Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja ja wlasnie jaaaaaaa

kumu tradzik NISZCZY ZYCIE?

Polecane posty

Gość macie sprawdzone sposoby
ewa podaj pełen skład inci a nie tylko co w nim fajne producent podał :D to ci powiem senny szept dnia jeśli obawiasz się że to alergia to może weź sobie coś na alergię? masło shea i olej tamanu bardzo łagodzi takie stany, masło kakaowe także

Gość senny szept dnia,
dzięki...ehh bynajmniej wygadam się...mam 21 lat i tragedie na twarzy...jak nie pryszcze to skóra sucha i uczulenie...

Gość autorko droga
Ja na moj tradzik, po nieskutecznej terapii antybiotykowej- mialam zaczac brac IZOTEK- b mocny lek, zabojczy dla watroby, majacy cala mase skutkow ubocznych. Mialam na twarzy PIEKLO !!! Ktore niesamowicie zanizalo samoocene, mimo tego, ze uchodze za ladna dziewczyne.... postanowilam za rada pewnej zyczliwej osoby dac sobie jeszcze jedna szanse... OLEJ TAMANU z mazidla.com lub biochemii urody. Stosowalam go na noc, kazdego dnia, i po 2 miesiacach odnotowalam znaczana poprawe, a po 3 miesiacach zostaly na buzi tylko blizny, ktore teraz opalilam, i juz nic nie widac :P naprawde :D Na dzien stosuje Effaclar Duo (najlepszy jest Effaclar K, ale poniewaz jest z kwasami nadaje sie tylko na jesien- zime) z La Roche Posay. Naprawde warto sprobowac- nic nie tracisz- olej to sama natura, zadnych parabenow albo sztucznych skladnikow... mnie pomoglo, mysle, ze Tobie tez :)

niechże pomyślę... aloes masz? aloes może ci załagodzić jeśli nie masz na niego alergii

Gość senny szept dnia,
hmmm gdybym tylko miała...wypije wapno kolejne może puści...jejku, jestem załamana...:(

Gość ja ja wlasnie jaaaaaaa
a ten olej tamanu dostane w aptece albo zielarskim czy tylko przez internet idzie kupic?

Gość senny szept dnia,
mam aloes w płynie, duża butla...zrobie sobie okład z niego na wieczór...

ale uważaj, bo niektórych aloes uczula. weź sobie już teraz na rękę od spodu gdzie skóra cieńsza i zobacz czy nie uczuli. olejek tamanu to chyba tylko przez net. tak samo masło shea. albo masło jojoba, jest lżejsze niż shea.

Gość autorko droga
Tylko na tych stronach co podalam, ale spoko, tez pierwszy raz zamawialam w taki sposob, i wszystko poszlo sprawnie, i "towar" rewelacja. Aloes probowalam... nie pomogl, nawet dermatolog rozlozyla nade mna rece, i zawyrokowala Izotek.. stan mialam naprawde b powazny, bardzo podobny do tego http://www.czytelniamedyczna.pl/img/ryciny/pf/2002/03/images/24.jpg teraz, tak jak mowie zostaly same blizny :)

krem dermedic herba botanic w składzie już na piątym miejscu jest Propylene Glycol - dla mnie zdyskwalifikowany. Propylene Glycol Glikol propylenowy, PG Xylene Glycol Stosowane w wielu kosmetykach jako rozpuszczalnik. Działają rakotwórczo. Silnie toksyczny w razie spożycia (uszkadza wątrobę, układ nerwowy i nerki). Resorbują się ze skóry do krwi i limfy. Uszkadzają nabłonki, tkankę łączną i mięśniową. Zastosowane na skórę wysuszają naskórek, ale równocześnie podrażniają gruczoły łojowe i apokrynowe wywołując stan zapalny i wysięki wokół gruczołów. Uszkadzają powłoczki włosów. Wywołują podrażnienie naskórka i skóry właściwej, świąd i kontaktowe (alergiczne) zapalenie skóry. Łój i złuszczone keratynocyty z glikolami tworzą substancję zatykająca ujścia gruczołów. W pachwinach i wokół narządów płciowych powodują wypryski drobnopęcherzykowe przechodzące potem w strupki i rozpadliny. Kosmetyki zawierające glikol propylenowy w razie dostania się do oczu powodują zapalenie gałki ocznej i spojówek, co objawia się łzawieniem, pieczeniem, świądem i opuchnięciem powiek. Uszkadzają strukturę lipidowo-proteinową błon komórkowych. Wdychane podczas używania aerozoli z kosmetykami uszkadzają nabłonki układu oddechowego i powodują kaszel oraz nieżyt. Uszkadzają komórki krwi i szpik kostny. W neuronach i w mięśniach zaburzają procesy przewodzenia podniet i proces skurczu. Nie stosować w czasie laktacji i ciąży.

autorko droga warto zawierzyć naturze bo ona ma wiele leków :)

Gość własnie 21 wiek
przeszłam tez przez izotek i dupa :O o ile po 3 mscach trwania kuracji i jakis miesiac po było gładziutko o tym pózniej wrocilo moze z mniejsza sila ale jednak :( w sumie cieszylam sie cera jakies 7 mcy :)

Gość autorko droga
ewa co spadla z drzewa- IZOTEk to jest ostatecznosc. Lek wymiatacz- tradzik wyleczy chyba w 80% przypadkow, po nawrocie i drugiej serii jego stosowania w 98%ale jakim kosztem!!! W kuluarach niektorzy lekarze mawaiaja, ze moze nawet powodowac... raka zoladka :O ale ja mialam juz w rece recepte na niego, taka bylam zdeterminowana. Najlepszym przykladem jego degradacyjnej mocy jest fakt, ze pod zadnym pozorem w czasie jego zazywania i 3 m-cy po, nie wolno zajsc w ciaze, bo dziecko rodzi sie nienormalne... ggrrrrr. Dlatego wybralam tamanu. Troche samozaparcia, wytrwalosci i jest juz prawie po problemie :)

Gość własnie 21 wiek
macie sprawdzone sposoby : a ten ?prosze ładnie o analize bo mam taki juz długi czas ? Xerial 5 SVR Skład: aqua (purified water), cyclomethicone, dicaprylyl carbonate, urea, glycerin, biosaccharide gum-1, butyrospremum parkii (shea butter), polyglyceryl-4 isostearate, sodium pca, cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone, hexyl laurate, sorbitol, dimethicone, methyl methacrylate, crosspolymer, allantoin, lactic acid, palmitoyl hydroxypropyl trimonium amylopectin/glycerin crosspolymer, hydrogenated lecithin, sodium chloride, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, methylparaben, phenoxyethanel, propylparaben, sodium methylparaben.

Gość autorko droga
A olejek ten jest dobry tez na pekajaca sucha skore, krosty, odparzenia, zimno, blizny i inne cuda. Wysuszona cere nawilza, a tlusta normalizuje- nie mam pojecia jakim cudem, ale to na serio prawda :) Cena jest moze niemala, ale wydajnosc, i skutecznosc powala :)

Gość własnie 21 wiek
autorko droga gdzie nabywasz ten olejek ? na mazidlach ?

Gość własnie 21 wiek
ok juz doczytalam ;)

cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone nie podoba mi się ten składnik ale nie jest wysoko w składzie. ma masło shea już na 7 miejscu. sodium pca może wywoływać reakcje alergiczne. ja bym szukała dalej :(

Gość autorko droga
Ja kupuje ten z mazidla.com, ale jest tez na "biochemii urody" chyba tanszy, ale z tego co mowi moja kosmetyczka bardziej chwala ten z mazidel. Sklad- olej 100%, nawet nie ma wody w skladzie :) Niestety jestjeden minus- olejek ten smierdzi maggi :P cos miedzy maggi, a orzechami. Ale ja stosowalam na noc, wiec nic nie czulam, tylko poduszke pralam co 2, 3 dni aby sie nie zaczadzic :D

ten z BU też nie ma wody w składzie

Gość autorko droga
No ja kupowalam po starej cenie, plus przesylka wyszlo ponad 50 zl, a uzywalam na poczatku czesto, wiec i szybko sie konczyl :) Sama probowalam juz estee lauder, clinique, wydalam majatek na kuracje antybiotykowa (ok tysiaca zl) , a pomogl mi olej za 50 zl :D i polecam go kazdemu !!!

Gość własnie 21 wiek
hmm szkoda troche , bo nawet całkiem całkiem nawilza przekopie wizaz i moze cos znajde dzieki :*