Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basieńka31

STYCZNIÓWKI 2012

Polecane posty

Hej moje kochaniutkie :) :* :* monia_1983 he he już prawie juz niedaleko hehe do brzegu jak to napisałaś :) heheh wczoraj byłam na wizycie i Usg :)I grzybica już prawie zwalczona :) tika27 trzymamy kciuki :) bedzie wszystko okey :) Wracając do mojej wizyty odebrałam wyniki na paciorkowca i nie mam tego cholerstwa huraaaaaa :) a tak to USG miałam robione córeczka już jest bardzo nisko główką skierowana w dół i dlatego tak mocno czuję te nieprzyjemne kłócia... widziałam buziulke po części :) jak sodko usteczkami ruszała :) trudno było zmierzyć i określic wagę ,ale tak mniejwięcej waga wyszła 2980 ale pani ginekolog powiedziałą ,że trudno było pomierzyć więc ma ponad 3 kg wzrostu niestety nie wiem jaki ma :) ale wiem ,że po lewej stronie jak mi się wypina to pleckami :) to może tyle a i zbadała mi szyjke i nadal rozwarcie na opuszek ,ale wszystko jest mięciutkie itp. powiedziała mi ginka ,że mam być zapakowana tzn torba spakowana i ,że teraz w najbliższych dniach moge urodzić :)

gratulacje swiezo upieczonym mamuskom, Tika - bedzie dobrze, musi być, ja jutro ide na cc, podobnie jak ty jestem przerażona A dzis rano w toalecie cudowny biały glut mnie powitał- to chyba ten słynny czop?????????? A najlepsze zachowam na koniec, poszłam po prysznic dodam z lusterkiem , co by obejrzec swoje bikini do porodu, no wiecie czy zaurocze lekarzy i takie tam:) a tam taaaaaaakkkkkkkkkkka meeeeeegaaaaa dziura, normalnie to wszystko widać11111 mało lusterka nie stłukłam i nie zwymiotowałam, okropne doznania Trzymam kciuki za wszystkie rodzace, te w trakcie, te szykujace sie i te, ktore nie moga sie doczekać. Idę poczynic ostatnie przygotowania. Mówie Wam użyjcie lusterka:)

maminka39 No to szok przeżyłaś :) ja używam lusterka :) patrząc jak tam postępy leczenia grzybicy idą :)

Cama całe szczęście , że już masz praktycznie z głowy i że paciora brak. Będziesz piękniutka i "gładziutka" na przyjscie malenstwa.

maminka39- myślałam że spadnę z fotela, po przeczytaniu o taaaakiej dziuuuurze:P Ja staram się golić raz w tygodniu (z użyciem lusterka) i stwierdzam, że "pierożki" ciężarnych nie są apetyczne:P

Cama- bardzo się cieszę, że grzybki odchodzą w niepamięć... Już niedługo będziemy mieć nasze maleństwa przy sobie...

Hej, ja jeszcze nie rozpakowana melduję się ale niestety od trzech dni jestem chora i dzisiaj idę znowu do lekarza i obawiam się że bez antybiotyku si ę nie obejdzie zawalone mam wszystko :( Gratulacje dla wszystkich nowych mama. Nawet nie czytam ostatnio co u Was bo mnie oczy pieką i ciągle śpie Kurcze jak tak dalej będzie to nie będę miała siły urodzić. Trzymajcie się cieplutko, miłego dzionka

Dzień dobry, hahahaha Maminka :D:D:D Trzymaj się jutro! Powodzenia! Tojah do jednego muszę się odnieść z Twojego postu, niczym się nie zachłysnęłam, nie znasz mojego podejścia do UK. Mieszkałam też w innych krajach europy. I najbardziej lubię Polskę zdecydowanie! Mój mąż podobnie, na szczęście ziemia to globalna wioska a lot trwa 2 godziny więc bywamy lub u nas bywają nasi bliscy często. Doceniam szczerość. Tika powodzenia! Cama no to trochę się chyba uspokoiłaś. Wszystko ok to pozostaje czekać! Pozdrawiam

Gratulacje dla nowych mam !! U nas wszystko ok żóltaczka małej mineła :-) żarłoczek z niej jest niesamowity wypija już 90ml i po tym śpi około 5 godzin w nocy . U mnie ranka się goi już wczoraj na miasto się wybrałam pobiegać ,pozałatwiać formalności :-) Do mam jak długo wam się pępek trzymał?????? to już tydzień i 2 dni a nie widac nawet by go coś ruszało , jak ja tego nie lubię :P

Aniela u mojej małej też jeszcze pępek nie ruszył, a dziś ma 9 dni... karmisz swoim mlekiem ?

Hej dziewczyny :) co do szarlotki Edzi to pycha! polecam ;)placek został zjedzony tego samego wieczoru co go upiekłam :) no i baardzo szybko się go robi:) jeśli chodzi o pępuszek to Wojtusiowi odpadł po kilu dniach jeszcze w szpitalu :) więc ominęło mnie to całe zawirowanie z nim. Tika trzymam w kciuki:* lecę się uczyć, jutro mam egz i mam zamiar się na niego wybrać tylko z moją wiedzą słabo :/ ale będę liczyć na szczęście :D Pozdrawiam :*:*:*

Ebel - idziesz do apteki i kupujesz sinupret, Afrin i kropelki oil olbas do parówek. Afrin niby zabroniony w ciąży ale najskuteczniej odtyka nos i czyści bo. Co prawda na calym etapie ciazy nie jest wskazany ale w tej sytuacji i na samej koncówce to już nie ma znaczenia- słowa mojego laryngologa w porozumieniu z gin. I tak trzy dni. Ważne , żeby udrożnić nos a to zrobi sinupret i afrin. Dawkowanie masz na opakowaniu. I siedzieć w cieple. Do tego vit c i wapno. Edzia - o tak nic apetycznego , masz rację..... no ale ta dziura...???!!! MASAKRA.....wciąz nie moge dojść do siebie, mąż zaraz przlecial... mówi pokaż, pokaż.... ja na to ... jak sie postarasz to pewnie przywitasz się z młodą........Abym z tym rozwarciem dotrwala tylko do jutra rana.... tylko to mnie martwi.

Gość w kwestii zzo
myslalam ze zzo daja tylko do porodu naturalnego,a do cc znieczulaja podpajeczynówkowo lub serwuja znieczulenie ogólne. chyba ze Wam cos sie myli i zzo mylicie z podpajeczynówkowym bo obydwa sa w kregoslup-ale spektrum dzialanaia maja inne.ja do cc 4 mies temu mialam podpajeczynówkowe.

ja tez bede miala to podpajeczynówkowe do cc. ponoc najbezpiczniejsze i najkrócej trzyma

Hej, myślałam żeby opisać krok po kroku mój poród ale chyba na razie nie ma sensu wiec powiem pokrótce. Do szpitala przyjęli mnie po 16 -na ktg wyszły słabe i nieregularne skurcze. Szyjka zgładzona ale rozwarcie tylko 1cm. Ok 21.30 na ktg wyszły regularne skurcze na ok 60%. Trafiłam więc na porodówkę i na piłkę. Skakałam sobie tak aż się okazało że rozwarcie mam 5-6cm. Chlupnęły wody i po dalszym skakaniu na piłce poczułam że zaczynają się skurcze parte. Po 3 skurczach mały był na na świecie. Druga faza porodu trwała 5min. Nacięcie miałam ale małe i w porównaniu do pierwszego w ogóle mi nie przeszkadza. No i tak to było z porodem który miał być wywoływany a zadziałała chyba pełnia że ruszył jak z bicza strzelił. Maluch je z piersi elegancko, choć w nocy potrafi budzić bardzo często. Ale laktacja rozkręciła się w sumie konkretniej wczoraj więc mam nadzieję że to było chwilowe. Była u nas położna na pierwszej wizycie. Poczytałam bardzo pobieżnie choć nie dam absolutnie rady odpisywać. Gratulacje dla kolejnych mam i wielkie kciuki za mające się rozpakować. :) Mufi, a gdzież to Elzuniaw zniknęła z tabelki? Już myślałam że urodziła skoro jej nie ma w części z odliczaniem ale w dolnej tabeli tabeli też jej nie ma.

martini657 tak karmię piersią ,ale niestety na pól z butlą , mam mało pokarmu , i po cycu mała mi zjada jeszcze 40- 60 ml , a na noc jej daję butlę tylko by dłużej pospała i 90 ml idzie - głodomorek się śmiejejmy :D A dziś położna właśnie mi oznajmiła ,że te szwy co mam to 2 miesiące się trzymaja :-( strasznie długo - bo są to szwy wewnętrzne i nie zawsze zauważyć się da jak się będą rozpuszczać ojć , no normalne to około 2-3 tygodni a ja z tym cholerstwem tak długo mam chodzić - do kitu no.... przeżyję jakoś :P Ale ten Rivel na rany to rewelacja , nie ciągnie tak , nie szczypie aż tak bardzo i szybciej sie goi .

Mamuśki już niedługo i maluszki będą z Wami. :)) Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamuś! Aniela - Kindze pępuszek odpadł po 9 dniach, a Konrad nadal ma a to już 16 dzień. Dzisiaj była polozna u nas w sprawie tego pepuszka.. mamy nadal przemywać octaniseptem i czyścić patyczkiem, ale powiedziała że czasami dłużej to trwa.. Ebel - masz racje z tą wizytą u lekarza, lepiej być zdrowym do porodu. Teraz to antybiotyk na pewno Ci nie zaszkodzi. tika- trzymam kciuki :)) tojah - zdrówka dla córci! Fasolka99 - ja na specjalnej diecie dla matek karmiących nie jestem,ale robimy teraz jedzenie taki "na szybko" w piekarniku, bez tłuszczu.. np. pieczone udka, ryba albo pieczone piersi z kurczaka. Natomiast polecam Ci baaardzo parowar. Wrzucasz jakieś pokrojne warzywka, miesko i "samo się" gotuje na parze. Ja mam Tefala, coś takiego: http://www.skapiec.pl/site/cat/364/comp/406131 A co do jedzenia to moje są tylko na piersi i jedzą co 3-4godz, tylko nie ulewają to może dlatego tak długo wytrzymują.. A przybiera maluszek na wadze?

Natel - poród jak z bajki, w życiu o czymś takim nie słyszałam. GRATULAJCE Kokosznel - smiej sie, śmiej, jakbyś zobaczyła taka rozworę to też bys byla w szoku....stąd moja aktywnośc na forum, boję się wstać z kanapy.... mąz biega w kółko jak czegoś potrzebuję ....wystarczy skinąc palcem..... oby więcej takich dni!

jade do lekarza na kontrole... wsiadam w autobus a potem w gliwicach maz mnie zabierze z przystanku, moze mnie troche wytrzesie .....

natel gratuluje maminka mi maz robi na dole masaze tym olejkiem Weleda i twierdzi ze tam glowa dziecka spokojnie wyjdzie sama nie mam odwagi z lusterkiem patrzec hehe

dzień dobry dziewczyny :) !!! ale u nas dziś wieje... podobno taka pogoda najlepiej sprzyja pękaniu worków płodowych - więc tym najbardziej stęsknionym tego życzę :) Natell - poród jak z bajki, tylko pozazdrościć i mieć nadzieję na taki scenariusz... Jagódka - powodzonka :) będzie dobrze napewno! Cama - super, że wygrywasz z grzybkiem. Oby tak dalej i pakuj torbę :) Co do wagi, to sądzę, że pewnie w rzeczywistości sporo się różni. jak główka schowana, to pomiar raczej nie jest wiarygodny, bo ciężko obwód zmierzyć... maminka - ja ostatnio użyłam lusterka, bo chciałam zobaczyć, czy napewno mam tego grzybka i też się przeraziłam... normalnie rów mariański i dlatego już więcej tam moje oko nie dotrze. niech sobie mąż ogląda i ocenia postępy w zwalczaniu gnojka! Co do golenia, to ja już nie daję rady i mąż mi w tym pomaga... Ja dziś w toalecie ujrzałam chyba drugą i ostatnią część czopka, bo była większa niż ostatnio i tym razem lekko podbarwiona na brązowo... no to czekam na dobroczynne działanie wiatru, a właściwy termin wybija mi jutro. miłego dnia!!! ps. u mnie szarlotki poszło pół blachy zanim jeszcze ostygła :)

witajcie :) Gratulacje dla nowych mamuś :). Madzia_mi - chyba przy cc miałaś podpajęczynówkowe znieczulenie? ZZO dają do porodów naturalnych. Ja naturalnie nie rodziłam, miałam znieczylenie podpajęczynówkowe przy cesarce - takie w kręgosłup. Ponoc zzo tez jest w kręgosłup, ale posiada coś jakby "dozownik" i w trakcie porodu w razie konieczności dawkuje się to znieczulenie. Co do Inflanckiej - w teorii dają tam znieczulenie, ale słyszałam od 2 koleżanek, które tam rodziły, że bardzo długo zwlekają z podaniem go, nawet mimo kilkakrotnych próśb, a potem mówią, ze jest już za późno - i poród i tak jest bez znieczulenia. Cwaniaki :) Pozdrawiam

na której stronie ta szarlotka, bo nie mogę znaleźć a tak zachwalacie że chyba się skuszę

monia_1983 główkę to ja widziałąm do oczek malutkiej :) więc waga będzie większa zapewne ciekawe jak z długością :)

betinka1- 512 strona:) Jakiego ja mam strasznego lenia dzisiaj... Co chwilkę przytulam się do poduszki i przysypiam. Zrobiłam zupę ogórkową, zjadłam i znowu się położyłam... Ebel- kochana kuruj się szybciutko, bo zaraz idziemy rodzić ... Byłaś u lekarza? Natel111- ja też chcę tak szybko urodzić! jagódka_1984- daj znać jak po wizycie - czekamy na dobre wieści:)

Cama- czuję się jak wieloryb wyrzucony na brzeg... Skurcze mam nieregularne, czop nie odchodzi, ale plamie na brązowo... A ty słońce?

Edzia:) Ja sama nie wiem czy mam skurcze czy nie ??pozatym strasznie kłuje m,nie tam na dole.. mała się wierci.. przeziębienie przechodzi wkońcu i pakuję torbe listę zgubiłam i nie wiem czego ile spakować?:(

Cama- ja pakowałam się "na oko" . Jak czegoś mi braknie , mąż dowiezie:)Opuchlizna schodzi ci z nóg? Ja mam spuchniętą ciągle lewą nogę(kostka i stopa wygląda jak napompowana rękawiczka)Prawa puchnie pod wieczór , ale schodzi po odpoczynku,lewa zostaje cały czas wielka... A gdzie Cię kuje? Mnie rwie w pachwinie..