Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam się i...

Czy jesteście za równouprawnieniem?

Polecane posty

Gość pytam się i...

Czy jesteście w takim razie za tym, że: 1. Seks powinna inicjować raz kobieta a raz mężczyzna a nie zawsze mężczyzna? 2. Mężczyzna nie jest związany narzuconą mu rolą męską we wszystkich sprawach, na przykład ma prawo nie lubić się bić, nie lubić sportu, lubić romantyczne filmy itd - tak jak kobiety mają prawo nie być związane kobiecymi stereotypami takimi jak bycie w domu i gotowanie, noszenie spódnicy itp

Jestem jak najbardziej za rownouprawnieniem,Zeby wreszcie faceci mieli prawo posiadac biust!A pozbawianie mezczyzn tej ozdoby jest niczym innym jak dyskryminacja!

Gość pytam się i...
Miło:)

Gość pytam się i...
Wypowiedź "miło" odnosiła się do wypowiedzi Katainy

Gość gsfd
tak, ale kobiety też niech pracują w kopalniach, wyjeżdżają na wojny i niech wykańczają mieszkania

Gość pytam się i...
Tak... ekipa dziewczyn - budowlańców...które klną, palą, plują i nie mają zębów:P

Wg mnie pełne równouprawnienie nie jest możliwe z czysto biologicznych przyczyn. Btw kobiety są w wojsku i wykańczają mieszkania. Większość kobiet fizycznie nie była by w stanie pracować w kopalni, ale niektóre tak. Tak samo w przedszkolu mężczyni raczej nie pracują i pracować nie będą. Prawda? Jednak są dziedziny gdzie bez problemów równouprawnienie można stosować. Argument z kopalnia wrzucany do każdej dyskusji traci jakąkolwiek moc

tak może nie byłoby wojen, budowlańców - chamskich partaczy i kopalń, bo perzeszlibyśmy na biała energię :)

facet nie tylko ma prawo nie lubić się bić, ale w ogóle nie wiem, jak ktokolwiek może lubić się bić, to jedno wielkie kretyństwo :O :O :O nawet jeśli chodzi o sporty walki - może warto je uprawiać i uczyć się tego w celach samoobrony, ale żeby dla samej przyjemności walić się nawzajem po mordach i kopać, to naprawdę trzeba być jakimś dziwnym :P

wojen nie będzie jeśli nie będzie fanatyków religijnych i im podobnych ludzi mających zapędy na władze absolutną.

Gość pytam się i...
o wojny bardzo bardzo łatwo...wystarczą ludzie, którzy szerzą nienawiść do kogokolwiek, żeby samemu na tym zyskać, jak np nasz były premier...

Gość pytam się i...
fanatyczki religijne wysadzają się w powietrze...trudno powiedzieć, czy gdyby było większe równouprawnienie to by tego nie robiły. W sumie to już jakby przejaw równouprawnienia. I robią to nie zmuszane bezpośrednio przez mężczyzn tylko przez honor, patriotyzm...czyli to samo co mężczyźni - same się pchają do tego

te spod krzyża to za bardzo nie nawojują za to ci spod księżyca robią to całkiem fachowo....

Gość ja jestem za równouprawnieniem
zarówno w kwestii inicjowania seksu ;) jak i pracy w kopalni i przedszkolu. To prawda, że kobiety fizycznie są słabsze od mężczyzn, ale tylko statystycznie. W praktyce przecież bywa tak, że wątły mężczyzna w połowie nie jest tak silny jak krzepka baba - więc przy zatrudnianiu w kopalni nie należy brać pod uwagę wyłącznie tego, co ktoś ma miedzy udami, ale postarać się ocenić, czy do danej pracy się po prostu nadaje. Nie widzę też przeszkód, żeby mężczyzna pracował w przedszkolu: ważne żeby był dobry w tym co robi.

a co do zawodów przypisanych do płci - nie tak dawno była wybierana pielęgniarka roku w RP i glosami pacjentów kto nią został? facet bardzo sympatyczny, empatyczny i fachowy młody facet to tradycyjne przypisywanie zarówno ról w rodzinie, jak i ścieżki zawodowej płciom jest o kant dupy potłuc

Gość cfvbgbhnj
w tym drugim - tak te pierwsze to bardziej kwestia genów - samce mają we krwi więcej dominacji i testosteronu , poza tym tutaj wogóle nie powinno się używać słowa ''powinna''/''powinien'', bo nikt nic nie powinien to wyłącznie indywidualna sprawa - wogóle to pierwsze słyszę o jakimś równouprawnieniu w tej kwestii LOL

Gość ni emam nic przeciwko
zawsze zastanawiam się dlaczego faceci zarabiają więcej od kobiet, czy płacą im za to że mają jaja ?

a kto im płaci? faceci facet facetowi krzywdy nie da zrobić a babka... cóż... baba dużo nie żąda i zadowoli się byle czym przeciez nie powie szefowi, że jest chuj i ona pierdoli taką robotę a facet powie i dostanie więcej

Mi facet w przedszkolu czy nauczaniu początkowym by nie przeszkadzał. Jednak większości ludzi tak i o to mi chodziło. Przychodzi dziecko do domu i mówi" wiesz co mamusi dziś mi się stało? Uderzyłem się w paluszek, ale pan Kuba mnie przytulił i było mi już dobrze" Ale tutaj pewnie większość będzie zgodnym chórem twierdzić, że taka sytuacja u ich dzieci by im nie przeszkadzała, co? Szkoda, że w realu tego nie widać i faceci muszą się ze wszystkim pilnować bo od byle czego posądzani są o pedofilie

Gość jnikm,l
nie czułabym się bezpiecznie przy kobietach-policjantkach tzn. chodzi mi o taki które biorą udział w interwencjach - a czasem i zdarzy się takie chuchro :O wyobrażacie sobie dwie takie drobne kobietki w akcji? bo ja nie

widocznie masz mała wyobraźnię popatrz sobie na mistrzów i mistrzynie sztuk walki - na ich postury, wagę, wzrost itd. a potem pogadamy o poczuciu bezpieczeństwa no, chyba, ze dla ciebie synonimem poczucia bezpieczeństwa jest karkowaty łysol - klocek z siłowni, który nim się obróci, to zbierze takie bęcki, że nie wie, jak się nazywa...

Gość a ja powiem zeeee
mi by się facet w przedszkolu predzej kojarzył z homo-ciapą niż z pedofilem z resztą to i lepiej że tylko kobiety są przedszkolankami - tyle teraz się słyszy o pedofilii więc uważam to wrecz za normalne, iż rodzice mieliby obawy co do pana-przedszkolanka pan-przedszkolanek LOL

Wiecie co mi poradzono? Nigdy nie pracuj tam idzie baba jest dyrektorem i muszę, przyznać, że często się to sprawdza. Facet facetowi powie co go wkurza, nawrzucają sobie i jest spokój a kobieta kobiecie? Słowem się nie odezwą i będą wojny prowadzić Oczywiście generalizuję, ale nie chce mi się rozdrabniać

no i to jest polska właśnie jak facet czuły, empatyczny, spokojny i kulturalny, to albo pedał, albo pedofil, albo jeszcze coś tam gorszego najlepiej, żeby pił, palił, śmierdział, zjebał, po mordzie dał - ooo to wtedy taki męski... wyrazy współczucia

Gość pytam się i...
No jednak jest pewien problem z "powinien" w tej kwestii. A może i nikt jeszcze nie poruszał tego w sensie równouprawnienia a szkoda. Ja właśnie poruszam. Otóż kobiety bardzo często wymagają od mężczyzny, żeby to on zawsze inicjował seks a odbierają mu prawo do tego, żeby on też poczuł jak to miło, kiedy ktoś ma na niego ochotę i inicjuje seks. I to nie wynika z hormonów tylko z wpojonych nam stereotypowych ról.

Gość jnikm,l
heh jakoś nie zauważyłam zeby policjantki były umięśnione poza tym to autentyczny przykład - interwencja policji pod moim domem z powodu bójki dresów -policjant + policjantka -chuchro- nie wiem co ona tam robiła :O a oni niestety nie patrzą na gabaryty, a może i powinni, bo wychodzi na to że i policjantka 155 wzrostu + 40 kg wagi może brać udział w interwencjach, co jest według mnie śmieszne i nie powinno tak być