Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaitana

O aborcji

Polecane posty

Jak czytam te tematy o morderstwie to aż mnie skręca w brzuchu. Tyle tematów o tym, że zabezpieczaliśmy się, ale wpadliśmy. To kurde nie wiecie skąd się biorą dzieci? Nie wiecie, że antykoncepcjua zawodzi? Każdy, kto ma zamiar uprawiać seks powinien wiedzieć, chodźby miał 100 zabezpieczeń, że istnieje ryzyko ciąży. Wpadliście? Trudno. Weźcie odpowiedzialność na siebie. Nie zabijajcie (jak w 5 przykazaniu - Nie zabijaj) ten malutkiej istoty, która chce żyć!!!! Ktoś mi poda argument: Jak kobieta chce uprawiać seks, to musi się liczyć z ciążą, a facet, to co? Może się dupczyć ile wlezie? - Odpowiedź jest prosta - Jak suka nie da to pies nie weźmie. Jak kobiety będą mądre, żeby nie uprawiać seksu, jak się nie ma warunków mieszkaniowych, finansowych, nie jest się gotowym, to facet nie będzie miał z kim uprawiać seksu. A gwałt? - Jak nie chcesz dziecka, bo ktoś Cię zgwałcić, to nie usuwaj - oddaj do domu dziecka. Wpadłaś, ale chłopak nei chce, żebyś usuwała ciążę, tylko chce wziąć to dziecko (były takie tematy) - to daj mu. Urodź i zostaw mu, skoro on je chce, niech on się opiekuje jak taki mądry. Inna sprawa - małżeństwo, które nie chce mieć dzieci (bo są takie) jest małżeństwem nieważnie zawartym, czyli z punktu widzenia Boga i Kościoła to nie jest małżeństwo. Tak samo jak ma się męża, ale np. nie ma się warunków - ktoś powie - "nie mam warunków na dziecko, muszę usunąć" - To chyba każdy powinien wiedzieć, że jak się bierze ślub i chce się mieć dzieci, to warunki muszą być zapewnione - o takich rzeczach się myśli wcześniej. Ludzie, wiedzcie, że KAŻDY seks niesie ze sobą ryzyko ciąży bez względu na waszą sytuację!!! Bierzcie zawsze tą możliwość pod uwagę, chodźbyście się zabezpieczali na wszystkie możliwe sposoby!!!

Gość ja zarabiam
wynocha

Widzę, że was prawda boli, chciałybyście się dupić, a potem zabijać dzieci, bo tak wam wygodnie.

ja nigdy nie usunelabym dziecka, ale nie zgodze sie z toba. Jak taki maluch ma sie wychowywac w patologii, byc bity, ponizany, niechciany to juz niech lepiej matka usunie.

Gość tego się nie da czytać
Na to forum wchodzą czasem dzieci - przez szacunek dla ich niewinności mogłabyś darować sobie ten ohydny język. To jest właśnie język osoby, która w szkole nie miała wychowania seksualnego a miała świetne przygotowanie do życia w rodziny u katechetki. Taka osoba nie zna słów: stosunek płciowy, kopulacja, zapłodnienie. Zna za to słowa: dupczyć, suka i pies. O dzieciach autorka pisze tak: "chce?, to daj mu, oddaj komuś, zostaw mu skoro je chce" - to jest język, którym w kościele mówi się o ludziach, nie tylko poczętych ale już urodzonych.

ja nigdy nie usunelabym dziecka, ale nie zgodze sie z toba. Jak taki maluch ma sie wychowywac w patologii, byc bity, ponizany, niechciany to juz niech lepiej matka usunie. Jak dziecko będzie chciane to nie będzie wychowywane w patologii. A jak dziecko ma być niechciane, to niech ludzie nie uprawiają seksu. Chyba jasne!

HM.... A CO cię interesuje czyjeś życie ? lepiej by domy dziecka pękały w szwach ? lepiej by dziecko było w patologii wychowywane ? pomyślałaś co takie dziecko może kiedyś czuć ? że jest w wyniku gwałtu jakiś menel zgwałcił a kobieta nie chciała faktycznie super perspektywa na życie niech każdy sam o sobie decyduje

Gość asdkgjnfdibj
a co to za "dziecko" jak nawet ksiadz nie chce "je" pochowac ?

masz bardzo wąskie myślenie "Jak dziecko ma być nie chciane, to niech ludzie nie uprawiają seksu." seks tylko do rozmnażania :O

lepiej by domy dziecka pękały w szwach ? Nie, lepiej, żeby głupi ludzie nie brali się za seks.

Ludzie zastanówcie się troche, żeby dzieci zabijać. A jak ja powiem, że zabiję sąsiada, bo mi przeszkadza to co? Nic nie usprawiedliwia morderstwa.

Gość rozumiem że masz 15 lat
i stąd tak zawężony tok myślenia, tak? :)

Gość sdfsfefre
nie trzeba zabijać, mozna oddać do adopcji tepe polmozgi, ile jest par bezdzietnych pragnących dzieciatka a niemowlaczki sa bardziej porządane niż sgtarsze dzieci

Gość to jest nawet sprawiedliwe
Gdyby kościół tak właśnie mówił:" nie chcesz dziecka to nie uprawiaj seksu", nie zarzucałabym mu żadnej hipokryzji. Ale on mówi: masz obowiązek małżeński, jeśli się nie bzykasz to grzech. Ba! Mówi nawet: wolno stosować antykoncepcję! Wprawdzie z wielu metod wybrał podchwytliwie jako dozwolone tylko te, które i tak nie dzialają - ale nie zarzucisz klerowi, że nie rozumie że na dziecko cię nie stać, czyż nie?

"nie trzeba zabijać, mozna oddać do adopcji tepe polmozgi, ile jest par bezdzietnych pragnących dzieciatka a niemowlaczki sa bardziej porządane niż sgtarsze dzieci" aha, czyli zgwalcona kobieta ma sie meczyc 9 miesiecy z mysla, ze uszczesliwi jakas pare?? :o

Gość sdfsfefre
bosiu tepoto ja mowie o podziemiu aborcyjnym czyli o kobietach ktore nie maja przeciwwskazan do noszenia ciazy, tak ciezko pojac tym malym orzeszkiem?

Gość opozycjonistka
nie łudzcie sie, ze w ciaze mozna tak latwo zajsc, Ci ktorzy wpadaja najczesciej nie stosuja zadnego zabezpieczenia lub zalosny stosunek przerywany, w Polsce wciaz jest niska swiadomosc co do zabezpieczenia sie przed niechciana ciaza. mozliwosc aborcji sprzyja zachowaniom ryzykownym i totalnej nieodpowiedzialnosci. to prawda, seks nie sluzy tylko i wylacznie prokreacji, ale skoro chcesz seksu dla przyjemnosci to sie zabiezpiecz. kto daje prawo decydowania o zyciu - smierci nowo poczetej jednostki? macica możesz dysponowac zanim znajdzie sie w niej zarodek -zabezpieczaj sie. nie jestem za aborcja, jestem za uswiadamianiem i upowszechnianiem 'skutecznej' antykoncepcji, łącznie ze sterylizacją

Gość sdfsfefre
chcesz sie ruchać...zabezpiecz się a jesli nie to sie liczz tym ze zajdziesz w ciąże o wiele latwiej a wtedy zacnzij odpwoiadac za ta malenka istotke w twoim lonie....wy sie wszystkie kurwic potraficie a co dalej to wasze polmozdzki nie obejmuja

Gość opozycjonistka
zgadzam się z przedmówca (choc mozna bylo kulturalniej) :)

Gość sdfsfefre
oj przepraszam, czaasem mnie ponosi przy takich tepych ludziach:D

A ja jestem za dobrą i świecką edukacją seksualną w szkołach. Niby skąd dzieci mają wiedzieć o prezerwatywach, sterylizacji, skoro nawet nie znają słowa "kochać się" a znają za to "ruchać" i "kurwić się". Może tu należy szukać przyczyny?

Gość sdfsfefre
a jaka jest roznica meidzy slowem rychac sie czy kurwic aaaaa jest istotna...kochaja sie ludzie odpowiedzialni, ktorzy sa odpowiedzialni za to co moze sie wydarzyc a mlodzież niestety teraz to sie rucha, kurwi, no inaczej tego nazwac nie mozna jak wiekszosc robi to dla sportu i z byle kim. TEGO NIE MOZNA NAZWAC KOCHANIEM SIE

Gość sdfsfefre
belle tepa bo nie rozumiesz tematu. Logicznym jest, ze kobieta gwalcona ma prawo do usuniecia jak i taka , ktorej ciąża zagraża życiu!! Mowa jest o tej reszcie, ktora w podziemiu sie skrobie

rozumiem że masz 15 lat i stąd tak zawężony tok myślenia, tak? Nie, nie mam 15 lat. To niektórzy mają zawężony tok myślenia usprawiedliwiając swoje morderstwo. Powiedzcie mi, dlaczego np. nie zabijecie sąsiada? Przecież to na jedno wyjdzie. Gdyby kościół tak właśnie mówił:" nie chcesz dziecka to nie uprawiaj seksu", nie zarzucałabym mu żadnej hipokryzji. Ale on mówi: masz obowiązek małżeński, jeśli się nie bzykasz to grzech. Ba! Mówi nawet: wolno stosować antykoncepcję! Wprawdzie z wielu metod wybrał podchwytliwie jako dozwolone tylko te, które i tak nie dzialają - ale nie zarzucisz klerowi, że nie rozumie że na dziecko cię nie stać, czyż nie? Jeśli się zawiera związek małżeński, to wtedy musi się pragnąć dzieci, bo jak ktoś bierze ślub, a nie chce/nie planuje dzieci, to ślub jest nieważny. I seks jes obowiązkiem małżeński, trzeba być przygotowanym psychicznie i mieć warunki, żeby zawrzeć małżeństwo, a co za tym idzie mieć dzieci. A seksu nie powinni uprawiać Ci, którzy nie są w związku małżeńskim. Czy wyraziłam się jasno?

sdfsfefre - czy to co piszesz o seksie dla sportu i z byle kim, oraz definicje słów "kochać" i "ruchać" wyniosłeś z nauki wychowania do życia w rodzinie w szkole publicznej? A jeśli nie, to skąd? Uważam, że to jest podstawowy problem i przyczyna większości aborcji - brak wiedzy. Wystarczyłoby zamiast lekcji o ruchaniu i sporcie wprowadzić zajęcia o prezerwatywie, którą nauczyciel może przynieść, pokazać, wyjaśnić jak działa. Były takie pomysły, ale wzbudziły ogromne zgorszenie, że niby demoralizują dzieci. Czy lepiej, żeby te dzieci potem usuwały ciążę?

Gość opozycjonistka
robienie z seksu sacrum w dzisiejszych czasach to utopia. zbyt wiele przekazow uprzedmiatawia te sfere zycia. choc jedno drugiego nie wyklucza, mozna mowic o tradycyjnych wartosciach i zabezpieczeniach. 'do kochania' trzeba dorosnac, a mlodzi zaczynaja pozycie bardzo wczesnie, bez rozbudowanej sfery emocji.