Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile jeszcze????

Ile miesięcy miały wasze dzieci jak zaczęły chodzić?

Polecane posty

Gość gość
coreczka miala 10,5 miesiaca jak zaczela stawiac pierwsze kroki i z dnia na dzien szlo jej coraz lepiej obecnie ma 15 miesiecy i smiga sama bez upadkow

Gość gość
pierwsze kroki na 9 i 10 miesięcy, starsze samodzielnie chodziło 10 dni później a młodsze ok. 2 tygodnie. Ogólnie wszystko szybko mowa, odpieluchowanie itd

Gość gość
Moja coreczka jutro konczy 9 miesiecy i juz chodzi. Starsza corka tez tak wczesnie zaczela stawiac pierwsze kroczki :-)

Gość gość
Pierwsze kroki 8 miesiecy. Chodzic bez upadkow I sprawnie majac 9.5 m-ca. Starsza pierwsze kroki 10 m-cy a chodzic porzednie zaczela na pierwsze urodziny.

Mój synek zaczął chodzić jak skończył 17 miesięcy ale my jesteśmy pod stałą opieką Poradnii Rehabilitacyjnej od kiedy syn skończył 5 miesięcy

Gość gość
13

Gość gość
11 miesiecy

Gość gość
wybaczcie, ale stawianie pierwszych krokow to jeszcze nie chodzenie. moja corka pierwszy samodzielny krok postawila jak miala 10 miesiecy. i od tego czasu to byly dlugo tylko pojedyncze kroki. normalnie chodzic zaczela jak miala 13 miesiecy.

Gość gość
moje dziecko ma 3 lata i uwierzcie ze u niej w przedszkolu wszystkie dziec****eknie chodza, biegaja, skacza i za nic w swiecie nie poznasz ktore kiedy zaczelo chodzic. dziecko ma czas do 18 miesiaca i naprawde to nie ma zadnego znaczenia czy zaczelo chodtzic w wieku 11 czy 17 miesiecy. to w zadnym stopniu nie swiadczy o tym ze w przyszlosci beda bardziej lub mniej wysportowane. podobnie jest z nauka mowienia. ekscytuja sie niektore matki, ze ich pociechy juz gadaja jak maja poltora roku. i co z tego? pozniej w grupie 3, 4 latkow sie wszystko wyrownuje i tez za chiny nie poznasz ktore to dziecko wczesnie zaczelo mowic, bo jak na obecna chwile ani nie ma wiekszego zasobu slow od reszty, ani nie jest bardziej inteligentne. zreszta pozniej jedna dziewczynka dostanie okres w wieku 10 lat, druga 15 i co z tego?