Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wyjdz stad

DDA

Polecane posty

Gość Bulgarka od siedmiu bolesci
ja mam faceta..i to on mi uswiadomil ze nie moje postepowanie i odczucia tkwia w moim dziedinstwie... relacje miedzy nami sa w porzadku on mi bardzo pomaga

Gość aliwederczi
nie spicie kobiety?

Gość kokokoko
nie:) Bulgarka pogratulowac mezczyzny:)

Gość aliwederczi
ja tez nie...zmeczona jestem ale trwam:)

Gość kokokoko
hehe skoro nie musisz wczesnie wstac;p ja nawet jak musze to nie potrafie wczesniej sie polozyc, noca lepiej funkcjonuje:)

Gość aliwederczi
e tam nie musze, musze ale ja taki nocny marek jestem, i malo spie

Gość kokokoko
A dzis sie zastanawialam nad tym czy jestem dzieckiem alkoholika czy "tylko" DDD. Tzn. czy jedno z rodzicow musi byc tak uzaleznione od alkoholu, ze codziennie wraca w stanie wskazujacym, robi awantury zeby zostac uznanym za osobe uzalezniona? Czy wystarczy jak codziennie wypija co najmniej po dwa piwa, codziennie mam na mysli od wielu lat i nie robi awantur, nie wraca przewracajac sie?

Gość aliwederczi
oj ...koko, alkoholicy pija roznie, nie chodzi o awantury, nie musza bic....nie krzycza, nie klna... sa wyksztalceni, dobrze sytuowani, sa kobiety...roznie. Poczytaj o rolach jakie maja DDA wczoraj wrzucilam

Gość kokokoko
nie chcialo mi sie wszystkiego czytac bo o tych rolach na zajeciach kiedys mialam;p ale jak widac jednych uchem wlecialo, drugim wylecialo... ale wtedy jeszcze nie myslalam o sobie, ze jestem dda. Widzisz, to moze sie niemadre to moje pytanie wydaje, ale ja probuje jakos ogarnac jak to u mnie jest w rodzinie, nie mam porownania, bo o tym sie nie rozmawia i ja niby widze co sie dzieje, ale nie wiem do konca. Nie mam posrod znajomych czy rodziny osob uzaleznionych od alkoholu (albo o tym nie wiem) poza moim rodzicem. Probuje ogarnac jak to jest naprawde i tak do konca...

Gość aliwederczi
wiesz...ja ci tutaj nie pomoge bo nie jestem w stanie....

Gość kokokoko
bo to ja tylko ja musze ogarnac i przebranac przez to...

Gość aliwederczi
dokladnie, stad pomysl fachowej pomocy, tutaj to towarzysko mozemy w sumie pogadac, pomocowo:)

Gość kokokoko
towarzysko czy nie ja ja sie czuje zmobilizowana zeby dzialac:) szukalam juz dzis psychologow, ale nie wiem jeszcze ktorego wybiore, raczej chcialabym zeby to byla kobieta, bedzie mi latwiej

Gość aliwederczi
niekoniecznie:) jak mowi piosenka "najtrudniejszy pierwszy krok..."

Gość kokokoko
wlasnie:) jak juz sie wybiore do psychologa to napisze moje "wrazenia":)

Gość kokokoko
Ale tak sobie mysle, ze jak mam zadzwonic i tam faktycznie isc to troche sie stresuje...a co bedzie pozniej;p usiasc tak przed obca osoba i sie wywnetrzniac...ale trzeba sprobowac

Gość aliwederczi
to nie jest tak, ze siadadsz i gadasz:) bedzie dobrze:)

Gość aliwederczi
uciekam, do jutra:)

Gość mam ddd i ddp
Ja nie jestem DDA ,ale mam wszystkie symptomy objawy dziecka takzez dolegliwosciami dda, moj psycho-terapeuta stwierdził u mnie DDD i DDP Takze mam objawy zaburzeń Borderlina

Gość kokokoko
do jutra:)

Gość kokokoko
a długo juz chodzisz na te spotkania?

Gość mam ddd i ddp
w DDA zawsze musi występowac alkohol, jesli u kogos w rodzinie czy w zyciu nie było stycznosci z alkoloholem, mam na mysli problemu z nim, to wtedy nie jest to dda, poprostu sa objawy takie same jak u tego gdzie wystepoowal alko, ale to wtedy nie jest dda tylko inna nazwa, symptomy i objawy moga byc podobne, lecz istnieje inne nazewnictwo Jak np mialam wszystkie symptomy dziecka molestowanego, ząb w ząb identycznie a nie bylam molestowana, wiec nie moge siebie nazawac ze w dziecinstwie doswiadczylam "złego dotyku" mimo ze mam identyczne objawy jak tamte dzieci, skolei jestem DDD(dorosle dziecko rodzin dysfunkcyjnych) a takze DDP (dorosle dziecko przemocy)

Gość mam ddd i ddp
niestety nie chodze regularnie a powinnam, byłam na 8 wizytach tak od wrzesnia, teraz po wekendzie majowym znowu sie wybieram Chodze do prywatnego specjalisty

Gość kokokoko
Ale u mnie w rodzinie rodzic zachowywal sie jak zachowywal, ale nei wiem czy przez alkohol czy po prostu ma taki charakter i tak postepowal jak postepowal, ze ma to na mnie dzis wpływ

Gość kokokoko
a czujesz ze Ci ta terapia pomaga? ze potrafisz sobie lepiej radzic z niektorymi sprawami?

Gość mam ddd i ddp
Mozliwe że także cierpisz na zaburzenia Borderline, poczytaj sobie link, naprawde dosyc ciekawe, mozna duszo w sobie doszukac punktow ktore sa wymienione http://bpd.szybkanauka.net/

Gość mam ddd i ddp
jesli chodzi o mnie i mój stosunek do terapi to plus jest taki ze mam komu w tajemnicy sie wygadac, nikt z ciebie nie zadrwi, nie zakpi ze zmyslasz, choć wybrałam psychoterapie indywidualna , nie grupową, bo mozba albo taką albo taką, lub na przemienną Terapeuta wysłucha doradzi, jest tym czego nie miałam i nie mam w zyciu codziennym od pozornie "bliskich" osób lub zwykłych znajomych. Na terapi moge uzewnetrznic wszystko to co mnie boli i musze wyzucić z siebie

Gość kokokoko
kilka cech osobowosci borderline pasuje do mnie, ale nie wszystkie, a wg kryteriow diagnostycznych raczej nie pasuja

Gość kokokoko
ok, ale poza wygadaniem sie terapeucie, czy czujesz, ze choc troche Twoje problemy zostaly rozwiazane? ze potrafisz lepiej sobie radzic w zyciu? w relacjach z innymi?