Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam się i...

Czy jesteście za równouprawnieniem?

Polecane posty

Noxelio - z tego, co pisałaś na poprzedniej stronie, to właśnie Ty byłaś z kimś takim, wiec chyba jednak Cię jakoś podniecił :P :D a swoją drogą, możesz wyjaśnić, co oznaczał ten post: 20:06 [zgłoś do usunięcia] Noxelia anyżówka * Tak było wcześniej, ale później było już dobrze. Tak w sam raz. ???????

Gość fgseghrdhthtrgfhfghfd
Jak dla mnie, to przeczysz sama sobie, ale nieważne.

Nax - chyba wlasnie sama sobie zaprzeczasz. bo wczesniej piszesz o to ze facet ma sie opiekowac kobieta (a przynejmniej aki jest sens tego co piszesz) a teraz mowisz ze ty bedziesz sie opiekowac facetem

A zresztą! Niech uprawnienie będzie, a kto chce z niego korzystać, niech korzysta. Żadnego przymusu przecież nie ma...

Gość ffrg
Noxelia jestes poryta

pomarancz - prawo trzeba respektowac niewane jakie by bylo a za ignorowanie przepisow ktore i tak sa bezsensowne mozna obrewac

Nie. Dalej nie rozumiem. Mam wrażenie, że teraz to Tobie samej jest trudno się ustosunkować do własnych wypowiedzi. Troszkę żałosna jesteś wg mnie, ale cóż... Różnica poglądów i tyle.

Gość bad boy**
przecie to noxa, zanim zaczniecie dyskutować przeczytajcie inne topiki tej niespełna rozumu dziewczynki

Jaka kobieca delikatność przez Ciebie przemawia...

co innego klectwo a co innego klopoty z zaradnoscia i obyciem spolecznym. bo zaradnosci i dbania o finanse mozna sie nauczyc.

no i ta kultura damy z wyższych sfer acha, 9 odcinek Usta Usta jest nie do śmiechu zupełnie,, rozstroił mnie idę robić kanapeczki na jutro do pracy wg zasad równouprawnienia, M. też będzie robił dla siebie - tuż obok :)

niech tylko kobiety mają prawo kochać kogo chcą, pracowac gdzie chcą i za te pieniądze co faceci, niach mają możliwość wychowania dzieci ale niech mają też możliwośc niewychowywania dzieci, niech to będzie po prostu ich decyzja co chcą ze swoim życiem zrobić i tyle

Gość bad boy**
to idz udawaj mrocznego wampira klamczuszko :D

Nox - tworzyc? aby zyc z tworzenia trzeba sprzedawac swoja tworczosc a tworczosc nie kazdy i nie kazda chca ludzie kupowac

Gość bad boy**
pewnie nie robisz bo zolte papiery masz na kazdym topiku co innego piszesz :D

W przestrzeni że tak to nazwę publicznej, równouprawnienie ma się dość dobrze. Na gruncie prywatnym taki problem nie istnieje. :classic_cool:

Noxelia - śmieszna jesteś. podobają Ci się czasy przedwojenne, bo pewnie sądzisz, że wszystkie kobiety wtedy mieszkały w eleganckich kamienicach i czas spędzały grając na fortepianie... żyj sobie w swoim świecie wyobrażeń, tylko daj spokój normalnym kobietom, które wiedzą, czego chcą 🖐️

Gość bad boy**
niech ci bedzie artystko-materialistko :D

Nox - nie sztuka wydac. sztuka sprzedac, a aby sprzedac sztuka musi miec to cos aby sie sprzedala. czasy w ktorych moznalo zyc jak 100% romantyk dawno minely i nie wroca predko a jako romantyk powinnas wiedziec ze kalectwo nie skresla czlowieka

Nox - jest takie powiedzenie "ludzie kupia wszystko byle by ladnie zapakowane" i kazda ksiazka sie sperzeda o ile bedzie miala ciekawa fabule i dobrze napisana. i kros dobrze napisal ze jestes romantyczko- materialiska. czyli sama sobie zaprzeczasz

co jak co, ale większy mam szacunek do pań policjantek, które swoją pracą komuś pomagają, bądź strzegą bezpieczeństwa na drodze, niż do jakichś nawiedzonych artystek, piszących do szuflady o "tragicznych miłościach". sama zastanów się, czyja praca jest bardziej przydatna i godna szacunku, bo Twoje wypociny raczej nikomu życia i zdrowia nie uratują, w przeciwieństwie do kogoś, kto np. zgarnia z drogi pijanego kierowcę. ja osobiście mam szacunek do wszystkich zawodów, dlatego po prostu rażą mnie takie wypowiedzi, jak Noxelia o policjantkach - siedzi w domu i wymyśla jakieś kiczowate wiersze, a obraża osoby wykonujące pracę nieraz trudną, ale potrzebną i ważną. :P

no to ja jutro wstaję do moich kochanych komputerów, bo wyobraź sobie, robię to co lubię i za to mi płacą nie muszę być niczyją utrzymanką i nie zajmuję się pierdołami, które nikomu na nic się nie zdadzą, bo nikt ich nawet nie zobaczy no, oprócz denka od szuflady może i na szczęście, bo podejrzewam, że tylko do tego się te twoje wypociny nadają dno do denka...

nox - to kim ty jestes artystka czy materialistka? zedyduj sie bo cos mi sie wydaje ze ty jednak nie zarobisz na swojejsztuce skoro ja traktujesz jako zrodlo zarobku i podchodzisz do niej materialnie

Heheh, jakbyś miała prawdziwy talent, to właśnie dziś miałabyś o wiele lepszą szansę się przebić i być zauważona, niż kiedyś - dziś każdy może publikować i promować się w internecie za darmo i bez trudu!! kiedyś trzeba było mieć kasę, aby wydać tomik wierszy i jeszcze nie było pewności, czy jakiś wydawca się na to zgodzi, dziś zakładasz bloga za darmo i puszczasz swoją twórczość w cały świat bez żadnego problemu - wypłynięcie osoby utalentowanej nigdy nie było tak łatwe, jak teraz!!! ale niestety wciąż trzeba spełnić jeden i ten sam warunek - trzeba mieć ten talent :) bo chłamu i kiczu wszędzie pełno i ludzie się nim już tak nie interesują :)

widac nie bylas zbyt dobra poteka skoro nia nadal nie jestes. bo sztuke trzeba tworzyc aby byla, a nie tworzyc jej aby zarabiac. ja sam tworze i jakos nigdy nie patrzylem na to aby tworzyc po to aby zarabiac. tworze aby tworzyc a jak przy tym zarobie to bedzie ok

anyzowka - no wlasnie teraz w necie wiele osob zaczyna a konczy wydajac zbiory opowiadan/powiesci dajac koncerty itp.

tak? a niedawno pisalas ze chcialabys sie urzymywac ze sztuki i kaleki nie chcesz (bo pewnie robic ci sie nie chce)