Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja ja wlasnie jaaaaaaa

kumu tradzik NISZCZY ZYCIE?

Polecane posty

Ja juz nie mam sily z tym cholerstwem. Mam 21 lat, mialam nadzieje ze ten prablem pomalu zacznie znikac ale nic z tego. Idzie lato, upaly ale jak narazie nie jestem w stanie wyjsc z domu bez makijazu. Pryszcze, wagry, rozszerzone pory. Nie mam juz na to sily. Czasem nawet nie chce mi sie z domu wychodzic. Ktos jeszcze ma tai problem? Macie moze jakies sprawdzone sposoby?

Gość macie sprawdzone sposoby
ale najpierw sprawdźmy co robisz źle. jakich używasz kosmetyków?

ja tez mam duzy problem,ostatnio mi sie pojawily takie duze i bolące kolo ust...nie chce ich wyciskac,bo kolo ust nie powinno sie tego robic.Dzis kupilam masc cynkową i mydełko bambino,za 2 mies mam wizyte u dermatologa

milion topików na ten temat było. jest kilka przyczyn 1 złe kosmetyki (jedna z najczęstszych) 2 hormony (druga najczęstsza) 3 choroba skóry która wcale niekoniecznie musi być zwykłym trądzikiem

Jakis czas juz z tradzikiem walcze takze poczytalam tu i tam i troche wiem o pielegnacji itd ale na niezbyt wiele to sie zdaje. Jesli chodzi o kosmetyki to nieodlacznie zel do oczyszczania. Teraz mam Avene cleanance. Praktycznie zawsze stawiam na dermokosmtyki. Krem na dzien ostatnio przypasil mi ziołowy krem Herba cos tam nie pamietam dokladnie bo juz mi sie skonczyl, w aptece kupowalam. Teraz ma z SVR Active. Do tego czasem robie maseczki z zielonej glinki albo drozdzy. nie przesuszam zabardzo skroy wiem ze to tez nie pomoze, czasem jak jest zabardzo przesuszona nakladam zwykly krem bambino

i uwierzcie, że ze zwykłego, pospolitego trądziku MOŻNA się wyleczyć bez stosowania różnych dziwnych maści na receptę

Gość mikii14444444444
Mnie niszczy, wyszło słońce, wszyscy się cieszą, a ja wkurzam, że teraz będzie widać tym bardziej straszny stan mojej cery. :-O :-O :-O

ja stawiam na naturalne kosmetyki. co u mnie działa? glinki działają, olejek z drzewa herbacianego, hydrolaty pomarańczowy i oczarowy do przemywania zamiast toniku. wypróbuj olejek tamanu.

Probowalam juz wielu srodkow i nic tak naprawde nie pomaga. XXI wiek a na tradzik nic naprawde skutecznego nie ma, taka prawda;/

rownieztakatez ja sie ucze nadal, metodą prób i błędów. wiem, że wiedza z internetu nie zawsze jest rzetelna, ale szukam informacji, czytam składy kosmetyków, dobieram to co widzę z opisów że powinno u mnie zadziałać

a ten olejek herbaciany zamiast toniku jak dokladnie uzywasz? Po rozpuszczeniu w wodzie?

ja ja własnie jaaaaa jeśli nie jest to zwykły pospolity trądzik, ani trądzik kosmetyczny czy alergiczny, to może hormony?

Gość ha!
a mi ktos kiedys na kafe polecil masc z apteki BREVOXYL ok.20zl, tanszy odpowiednik BENZACNE ok 6zl. sama mialam pryszcze od 13 roku zycia do 23... a po 4 tygodniach stosowania czolo wreszcie jak pupka niemowlaka:))))) na serio polecam, tez myslalam ze jestem skazana na to cholerstwo do konca zycia...

Gość Bo rachunków za kafe nie płaci
Jezu znów setny temat o trądziku, podepnijcie się do jakichś już istniejących, a nie forum zaśmiecacie :-O

Gość njencjknn
ludzie bledem jest to ze przy tradziku nadmiernie wysuszamy twarz, mam dobry sposob. Mydlo babydream+krem babydream niebieski w tubce, badz szare mydlo+krem Bambino ochronny z cynkiem. Wyleczylam sie Bambino z ciezkiego tradziku (na noc uzywac duza warstwe).

"ja ja wlasnie jaaaaaaa a ten olejek herbaciany zamiast toniku jak dokladnie uzywasz? Po rozpuszczeniu w wodzie?" no czytaj Ty mnie uważniej babo :O olejek z drzewka herbacianego, naturalny olejek eteryczny, który ma silne działanie antyseptyczne i leczy trądzik a jednocześnie co ważne nie wysusza skóry :) stosujemy punktowo stężony (ja tak robię) zamiast toników ja stosuję hydrolaty pomarańcza i oczar. one same w sobie są roztworami wodnymi niestężonymi więc także czyste hydrolaty stosujemy na twarz, tak jak tonik

brevoxyl i benzacne juz probowalam, strasznie wysuszal mi cere az sie luszczyla;/ Jesli to hormony to dermatolog powinien pomoc?

"ha! a mi ktos kiedys na kafe polecil masc z apteki BREVOXYL ok.20zl, tanszy odpowiednik BENZACNE ok 6zl. sama mialam pryszcze od 13 roku zycia do 23... a po 4 tygodniach stosowania czolo wreszcie jak pupka niemowlaka na serio polecam, tez myslalam ze jestem skazana na to cholerstwo do konca zycia..." ja też myślałam dopóki nie odkryłam olejku z drzewka herbacianego i kosmetyków tzw. naturalnych :) tak w zasadzie to ze względu na alergię to jestem dalej skazana na diety bo u mnie to to jest 😭 trzeba pamiętać o dobrym nawilżaniu

faktycznie,brevoxyl pomaga, z zatok zniknely,pierw skora spękana i przesuszona,ale juz mam gładką...mialam,bo jeden wyskoczyl.Ale oceniam na plus tą masc:)

jeśli to hormony, to lepiej idź do ginekologa ze specjalizacją endokrynologiczną albo do endokrynologa zrobić testy. wtedy leczy się to wyrównując poziomy hormonów.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaa
ja sie męcze z tym cholerstwem kilkanascie lat mowili mi ciagle- przejdzie ci po dziecku i gowno prawda mam 2 letnią coreczke i 31 na karku a tradzik jak byl tak jest jak u nastolatka jak tylko odstawie hormony pojawia sie jeden z drugim pryszcze mialam cere OK zrobilam 3 mce przerwy w hormonach i znowu zaczelam brac bo twarz mam okropna czekam teraz az hormony zaczna działać bede jechyba brac do konca zycia bo z tym tradzikiem sie nie da normalnie zyc-c dobrze ze jeszcze mozna go ukryć pudrem bo inaczej chyba bym sie zabiła

Gość własnie 21 wiek
a dalej jak w sredniowieczu :O czy ktos wie gdzie i czy w ogole przeprowadza sie jakies badania zwiazane z tradzikiem ?

jaaaaaaaaaaa nie masz chorej tarczycy?

właśnie 21 wiek jesli nie możesz wyleczyć się zwykłymi metodami, choćby tym co ja podałam, olejkiem (uwierzcie, że on naprawdę działa:) ) to w większości laboratoriów ale chyba ze skierowaniem od dermatologa, można zrobić wymaz, bo może masz jakąś specyficzną bakterię?

Gość własnie 21 wiek
no tak ale bardziej chodzi mi o to czy oni zglebiaja problemy skóry i jakies nowoczesne metody leczenia ich? bo niby komu mialoby na tym zalezec? jesli to sa jakies panstwowe instytucje to ja sie niedziwie :O

tarczyca ok. W przyszlym tyg wybiore sie do dermatologa, tylko boje sie ze przepisze mi jakies specyfiki wydam majatek a i tak nie pomoga. Zasnatawiam sie czy moze faktycznie lepiej do tego endokrynologa. U mnie jest tak ze czasem cera naprawde ok a jak juz mam wysyp to koniec. I to niekoniecznie zwiazane jest z miesiaczka roznie bywa

Niedawno zaczelam brac tabletki ze sprzypem Humavit. W skladzie sa tez drozdze, ktore podobno pomagaja oczyscic cere. Uwazacie ze ten wysyp moze miec z tym cos wspolnego?

a być może? mówi się że zanim się oczyści to jest wysyp, chociaż niektórzy mówią że to bujda