Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mpkaaaaaaaaaaaa

rowerek dla 2 latka jaki ????

Polecane posty

Gość mpkaaaaaaaaaaaa

mam na oku lak magic podoba mi się bo ma pedały we wlasciwym miejscu a mój mały jest dość niski i raczej na przednim kole by nie dostal jeszcze proszę o wasze opinie

Gość Tylko w wyłącznie BIEGOWY!!!
2 latki niechętnie pedałują i kończy się na tym, że do ok4 roku życia rodzic dziecko pcha kijkiem włożonym w tył rowerka... Mam porównanie, bo pierwsza córka "jeżdziła" na normalnym z bocznymi kółkami, a mniejsza szalała na biegowym i starsza nauczyła się sama jeżdzić w wieku 5 lat, a młodsza ma niecałe 3 i już zaczyna jeżdzić na 2 kołach.

No chyba, ze faktycznie nie szkoda ci pieniędzy, to kup trzykołówkę, ale ona niedługo dziecku służy.

Gość a do którego roku życia
taki rowerek biegowy posłuży?

od ok 2 do 4 lat, choć mój SYnek ma prawie 5 i jak się uprze to i teraz jeszcze na nim pojedzie, ale ma juz ok 116cm i przyznaje ze juz wyrosł z tego rowerka. a zaczynał jeżdzić mając ok 98-104

Moja córka jeździ od 18 miesiąca życia, a teraz ma niecałe 3lata, a rowerek ma regulowane siedzenie i kierownicę i widzę, ze jeszcze rok, półtora mogłaby pojeździć. Co do rowerków smoby- nie polecam, córka dostała taki na roczek i to była porażka- plastik popekał, kółka, jakby to napisać, rozdzieliły się na dwie częsci i tak wiszą ta ośce, piszczy wszystko... takie rowerki są fajne dla całkiem małego dziecka, do pojezdzenia po domu.

A ja jestem zdecydowanie za "normalnym" rowerem,wielkość oczywiście dostosowana do dziecka -8,10 itd. http://allegro.pl/rowerek-arti-bmx-12-kolory-k-ow-kurier-0zl-i1559449938.html Moje dziecko taki rower dostał 3 miesiące przed swoimi 2 urodzinami.Przez pierwszy tydzień ja jego prowadziłam,on od czasu do czas starał się odpowiednio pedałować.Potem przestałam jego pchać bo z każdym tygodniem robił większe postępy.Efekt taki że po 3 miesiącach sam jeździł.A wieku ok 3 lat został ściągnięte boczne kółka i jeździł na dwóch kołach.

Gość bez sensu te biegowe
zwykly rower i kółka dokręcane tak jak kiedyc bylo

Gość jakubierac
Biegowe jak najbardziej mają duży sens! My mamy PUKY LRM http://www.aktywnysmyk.pl/39-rowerki-biegowe-puky PUKY w naszym przypadku sprawdził się rewelacyjnie dzięki niskiej ramie - córka na inny nie umiała sama wejść. No i do tego jest leciutki. Na stronie www.aktywnysmyk.pl dużo jest informacji odnośnie rowerków biegowych. Rowerki zwykłe jak najbardziej i można odkręcić im kółka, tyle tylko że taki rowerek ma zdecydowanie wyżej siodełko i małe dziecko nie sięga do ziemi.

Gość jakubierac
Dodam, że moja córka ma 87cm wzrostu (niecałe 2 latka), długość nóżki włącznie z butem ok 32cm.

Gość jakubierac
pseudonim czarna - to proszę pokaż mi gdzie kupię normalny rowerek (nie jakieś 3-kołowce czy inne wynalazki) na długość nóżki 32cm? Bo wiesz, długo szukałam takiego i jakoś nie znalazłam. Większość normalnych rowerków ma siodełko wysokością dostosowane do sięgania pedałów a nie ziemi.

Mój syn też zaczynał od biegowego, bo na normalnym nie chciał jeździć. Śmiagał na nim ok. 1,5 roku, nauczył się świetnie trzymać równowagę i teraz bez problemu jeździ na normalnym, dw

Mój syn też zaczynał od biegowego, bo na normalnym nie chciał jeździć. Śmiagał na nim ok. 1,5 roku, nauczył się świetnie trzymać równowagę i teraz bez problemu jeździ na normalnym, dwukołowym rowerze. Jeśli to nie prezent to polecam przejść się z maluchem do sklepu rowerowego i tam wsadzić go na zwykły rower z pedałami, jeśli nie będzie uciekał, jak od ognia może się sprawdzić. My spędziliśmy pół dnia w takim sklepie, aż w końcu najlepszym wyborem okazał się ten biegowy :)