawiłam tor mysli na co innego w środe ide do gin przebadac sie . ale przestałam sie starać bo przeciez mam jeszcze czas przemyslałam sobie wszystko i od tego cyklu podchodze całkiem spokojnie nie licze dni a kochać będe sie wtedy kiedy tylko bede miała ochote bo jak ma coś z tego być to będzie i czuje sie z tym o duzo lepiej. NIC NA SIŁE mojemu maleństwu poprostu się jeszcze do nas nie śpieszy ale trzymam kciuki za was bede od czasu do czasu do was wpadać :*

Gość Lea 6
hej dziewczyny

Gość Lea6
kurczę coś znickiem, u mnie lipa bo m chory i brak starań także ten cykl odpuszczam ale 3 mam kciuki za Was :-)

xrozza, trzymaj się!!! Podziwiam Cię za tą decyzję kochana i życzę żebyś w niej wytrwała jak postanowiłaś. Dam sobie głowe uciąć że pewnie lepiej ode mnie na tym wyjdziesz:) Lea kurde, co za pech...

Cześc kochane. U mnie narazie pojawił się brązowy śluz więc jutro pewnie pojawi sie @ wstrętna;/ ale zobaczymy :) a co tam u Was?? jak tam staranka??

heej, brązowy śluz? Ale zawsze tak masz? Ja nadal czekam...narazie tak mnie nachrzania brzuch i jajnik że masakra

Cześć wszystkim. a ja poszłam wkońcu do innego lekarza, na szczęście ten cykl nie bedzie zmarnowany bo kazał mi od dziś przez 5 dni brać tabletki na pobudzenie pęcherzyka - clostilbegyt, a w przyszłym tyg w połowie cyklu mam przyjść zobaczyc czy jest pęcherzyk i ewentualnie przepisze cos na peknięcie...podejrzewa policyst.jajniki, ale pow.ze nic straconego.... no i przede wsz.pow., żeby męża nie zmuszać, żeby starać się jakos prowokować sytuacje i nie mówić mu kiedy mam owulacje...więc dziewczynki coś w tym jest, nic na siłe, ale dobrze mówić gorzej w praktyce... no i nie mogę namówic męża na badanie nasienia:/... Justinka daj znać czy dostałaś okres, a może to inny znak:)... trzymam kciuki za wsz.które czekają na 2kreseczki:), ja muszę jeszcze poczekac...

Cześć dziewczyny. Ja tak jak przypuszczałam dostałam dzisiaj @ Krwawienie delikatne prawie wcale ale za to od południa do 17 tak mnie podbrzusze i jajniki bolały, że nie mogłam wytrzymac, chyba jeszcze nigdy tak nie miałam;/ masakra, dopiero po czwartej nospie mi puściło i to nie do konca bo cały czas czuje ten brzuch ze jest taki obolały i tak mnie to umęczyło strasznie jakby mnie walec przejechal. Chyba tak mnie nie bolało jeszcze:( ani siedzieć ani leżec ani stać nic dosłownie, nawet obiadu nie mialam siły zrobic:( i termofor i cuda ... pewnie wiecie o czym mówię:( a tak to co, zaczynamy kolejny cykl i kolejna szansa, może akurat tym razem się uda..... teraz się kłade bo padam, oby jutro był lepszy dzień. Trzymajcie się dziewuszki całuje:*

Mikuś, a Ty od którego dnia masz brać ten Clostilbegyt? Bo rozumiem, że byłaś u niego w 7 dniu tak jak pisałaś wcześniej, prawda? Pytam, bo sama jak brałam wspomagacze to miałam najpierw od 1 dnia a potem od drugiego, i kumpelka też tak miała..A moze to po prostu od kobitki zależy i od jej cyklu, hmm nie wiem. Ale jeśli tylko istnieje szansa że szybciej się uda i że nie trzeba tracić bezsensownie cyklu to super! Justinka, biedactwo jak Ty masz takie bóle to sięgnij sobie po Vegatalgin, dostałam od koleżanki w czasach kiedy i mnie tak skręcało i powiem że rewelka, jedna tabletka wystarcza na dłuuuugie godziny. Tylko cholera zastanawiam się czy to nie jest na receprę...;/

Tak Magdulek, wczoraj to był 7dc, ale ja mam póxną owulację to może dlatego mi pozwolił jeszcze w tym cyklu brać... Justinka będzie dobrze... ja od kilku dni mam jakieś humorki, jeszcze niedawno chciałam już mieć dziecko a teraz hmm? oczywiście dalej chce ale nie na już i za wszelką cene... mam nadzieje,że mi tak zostanie, wolałabym już tak nie myślec itp... ale zobaczymy jak przyjdzie owulka czy dalej takie myślenie zostanie:) buziaki

Dziś I dzień monitoringu. Gin. stwierdził, że pęcheżyk jest b. duży i najprawdopodobniej dziś pęknie więc nie ma na co czekać. Kazał nam pędzić do domu i bez zbędnych podchodów brać się do roboty :-D Ja i bez niego domyślałam się, że dziś mam owu. bo jajnik mnie boli okrutnie. Jutro rano mam się do niego zgłosić to zrobi usg i zobaczymy czy już pękł, a jak nie to powtórka przytulanek. Zastosowaliśmy się do zaleceń i czekamy. Dziewczyny trzymjcie kciuki żeby się udało. No i pytaliśmy o badanie nasienia. Stwierdził, że specjalnie nam nie kazał teraz robić tego badania żeby nas dodatkowo nie stresować bo to źle wpływa na starania. Ale oczywiście już możemy je robić, będzie jak znalazł jeśli teraz się nie uda. Justinkaa25 - jak samopoczucie?, podobnie jak ty miałam bolesne @ ale po castagnusie jest o niebo lepiej.

Hej kochane. Dzisiaj czuję się dużo lepiej. Brzuch wogóle nie boli, za to chyba jakieś przeziebienie mnie dopadło bo dzisiaj cały dzień smarkam i kicham. Będę musiała coś sobie wziąść:/ oj jak nie urok to sraczka:/ Monida trzymam kciuki oby się udało:) a co tam u reszty??

Gość 3xrozza3
xrozza - a ty jak zwykle wpychasz się tam gdzie cię nie chcą i próbujesz zdominować cały topik!!! @